< Terug naar overzicht
Kijktips: Films & Series in Australië of Nieuw-Zeeland

Kijktips: Films & Series in Australië of Nieuw-Zeeland

Zin in een roadtrip door Australië of kijk jij liever naar spectaculaire natuurbeelden van Nieuw-Zeeland? In dit blog hebben we een aantal kijktips voor je geselecteerd, waarmee je Australië & Nieuw-Zeeland in de huiskamer brengt. Sit back & enjoy!

Last cab to Darwin

Geniet van de landschappen van Australië bij het kijken van deze roadmovie.

Wanneer Rex, een taxichauffeur in Broken Hill, te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft besluit hij voor euthanasie naar een kliniek in Darwin te gaan. Onderweg heeft hij verschillende ontmoetingen die hem aanmoedigen opnieuw over het leven na te denken.

Hunt for the Wilderpeople

Droom weg bij de prachtige beelden van de natuur rondom Auckland.

De bij pleeggezinnen opgegroeide Ricky Baker krijgt een nieuw begin op het Nieuw-Zeelandse platteland. Hij komt terecht bij de liefhebbende tante Bella en de chagrijnige oom Hec. Wanneer er iets gebeurt waardoor hij z'n nieuwe onderkomen dreigt te verliezen, slaat de opstandige Ricky samen met Hec op de vlucht in de wildernis. Wat volgt is een nationale zoektocht naar het merkwaardige duo.

Letter for the King

Kijk deze serie met het gezin en ervaar samen de adembenemende beelden van Nieuw-Zeeland.

Het verhaal gaat over de jonge bijna-ridder Tiuri (16) die vlak voordat hij de ridderstatus bereikt voor een dilemma komt te staan. Kiest hij voor zijn eigen glorie, of luistert hij naar dat stemmetje in zijn hoofd dat hem dwingt de medemens in nood te hulp te schieten?

Deze serie van Netflix is mooi en knap gemaakt, mede dankzij de fraaie cameravoering. De populaire serie is gebaseerd op het kinderboek van Tonke Dragt en is erg leuk om met het gezin samen te kijken.

Lord of the Rings & The Hobbit

Laat je betoveren door de spectaculaire landschappen van Nieuw-Zeeland.

Natuurlijk mogen Lord of the Rings en The Hobbit niet ontbreken. Deze films spelen zich voor een groot deel af in Nieuw-Zeeland. De prachtige landschappen van het land zijn spectaculair in beeld gebracht.