Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Nairobi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij je naar het vluchtschema. 

 • 2

  vlucht van Nairobi naar Lusaka

  image

  Na aankomst op de luchthaven van Lusaka, rijden we naar ons hotel. In Lusaka heb je gelegenheid om de levendige markt te bezoeken.

 • 3

  naar Luangwa River

  image

  De lange weg naar South Luangwa onderbreken we halverwege op een prachtig gelegen campsite aan de Lunagwa-rivier. Vanuit het hoofdgebouw worden vaak krokodillen en olifanten in de rivier gespot. Je kunt de dag afsluiten aan het zwembad, of met een wandeling in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar South Luangwa Park

  image

  Vandaag rijden we naar het South Luangwa Park, een van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika en een paradijs door zijn vogelrijkdom, de aanwezigheid van leeuwen, giraffen, nijlpaarden en een zeer gevarieerd landschap. We kamperen drie nachten in deze prachtige omgeving. Daar is het ook heerlijk bijkomen met een drankje en een prachtig uitzicht op de rivier met misschien zelfs wild dat komt drinken. Met wat geluk krijgen we op de campsite ’s avonds bezoek van olifanten, nijlpaarden en soms zelfs van een luipaard!

 • 5

  South Luangwa / gamedrives

  image

  In de ochtend en in de late namiddag trek je per open jeep het park in om op zoek te gaan naar de vele katachtigen die het park rijk is. De ranger kan uitleg geven over alle sporen en dieren die je onderweg tegenkomt. Tijdens de lunch kan je verkoeling zoeken in het zwembad op de campsite. Tijdens de middag gamedrive genieten we van de prachtige zonsondergang.

 • 6

  South Luangwa Park / vrije dag

  image

  Vandaag kan je overdag lekker relaxen bij de campsite. Je kan er ook voor kiezen een gamewalk te maken samen met een ranger. Het is heel bijzonder te voet dit mooie park te ontdekken. In South Luangwa heb je de grootste kans van alle Afrikaanse parken om een leeuw, hyena of vooral een jagend luipaard te spotten. Vanavond zou je een optionele nachtsafari kunnen doen waarbij met zoeklichten naar nachtdieren als luipaarden, genets en bushbaby’s (nachtaapjes) gezocht wordt. 

 • 7

  naar Mzuzu

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We rijden Malawi in, naar Mzuzu. Een typisch Afrikaans stadje in het noorden van Malawi. Hier komen we aan het begin van de avond aan bij onze campsite. Je zou een hapje kunnen gaan eten in Mzuzu, maar de campsite waar we vanavond slapen staat bekend om de heerlijke maaltijden die hier geserveerd worden...

 • 8

  naar Chitimba

  image

  Nadat we ons kamp hebben opgebroken en ingepakt, hobbelt de truck weer verder door het mooie Malawi. Tijdens het laatste stuk heb je prachtige uitzichten op Lake Malawi, waar je in de middag zal arriveren. De komende 2 nachten verblijven we in leuke hutjes aan de oever van Lake Malawi.

 • 9

  Chitimba / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Ga je lekker relaxen op het strand? Of kies je toch een potje (beach)volleybal? Ook zijn er in de prachtige omgeving verschillende wandelingen mogelijk. Geniet van spectaculaire uitzichten of dompel je onder in het dagelijks leven van Chitimba. In de omgeving zijn tevens verschillende soorten vogels te spotten.

 • 10

  Chitimba / vrije dag

  image

  Nog een vrije dag om helemaal bij te komen van deze intensieve reis, voor we het derde land ingaan. Lake Malawi is, met een oppervlakte van 30.000 km², nummer negen van de grootste meren ter wereld. Je kunt vandaag weer heerlijk relaxen bij het meer. Ook kun je verschillende wandelingen maken, bijvoorbeeld naar een waterval, of een dorpje bezoeken. 's Avonds geniet je van een kampvuur op het strand onder een prachtige sterrenhemel.

 • 11

  naar Tukuyu / bezoek fair trade theeplantage

  image

  Na ruim twee uur reizen rijden we Tanzania binnen. Het landschap wordt heuvelachtiger en we zien velden met thee, bananenbomen en groente. Aan het eind van de middag komen we aan in Tukuyu. Een klein stadje dat door slechts weinig toeristen wordt aangedaan. We bezoeken de theefabriek en bijbehorende plantages van Rungwe Tea Estate. 's Avonds ontmoet je de locals tijdens het eten in een lokaal barretje. Probeer eens kiti moto of chipsi mayai. We overnachten in een comfortabel hotel midden in Tukuyu.

 • 12

  naar Ruaha Nationaal Park

  image

  We gaan op pad naar Ruaha, één van de meest ongerepte stukjes Tanzania. Het park wordt doorgesneden door de Great Ruaha River en weidse vlaktes worden afgewisseld met heuvels die begroeid zijn met baobabbomen. In Ruaha kamperen we drie nachten op een leuke campsite aan de rand van het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ruaha Nationaal Park / gamedrives

  image

  Ruaha is met een oppervlakte van 10.300 km² het op twee na grootste nationaal park van Tanzania en is vooral bekend om zijn grote kuddes buffels. We trekken er de hele dag op uit in safari jeeps. In Ruaha is net zoveel wild te zien als in de noordelijke parken, maar hier hoef je het wild niet met honderden andere bezoekers te delen. Tijdens gamedrives kun je giraffen, olifanten en zebra's zien, maar ook koedoes, leeuwen, impala's en mangoesten. 

 • 14

  Ruaha Nationaal Park / gamedrives

  image

  We trekken er weer op uit in de jeeps om het maximale uit ons bezoek aan Ruaha te halen. ’s Middags kunnen we bij één van de waterpoelen in het park stoppen en lunchen we op enkele meters afstand van nijlpaarden en krokodillen. Terug in ons kamp genieten we rond het kampvuur van de kakafonie aan geluiden van de Afrikaanse natuur.

 • 15

  naar Udzungwa Mountains Nationaal Park

  image

  We hebben een lange reis voor de boeg: van Ruaha naar een compleet ander nationaal park. Het Udzungwa gebergte is deel van de Eastern Arc Range, een bergketen die zich uitstrekt van Zuid-Kenia tot Zuid-Tanzania. Onderweg doen we boodschappen in Iringa en stoppen we voor een picknicklunch in de Vallei van de 1000 Baobabs. In Udzungwa kamperen we twee nachten op een mooie campsite.

 • 16

  Udzungwa Mountains Nationaal Park

  image

  Op de hellingen van het Udzungwa gebergte bieden tropische bossen een ideale leefomgeving voor vele unieke planten-, vogel- en diersoorten. De recent ontdekte Sanje Mangabey en de Iringa Red Colobus apen vind je zelfs nergens anders ter wereld dan in Udzungwa! Onder begeleiding van een gids maken we een wandeling in het park. Er zijn korte routes voor een halve dag en pittigere dagwandelingen. Niet te missen zijn de adembenemende Sanje watervallen.

 • 17

  naar Morogoro

  image

  In de ochtend verlaten we Udzungwa en rijden naar Morogoro. Een vriendelijk stadje aan de voet van de Uluguru Mountains. ‘s Middag is er tijd om het stadje te bekijken, te internetten of te winkelen. Je verblijft in een comfortabel hotel met een goed restaurant.

 • 18

  naar Selous Nationaal Park

  image

  In de loop van de ochtend vertrekken we naar de Uluguru heuvels. We verruilen de truck voor jeeps en rijden over een soms slechte, maar prachtige weg dwars door het tropisch woud. Onderweg kan je ervoor kiezen korte wandelingen te maken. 's Avonds kamperen we een nacht aan de rand van het dorp Kisaki, naast de ingang van Selous. Selous is het grootste reservaat van Afrika en wordt toch door weinig mensen bezocht. De dieren zijn hier schuwer omdat ze veel minder aan toeristen gewend zijn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Selous Nationaal Park / gamedrives

  image

  Vandaag rijden we per gamedrive door Selous Nationaal Park. We rijden over de savanne, door wouden en langs meren op zoek naar wild. Selous NP herbergt grote aantallen krokodillen en nijlpaarden, maar ook roofdieren als leeuwen en de zeer zeldzame wilde honden. Olifanten, buffels, zebra's en andere graseters kruisen ook regelmatig je pad. In Selous kan je ook te voet op zoek naar wild. De rangers die met je mee lopen zorgen ervoor dat dieren niet te dichtbij komen. We kamperen hier een nacht.

 • 20

  Selous Nationaal Park / gamedrives

  image

  Vandaag rijden we door het oostelijke gedeelte van het park langs 3 prachtige meren: Lake Nzelekela, Lake Siwanda en Lake Mzizimia. We verlaten het beschermde gebied van het park en rijden naar de oever van de Rufiji rivier. Hier overnachten we een nacht. Wees niet verbaasd als je ’s nachts het geluid van proestende nijlpaarden hoort! Je kan nog een optionele bootsafari maken. Hierbij heb je grote kans op het zien van nijlpaarden, krokodillen en andere dieren. Ook vogelliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken

 • 21

  naar Dar es Salaam

  image

  We beginnen de dag met een uiterst vroege optionele wandelsafari onder begeleiding van een ranger. Vervolgens rijden we in ruim zes uur naar Dar es Salaam. We overnachten in comfortabele bungalows tussen de palmbomen bij een mooi zandstrand in de omgeving van Dar es Salaam.

 • 22

  Dar es Salaam / vrije dag

  image

  Je kunt de dag doorbrengen in het blauwe zeewater, of genieten van stedelijk vertier en een bezoek brengen aan de vismarkt in Dar es Salaam, de Mwenge kunstmarkt en de Indiase wijk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  Dar es Salaam / vrije dag

  image

  ’s Avonds kun je aanschuiven voor een visbarbecue met uitzicht op zee. Een passende afsluiting van deze fantastische reis! In de loop van de avond van dag 23 reis je naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Reis door wildparken Ruaha, Selous & South Luangwa
 • Bezoek fair trade theeplantage in Tanzania
 • Entreegelden nationale parken inclusief in reissom
 • Safari's in zeer diverse parken van savanne tot bossen tot baobab vlaktes
 • Wandelen door prachtige oerbossen op de berghellingen van Udzungwa
 • Prettige afwisseling tussen kamperen in de parken en overnachten in hotels
 • Mogelijkheid tot het maken van een wandelsafari en een nacht gamedrive
 • Ontspannen afsluiting aan het strand van Dar es Salaam
 • Comfortabele vluchten met KLM/Kenya Airways

Groepsrondreis Zambia, Malawi en Tanzania

Het warme hart van Afrika

image
24 dagen vanaf € 4.349 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven