< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Leuke actieve vakantie in het mooiste deel van Marokko
 • Veel heerlijke maaltijden inbegrepen in de reissom
 • Ontspannen verblijf in het kleurrijke kustplaatsje Essaouira
 • Veel contact met de bijzonder gastvrije bevolking
 • Wandelingen met muilezels voor de kinderen
 • Verblijf in de schitterende vallei van Aït-Bougemez
 • Bezoek aan de Ouzoud watervallen met zwemmogelijkheden
 • Meerdaagse wandeltocht met kamelen langs de kust
 • Volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  We vliegen vandaag naar Marokko! Op het vliegveld zal je al wat groepsgenootjes tegenkomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst in het hotel in Casablanca, hebben we – als je de middagvlucht hebt – nog tijd voor een klein uitje in de stad. Casablanca is een grote, moderne drukke stad, maar zonder grote souq of medina. 

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  naar Rabat

  image

  We gaan vandaag naar de hoofdstad van Marokko: Rabat. Deze middelgrote stad heeft een verrassend grote en gezellige oude medina die is ommuurd door grote rode muren. Wat gaan jullie allemaal doen in deze stad?

 • 3

  naar Chefchaouen

  image

  Als je hem gisteren nog niet gezien hebt, ga dan vandaag in Rabat nog even kijken bij de Tour Hassan (de toren van Hassan). Deze is maar liefst 44 meter hoog en niet afgebouwd. Als je hier bent, neem dan gelijk een kijkje bij de grafzalen van Mohammed V en Hassan II rond. Daarna rijden we via het Rifgebergte richting Chefchaouen.

 • 4

  Chefchaouen / vrije dag

  image

  Chefchaouen is een gezellige stad met een oude medina en veel Spaans aandoende terrasjes. Wat zien die witgekalkte en hemelsblauw geschilderde gebouwen en huizen er sprookjesachtig uit hè. Het Rif gebergte op de achtergrond doet daar nog een schepje bovenop! Dwaal door de nauwe straatjes en ontdek de meest fotogenieke plekjes. Probeer ook de uitzonderlijk lekkere geitenkaas, de stad staat er bekend om.

 • 5

  naar Fès

  image

  Van Chefchaouen rijden we richting Fès, waar je in de loop van de middag aankomt. Fès is één van de meest fascinerende steden van Marokko. Hier wordt het leven al eeuwenlang op dezelfde manier geleefd. Kan jij het je voorstellen? Oude poorten geven toegang tot de ommuurde medina (oude stad). De rest van de dag heb je de tijd om deze oude koningsstad te verkennen met je familie. Sluit je dag af met een duik in het zwembad van ons hotel.

 • 6

  Fès / vrije dag

  image

  Stap door een van de oude poorten en je staat in een labyrint van nauwe stegen, waar het gemotoriseerde verkeer ineens helemaal stopt. Overal winkeltjes, huizen met mooie binnentuinen en souks. Loop langs de koperslagers, zie pas geverfde wol hangen en ruik het leer dat gelooid wordt. Ezels, schorre stemmen, kleurige gewaden, af en toe de geur van munt. De sfeer hier kun je nergens mee vergelijken!

 • 7

  naar Ouidane

  image

  Ouidane is prachtig gelegen bij een groot meer dat ontzettend leuk is voor kinderen én ouders. De natuur is hier schitterend. We slapen in een sfeervolle gite en bij een volle groep is het mogelijk dat je de kamer deelt met andere groepsgenoten.

 • 8

  naar Aït Bougemez

  image

  Vandaag trekken we de bergen in. Het is in de zomer heerlijk weer in de bergen en aan de kust. Op bijna 2000 meter hoogte in het Atlasgebergte ligt de vallei Aït Bougemez, genoemd naar de stam die er woont. De rit naar de vallei duurt ongeveer vijf uur. Het berglandschap wordt steeds indrukwekkender met ruige pieken en diepe dalen. De dorpjes liggen te midden van uitgestrekte fruitboomgaarden en velden waarop allerlei groenten worden verbouwd.

  image

  De komende vier nachten slapen we in een zogenaamde gite. Verwacht geen luxe, want we slapen in een slaapzaal op de grond op matrasjes en moeten met zijn allen het toilet en de douche delen. Er is wel warm water om je mee te wassen. 's Avonds worden de heerlijkste Marokkaanse maaltijden voor ons klaargemaakt. Dat wordt smullen! Na het eten is er tijd voor een spelletje (neem je kaarten mee!). De kinderen uit het dorp zijn vaak heel nieuwsgierig en het is heel leuk om ze een Nederlands spel te leren.

 • 9

  wandelen Aït Bougemez

  image

  Drie dagen wandelen we door de prachtige groene vallei en haar zijdalen. De wandelingen zijn niet zo zwaar en er gaan muilezels mee voor de kinderen (één muilezel per twee kinderen) en onze eigen wandelgids. Onderweg zoeken we een mooie plek om te picknicken. De eerste dag volgen we de Aït Bougemez Rivier en gaan we op zoek naar fossiele sporen van dinosaurussen. Wie vindt er als eerste een spoor? We bezoeken een watermolen en wandelen door berberdorpjes. Een erg leuke en actieve dag.

 • 10

  wandelen Aït Bougemez

  image

  Op de tweede dag wandelen we in een zijtak van de hoofdvallei: de smalle Arousvallei. We klimmen langzaam langs dorpjes omhoog langs een bergpad naar een waterval en dalen vervolgens weer af. De derde dag wandelen we naar het pelgrimsoord Sidi Moussa vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de hele vallei. Vergeten jullie geen leuke familiefoto’s te maken.

