< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Windhoek

  Vandaag is het zover! De reis naar Namibië gaat beginnen. Afhankelijk van de reisdatum vlieg je naar Windhoek via Frankfurt of Johannesburg. Indien de vlucht via Johannesburg gaat, wordt je bij aankomst opgehaald met een transfer voor de overnachting. De volgende dag vlieg je door naar Windhoek. Indien je via Frankfurt vliegt, is de overnachting in het vliegtuig en kom je ook de volgende dag aan in Windhoek. Voor de juiste vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst in Windhoek

  image

  Vandaag kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Na aankomst ontmoeten jullie de reisbegeleider en rijden jullie naar de eerste accommodatie; Lake Oanob Resort. Dit resort ligt op 1,5 uur rijden van Windhoek, is rustig gelegen aan een meer en omgeven door heuvels en gebergte. Hier kun je even lekker opfrissen en bijkomen van de vlucht. Maar heb je ook al de mogelijkheid om dieren te spotten als giraffen, spiesbokken, koedoes, stokstaartjes, roofvogels en gnoes. Ook kun je er een wandeling maken of deelnemen aan een jeeptour (optioneel).  

 • 3

  naar Sesriem

  image

  Nadat we 's morgens nog even nagenieten van de mooie omgeving van Oanob, verlaten we de accommodatie en rijden een steeds leger wordend landschap binnen. Leeg, maar vooral één van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzame landschappen ter wereld. De rit naar Sesriem door de Namib is van betoverende schoonheid. Rotsformaties in alle kleuren van de regenboog, wuivend gras, acacia’s met immense wevernesten: het is immens verlaten en druk tegelijk. ’s Middags komen we aan bij de camping in de buurt van de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen.

  image

  Vandaag wordt de eerste keer dat we de tenten op gaan zetten dus het kan even tijd in beslag nemen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Sesriem / bezoek Sossusvlei

  image

  We staan vandaag vroeg op voor een bezoek aan een van de hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei, gelegen in het Namib-Naukluft National Park. ’s Ochtends zijn de duintoppen op hun mooist en het is er dan een paradijs voor fotografen. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Je kunt hier wandelen en duinen beklimmen om dit natuurwonder goed op je in te laten werken.

  image

  Ook kun je er ter plaatse nog voor kiezen verder het gebied in te trekken om de prachtige Dead Vlei te bewonderen. Een witte kleivlakte omringd door hoge duinen. Na de klimaatverandering veranderde het landschap en zijn veel bomen gestorven. De overgebleven skelettten van de bomen zijn zo'n 900 jaar oud. Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af per 4x4 voertuig. ’s Middags kun je relaxen bij de camping en als het wat koeler is naar de Sesriem Canyon wandelen.

 • 5

  naar Solitaire; camping van Boesman

  image

  We rijden in een paar uur naar Solitaire, het meest bekende gehucht van de Namib-Naukluft, wat door het gelijknamige boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee internationaal bekend is geworden. Iets verderop bevind zich de camping van Boesman. Boesman is inmiddels een begrip in Namibië geworden. Hij loopt altijd op blote voeten en is opgegroeid in de omgeving van de woestijn, een echte ‘local’ dus. Tijdens een optionele wandeling leer je alles over de flora, fauna en geschiedenis van de woestijn. Met wat geluk is de hemel helder en wordt je getrakteerd op een magische sterrenhemel.

 • 6

  via Walvis Bay naar Swakopmund

  image

  We trekken door een grote witte vlakte naar een dramatisch maanlandschap. In de Kuiseb Canyon zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. Voordat we arriveren in Swakopmund maken we nog een stop bij Walvis Bay, een kustplaats waar veel walvissen, dolfijnen en verschillende vogelsoorten zoals de flampingo te spotten zijn. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund. Het 100 jaar oude plaatsje doet vreemd aan, omdat veel mensen nog Duits spreken. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië. We verblijven hier twee nachten.

 • 7

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. In de omgeving zijn verschillende leuke activiteiten te doen. Zo kun je een dolfijnenexcursie doen maar ook de zandduinen rondom de stad zijn de moeite waard om te bezichtigen, waar mensen al sandboardend de duinen trotseren. Wil je meer contact met de bevolking, breng dan een bezoek aan een township. Hier ontmoet je de mensen thuis, drink je een biertje in een shebeen (café) en kun je het lokale eten proeven. Ga ook vooral uit eten in één van de vele restaurantjes. Je kunt heerlijk vis eten, maar ook proeven van de Duitse keuken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Puur Sawadee - Townshiptour Swakopmund / €58,00 per persoon

  image

  Een zeer interessante excursie is een Townshiptour. Duizenden mensen leven en wonen in een totaal ander Namibië dan wat de meeste reizigers én Namibiërs ooit zullen zien. Onwetendheid en angst zorgen ervoor dat de blanken de townships als gevaarlijk beschouwen. De tour duurt in totaal drie uur.

  image

  Onderweg maak je een praatje, proef je lokale traditionele gerechten en ontmoet je de vriendelijke bevolking. Je leert over de cultuur en geschiedenis van de townships en bezoekt o.a. een lokale markt. Je zult ontdekken dat de inwoners er het beste van proberen te maken en dat men ondanks de vaak slechte omstandigheden trots is op hun wijk. Maak kennis met de mensen van Namibië tijdens deze indrukwekkende tour.

  NB. Het minimum aantal deelnemers is 2 personen. Deze excursie is inclusief toegangsprijzen, water, lichte traditionele maaltijd, transport en gids.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  naar Spitzkoppe

  image

  We verlaten Swakopmund en rijden naar onze camping bij Spitzkoppe, waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. Hier kun je op eigen gelegenheid over de rotsen klauteren of een wandeling maken door de prachtige omgeving. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen in verschillende tinten rood bij de ondergaande zon. We kamperen in deze fraaie omgeving op een camping die is opgezet door een lokale gemeenschap. De sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt, maar dat maakt de locatie meer dan goed. De zonsondergang mag je hier zeker niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  door Damaraland naar Twyfelfontein

  image

  Twyfelfontein is de naam van een kleine waterbron, waar overigens niet altijd water uit komt. Ooit leefden hier veel mensen van de San-bevolking. Nergens zijn er nu zo veel rotsgravures van deze vroege bewoners te vinden als bij Twyfelfontein. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een wandeling maken om deze oeroude tekeningen te bekijken. Wederom zetten we onze tenten op. Dit keer op een camping vlakbij deze beroemde rotsgravures.

 • 10

  naar Palmwag

  image

  We reizen verder Damaraland in en komen in de bijzondere omgeving van Palmwag. Dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van een wandeling of een jeeptocht om de mooie omgeving te verkennen. Misschien ontmoet je woestijnolifanten, zebra's en gemsbokken, maar door de droogte in dit gebied zijn heel wat dieren weggetrokken. Toch is de omgeving prachtig. We slapen twee nachten in of nabij Palmwag zodat we de tijd hebben om het gebied te verkennen.

 • 11

  Palmwag / vrije dag

  image

  Vandaag heb je weer een dag die je naar eigen wens in kunt vullen. Het is mogelijk om een optionele dagtocht per terreinwagen te maken door de wonderschone omgeving van Palmwag Nature Reserve. De tour zelf duurt zo'n drie uur waarbij je met een open jeep over rotspaden op zoek gaat naar wild. In dit ongerepte gebied dwalen gemsbokken, giraffen, zebra’s én woestijnolifanten.

 • 12

  op bezoek bij de Himba

  image

  Vandaag rijden we naar het leefgebied van de Himba's, de beroemde stam in het noordwesten van Namibië, een bedreigd volk. Er bestaan namelijk vergevorderde plannen om van hun leefgebied een stuwmeer te maken dat heel Namibië van elektriciteit zal voorzien. Toch houden deze mensen nog steeds met trots vast aan hun leefwijze. Je bezoekt een Himba-nederzetting en maakt kennis met de bevolking en hun leefomstandigheden.

 • 13

  naar Okatana

  image

  We hebben vandaag een lange reisdag voor de boeg naar een bijzonder gedeelte van Namibië. Ovamboland is het ‘andere Namibië’ en in veel opzichten het kloppende hart van het land. Hier wonen verreweg de meeste mensen van het land, maar bijna geen blanken en er wordt vrijwel geen Afrikaans meer gesproken. Het is het zichtbare, armere gedeelte van Namibië. We overnachten in een plaatsje op een uur rijden van het dorpje 'Ongula Village', waar we morgen de lokale bevolking ontmoeten. 

 • 14

  via Ongula Village naar Etosha Nationaal Park

  image

  In de ochtend brengen we een bezoek aan Ongula Village, waar we tijdens een Homestead tour meer leren over gebruiken en leefgewoonten van de Owambo-bevolking. Na ons bezoek starten we in de middag aan onze rit naar het uitgestrekte Etosha park waar we aan het begin van de avond aankomen. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt dit park toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. We slapen de eerste nacht in een lodge buiten het park. De andere twee nachten kamperen we in het park zodat we ook 's avonds de dieren in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 15

  Etosha Nationaal Park / game drive

  image

  We staan vandaag vroeg op voor een dag die volledig in het teken staat van safari. Vanwege de grootte van Etosha vallen bezoekers niet erg op in het weidse landschap. We rijden met onze eigen truck een aantal uren door boomsavanne en grasland en langs de Etosha Pan; het immense opgedroogde meer waaraan het park zijn naam dankt. Je hebt hier grote kans om wild als zebra’s, olifanten, bat eared fox (grootoorvos), giraffen, struisvogels en springbokken te zien.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Etosha Nationaal Park / game drive

  image

  Vandaag hebben we wederom de kans wildlife te spotten in onze eigen truck. Wellicht zien we in het park ook enkele van de leeuwen en zwarte neushoorns die het park rijk is. Bij de waterplaatsen zie je vaak grote kuddes olifanten baden en ook giraffen en koedoes stillen hier hun dorst. Het aantal dieren varieert gedurende het jaar, afhankelijk van migratiepatronen en vooral de beschikbaarheid van water. Ook vandaag kun je er weer voor kiezen om zelf op pad te gaan in een open safari voertuig.


  NB. Indien gewenst kan er ook gekozen worden om de game drives in Etosha in een open safari voertuig te maken. Dit kan ter plaatse geregeld worden. Je zit niet zo hoog als in de bus, maar je hebt wel meer vrijheid en mogelijkheden om foto's te maken.

 • 17

  naar Windhoek / citytour

  image

  Na het ontbijt verlaten we de omgeving van Etosha en rijden we naar het beginpunt van de reis; Windhoek. In de middag is het tijd voor een stadstour. Duitsers en Zuid-Afrikanen hebben er het straatbeeld bepaald. Windhoek voelt als een voortkabbelend provinciestadje. Meestal wordt er in de avond een laatste diner voorgesteld met de hele groep om de reis af te sluiten en terug te blikken op de avonturen tijdens de reis.

 • 18

  Windhoek; terugvlucht naar Amsterdam

  In de ochtend heb je nog wat vrije tijd die je door kunt brengen in Windhoek. Windhoek is niet groot dus alles ligt op loopafstand van elkaar. Tijd om de laatste souvenirs in te slaan of het dagelijkse leven te aanschouwen vanaf een terras met een goede kop koffie. In het begin van de middag worden jullie opgehaald voor de vlucht naar Amsterdam. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam

  De reis zit er helaas weer op! Het is voorbij gevlogen. Hopelijk kijk je met een goed gevoel terug op de mooie tijd in Namibië. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Per overlandtruck langs de hoogtepunten van Namibie
 • Prettige afwisseling tussen kamperen en hotels
 • Ontmoet de inwoners van Namibië in Ovamboland
 • 2 volle dagen in het wildrijke Etosha Park
 • Reis door de mooiste woestijnlandschappen van Namibië
 • Verblijf bij de nomadische Himba stam
 • Uitgebreid bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Geen overvol programma en voldoende rust, zodat je Afrika echt kunt ervaren
 • Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland

Groepsrondreis Namibië kampeer

Kamperen op de maan

image
19 dagen vanaf € 3.489 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven