Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Nairobi

  image

  Na een rechtstreekse vlucht met KLM/Kenya Airways van ruim acht uur arriveren we in Nairobi (1670 m). Aangezien er slechts een gering tijdsverschil is met Nederland (zomertijd één uur, wintertijd twee uur) zul je geen last hebben van een jetlag. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. We overnachten in een comfortabel hotel net buiten het centrum.

 • 2

  naar Mount Kenya

  image

  Met onze safaritruck reizen we in circa vijf uur door een groen gebied, bezaaid met shamba's (veldjes) met koffie, maïs en ananas, richting de voet van de besneeuwde Mount Kenya. Hier zetten we voor het eerst onze tenten op. Je kunt in de omgeving een mooie wandeling maken door een tropisch bos met colobusapen, bavianen en vele vogels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Samburu reservaat / gamedrives

  image

  We staan vroeg op. Het landschap verandert zienderogen: het weelderige groen maakt plaats voor doornige acacia's en termietenheuvels. Alvorens we het reservaat in gaan, kunnen we een bezoek brengen aan een Samburu dorp. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt. Elke fase gaat gepaard met bepaalde ceremonies en verplichtingen.

  image

  Na dit bezoek rijden we door Samburu naar ons kamp, een prachtige plek onder de bomen aan de rivier. De weg naar onze kampeerlocatie is onze eerste gamedrive (safari per truck). De eerste nacht in de bush is altijd spannend, je hoort allerlei geluiden die je niet kunt plaatsen en de dieren scharrelen vaak rond je tent. Maak je echter geen zorgen, vrijwel alle dieren zijn bang en niet geïnteresseerd in mensen. ’s Avonds bereidt onze kok een heerlijke maaltijd en geniet je van de prachtige Afrikaanse sterrenhemel.

 • 4

  Samburu reservaat / gamedrives

  image

  We staan heel vroeg op en maken weer een gamedrive. Enkel in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilope) voor. Met wat geluk spotten we een luipaard. De olifanten komen soms zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken! Je kunt ook besluiten om uit te slapen en de dieren die rond het kamp lopen te observeren. Er zijn veel apen en vogels maar soms ook een stekelvarken of een olifant!

  image

  Tijdens de heetste uren van de dag is de kans om dieren te zien klein omdat zij zich voornamelijk onder de bomen en struiken in de schaduw ophouden. Dit biedt ons de gelegenheid om zelf ook even af te koelen in het zwembad bij een lodge. In de late namiddag zullen we weer een aantal uur uittrekken voor een gamedrive, waarbij we over het algemeen veel dieren kunnen vinden. ’s Avonds overnachten we in onze tenten aan de rivier.

 • 5

  naar Thomson Falls

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We laten de typische acaciabomen achter ons en via landbouwgebieden en koffie- en theeplantages bij Nanyuki rijden we naar Nyahururu, de hoogst gelegen stad in Kenia (2360 meter). Op sommige stukken is de weg behoorlijk slecht en stoffig. We slapen in een gezellige lodge, vlakbij de Thomson watervallen. De watervallen storten zich van een hoogte van 72 meter naar beneden. ’s Avonds kun je eten in het restaurant van de lodge.

 • 6

  naar Lake Nakuru Nationaal Park / gamedrives

  image

  We stoppen bij een uitzichtspunt over de riftvallei. Door vulkaanuitbarstingen ontstond de riftvallei met bergen, meren en valleien. Deze bergketen loopt van de Dode Zee tot Mozambique. In de stad Nakuru stoppen we om boodschappen te kopen en te lunchen. Lake Nakuru is bekend vanwege de neushoorns en flamingo’s, maar er leven ook waterbokken, buffels, giraffen en klipdassen. We maken een gamedrive door groene bossen, langs het meer en rijden naar de bavianenrots. We kamperen hier één nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Kerio Vallei

  image

  We pakken onze spullen en vervolgen onze weg naar de Kerio vallei. Deze vallei maakt deel uit van de riftvallei. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten over verschillende meren. We overnachten twee nachten op een kampeerplaats met een schitterend uitzicht over de rand van de groene vallei.

 • 8

  Kerio Vallei / vrije dag

  image

  Kerio vallei is een prachtig gebied om een flinke wandeling te maken door weelderige bossen en langs klaterende watervallen. We trekken hier dan ook ruim de tijd voor uit. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de kleinschalige boerderij van Emanuel, een ondernemende Afrikaanse boer, die enthousiast over zijn interessante leven vertelt of aan de lokale basisschool.

 • 9

  naar Mago Guesthouse

  image

  We vervolgen onze rondreis door een gebied met uitgestrekte theeplantages. ’s Middags picknicken we tussen dit eindeloze groen. Thee is een van de belangrijkste exportproducten van Kenia. Ons einddoel voor vandaag is een bijzondere overnachtingsplek. In het stadje Mago, iets ten noorden van Kisumu, is het Mago Polytechnic School-project gestart. Jongeren kunnen hier een vak leren in houtbewerking, mechanica, computervaardigheden en hotellerie.

 • 10

  naar het Victoriameer

  image

  Vandaag is een lange reisdag en reizen we via de Tanzaniaanse grens naar het grote Victoriameer. We rijden door een dichtbevolkt gebied van Kenia en je ziet een groen kleurenpalet van bewerkte velden. In deze omgeving wordt zeepsteen gevonden, we stoppen langs de weg om dit te bekijken. Langs het Victoriameer zie je op vele plaatsen gedroogde vis en zelfs vissen van wel twee meter lengte. Aan het einde van de middag komen we aan bij het grootste meer van Afrika. We overnachten twee nachten in onze eigen tenten in de buurt van het Victoriameer. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Victoriameer / vrije dag

  image

  Vandaag een rustdag om bij te komen van de lange reis van gisteren en om ons voor te bereiden op ons bezoek aan Serengeti en Ngorongoro. Je kan hier op een ongedwongen manier, eventueel per fiets, kennismaken met de lokale bevolking van één van de nabijgelegen vissersdorpen. Of maak een wandeling langs het meer en ga op zoek naar de Afrikaanse visarend en de monitor lizzard. ’s Avonds staat vaak tilapia (vis) op het menu, die in het Victoriameer gevangen wordt.

 • 12

  naar Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  ’s Ochtends verlaten we Lake Victoria en rijden we via de Westelijke ingang de Serengeti in. De naam van het park betekent in het Maa ‘oneindige vlakte‘. In sommige maanden is dit het meest wildrijke park van Afrika omdat dit het leefgebied is van miljoenen wildebeesten en zebra's! Voor leeuwen en cheeta’s is het luilekkerland. We kamperen twee nachten midden in het park.

 • 13

  Serengeti Nationaal Park / gamedrives

  image

  We maken uitgebreide gamedrives door het weidse landschap. Als je geluk hebt, ben je getuige van de jaarlijkse trek van de gnoes en zebra’s. Grote aantallen wildebeesten en zebra’s verlaten de droger wordende Serengeti en trekken naar Masai Mara in Kenia. Rond november komen de dieren terug. De verspreid liggende kopjes (rotsformaties) worden door leeuwen als siëstaplaats gebruikt. Door het park loopt een rivier waar we proestende nijlpaarden zullen zien. Misschien ontdekken we zelfs een luipaard met een prooi.

 • 14

  naar Karatu / gamedrives Ngorongoro krater

  image

  Vandaag wordt een lange maar indrukwekkende dag. We vertrekken vroeg vanuit de Serengeti en rijden door prachtige landschappen naar de rand van de Ngorongoro krater. We verruilen de safaritruck voor stoere 4x4 landcruisers, die met redelijk gemak de steile kraterwand op en af rijden. Eenmaal beneden zal je snel zien waarom giraffen niet veel te zoeken hebben in de vlakke krater.

  image

  De 24 kilometer brede krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting; middenin ligt het sodameer Lake Magadi. Eenmaal beneden op de kraterbodem kun je genieten van een gevarieerd landschap met veel dieren. De olifanten staan te soezen in het bos en hyena's en leeuwen struinen over de vlakte op zoek naar een maaltijd. Met wat geluk spot je ook één of meer met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns. Na deze indrukwekkende ervaring, rijden we naar onze lodge in Karatu.

 • 15

  Karatu / Mto wa Mbu

  image

  In Mto wa Mbu kun je deelnemen aan een excursie waarbij je het echte Afrikaanse dorpsleven leert kennen. Het project is opgezet door de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SNV en is nu in handen van de lokale bevolking. Je kunt kiezen voor een wandeling of een fietstocht. Indien je besluit om niet mee naar Mto Wa Mbu te gaan heb je de hele dag in Karatu. Karatu is een gezellig dorp. Bezoek de lokale markt en speel een spelletje pool met de lokale bevolking of wandel over nabijgelegen koffieplantages.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht inclusief lunch / €43,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Fietstocht Mto wa Mbu

  Je maakt een mooie fietstocht door de omgeving van Mto wa Mbu. Ter afsluiting fiets je door het dorp en ontmoet de groep wandelaars bij de lunchplek. Hier geniet je gezamenlijk van een typische lokale lunch. Inbegrepen in de excursie zijn de lokale gids(en), valhelm, fiets en lunch (zonder drankjes).

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

  Optioneel Wandeltocht inclusief lunch / €26,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Wandeltocht Mto wa Mbu

  In Mto wa Mbu kun je, tijdens een wandeling door het dorp en de omringende bananenplantages, het echte Afrikaanse dorpsleven leren kennen. De wandeling is telkens anders en wordt aangepast aan de interesses van de wandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een atelier van de Makonde, een school, een bar met bananenbier, gemeenschappelijke maalderij, een workshop waar Tinga Tinga schilderijen worden gemaakt, et cetera. We lunchen op het erf van een lokale boer. Hier proef je verschillende traditionele gerechten. Inbegrepen: lokale gids(en) en lunch (zonder drankjes).


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 16

  naar Arusha

  image

  Na een relaxte ochtend rijden we naar ons comfortabele hotel in Arusha. Hier verblijven we nog een nacht voor we naar het tropische Zanzibar gaan. Er is een grote markt waar je nog de laatste souvenirs kan inslaan voor het thuisfront. Ook zijn er tal van leuke barretjes en restaurantjes om een lekker hapje te eten vanavond. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht naar Stonetown

  image

  Vandaag rijden we naar de luchthaven van Arusha; afhankelijk van beschikbaarheid hebben we een ochtend- of een middagvlucht. Na een vlucht van ongeveer een uur landen we op het eiland Zanzibar. Het exotische Zanzibar met zijn blauwe zee en palmbomen is een perfecte plek om deze inspannende rondreis af te sluiten. 

  image

  We slapen de eerste nacht in Stonetown. Dit is de hoofdstad van Zanzibar. Deze stad is een aaneenschakeling van slingerende lanen, ronde torens, deuren met houtsnijwerk, terrassen en prachtige moskeeën. Dompel je onder in deze unieke smeltkroes van de Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Zanzibar / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag zelf kiezen wat je gaat doen. Wil je lekker door Stonetown struinen? Of zet je je zintuigen op scherp en ga je mee met een optionele specerijenexcursie waarbij je alles leert over hoe onze keukenkruiden en allerlei exotische vruchten ‘in het echt‘ groeien en smaken. Misschien zie je wel hoe peperkorrels in de boom groeien, of nootmuskaatnoten. 

  image

  Tijdens de Safari Blue excursie ga je snorkelen bij één van de eilandjes vanaf een traditionele dhow (zeilboot).Aan het eind van de middag rijden we naar de prachtige noordoostkust van Zanzibar, Nungwi. Geniet 's avonds vanuit het hotel met een drankje in je hand van een rustgevende zonsondergang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner

  Optioneel Safari Blue / €85,00 per persoon

  image

  Met een busje word je naar Fumba, het zuidwesten van Zanzibar, gebracht. Daar stap je aan boord van een prachtige dhow (lokale zeilboot) en vaar je naar een zandbank waar je naar hartenlust kunt snorkelen, relaxen of zwemmen, de bemanning toont je de mooiste plekken. Vervolgens varen we naar een lagune met mangroves waar je in het kristalheldere water kan zwemmen. Op een verlaten eiland geniet je van een overheerlijke visbarbecue met daarop aansluitend een uitgebreid tropisch fruitbuffet. Na een wandeling over het eiland of een siësta, hijsen we de zeilen en varen we terug naar het vasteland. Onderweg ga je op zoek naar dolfijnen! De programmaonderdelen kunnen in verschillende volgorde worden uitgevoerd, afhankelijk van de getijden. Dit heerlijke dagje uit is een perfecte afsluiter van een mooie reis! Inbegrepen zijn: transfers, boottocht, snorkelmateriaal, lunch en drankjes. Vanaf 8 volwassen deelnemers beschikken we over onze eigen dhow, ben je met minder dan 8 volwassen personen dan kan het zijn dat je de boot deelt met andere reizigers. Meer informatie: www.safariblue.net


  Let op: houd rekening met langere reistijden wanneer je niet in Stonetown verblijft.

 • 19

  naar Zanzibar / vrije dag

  image

  Zanzibar is een unieke smeltkroes van Arabische, Aziatische en Afrikaanse cultuur. Je vindt er nog veel overblijfselen van vroeger. Het eiland is heel anders dan het Afrikaanse vasteland van Tanzania. Nungwi is een levendig plaatsje in het noorden van het eiland. Het getij is hier gunstig en de zee is zeer geschikt om in te zwemmen. Je kunt gaan snorkelen of loop een rondje door het dorpje om het leven op Zanzibar van dichtbij te zien. In het centrum van Nungwi vind je veel leuke restaurantjes voor een lekkere lunch. In de avond wordt er in de lodge een diner geserveerd. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Het zit er alweer op helaas! Afhankelijk van het vluchtschema kun je nog even genieten van het zwembad of het strand. Vanaf Zanzibar vliegen we via Dar es Salaam terug naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

  Welkom terug! Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Mnarani Beach Cottages

  Tijdens deze verlenging verblijf je in Mnarani Beach Cottages vlakbij Nungwi. Het hotel ligt aan het strand, je kan hier heerlijk snorkelen en duiken. Bij laag water is de zee soms ondiep. In het nabijgelegen Nungwi zijn verschillende restaurantjes waar je een heerlijk hapje of drankje kunt doen. Deze verlenging is inclusief ontbijt, diner en transfers.


  - Verlenging Mnarani Beach Cottages 3 dagen v.a. € 395,-
  - Verlenging Mnarani Beach Cottages (obv. 1 persoon) 3 dagen v.a. € 550,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  Zanzibar / vrij verblijf

  Je verblijft in hetzelfde hotel als waar we de laatste nachten hebben verbleven.

 • 21

  Zanzibar

  Vrij verblijf

 • 22

  Zanzibar

  Vrij verblijf

 • 23

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

 • 24

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Rechtstreekse comfortabele vlucht met KLM
 • Inclusief alle gamedrives in Samburu, Nakuru en Serengeti
 • Comfortabele vlucht van Arusha naar Zanzibar (twv $200,-)
 • Prettige afwisseling tussen kamperen in wildparken en overnachtingen in hotels
 • Vaak twee nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Bijzondere ontmoetingen met de kleurrijke Samburu en Maasai
 • Meereizende kok die de maaltijden bereidt tijdens de kampeernachten
 • Inclusief een bezoek aan de Ngorongoro krater
 • Ontspannen afsluiting op het exotische eiland Zanzibar
 • Alle entreegelden voor nationale parken inclusief in de reissom

Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kleurrijke Masai en veel, heel veel dieren

image
21 dagen vanaf € 3.479,-
Avontuur-Plus
Naar boven
 

Sawadee Actieweek


Boek je tijdens de Sawadee Actieweek een reis, dan:

 • Krijg je een cadeaubon van Wijnvoordeel.nl t.w.v. €25,-
 • Betaal je geen boekingskosten
 • Maak je kans op een wijnpakket t.w.v. €53,-

Op welke mooie reis ga jij proosten?