 • 11

  wandelen Aït Bougemez

  image

  De wandelingen duren ongeveer vijf of zes uur, maar in overleg kunnen we de wandelingen korter of langer maken. Natuurlijk kun je ook besluiten een dag niet mee te wandelen en er zelf op uit te trekken in de buurt van de gite. Er is van alles mogelijk! Als ons verblijf in de vallei samenvalt met de wekelijkse souk van Tabant, zullen we die uiteraard ook bezoeken. Het is een fantastisch gezicht om de Berbers met hun rijdieren, beladen met koopwaar van heinde en verre te zien aankomen.

 • 12

  naar de Ouzoud watervallen en Marrakech

  image

  We verlaten de vallei van Aït Bougemez en dalen af uit het Atlasgebergte. We bezoeken uitgebreid de watervallen van Ouzoud. Deze enorme watervallen storten zich naar beneden van een hoogte van honderden meters. Wat is dat indrukwekkend. In de zomer is het een populaire plek om af te koelen. In een aantal poelen aan de voet van de waterval kun je zwemmen, maar je kunt ook een eind wandelen met een lokale gids. We rijden vervolgens in ongeveer drie uur naar Marrakech, waar het ook wel weer eens fijn is om een hotel met zwembad te hebben.

 • 13

  Marrakech / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag alle tijd om Marrakech te ontdekken. Wist je dat Marokko zijn naam te danken heeft aan deze stad? Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad) met de kleurrijke markt, de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. Probeer ook eens een vers sapje bij één van de vele kraampjes.

  image

  Wie wil, kan een bezoek brengen aan de werkplaatsen van de handwerklieden in de souk (overdekte markt) of een calèchetour maken (rit met paard en wagen) langs de stadswallen. Als het te heet wordt, kan je lekker het zwembad bij het hotel inspringen. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Jmaa-El-Fna plein, waar geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

 • 14

  begin wandeltocht langs de Atlantische kust

  image

  We gaan beginnen aan de wandeltocht 3-daagse wandeltocht! Op deze eerste dag rijden we in ongeveer 3 uur van Marrakech naar Tafdna. Vanaf hier maken we een korte wandeling naar de plek waar we lunchen. Daarna wandelen we verder naar de kust, waar we vanavond in tenten overnachten. De omgeving staat bekend om zijn watervalletjes en warmwaterbronnen.

  image

  Tijdens de wandelingen lopen kamelen mee voor de bagage en een kok bereidt onderweg de lekkerste maaltijden. Altijd al op een kameel willen zitten? Grote kans dat dit vandaag gaat gebeuren. Bovenop zo’n kameel heb je een prachtig uitzicht en het is een belevenis om op- of af te stappen. Omdat je na een paar uurtjes zitten op een kameel je spieren wel begint te voelen is het prettig om met elkaar af te wisselen.

 • 15

  wandeltocht langs de Atlantische kust

  image

  We trekken langzaam verder langs de kust naar Sidi Mbarak. Zowel vandaag als morgen lopen we ongeveer vier uur per dag in een rustig tempo en zullen we uitgebreide stops maken voor een picknick of een rustpauze. We volgen de kustlijn, maar zullen af en toe ook door een bebost duinengebied of over rotsachtige kliffen lopen. Zo houden we de variatie er lekker in. Onderweg zien we watervogels en soms zijn vissers aan het werk.

  image

  We kamperen op het strand in tentjes of als je dat leuker vindt onder de sterrenhemel. 's Avonds maken we een kampvuur en als je het vriendelijk vraagt, zullen de Marokkaanse begeleiders vast wel muziek willen maken. Dat zou nog eens gezellig zijn! Als je opstaat bestaat de ochtenddouche uit een heerlijk verfrissende duik in zee.

 • 16

  wandeltocht langs de Atlantische kust

  image

  Samen met de kamelen lopen we vandaag verder langs de prachtige kust. Na een uur of vier komen we aan bij ons guesthouse, in Sidi Kawki. Hier kunnen we rustig bijkomen van de wandeltocht en overnachten we één nacht.

  NB: Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen we besluiten de wandeltocht met kamelen in omgekeerde volgorde te doen.

 • 17

  naar Essaouira

  image

  We nemen afscheid van onze begeleiders en hun kamelen. Wat was dat gaaf hè! In een paar uur rijden we met onze busjes naar het sfeervolle vissersstadje Essaouira. De stad heeft zichzelf getooid met de bijnaam 'Wind City' vanwege de westenwind die er het hele jaar door waait en die in de zomer voor een welkome verkoeling zorgt.

 • 18

  Essaouira / vrije dag

  image

  Een dag om uit te rusten in Essaouira, een sfeervol en levendig plaatsje, omgeven door dikke stadsmuren. In Essaouira zijn alle huizen wit geschilderd. Dit contrasteert mooi met de blauw geschilderde deuren en luiken. De binnenstad is verkeersvrij, je kunt er heerlijk ronddwalen of plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Lekker genieten met je familie. Ook staat Essaouira bekend om zijn keur aan handwerkateliers en kunstwinkels. De sfeer is er erg aangenaam.

  image

  Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren of langs het immense strand. Ben jij een echte vis liefhebber? In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten en er worden grote houten boten gebouwd. Je kunt aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis wordt bereid waar je bij zit.

 • 19

  naar El Jadida

  image

  El Jadida is een heerlijk kustplaatsje om de laatste dag van je vakantie door te brengen. Dwaal door de straatjes van deze ommuurde stad en koop leuke souvenirs voor thuis. Bijvoorbeeld mooi gekleurde tajine-schaal die je hier overal vindt. Neem je nog iets leuks mee voor je vriendjes en vriendinnetjes?

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

  Wat is de tijd snel gegaan! Het familieavontuur in Marokko is alweer voorbij. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Familiereis Marokko Zomer

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.