< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Hanoi

  Vandaag gaat jullie grote avontuur naar Vietnam beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Hanoi / vrije dag

  image

  Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al in Hanoi te wachten om je naar het comfortabele hotel te brengen. Wanneer je Hanoi binnenrijdt merk je gelijk hoe druk het verkeer is. Alles raast langs elkaar heen, wat een chaos! Je hebt bijna twee dagen de tijd om zelf de hoofdstad van Vietnam te verkennen. Te voet, per cyclo (fietstaxi) of fietsend kun je de prettige sfeer van deze stad opsnuiven. Vanavond eet je natuurlijk met stokjes en dat is nog best lastig. Gelukkig heb je nog drie weken om te oefenen tijdens deze vakantie.

 • 3

  Hanoi / vrije dag

  image

  Het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh kun je alleen ’s ochtends bezoeken. Bezoek ook zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo heeft elke straat zijn eigen ambacht. Er is bijvoorbeeld een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima het zogenaamde streetfood (eettentjes op straat) eten en souvenirs kopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Mai Hich

  image

  We verlaten de stad en rijden naar Mai Hich. Onderweg maken we een stop bij het Muong Cultural Museum, hier kunnen jullie meer leren over de gewoonten en gebruiken van de Muong stam, en van de oudste etnische groepen van het land. Mai Hich ligt in een prachtige groene vallei en rondom de vallei wonen bergvolkeren als de Hmong en Witte Thai. In de middag kunnen we hier rondwandelen langs dorpjes en rijstvelden. We slapen in ruime houten woningen op palen, in een gezamenlijke slaapruimte. 's Avonds wordt er heerlijk voor ons gekookt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Mai Hich / wandelen en bezoek Buoc Village

  image

  Ontbijt stevig, want vandaag gaan we heerlijk wandelen! We wandelen langs de rijstvelden en door een bos van bamboo naar het dorpje Buoc waar we kennis maken met verschillende groepen minderheden. In dit dorp wordt een heerlijke lokale lunch voor ons bereid. 's Avonds eten we weer in onze accommodatie en kunnen we dansen en muziek maken met de mensen uit het dorp. De volwassenen kunnen zich wagen aan een glaasje rijstwijn, een lokaal drankje dat veel wordt gedronken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  naar Hanoi

  image

  In de ochtend hebben we nog de tijd om nog wat te wandelen door de prachtige rijstvelden of lekker te relaxen. We rijden vervolgens terug naar het bruisende Hanoi waar we nog één nacht verblijven. Geniet van de charme van de stad in de chaotische maar gezellige sfeer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Halong Bay / boottocht

  image

  In ongeveer drie uur rijden we naar de Halong Bay. In de loop van de dag gaan we aan boord van onze boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. Ze zeggen dat al deze puntige eilanden de stekels op de rug van draken zijn die lang geleden de zee in zijn gedoken om de kust te beschermen tegen buitenlandse troepen. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes en legt aan bij een grot. Je kunt een kajaktocht maken terwijl de koks het avondeten bereiden. De heerlijke maaltijden en de overnachting zijn aan boord.

  Let op: het kan voorkomen dat wegens weersomstandigheden de kajaktocht niet door kan gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  vlucht naar Hué

  image

  Vanaf de boot kun je perfect genieten van het unieke landschap van grillige rotsen, waar we vlak langs varen. Als de tijd en het weer het toelaten is er nog gelegenheid om in de zee te duiken bij een strandje. Bij de haven wacht onze bus die ons naar de luchthaven van Hanoi brengt voor de binnenlandse vlucht naar Hué.

  image

  We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel. Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit grote bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. Welk gebouw vind jij het mooist?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Hué / vrije dag

  image

  Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. De beste manier om de omgeving te verkennen is daarom per boot. Trossen los, het varen kan beginnen! Vanaf de rivier kan je de mooi gerestaureerde Thien Mu Pagoda bezichtigen en genieten van de groene omgeving. Het is ook mogelijk een leuke fietstocht te maken en zo de schitterende omgeving van de stad te verkennen. Er is in ieder geval genoeg te doen in Hué.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Hoi An

  image

  Het uitzicht tijdens deze rit is prachtig, in ongeveer drie uur rijden we met onze eigen bus naar Hoi An. Onderweg passeren we schitterende stranden en de Wolkenpas, de klimatologische grens tussen noord en zuid Vietnam. Ook maken we een stop bij de Marble Mountains, de liefhebber kan hier een kijkje nemen. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon-rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan. Hoi An hangt vol met gekleurde lampionnen, wat de stad haar speciale sfeer geeft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan prachtige fiets en wandeltochten. Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of durf je er misschien zelf één te maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel My Son (excl. entree) / €15,00 per persoon

  image

  Wanneer je vandaag iets wilt bezichtigen, dan kun je een excursie maken naar My Son. Een voormalig tempelcomplex van de Cham. Sinds 1999 staat My Son op de World Heritage lijst van Unesco. Voorheen was My Son het belangrijkste religieuze centrum in het land. Het is een groot complex, met onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Inclusief zijn de transfers en een ervaren gids.

 • 12

  Hoi An / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Hoi An, indien je niet meegaat met de kookcursus. 's Avonds waan je je in Hoi An helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met de oude koopmanshuizen loopt en is ze helemaal op haar mooist wanneer alle lampionnen ‘s avonds licht geven. Het is gegarandeerd smullen als je de lokale Cao Lau besteld. Een lekker gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden en pinda's. Heb je alles al geprobeerd?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Hoi An incl. lunch / €33,00 per persoon

  image

  We beginnen de dag met een welkomsdrankje in een café. Daarna stappen we op de boot en varen we naar de kookschool. Vervolgens zal de chef je een paar verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden, terwijl hij vertelt over de bijzonderheden van de Vietnamese keuken. De recepten mag je mee naar huis nemen. De kookcursus duurt ongeveer 4,5 uur. Inclusief: drankje, Engelssprekende kok, lunch en alle recepten. De transfer terug naar het hotel (taxi’s €2,-) is niet inbegrepen.

 • 13

  Hoi An / vrije dag

  image

  Vandaag nog een bonusdag in deze heerlijke plaats. Wist je dat Hoi An een prachtig strand heeft waar je je prima een hele dag kunt vermaken? Het Cua Dai strand is op de fiets heel gemakkelijk te bereiken, uiteraard kun je ook lokaal vervoer hiervoor gebruiken. Nog een bijkomend voordeel van deze extra dag in Hoi An? Je kunt toch nog dat ene restaurantje uitproberen dat er gisteren al zo aantrekkelijk uitzag.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Ho Chi Minhstad / Mekong Delta

  image

  In de ochtend rijden we naar Danang waar we het vliegtuig nemen naar Ho Chi Minhstad. Afhankelijk van je vluchtschema hebben jullie de rest van de dag vrij te besteden in deze bruisende stad. Waar Hanoi de charmante hoofdstad van Vietnam is, heeft 'HCM' een wat zakelijker karakter. Maar ook hier zijn de duizenden brommers die langs je razen overweldigend. Geniet 's avonds van een heerlijke Phở (Vietnamese soep) in één van de vele goede restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  dagtocht naar de Mekong Delta

  image

  Vandaag hebben we een volle dag om de paden en waterwegen van de weelderige Mekong Delta te ontdekken. Dit doen we per boot. Onze boot zigzagt door een doolhof van schaduwkanalen om uiteindelijk een geweldige fruitboomgaard te vinden waar je veel beroemde tropische vruchten uit Vietnam kunt proeven. Je zult merken dat het dagelijkse leven van de Mekong-dorpelingen op een aantal manieren verschilt van de rest van de bevolking van het land, vanwege hun waterige thuisland. De delta is vlak en vruchtbaar en wordt bewoond door miljoenen Vietnamezen die de hele dag in de weer zijn. Aan het eind van de dag arriveren we weer in Ho Chi Minh City.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 16

  Ho Chi Minhstad / optionele excursie Cu Chi tunnels

  image

  Vandaag een vrije dag in Ho Chi Minh City. Om meer inzicht te krijgen in de Vietnam oorlog en met name de manier waarop de Vietcong strijd voerden, kunnen jullie een optioneel bezoek brengen aan de Cu Chi tunnels. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. De tunnels zijn erg smal en donker. Durf jij er doorheen te kruipen?

