< Terug naar overzicht
In de ban van de Maori

In de ban van de Maori

De Maori, een bevolkingsgroep vol mysterie en bijzondere gebruiken. Ze vestigden zich in Nieuw-Zeeland, eeuwen voordat de Europeanen voet aan wal zetten. Ook zij waren niet de oorspronkelijke bewoners van dit land maar kwamen, volgens eigen vertellingen, van Hawaiki. Deze mensen met hun bijzondere tradities kom je nog steeds tegen tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland, sommigen in hun oorspronkelijk leefomgeving en gebruiken.

Het Rotorua gebied

Thermisch gebied Rotorua - Nieuw-Zeeland


In het prachtige thermische gebied Rotorua in Nieuw-Zeeland vind je de Maori. De zwavellucht is duidelijk herkenbaar en het gebied kent dan ook vele badencomplexen waar je heerlijk tot ontspanning kan komen. Je vindt hier modderpoelen en spuitende gletsjers. In deze omgeving kan je zien hoe de Maori leefden en nog steeds leven in dorpen. Maak kennis met oude ambachten zoals het Maorihoutsnijwerk.

Bijzondere Klederdracht en tatoeages

Op deze plek kan je je verwonderen over de klederdracht en de donkere tatoeages. De tatoeages die soms het volledige gezicht bedekken zijn niet alleen maar bedoeld als versiering. Er ligt een diepere gedachte achter die samenhangt met symboliek. In de tatoeages van de Maori komen verhalen en patronen terug die linken naar hun voorvaderen, naar het land waar zij wonen en de natuurverschijnselen die hierbij horen. De Maori tatoeage zie je ook steeds meer in Europa, waar mensen hun lichaam laten tatoeëren in deze stijl.

De Haka: Wereldberoemde rituele krijgsdans

Wie zich graag verdiept in de Maoricultuur zou een traditionele zang- en hakavoorstelling kunnen bijwonen. Haka is de rituele krijgsdans van de Maori. De dans wordt gedaan door een groep mannen en heeft als doel om de goden gunstig te stemmen. De Maori's kennen veel verschillende mythen, waarin vaak hun voorvaderen de hoofdrol spelen. Deze voorvaderen zijn voor de Maori's hun goden, die zij op verschillende wijzen aanbidden. De indrukwekkende hakadans moet je gezien hebben als je een bezoek brengt aan Nieuw-Zeeland!

Maori beeld cultuur - Nieuw-Zeeland

Wil jij een kijkje nemen bij de Maori’s en tegelijkertijd dit prachtige land ontdekken? Ga dan mee op één van onze spectaculaire rondreizen in Nieuw-Zeeland!