Reisverslag van de Familiereis Sri Lanka
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

evelien bleeker

Evelien Bleeker Reisbegeleidster Wereldwijd

Op de vraag 'wat wil je later worden Evelien' zei ik steevast 'hostess’.

Nu tientallen jaren later rijd ik niet alleen tussen het vliegveld en het hotel maar neem ik avonturiers mee de wereld rond.

Wanneer je mij nu vraagt wat is je favoriete bestemming dan roep ik 'ieder nieuw avontuur’, maar voel me thuis tussen de giganten van het dak van de wereld.

De overweldigende kracht die deze natuur uitstraalt, waar logica niet geldt, maar waar je een bent met de omgeving.

Er is niks zo ontwapenend als de Himalayas en haar bevolking

Ik neem je graag mee!

En hoop naast de uitvoering van het reguliere programma ook te zorgen voor die leuke onverwachte momenten.

'You never know whom and what we'll encounter on the way'

Het beste van Azië

Het is nog vroeg en al warm. We zijn onderweg naar de Leeuwenrots en krijgen pech met de bus. Daar sta je dan in the middle of nowhere. Wat gaan we doen? Vraag ik me af. Lang krijg ik niet om daarover na te denken. Een oude dame komt van achter de bosjes toegesneld en gebaard ons bij haar op de veranda te komen zitten. Stoelen worden erbij gehaald en we krijgen een kopje thee en 'kokis'.Het betreft hier de Sri Lankaanse gastvrijheid! Geven is hier belangrijker dan ontvangen. Onze voorouders hadden de weg naar Sri Lanka al gevonden in de zoektocht naar het 'zwarte goud': peper. Overblijfselen uit deze tijd zijn de kaarsrechte kanalen in Negombo en het fort in Galle. De Dutch Burghers vormen een unieke groep in de multi-etnische samenleving. De politieke onrust tussen groeperingen behoort tot het verleden zodat wij nieuwsgierige avonturiers ongestoord kunnen genieten van 'the pearl of the Indian Ocean'.Het zien ontwaken van wild life in Yala Nationaal Park, de fles geven aan olifantjes, het beklimmen van Horton Plains, een bezoekje brengen aan de 'ontblote wolkenmeisjes', thee drinken tussen de thee plantages van Nuwara Eliya, het eten van tongstrelende curries en ontspannen tijdens een Ayurvedische massage vallen allemaal in het rijtje hoogtepunten. Bovenop dit rijtje zijn mijn echte parels...Het onverwachts zien van een olifant op de weg, spontaan stoppen bij een waterval voor een verfrissende duik, de kokosnoten contest, wakeboarden in de branding én het spelen van volkssport nummer 1: een potje cricket op het strand met locals!Wie durft het aan om mij met cricket te verslaan?Ayubowan 'May you have a long life'.

Familiereis Sri Lanka

Op de thee bij Dombo

image
20 dagen vanaf € 2.429,-
Naar boven
 

Boek nu je reis & krijg
een Bever cadeaubon t.w.v. €40 p.p.


Boek t/m 31 maart jouw reis en krijg per persoon een Bever cadeaubon t.w.v. €40 om vrij te besteden. Hiermee kan je voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.