< Terug naar overzicht
5 playlists om Australië in huis te halen

5 playlists om Australië in huis te halen

Waan je even helemaal in Australië met deze selectie van playlists. 

Opera  

Het spectaculaire ‘Sydney Opera house’ is een kenmerkend plaatje als je aan Australië denkt. Maar wist je dat dit de thuisbasis is van Opera Australia? Opera Australia is het nationale gezelschap en het derde drukst bezette operagezelschap ter wereld. Daarnaast is het Australian Chamber Orchestra uitgeroepen tot het beste kamerorkest ter wereld uitgeroepen.

Opera maakt dus een groot deel uit van de muziekcultuur van Australië en om dit vanuit huis te ervaren hebben wij deze mooie playlist voor jou opgezocht van het Australia Chamber Ochestra. Ook zij zijn creatief vanuit huis muziek gaan maken: 


Pop-muziek

Bij Australische pop denk je uiteraard aan Kylie Minogue, maar Australië heeft nog veel meer te bieden! Check deze ‘90’s and 00’s Australian Pop-Playlist’ op Spotify:


Down under: The best of Australian rock

Rockmuziek in Australië wordt ook wel Oz rock, Australian rock of Aussie rock genoemd. De natie heeft een rijke geschiedenis van rockmuziek. In deze spotify playlist vind je een aantal classics zoals de hit ‘Down Under’ van Met at Work en ‘Weather With You’ van Crowded House: 


Surf muziek

Als je aan Australië denkt dan kan een mooie surf playlist natuurlijk niet ontbreken! Relax en waan je aan een van de mooie Australische stranden met deze Surf Music: 


Hot and happening in Australië 

Een nieuwe populaire band in Australië is ‘Winston Surfshirt’. Winston Surfshirt is een zeskoppige soul-, funk-, en hip-hopband. De band is bijzonder, vanwege zijn aparte combinatie van hip-hopmuziek en surf-rock. Geniet hun nieuwste album ‘Apple Crumble’: