Uitgebreide reisroute van de 22-35ers reis Marokko
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Salaam Aleikum! Welkom in divers en levendig Marokko. Na aankomst in het hotel in Casablanca, hebben we – afhankelijk van het vluchtschema – nog tijd voor een klein uitje in de stad. Casablanca is een grote, moderne drukke stad, maar zonder grote souq of medina. Het hotel waar wij verblijven ligt op een centrale locatie met een paar leuke etablissementen om de hoek. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  naar Chefchaouen

  image

  We zijn begonnen! ’s Ochtends kun je de Hassan II Moskee bezoeken, dit is de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is. Vandaag geniet je van je eerste dag Marokkaanse zon! Smeer je wel in, want hij kan verraderlijk fel schijnen.

  De fotogenieke blauwe stad Chefchaouen

  image

  Vervolgens rijden we door naar een van de meest populaire steden voor bloggers en vloggers in Marokko, namelijk Chefchaoen. Chefchaouen is een gezellige stad met een oude medina en veel Spaans aandoende terrasjes. De witgekalkte en hemelsblauw geschilderde gebouwen en huizen hebben een magische uitstraling. Het Rif gebergte op de achtergrond doet daar nog een schepje bovenop. Houd je camera of je telefoon bij de hand want de plaatjes zijn hier schitterend. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Chefchaouen / halve dagwandeling naar de Akchour watervallen

  image

  Trek vandaag een paar schoenen aan waarmee je comfortabel kunt wandelen en neem een waterfles en zwemkleding mee, want vandaag staat er een hike naar de Akchour watervallen op het programma. Deze watervallen zijn nog niet zo bekend bij het grote publiek en zijn daarom nog vrij ongerept. Onder aan de watervallen vinden we natuurlijke zwembaden waar we zelf ook in kunnen zwemmen, wat geen overbodige luxe is na de wandeling. De lunch wordt tijdens deze dag verzorgd.

  image

  In de namiddag komen we terug in Chefchaouen waar je nog een paar mooie foto's kunt schieten of een lokale maaltijd, zoals een Tajine, kunt proberen. Daarnaast heeft Chefchaouen een leuk plein met verschillende cafeetjes er om heen, gezellig! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  via Volubilis naar Fes

  image

  Op weg naar Fes komen we langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Hier nemen we de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden we door naar Fes. Hier slapen we twee nachten.

  image

  Fes een gezellige stad die onder andere wordt aangedaan door backpackers. Mede hierdoor hangt er een fijne sfeer. In tegenstelling tot sommige plaatsen op het platteland kun je hier op veel plaatsen gezellig een borreltje drinken en tot in de late uurtjes genieten van de geneugten die de stad te bieden heeft. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Fes / vrije dag

  image

  Om de stad echt te leren kennen bezoeken we vandaag de hoogtepunten van de stad en zijn omgeving met een lokale gids. Zo ontdekken we de wereldberoemde leerlooierij, bezoeken we een lokaal keramiekfabriekje en reizen we naar een bijzonder uitzichtpunt over de stad. Je camera zal overuren draaien vandaag!

  image

  De ster-attractie van de stad is de stad zelf, en dan met name de gigantische, knusse, drukke, gezellige, indrukwekkende medina. Laat die plattegrond thuis en laat je leiden door geuren en kleuren, ezels en kinderen, het geluid van de muezzin, de bazaars en koopwaar én die onuitwisbare blik (en geur) van de leerlooierijen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Erfoud

  image

  Vroeg uit de veren! Na een aantal actieve dagen staat er nu een lange reisdag op het programma. Het wordt interessant want vandaag ervaar je enorme verscheidenheid van de landschappen in Marokko. Je begint in een mediterraan landschap met groene velden en cypressen. Deze maken al snel plaats voor dennen-en cederbossen als je langzaam de Midden-Atlas in klimt. Na de hoogvlaktes daal je af naar een woestijnachtig plateau en rijd je richting het ontzagwekkende massief van de Hoge Atlas, de toppen zijn hier tot ver in het jaar met sneeuw bedekt. 

