Sneeuwpret in Lapland voor families | Blogs over reizen
< Terug naar overzicht
Sneeuwpret in Lapland voor de hele familie

Sneeuwpret in Lapland voor de hele familie

Een spectaculaire winterbestemming: dat moet haast wel Lapland zijn! Lapland behoort tot een van de populairste bestemmingen voor sneeuwreizen met de familie en dat is zeker niet onterecht. Je waant je in een sprookje en maakt onvergetelijke avonturen mee. Het ongerepte landschap, de sledetochten met husky’s en niet te vergeten de bekende iglo’s. Er valt zoveel te doen in Finland, dat je je geen minuut zal vervelen. Verruil deze winter de zonnige vakantiebestemmingen voor veel sneeuwpret met de kinderen. Wij geven je 5 redenen waarom je dit jaar voor Lapland moet kiezen!

Aanschouw het magische noorderlicht

Mysterieus, magisch en sensationeel; het Noorderlicht is een van de mooiste natuurverschijnselen op aarde. Uitbarstingen op de zon zorgen ervoor dat geladen deeltjes de atmosfeer binnendringen waardoor uiteindelijk het prachtige effect ontstaat. De ene dag kan het Noorderlicht groen zijn en de andere dag verandert het in blauw of paars. In de winter heb je de grootste kans om dit spektakel mee te maken. Houd je camera bij de hand; want die kan het licht veel beter opvangen dan onze ogen, waardoor je prachtplaatjes zult schieten. Maar vergeet ook zeker niet te genieten van de bijzondere lichtshow. Onder een donkere hemel de dansende lichtgolven bewonderen, daar kan geen foto tegenop! 

Het Noorderlicht in Lapland

Sledetocht met husky's voor het hele gezin

Wie naar Lapland gaat kan een sledetocht met husky’s niet overslaan! Lapland is hier namelijk de beste bestemming voor. Raas met volle snelheid door het winterse landschap en geniet van de unieke omgeving. Een sledetocht is een traditionele manier om het sprookjesachtige Lapland te verkennen. Het is indrukwekkend om te zien hoe onvermoeibaar en enthousiast de husky’s zijn. Een echte aanrader is om een rit tijdens zonsondergang te maken. Deze ervaring geeft je een echte adrenaline-kick. Wat wil je nog meer?

Sledehondentocht in Lapland

Langlaufend met de kinderen door Lapland

Wie denkt dat skiën de populairste wintersport in Lapland is heeft het mis. Scandinaviërs zijn gek op langlaufen en vinden het lekker ontspannend. Een groot voordeel is dat het huren van ski’s relatief goedkoop is. Tijdens het langlaufen ontdek je op je eigen tempo de besneeuwde wildernis. Bewonder de bevroren watervallen, de rendieren en de indrukwekkende bossen. Ga met een volle rugzak op pad zodat je onderweg de tijd hebt om lekker te picknicken. In Finland heb je veel berghutjes waar je aan het kampvuur een heerlijke maaltijd kan klaarmaken.

Langlaufen in Lapland

Bouw samen een iglo

Altijd al afgevraagd hoe Eskimo’s het voor elkaar krijgen om die mooie iglo’s te bouwen? Ga zelf op onderzoek uit en leer je eigen iglo bouwen. Het maken van een iglo is veel werk, maar dan heb je ook wat! Voel je één met de natuur en overnacht in jouw zelfgemaakte iglo. Een unieke ervaring die je familiereis naar Lapland compleet maakt. Je hoeft niet bang te zijn dat je kou zal lijden; met warme slaapzakken en rendiervellen is het goed te doen. Durf jij het aan?

Iglo bouwen in Lapland

Een stoere sneeuwscooter excursie

Houd je van meer actie en wil je op een avontuurlijke manier Lapland ontdekken? Kies dan voor een stoere sneeuwscooter excursie. Een sneeuwscooter is dé vervoersmiddel in Lapland. Rijd over de enorme sneeuwvlaktes en bewonder het unieke landschap van Lapland. Tijdens een sneeuwtocht ervaar je de rust, ontdek de mooiste plekjes en geniet je van winter wonderland.

Sneeuwscooteren in Lapland