< Terug naar overzicht
Boekentips over reizen in Oceanië

Boekentips over reizen in Oceanië

Op reis lezen we vaak meer boeken dan normaal: in de bus, aan het strand of in je hotelkamer. Heerlijk toch! Het voordeel van thuis zijn is dat we nu extra tijd hebben om te lezen. Hierbij een zestal tips, die je meenemen Down Under.

Al Wat Schittert - Eleanor Catton

Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. Wanneer hij aankomt in zijn hotel stuit hij op een groep van twaalf mannen die in het geheim bijeen zijn gekomen om een reeks onopgeloste zaken te bespreken. Moody raakt tegen wil en dank verstrikt in het mysterie. Deze literaire roman van de Nieuw-Zeelandse schrijver Eleanor Catton won de Man Booker Prize in 2013.

Kerewin – Keri Hulme

Kerewin Holmes heeft zich teruggetrokken in een zelfgebouwde toren aan de kust van Nieuw-Zeeland. Haar isolement wordt doorbroken door een merkwaardig jongetje dat niet kan spreken en dat wordt opgevoed door zijn pleegvader, een Maori-fabrieksarbeider.  Kerewin is een verhaal vol liefde, tederheid en geweld, waarin twee culturen op aangrijpende wijze met elkaar worden verweven.

Over De Rand Van De Wereld – Tim Winton

Georgie Jutland ligt in de kreukels. Ze is pas veertig jaar oud, maar toch al gestrand in het West-Australische vissersdorp White Point. Ze is getrouwd met een visser en zorgt voor zijn twee kinderen. Langzamerhand ontdekt ze dat ze niet van hem houdt. Ook als stiefmoeder faalt ze: ze zal nooit de dode moeder van haar stiefzoons kunnen vervangen. Ze brengt haar dagen door in afzondering en verveling. Haar nachten zijn een wazige mix van wodka en doelloos ronddolen op het internet. Dan ziet ze op een morgen een schaduw op het strand. Vanaf dat moment komt er een gevaarlijk nieuw element in haar leven: Luther Fox, de lokale stroper, onheilsbrenger, dromer en verschoppeling. In dit spannende boek van Tim Winton wordt tevens de Australische natuur uitgebreid beschreven.

Tegenvoeters - Bill Bryson

De Amerikaan Bill Bryson houdt van Australië en dat blijkt in zijn boek Tegenvoeters (in het Engels “In a Sunburned Country” of “Down Under”). Ondanks dat hij de lezer graag wijst op de verbazingwekkende verzameling dodelijke dieren van het land en de ietwat rare gewoontes van de Australiërs, schijnt zijn genegenheid voor Australië door in ieder hoofdstuk. Absoluut een aanrader!

Kinderboeken

Australië, alles wat je altijd al wilde weten - Peter Rees, Janine Scott

Welke bijzondere dieren komen er voor in Australië? Hoe overleef je 'down under'? Leuke weetjes over Australië rond ruim veertig thema's. Dit boek heeft veel kleurenillustraties en is vanaf ca. 11 jaar.

Reis door Australië - Arend van Dam

Ella en Paddy ontmoeten elkaar in Australië en leren elkaars geschiedenis kennen. Door het verhaal maken we ook kennis met de taal en cultuur van Australië. Er staan kleurenfoto's -en tekeningen in dit boek en is vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.