Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: de reis met vertrek op 16 juli 2021 verblijft de laatste nacht niet in San José. Deze reis verblijft één nacht extra in La Fortuna en rijdt op de laatste dag van Playa Carillo direct naar de luchthaven. 

 • 1

  Amsterdam - San José

  Jullie avontuur naar Costa Rica gaat beginnen! Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. San José is gelegen in een vallei te midden van koffieplantages en wordt omringd door bergen met vulkanen. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 2

  San José

  image

  Talrijke winkeltjes en markten met lederwerk, keramiek en natuurlijk de voortreffelijke Costaricaanse koffie zijn zeker een bezoek waard. Maak kennis met de vriendelijke Tico's en geniet van heerlijke gerechten. Houden jullie niet zo van de stad, dan kun je er vandaag ook voor kiezen om naar de Irazu vulkaan te gaan. Bij helder weer heb je vanaf de top zicht op de actieve Turrialba vulkaan. Spannend! Bovendien stop je onderweg in het stadje Cartago, waar je een basiliek met de zwarte madonna kan bezichtigen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer vier en een half uur naar het kustplaatsje Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust, waar we 2 nachten verblijven in een hotel met zwembad. Dit is de perfecte plek om het echte vakantiegevoel te krijgen. Wie ligt er als eerste in de zee?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Puerto Viejo de Talamanca

  image

  Bij Puerto Viejo vind je stranden die begrensd worden door tropische jungle. In de omgeving ligt onder andere het nationale park Cahuita, hier kun je wandelingen maken langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen en tropisch oerwoud met brulapen, vlinders en slangen. Heb je al een dier gespot? De atmosfeer is hier totaal anders: de bevolking is spreekt Engels, en de keuken evenals de muziek is typisch Caribisch. Swingen maar! Als je het leuk vindt, kun je in Puerto Viejo de Talamanca ook een snorkelexcursie boeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Tortuguero National Park

  image

  We rijden in ongeveer vier uur langs de kust naar de rand van het nationale park Tortuguero. In La Pavona stappen we in de boot, waarmee we door dichtbegroeide kanalen het oerwoud in varen. De eindbestemming is het nationale park Tortuguero. Hier nestelt tijdens de zomermaanden juli en augustus de groene zeeschildpad. Als je geluk hebt, kun je ’s avonds op het strand de schildpadden eieren zien leggen. Wel heel stil zijn hoor!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Tortuguero National Park

  image

  Het park staat niet alleen bekend om zijn schildpadden, maar ook om zijn 400 verschillende soorten vogels en apen, luiaards, kaaimannen en krokodillen. Je kunt per boot of kano de smalle riviertjes van het park verkennen. Voeten binnenboord!Op de oevers liggen vaak zonnende schildpadden en kaaimannen. We brengen twee nachten midden in de natuur door in een lodge met zwembad. In de lodge wordt een vast bedrag gerekend voor de 3 dagelijkse maaltijden. Dit bedrag kan ter plekke in de lodge worden voldaan.

 • 7

  naar Puerto Viejo de Sarapiqui

  image

  Vandaag varen we eerst anderhalf uur naar La Pavona en rijden we in drie uur verder naar onze volgende bestemming: Puerto Viejo de Sarapiqui. Hier bezoeken we het Tirimbina Rainforrest Centre. De volgende dag kun je (als je wilt natuurlijk) nog een ochtendwandelingetje maken voordat we naar La Fortuna gaan.

  Puur Sawadee - Tirimbina Rainforest Centre

  image

  Het Tirimbina Rainforest Centre is niet alleen ontzettend leuk en leerzaam voor kinderen, maar ook voor ouders. In dit non-profit centrum midden in de natuur wordt heel veel onderzoek gedaan, slechts een klein gedeelte van het natuurgebied is opengesteld voor toerisme en er is van alles te zien en te doen. Ontdek het centrum bijvoorbeeld op twee hoge, lange bruggen waar je zicht hebt op de boomtoppen en de onderliggende rivier. Je kunt hier onder andere gekleurde gifkikkers vinden. Welke kleur vind jij het mooist? Doe een chocolade- of vleermuizentour. Spannend! Meer informatie vind je op http://www.tirimbina.org/ 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 8

  naar Fortuna/ Arenal Vulkaan

  image

  Vandaag gaan we naar het dorpje Fortuna en de vulkaan Arenal. Hier rijden we in ongeveer drie uur naartoe. We slapen twee nachten in een hotel vlakbij het dorpje Fortuna. De 1633 meter hoge vulkaan heeft nog steeds zijn typisch conische vorm. Tot 2010 stootte de Arenal grote rookpluimen en lava uit, soms gepaard gaand met luide knallen of een diep gerommel. Momenteel is dit niet meer het geval, maar een bezoek aan de vulkaan blijft zéker de moeite waard en stiekem toch nog wel een beetje spannend.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Fortuna/Arenal Vulkaan

