< Terug naar overzicht
5 tips voor je reis naar Australië

5 tips voor je reis naar Australië

Een reis naar Australië is een reis die je nog lang bij zal blijven. Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar alsnog is de grootsheid van Australië lastig vast te leggen. De enige manier om het écht goed te begrijpen, is door deze verre bestemming op je bucketlist te zetten zodat je het zelf kan zien, voelen en proeven. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus hierbij alvast 5 handige tips! 

1. Geniet van de veelzijdigheid van het land

In Australië is het mogelijk dat je binnen een week totaal verschillende landschappen aan je voorbij ziet gaan. Denk aan de eindeloze lange wegen met links en rechts van je grote, droge vlaktes: je rijdt dwars door de outback. Een paar honderd kilometer later rijd je ineens door een nationaal park waar het ontzettend groen is. Met een beetje geluk spot je een koala in een boom. Waar wij in Nederland koeien in het weiland zien staan, hoppen er in Australië kangoeroes in het rond. Een fantastisch gezicht! Tot slot rijd je over kronkelige wegen langs de kust waar je de golven tegen de rotsen ziet klappen.


2. Kies de beste reistijd 

Wanneer het in Australië zomer wordt, wordt het in Nederland winter en vice versa. Als wij in Nederland de kachel aansteken, gaat in Australië de barbecue aan. In het noorden van Australië kun je het hele jaar rekenen op temperaturen rond de 30 graden, maar is het tijdens de Australische zomer (december t/m april) tropisch warm en regenachtig. In de Australische winter (mei t/m oktober) is het juist tropisch warm en droog. 
Het midden van Australië kent een ander klimaat, namelijk het woestijnklimaat. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40 graden in de Australische zomer. Wanneer het winter wordt kan de temperatuur wel dalen tot 5 graden ’s nachts. 
Tot slot het zuiden van Australië. Hier is de verandering van het weer het meest merkbaar. In de Australische zomer is het zuiden vochtig en klam en kunnen temperaturen ook oplopen tot boven de 40 graden. De Australische winter kan best fris zijn met temperaturen rond de 8 graden. In een stad als Melbourne kun je gerust vier seizoenen op één dag meemaken! 

3. Loop de wandelschoenen goed in

In Australië zijn ontzettend veel nationale parken te vinden met prachtige wandelroutes. De ene is een stuk uitdagender dan de ander, maar goede wandelschoenen ga je zeker nodig hebben. Wat dacht je van Karijini Nationaal Park in het westen van Australië? De kloven zijn meer dan 2500 miljoen jaar geleden gevormd. Hier wandel je diep de kloven in waar je watervallen en natuurlijke zwembaden tegenkomt om jezelf lekker op te frissen tussendoor. En ben je al bekend met Grampians National Park? Dit is het grootste Nationale Park van Victoria en staat bekend om het ruige landschap, prachtige watervallen en wilde dieren. Strik je veters nog een keer en maak een pittige klim om een fantastisch uitzichtpunt te bereiken. 


4. Regel je visum eenvoudig online

Om Australië te kunnen bezoeken heb je verplicht een ETA (Electronial Travel Authorisation) visum nodig. Helaas is het niet meer mogelijk om het ETA visum door Sawadee te laten regelen, maar gelukkig kun je dat heel gemakkelijk zelf regelen via deze website. De kosten voor een toeristen visum zijn $20 USD. Het toeristenvisum is drie maanden geldig. Wanneer het visum is goedgekeurd heb je vanaf dat moment twaalf maanden de tijd om het land binnen te komen. 

5. Bepaal het doel van de reis

Gaat de voorkeur uit naar een reis langs de kust waar de nodige stops worden gemaakt om gewapend met snorkel en flippers het helderblauwe water in te gaan? Of kies je ervoor om flink kilometers te maken dwars door de outback? Ook mag een bezoek aan een van de bruisende steden natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door Australië. Wat het doel van je reis ook is, een avontuurlijke en prachtige reis wordt het zeker. Er is trouwens ook een prachtige combi-reis waarbij je niet alleen het vasteland van Australië, maar ook Nieuw Zeeland of Tasmanië bezoekt!  

Bekijk hier onze reizen naar Oceanië.