  image

  In de middag kunnen jullie Saigon ontdekken. Je proeft het Franse verleden bij het oude stadhuis, het postkantoor en de kathedraal. Stuk voor stuk mooie gebouwen die na ruim een eeuw nog steeds volop in gebruik zijn. Wat al heel de reis opvalt is dat Vietnamezen soms wel met z’n vieren tegelijk op een scooter zitten. Of heb jij er misschien al gezien met vijf of zelfs zes? We overnachten in een comfortabel hotel, in het centrum van Ho Chi Minhstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Excursie naar de Cu Chi Tunnels / €20,00 per persoon

  image

  Iets buiten Ho Chi Minh City liggen de beruchte Cu Chi Tunnels, een ongelooflijk ondergronds netwerk dat ooit meer dan 300 km lang was. Dit tunnelcomplex werd vanaf 1940 gebouwd door guerrillastrijders en de bouw ging door tijdens de Vietnam Oorlog waarin het gebruikt werd door de Vietcong voor de strijd tegen de Amerikanen. 

  image

  Je kunt de geheime valluiken, ondergrondse keukens, woonruimten en zelfs vergaderzalen bewonderen. Je krijgt ruim de gelegenheid om de uitgegraven gebieden van bovenaf te bekijken en de avonturiers kunnen de diepere tunnels van het tweede en zelfs derde niveau verkennen.


  NB: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 6 personen.

 • 17

  vlucht Ho Chi Minhstad - Amsterdam

  image

  Jammer, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Driedaagse strandverlenging Phu Quoc

  Driedaagse strandverlenging Phu Quoc

  Je kunt je reis verlengen aan de stranden van het eiland Phu Quoc. Het is hier heerlijk zonnen, je kunt zwemmen in het heldere water van de zee of een duik in het mooie zwembad nemen. Na deze verlenging kom je heerlijk uitgerust weer thuis. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, vliegtickets, transfers en ontbijten.


  - Driedaagse strandverlenging Phu Quoc 3 dagen v.a. € 299,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 17

  vlucht naar Phu Quoc

  image

  Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en het is een echt bountyeiland. Je vindt hier prachtige witte zandstranden, palmbomen, dichte tropische jungle en gezellige dorpjes. Het eiland leent zich perfect om je reis heerlijk ontspannen af te sluiten. Je overnacht in een comfortabel hotel, doorgaans het Phu Quoc Dragon Resort & Spa.

 • 18

  Phu Quoc / vrije dag

  image

  Vrij verblijf op Phu Quoc

 • 19

  Phu Quoc / vrije dag

  image

  Vrij verblijf op Phu Quoc

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

  Vandaag vlieg je terug naar Hoi chi Minh City, vanwaar je verder vliegt richting Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 21

  aankomst Amsterdam

 • +

  Vierdaagse strandverlenging Phu Quoc

  Vierdaagse strandverlenging Phu Quoc

  Je kunt je reis ook verlengen met vier dagen aan de stranden van het eiland Phu Quoc. Je vliegt dan op dag 17 van Ho Chi Minh naar Phu Quoc en op dag 21 via Ho Chi Minh naar Amsterdam , aankomst op dag 22. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, vliegtickets, transfers en ontbijten.


  - Vierdaagse strandverlenging Phu Quoc 4 dagen v.a. € 349,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Nieuwe reis: Originele en afwisselende route langs Vietnam's hoogtepunten
 • Bijzondere overnachting op een boot in Ha Long Bay
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Twee dagen wandelen rond het gebied van Mai Chau
 • Mogelijkheid tot verlengen van de reis op het eiland Phu Quoc
 • Maak kennis met het dagelijks leven langs de rivier in de Mekong Delta
 • Tijd om te relaxen aan het strand bij Hoi An
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan kookcursus in Hoi An
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd voor het gezin

Familiereis Vietnam Hoogtepunten

Zeg xin chào tegen Vietnam

image
18 dagen vanaf € 1.879
Naar boven