< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de mooiste hoogtepunten van het land te beleven
 • Alle maaltijden en drankjes inbegrepen tijdens het verblijf in Varadero
 • Bezoek de sfeervolle koloniale steden Havana, Trinidad en Cienfuegos
 • Ontspannen einde aan het paradijselijke strand van Varadero
 • Een leuke salsacursus in swingend Havana (optioneel)
 • Ontspannen afsluiting op de hagelwitte stranden van Varadero
 • Heerlijk ontspannen op Bounty-eiland Cayo Levisa
 • Verblijf in Santa Clara, waar Che Guevarra voor de revolutiezege zorgde

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Amsterdam - Havana

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons comfortabele hotel met zwembad.

  Optioneel Toeristenkaart / Visum Cuba (verplicht) / €25,00 per persoon

 • 2

  Havana

  image

  Omdat je aan één dag niet genoeg zult hebben, heb je twee volle dagen om in Havana rond te dwalen door de levendige straten met zijn koloniale huizen, pleinen en gezellige terrassen. Veel mensen zoeken verkoeling op straat en het leven speelt zich dan ook voornamelijk buiten af. Overal hoor je de Caribische muziek. Op straat wordt een partijtje domino gespeeld en er wordt eindeloos aan de grote Amerikaanse limousines uit de jaren 50 gesleuteld.

 • 3

  Havana

  image

  Maak een wandeling over de Malecón, de zeeboulevard met de pastelkleurige gevels, waar de Cubanen uitwaaien en bijkletsen en de kinderen een verfrissende duik in zee nemen. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan één van de bekende muziekcafé’s, Casas de la Trova, waar je kunt genieten van de levendige son, salsa en rumba muziek. We raden je ook zeker aan om vandaag zelf een salsales te nemen onder leiding van een echte Cubaanse dansleraar of -lerares.

  Optioneel Salsa les Havana / €15,00 per persoon

  image

  Als je aan Cuba denkt, dan denk je aan de salsa. De meeste Cubanen wordt het salsadansen met de paplepel ingegoten, maar wij westerlingen zijn (meestal) wat minder soepel. Wil je tijdens deze reis eens een poging wagen om de dans onder de knie te krijgen, dan is dit je kans! Je krijgt de les al op je tweede dag in Cuba, dus je hebt de rest van de reis om te oefenen. De les wordt gegeven door een leraar of lerares die je alle kneepjes van de dans leert. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je eigen niveau en zo ontstaat een leerzame en ontzettend leuke salsales van ongeveer anderhalf uur in een mooie dansschool in Havana.
  Je kunt op het boekingsformulier aangeven dat je graag mee wilt doen.

 • 4

  naar Viñales

  image

  We reizen in ongeveer vier uur naar Viñales aan de westkant van het eiland. De vallei van Viñales is een schitterend natuurgebied, dat bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten hebben uitgesleten. Aan het einde van de middag kun je één van de grootste ondergrondse grottenstelsels ter wereld bezoeken. Je ziet hier ondergrondse kalksteenformaties en wandelt door smalle gangen. De komende twee nachten slapen we in een hotel met zwembad dat een geweldig uitzicht biedt op de vallei.

 • 5

  Viñales

  image

  Vandaag kun je in een boot stappen naar het bounty-eiland Cayo Levisa óf een dagje in Viñales blijven. Je kunt dan bijvoorbeeld een prachtige wandeling maken onder begeleiding van een gids door de groene vallei en langs mogotes, steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. Hier komt de beste tabak ter wereld vandaan! Je proeft het echte Cubaanse leven en ervaart de gastvrijheid van de vriendelijke Cubanen. Ook het hotel met zwembad is comfortabel genoeg om nog een dagje door te brengen.

  Optioneel Dagtour Cayo Levisa / €35,00 per persoon

  image
  In ongeveer anderhalf uur varen we naar het eiland Cayo Levisa. Een droom voor elke zonaanbidder. Op dit eiland vind je een poederwit strand en wuifende palmbomen. Een echt bounty-eiland! Hier is het heerlijk ontspannen met een lekkere cocktail en een goed boek of je kunt gaan snorkelen in het warme water. Een heerlijke lunch is bij de prijs van de excursie inbegrepen. Het minumum aantal personen om de excursie door te laten gaan is 4.
 • 6

  naar Cienfuegos

  image

  We laten Viñales achter ons en vervolgen onze weg naar de havenstad Cienfuegos. Onderweg brengen we een bezoekje aan een krokodillenfarm. Cienfuegos is een prachtig gerestaureerde stad die is gebouwd rond een tropische baai. Het centrum staat vol met met kleurrijke gebouwen. Langs de baai loopt net als in Havana een lange boulevard, waar het vooral 's avonds een drukte van belang is. Geniet op een van de terrassen van het Cubaanse leven dat aan je voorbijtrekt.