  image

  Vogelliefhebbers kunnen een dagexcursie maken naar Caño Negro, een natuurreservaat waar verschillende typen watervogels, apen, kaaimannen, krokodillen, leguanen en schildpadden voorkomen. Ook zeer apart is het bezoek 's avonds aan de warmwaterbronnen van Baldí. Terwijl je onder een door de vulkaan verwarmde waterval zit heb je een mooi uitzicht op de Arenal. In de omgeving van Fortuna kun je te voet een hoge waterval bezoeken waar je ook in kunt zwemmen. Het water is echt koud!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Monteverde

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar de Cordillera de Tilarán (1600 meter), waar het beroemde nevelwoud van Monteverde ligt. Het is hier een stuk koeler, ongeveer 18 graden. Wind, regen en zon wisselen elkaar af en het is er schitterend om te wandelen. Het park staat bekend om zijn enorme verscheidenheid aan flora en fauna. Wat dit nevelwoud zo bijzonder maakt zijn de groene kleurschakeringen. Door de hoogte waar het nevelwoud zich bevindt loop je letterlijk met je hoofd in de wolken. Mysterieus! We verblijven hier in een eenvoudig, maar sfeervol hotel in het dorpje Santa Elena.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Monteverde

  image

  In Monteverde is de kans het grootst om de quetzal waar te nemen, dus houd je ogen wijd open. Deze prachtige vogel is felgekleurd met groene en rode veren, heeft een lange staart en was zeer geliefd bij de Maya's. Bij de ingang van het park hangen bakjes gevuld met suikerwater waar kolibries op afkomen. De kleinste kolibrie is niet groter dan een duimnagel en de grootste in Costa Rica is de prachtige paarse Sabelvleugel. Die komt vooral in Monteverde voor, is ongeveer 15 cm lang en heeft een fel paars lichaam met donkergroene vleugels. Wat mooi, al die felle kleuren!

  image

  Vlak bij Monteverde is de “Sky Walk”: Over hangende bruggen op 40 meter hoogte wandel je tussen de boomkruinen. De waaghals mag de spannende Canopytour niet missen. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op 40 meter hoogte van het ene platform naar het andere. Leuk voor jong en oud! Het uitzicht is fenomenaal en je voelt je als Tarzan of Jane! Vlakbij Monteverde ligt een bijzonder natuurreservaat. Kinderen uit dertig verschillende landen hebben geld hebben ingezameld ter bescherming van dit stukje nevelwoud.

 • 12

  naar La Ensenada Lodge

  image

  Vandaag rijden we in ca. twee uur richting de Pacifische kust met als einddoel: de Ensenada Lodge. Deze lodge ligt in een natuur reservaat en op dit nog in bedrijf zijnde landgoed (hacienda) kun je kennis maken met het Costa Ricaanse boerenleven. De belangrijkste activiteiten zijn veeteelt, het fokken van paarden, zoutwinning en de verbouw van watermeloenen, mango's en papaya's. Lekker! Op het landgoed staan diverse houten bungalows waar we twee nachten zullen verblijven. Er is een zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen. Vanaf het terras voor je bungalow heb je een schitterend uitzicht over de kustlijn en de golf van Nicoya.

 • 13

  La Ensenada Lodge

  image

  Deze schitterende omgeving is dé plek om een boottocht te maken door de omringende mangrove bossen, waar je veel verschillende soorten vogels kunt zien, zoals pelikanen, fregatvogels, regenwulpen, witte ibissen en de mooie roze lepelaar. Met een beetje geluk zien we ook nog een krokodil voorbij komen! Ook kun je de dagelijkse gang van zaken meemaken op dit boeren familiebedrijf. Met een traditionele Costa Ricaanse boerenkar (carreta) en met de tractor kun je over het landgoed rijden, terwijl je ondertussen aangemoedigd wordt door de brulapen.

 • 14

  naar Rincón de la Vieja

  image

  Vandaag rijden naar het gebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja, een natuurgebied met veel vulkanische activiteit, waar tientallen rivieren en beken ontspringen. Onderweg bezoeken we het nationaal park Rincón de la Vieja. Op verschillende plaatsen kom je vulkanische activiteit tegen: borrelende modderpoeltjes en vele dampende bronnen, die je het gevoel geven dat je in een sauna bent. Heel gek en stiekem ook best spannend! In dit park komen veel neusbeertjes voor. Wat een gekke neus!