  image

  Vervolgens steken we de Hoge Atlas door via een spectaculaire weg. We komen door de 'Tunnel des Legionnairs", door de Fransen gebouwd en langs de enige weg van noord naar zuid door de bergen. Ten zuiden van de bergen begint de woestijn echt. De bijzonder mooie Ziz vallei biedt uitzicht op uitgestrekte palmentuinen. Laat in de middag komen we aan in Erfoud, de stad die bekend staat als de poort naar de woestijn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  woestijn Erg Chebbi

  image

  Het is vanaf Erfoud minder dan een uurtje rijden naar Merzouga, de woestijnstad. Al is Merzouga eigenlijk zo klein dat je het geen stad of dorp kunt noemen. Hier maken we kennis met de kamelendrijvers en hun dieren. We trekken de zandduinen van één van Marokko' s mooiste gebieden in, Erg Chebbi.

  Op de rug van een kameel de zonsondergang tegemoet

  image

  Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht over de zandduinen. Het uitzicht wordt pas echt spectaculair als de zon onder gaat. Na een tijdje op een kameel zitten begin je je spieren wel te voelen. Daarom kan je het op de kameel rijden afwisselen met wandelen. Vandaag trekken we ongeveer een uur tussen de zandduinen, van waar we weer terug reizen naar ons kamp aan de rand van de woestijn. 

  image

  Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur, waar je na het diner gezellig kunt zitten, verhalen uitwisselen en sterren kijken. ’s Nachts slaap je in een tent of als je wilt onder de kraakheldere sterrenhemel. Deze ervaring vergeet je nooit meer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar de Todrakloof

  image

  De wekker staat vroeg want we gaan een bijzonder schouwspel meemaken, namelijk de zonsopkomst in de woestijn. We trekken de zandduinen in, richten onze blik op het oosten en genieten van de veranderende kleuren van de woestijn, de lucht en de zon. Vervolgens rijden we rijden we in een uur of vier uur naar de Todrakloof. Je kunt een korte wandeling door de mooie palmentuinen van Tinerhir ondernemen. Bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om, te midden van deze droogte, zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. 

  image

  Je kunt vandaag nog een mooie korte wandeling maken door de prachtige Todrakloof. Gorge de Todra is een driehonderd meter hoge kloof die weids begint en steeds smaller wordt. Je loopt over een verharde weg, langs tuinen met groentes en fruitbomen. Onderweg bezichtig je eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's. Je bent hier zeker niet de enige toerist maar dat maakt het niet minder gaaf. 's Avonds turen jullie vanaf het dak van het hotel naar de zonsondergang. Dit allen misschien wel met een Marokkaans wijntje of een verse muntthee in je hand. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Aït Benhaddou

  image

  Vandaag reizen we verder langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' naar Aït Benhaddou. Hier bezoeken we het beroemde kasbah-complex van Aït Benhaddou. Ons hotel ligt dichtbij de het Kasbah-complex en is een fijne uitgangsbasis om de stad te verkennen. 

  Game of Thrones in Marokko

  image

  Al vele malen dienden de kasbah’s als decor voor films en series, waaronder Game of Thrones en de iconische film Gladiator. Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unescogeld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  door het Hoge Atlasgebergte naar Aroumd

  image

  ’s Ochtends verlaten we Aït Benhaddou en rijden we via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas naar onze volgende bestemming. Deze prachtige rit van ongeveer zes uur voert ons dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde.