 • 7

  naar Trinidad

  image

  In de ochtend hebben we nog tijd om een citytour door Cienfuegos te maken met de gids. Ook maken we een tochtje met een boot door de mooie baai bij de stad. Hierna rijden we in ongeveer twee uur door naar Trinidad. Deze koloniale stad staat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Zij heeft duidelijk de authenticiteit van de Spaanse overheersing bewaard, nergens in Cuba proef je meer de sfeer van de koloniale tijd dan hier.

  image

  In het archeologische museum vind je een verzameling van informatie, foto's en wapens die uitleggen hoe de strijd tegen de antirevolutionairen heeft plaatsgevonden. Een stadstour leidt je door het pittoreske centrum waar nauwelijks auto's komen. We verblijven de komende drie nachten in een hotel in Trinidad. Als je wilt, zit je met een taxi zo aan het strand van Playa Ancón. 's Avonds kun je in het centrum van dans en muziek genieten op de beroemde trappen. Misschien waag je zelf ook een dansje?

 • 8

  Trinidad

  image

  Vandaag heb je een vrije dag, je kunt ervoor kiezen om het oude centrum met zijn mooie pastelkleurige koloniale panden en klinkerstraatjes te bezoeken of lekker te luieren aan het strand. Heb je 's avonds weer zin in Cubaanse salsa? Bezoek dan vanavond in Trinidad het Casa de La Trova of één van de gezellige pleinen waar bands en dansparen tot in de kleine uurtjes swingen op de ritmische beat van de salsa.

 • 9

  Trinidad / dagtrip naar Topes de Collantes

  image

  Ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van Trinidad ligt Topes de Collantes. Hier maken we een mooie wandeling door de prachtige, ongerepte natuur. Onderweg passeren we rivieren, beekjes en watervallen. We lunchen in het park (inbegrepen) en slapen 's avonds weer in ons hotel in Trinidad.

 • 10

  naar Remedios

  image

  Tijdens de rit naar Remedios zie je meer paard-en-wagens en fietsers dan auto’s. Remedios is een klein, vredig plaatsje waar je op je gemak kunt rondwandelen en een kijkje kunt nemen in het leven van de echte Cubanen. Bezoek het plein, de kerk en drink een drankje op het terras. 

 • 11

  naar Santa Clara

  image

  Na Remedios rijden we door naar Santa Clara waar we het mausoleum van Che Guevara bezoeken. In het revolutie museum besteden we aandacht aan het leven van Che Guevara. In Santa Clara bezoeken we ook het monument van de Tren Blindado, de gepantserde trein vol met wapens die gestuurd werd door dictator Batista. De trein kwam in de laatste decemberdagen van 1958 in handen van Che en zijn mannen, waardoor de overwinning van de revolutie een feit was. We overnachten in een hotel in het centrum van de stad.

 • 12

  naar Varadero

  image

  We laten het authentieke Cuba achter ons en rijden richting de kust. Binnen een paar uurtjes zijn we in Varadero. Dit is de ideale plek om de reis ontspannen af te sluiten. Tijdens je verblijf in Varadero zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen.

 • 13

  Varadero / vrije dag

  image

  In Varadero kun je lekker luieren, maar je kunt er ook gaan volleyballen, waterfietsen, snorkelen of zwemmen. Je kunt kiezen tussen het strand of één van de zwembaden van het hotel. Heerlijk!

 • 14

  Varadero / vrije dag

  image

  Kilometers wit zandstrand en een azuurblauwe zee. Een heerlijke locatie om na te genieten van alle indrukken die je tijdens je reis hebt opgedaan. Geniet twee volle dagen van zon, zee en strand.

 • 15

  Vlucht Havana - Amsterdam

  Vanuit Havana vliegen we terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 16

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  4 dagen Varadero


  Als je nog wat langer wilt genieten van de prachtige stranden van Cuba , dan kun je ervoor kiezen om aan het eind van je reis vier nachten te verlengen aan het witte palmenstrand van Varadero. Deze dagen heb je volop tijd om lekker te ontspannen op het strand, te duiken of te zwemmen met dolfijnen.
  De verlenging is op basis van all-inclusive.


  Omdat het goedkoper is om ter plekke een taxi te nemen, zijn er bij deze verlenging géén transfers inbegrepen. Deze kun je gemakkelijk zelf regelen. De kosten voor een taxi van Varadero naar Havana bedragen ongeveer 120 euro. Vlieg je terug vanaf Varadero dan kost een taxi 25 euro.


  Tijdens deze verlenging verblijf je in Memories Varadero Beach Resort. Je overnacht in een standaardkamer en o.b.v. het all-inclusive concept waarbij al het eten en drinken inbegrepen is in de prijs. Indien deze accommodatie op de aangevraagde datum volgeboekt is, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.


  - Strandverlenging Varadero 4 dagen € 395,-
  - Strandverlenging Varadero (obv 1 persoon) 4 dagen € 495,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 15

  strand Varadero / vrije dag

  Als je de verlenging hebt geboekt, heb je vier extra dagen volop de tijd om lekker te ontspannen op het hagelwitte zandstrand. Het hotel heeft een zwembad en alle kamers zijn voorzien van airconditioning. Je verblijft hier op basis van all-Inclusive.

 • 16

  strand Varadero / vrije dag

 • 17

  strand Varadero / vrije dag

 • 18

  strand Varadero / vrije dag

 • 19

  vlucht Varadero - Amsterdam

  In het hotel bellen ze graag een taxi om je naar de luchthaven van Varadero te brengen waarna je terugvliegt naar Amsterdam. Voor de exacte gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Familiereis Cuba Hoogtepunten

Zeg hola tegen Cuba

image
16 dagen vanaf € 2.398
Naar boven