 • 15

  Rincón de la Vieja

  image

  We overnachten in een sfeervolle lodge met een mooi zwembad. De kinderen (en stoere ouders) kunnen naar een geweldige natuurlijke glijbaan van bijna 500 m die door de natuur gaat. Dat gaat hard! Vanuit de lodge heb je een schitterend uitzicht op de omliggende omgeving, die je te paard of te voet kunt verkennen.

 • 16

  naar Playa Carillo

  image

  We rijden ongeveer vier uur naar Playa Carillo waar we 2 volle dagen de tijd om te genieten van het heerlijke strand en het gezellige plaatsje. Hier nodigen de prachtige stranden uit tot zwemmen, surfen en lekker luieren. Even lekker relaxen na de spannende jungles, vele dieren en vulkanen! We overnachten in een mooie en nieuwe accommodatie op slechts 1 minuut lopen van het strand.

 • 17

  Playa Carillo

  image

  Playa Carillo is heel erg mooi, het is een klein dorpje met een paar eenvoudige lokale restaurants. Playa Carillo wordt gekenmerkt door het met palmbomen bezaaide strand strand in de vorm van een halve maan. Daarnaast maak je veelal kans op een prachtige zonsondergang, er is geen betere plek om van heerlijk Costa Rica te genieten. Wie heeft er zin in een potje beachball?

 • 18

  Playa Carillo

  image

  Vlakbij Playa Carillo ligt ook het gezellige Samara. Dit dorpje is mooi gelegen aan een zandstrand vol met palmbomen. Doordat de branding hier niet al te sterk is en door het rif voor de kust en het strand langzaam afloopt in zee, is het ideaal voor kinderen. Er zijn diverse kleine restaurantjes en strandbarretjes en ook hier is het heerlijk relaxen tijdens de laatste dagen van deze familievakantie in Costa Rica.

 • 19

  Playa Carillo – San José

  We verlaten het strand en rijden in vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen. Wat is het snel gegaan!

 • 20

  San José - Amsterdam

  Wat jammer! Vandaag vliegen jullie alweer terugnaar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 21

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Playa Carillo

  Strandverlenging Playa Carillo

  Als je nog wat langer wilt genieten van de stranden van Playa Carillo, kun je drie nachten langer blijven. Je kunt hier nog even heerlijk zonnen en zwemmen in het heldere water van de zee. Playa Carillo en het nabij gelegen Samara bieden veel diversiteit aan restaurants en leuke strandbarretjes en in de omgeving zijn diverse excursies te doen. Zo kun proberen dolfijnen te spotten of gaan surfen! Tijdens deze verlenging verblijf je in hetzelfde hotel als waar je met de groep eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen en transfers, maar exclusief ontbijt en eventuele excursies.


  - Strandverlenging Playa Carillo 3 dagen v.a. € 250,-
  - Strandverlenging Playa Carillo (obv 1 persoon) 3 dagen v.a. € 330,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  strand Playa Carillo / vrije dag

  image

  Tijdens deze verlenging heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand. De hotels zijn op loopafstand van het strand en hebben een zwembad. 's Avonds kun je genieten van de zonsondergang.

 • 20

  strand Playa Carillo / vrije dag

  image
 • 21

  strand Playa Carillo / vrije dag

  image
 • 22

  Playa Carillo – San José

  image

  We verlaten het strand en rijden 's ochtends in vier uur met de bus terug naar San José, waar we de laatste nacht doorbrengen.

 • 23

  San José - Amsterdam

  image

  We vliegen terug naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 24

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Entreegelden voor het Nationaal Park Tortuguero en Rincón de la Vieja
 • Bijzondere overnachting op het platteland in een hacienda
 • Paardrijden tussen de brulapen en toekans
 • wandelingen langs eindeloze hoeveelheden kokospalmen en tropisch oerwoud
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende vrije tijd voor het gezin
 • Veel mogelijkheden om wilde dieren te zien
 • Ontspannen afsluiting in Playa Carillo met prachtige stranden
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges, meestal met een zwembad
 • Mogelijkheid om te slingeren tussen de boomtoppen tijdens de canopytour in Monteverde
 • Varen door de dichtbegroeide kanalen van het oerwoud in Tortuguero
 • Op zoek naar schildpadden die hun eieren leggen op het strand van Tortuguero
 • Mogelijkheid om tijdens een surfcursus te leren de hoge golven te bedwingen

Familiereis Costa Rica

Zweven tussen de boomtoppen

image
21 dagen vanaf € 2.599
Naar boven
 

Op reis in het najaar
Boek nu jouw reis

Eindelijk! Het ziet er naar uit dat we binnenkort toch echt weer kunnen gaan genieten van al het moois buiten onze landsgrenzen. Alvast verzekerd zijn van een plekje deze herfst? Bekijk dan nu ons aanbod herfstreizen en laat je inspireren!