  image

  We komen aan in Imlil, vanwaar we een uurtje wandelen door het Atlas gebied om onze bestemming Aroumd te bereiken. Aroumd is klein Marokkaans berberdorp waar je naast de lokale bevolking enkel wel eens een hiker tegenkomt die de hoogste berg van het land, de Toubkal gaat beklimmen. We overnachten in een zeer eenvoudige Marokkaanse gite (een berghut). Hier voel je je écht afgesloten van de wereld! 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Marrakech / mountainbiketocht 'het hart van de Atlas'

  image

  Vanuit het traditionele berberdorpje Aroumd wandelen we weer terug naar Imlil waar onze fietsen al klaar staan. Mountainbiken door de hoge Atlas is één van de meest spectaculaire activiteiten die je kunt ondernemen in dit ruige gebied. Onder leiding van een lokale gids ontdek je in ongeveer 5 uur speciale plekken die met de auto niet te bereiken zijn. De uitzichten zijn schitterend. Heb je een Go Pro? Dan is dit een ideale dag om mooie beelden te verkrijgen. Spectaculair!

  image

  In het begin van de middag stappen we in de bus, dalen af uit de bergen en komen in de stad die Marokko zijn naam gaf, Marrakech. 's Avonds heb je genoeg tijd om deze mystieke stad te ontdekken. Morgen heb je een vrije dag. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  Marrakech / stadstour en vrije middag

  image

  Samen met een lokale gids ontdek je de meest speciale plekjes van de stad. Vervolgens heb je genoeg vrije tijd om zelf of met je groepsgenoten door de stad te slenteren. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar heerlijke geuren opstijgen van de vele eettentjes en waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

  De felle lichten van het moderne Marrakech

  image

  Marrakech staat in Marokko bekend als de meest befaamde uitgaansstad van het land. Vanuit het binnen en buitenland komen mensen naar Marrakech om een feestje te bouwen. De meeste grote hotels hebben een bar en daarnaast kent de stad een aantal mooie clubs waar je tot in de late uurtjes los kunt gaan. Ook tref je in Marrakech de alom bekende shisha lounges, waar je het roken van een waterpijp (met pruimtabak) kunt combineren met het drinken van een (alcoholisch) drankje. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Essaouira

  image

  Essaouira is een sfeervol en levendig plaatsje, omgeven door dikke stadsmuren. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, daar zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd. Dit contrasteert mooi met de blauw geschilderde deuren en luiken. De binnenstad is verkeersvrij, je kunt er heerlijk ronddwalen of plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Ook staat Essaouira bekend om zijn keur aan handwerkateliers en kunstwinkels. De sfeer is er erg aangenaam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Essaouira / vrije dag (optioneel surfen)

  image

  Essaouira is bij uitstek de meest geschikte plek om te surfen in Marokko. De golven zijn uitstekend voor zowel de beginnende als de ervaren surfer. Je kunt een surfles nemen, maar je kunt ook gewoon een plank huren en zelf de golven bedwingen. Met een groot aantal surfscholen zijn beide mogelijkheden mogelijk. Smeer wel je gezicht in met zonnebrand want door de felle zon verbrand je hier erg snel! 

  image

  's Avonds kun je aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis wordt bereid waar je bij zit. Daarnaast heeft Essaouira een rooftop bar waar je in de avond een maaltijd kunt nuttigen en een drankje kunt drinken. In het begin van de avond is hier vaak live muziek. Later op de avond gaat de muziek harder en kan er gedanst worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Casablanca; vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de reis zit erop. Hopelijk kijk je terug op een toffe reis met elkaar. We staan op tijd op om naar het vliegveld van Casablanca te rijden. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Veel activiteiten inclusief in de reissom
 • Mountainbike tocht in het Hoge-Atlas gebergte
 • Verblijf twee nachten in blauwe stad Chefchaouen
 • Op de rug van een kameel de zonsondergang tegemoet in de woestijn
 • Optimaal genieten aan de Marokkaanse kust waar je kunt zwemmen en surfen
 • Bezoek aan de populaire koningsstad Fès
 • Steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Overnachting bij de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Toffe stads- en wandeltours met lokale gidsen
 • Hiken naar de onontdekte Akchour watervallen
 • Meerdaags verblijf in de populaire wereldstad Marrakech

22-35ers reis Marokko

Slapen onder de mooiste sterrenhemel

image
15 dagen vanaf € 1.519 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven