Resultaten worden geladen

22-35ers reizen Peru

Ontdek de hoogtepunten van Peru samen met mensen van dezelfde leeftijd tijdens een 22-35ers reis. Een aantal dingen die je zeker gaat tegenkomen zijn:

Naar de hoofdstad Lima 

Lima is een typisch Latijns-Amerikaanse stad: een mengelmoes van moderne en koloniale gebouwen, veel verkeer en straathandelaren. Heerlijk om door de stad te struinen, te kijken naar de architectuur of te wandelen langs kraampjes en winkels. Lima staat bekend om zijn voortreffelijke keuken, of het nou om streetfood gaat of een sterrenrestaurant. Je gaat je hier zeker vermaken!

Ontdek hét hoogtepunten van Zuid-Amerika: Machu Picchu

Deze toeristische trekpleister ligt natuurlijk voor de hand maar is dan ook wel overweldigend! De Inca stad is bijzonder intact gebleven omdat deze door de Spanjaarden nooit is ontdekt. Laat je meeslepen door dit prachtige gebied vol tempels, baden, trappen en pleinen. Het uitzicht vanaf verschillende uitkijkpunten is werkelijk prachtig.

Nazcalijnen

In de woestijn aan de westkust van Peru zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Vanuit de lucht vormen de lijnen zich tot afbeeldingen van dieren en figuren. Door het klimaat van de hoogvlakte, droog en warm, zijn de lijnen duizenden jaren bewaard gebleven. Waarschijnlijk zijn ze duizenden jaren geleden door Indianen aangelegd maar de theorieën hierover lopen uiteen. Het blijft een spannend mysterie.

Colca Canyon

In dit gebied stijg je naar grote hoogtes. Je ziet hier lama’s, alpaca’s en soms vicuña’s. De wol van deze dieren wordt door Indianen gebruikt om kleding te maken die beschermt tegen de koude nachten. Een prachtig gebied voor indrukwekkende wandeltochten. Let op de contrasterende beplanting zoals de vele palmbomen in de Colcakloof en de droogte van de cactusrijke Colcavallei.

Naar boven