< Terug naar overzicht
Must-sees van Nieuw-Zeeland

Must-sees van Nieuw-Zeeland

Je moet er een aardige reis voor over hebben maar dan ben je ook ergens. Het land van de ruige natuur; Nieuw-Zeeland! Wie van rauwe landschappen en pure natuur houdt is hier helemaal op zijn plek. Maar wat moet je nou echt gezien hebben? Product-manager van Sawadee Reizen en Nieuw-Zeeland specialist, Chantal van Gent, heeft haar top 5 voor je op een rijtje gezet:

1. Tongariro

Hier maak je 1 van de mooiste dagwandelingen ter wereld. Dit is een vulkanisch gebied waar volgens de Maori mythologie de goden zetelen. Je loopt door een indrukwekkend landschap langs kraters en smaragdgroene kratermeren. Een plek om je ogen uit te kijken. De wandeling is wel een vrij zware, 19 kilometer met wat pittige klims, dus wees voorbereid!

2. Marlborough Sounds

In Marlborough Sounds verblijf je met Sawadee op een bijzonder stuk land dat 1 persoon tot zijn eigendom mag rekenen. De sfeervolle accommodatie waar je verblijft is een voormalige schapenboerderij. Hier kunnen reizigers een stuk land kopen voor een CO² inperkend project. Je bent hier een unieke bezoeker en wandelt dus alleen met de Sawadee groep in deze prachtige weidse omgeving.

3. Maori

Voordat Europeanen zich vestigden op Nieuw-Zeeland woonden er de Maori. Deze intrigerende bevolkingsgroep is nog steeds te bewonderen op het eiland. De Maori hebben hun eigen cultuur, kledingstijl, tradities, dans, muziek en taal. Een van de indrukwekkende Maori gebruiken is de Haka. Deze dans roept en vereert de overleden voorvaderen. Ook het nationale rugbyteam voert standaard een Haka uit voor het begin van een wedstrijd. Een haka voorstelling is een absolute must-see bij een verblijf op dit eiland.

4. Milford Sounds

Vanwege de unieke natuur is het Fiordland Nationaal Park door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Park. Het beroemdste fjord in het park is de 22 km lange Milford Sound. Alleen de weg er naartoe is al spectaculair: volgens velen de mooiste weg van Nieuw-Zeeland. Dit is Nieuw-Zeelandse natuur pur sang. Hier vind je enorme waterpartijen, immense fjorden en spectaculaire watervallen. Het dramatische landschap zal je versteld doen staan!

5. Abel Tasman National Park

Abel Tasman was een Nederlandse ontdekkingsreiziger in dienst van de VOC. Hij zette als eerste westerling voet aan wal op Nieuw-Zeelandse grond. Bij een bezoek aan dit nationale park kan je, indien je de boottocht boekt, langs dezelfde fraaie kustlijn varen die Tasman heeft gevolgd. Je kunt kiezen bij welke baai je wordt afgezet, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel je loopt. De verschillende wandeltochten voeren over de bekende Abel Tasman Coastal Trek, één van Nieuw-Zeelands Great Walks. Een bijzonder natuurgebied omdat hier subtropisch regenwoud direct aan de kust te vinden is, langs baaien met kristalhelder water.

Laat een reactie achter