< Terug naar overzicht
6 toffe activiteiten op 22-35ers reis in Colombia

6 toffe activiteiten op 22-35ers reis in Colombia

Onze 22-35ers reizen zijn speciaal samengesteld voor reisliefhebbers tussen de 22 en 35 jaar. Dat betekent onder andere een avontuurlijker en actiever programma met veel leuke activiteiten. Ook onze 22-35ers reis naar Colombia zit er vol mee. In dit blog lees je meer over 6 toffe activiteiten die je kunt ondernemen in 6 verschillende plekken in Colombia.

1. Bogotá: fietstour door de stad

Fietsen in Bogota

Bogotá is perfect om op de fiets te ontdekken. Samen met een gids fiets je langs de hoogtepunten van de stad en leer je meer over de geschiedenis van Bogotá én Colombia. Een goede manier om een eerste indruk op te doen van dit prachtige land. Tijdens je fietstocht zal je waarschijnlijk ook door de karakteristieke wijk La Candalaria fietsen. Zin om de dag af te sluiten met een drankje? Kom ’s avonds dan zeker terug in deze gezellige wijk en proef samen met je reisgenoten de nationale drank aguardiente en verschillende smaken chicha, een gefermenteerde maisdrank.

2. Cali: salsa leren dansen

Salsadansen in Cali

Cali ligt in het westen van Colombia en wordt ook wel de salsahoofdstad van de wereld genoemd. En dat is niet voor niets, want met ruim 400 salsatecas (salsaclubs) en zo’n 200 salsascholen is Cali de perfecte plek om een dansje te wagen. Tijdens de 22-35ers reis naar Colombia gooien we samen onze heupen los tijdens een leuke salsales. We leren alle basisstappen en brengen ze ’s avonds in de praktijk in een van de vele salsaclubs die de stad rijk is. Wat is nu een betere manier om Colombia te ervaren dan samen met een local op de dansvloer?

3. Armenia: paardrijden door prachtige landschappen

Paardrijden in Armenia

Armenia ligt in de Colombiaanse koffiestreek en wordt daardoor omringd door prachtige natuur. Dit onwijs groene gebied leent zich perfect voor een mooie paardrijtocht. Vanaf de rug van je paard kun je genieten van de mooie omgeving. Hoe verder je het landschap in trekt, hoe mooier de landschappen worden. Deze optionele excursie is een aanrader voor iedereen die er vroeger van droomde om cowboy te worden!

4. Medellín: voetballen met de Colombiaanse jeugd

Voetballen in Medellin

Medellín is na hoofdstad Bogotá de grootste stad van Colombia. De stad heeft een uniek verhaal en dat is wat een bezoek aan Medellín ook zo interessant maakt. Het verschil tussen rijk en arm is hier enorm groot, iets wat we ook ervaren tijdens een bezoek aan Stichting Children of Medellín. Deze stichting biedt kinderen uit arme wijken een uitgebreid programma aan activiteiten, met als doel de kinderen bewust te maken van hun eigen talenten en verantwoordelijkheid. Een van de activiteiten is voetbal. Speel jij een potje mee met de kinderen?

5. Taironaka: tuben op de Don Diego rivier 

Tuben in Taironaka

In de uitlopers van de bergen van Sierra Nevada ligt het nog relatief onbekende natuurpark Taironaka. We slapen in een prachtige ecolodge met hutjes aan de Don Diego rivier. De volgende ochtend laten we ons in een band meevoeren door de rustige stroming van de rivier. Onderweg heb je kans op het zien van apen en verschillende soorten vogels. Aan het einde van de rivier wacht er een heerlijk strand op ons, waar we nog even lekker kunnen zwemmen en relaxen voordat we de boot terugpakken naar de lodge. 

6. Cartagena: feestend door de stad in een chiva 

Feestbus in Cartagena

Op de laatste avond van de reis stappen we aan boord van een traditionele, kleurrijke chiva. In deze bus met muziek maken we een feestelijke rit door de straten van Cartagena. Sla van tevoren je eigen drankjes in en bedenk alvast welke muziek je wilt horen, want tijdens de rit zal er absoluut de ruimte zijn om bij de MC verzoekjes in te dienen. Het zal al snel zo gezellig worden dat het moeilijk is om op je billen te blijven zitten. Gelukkig is er in een chiva genoeg ruimte om al rijdend een klein dansje te doen. Als je na de rit nog even door wilt feesten kan je je door de chiva laten afzetten bij een van de vele clubs in Cartagena.

Benieuwd wat je nog meer kunt verwachten tijdens een 22-35ers reis door Colombia? Bekijk hier het volledige programma.