< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Omgekeerde route

  Deze reis vindt ook in omgekeerde volgorde plaats.

  Je begint dan in Victoria Falls en je eindigt in Kaapstad. Afhankelijk van het vluchtschema begin je soms met een nacht in Johannesburg. Op dag 2 vlieg je door naar Victoria Falls. Klik bovenaan deze pagina op de reisroute voor deze reis in omgekeerde volgorde.

 • 1

  vlucht naar Kaapstad

  image

  Vandaag begint je reis naar Zuidelijk Afrika. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst in Kaapstad word je naar je hotel in de stad gebracht. Hier overnachten we de komende drie nachten.

 • 2

  Kaapstad / vrije dag

  image

  Tijd om bruisend Kaapstad te ontdekken. Kaapstad is een moderne, trendy en gezellige stad waar je uitstekend kunt winkelen of met een drankje vanaf een terras naar de bezigheden in de haven kunt kijken. ’s Avonds kun je de heerlijke Kaaps-Maleise keuken proberen en genieten van de wijnen waar de Westkaap zo beroemd om is.

  image

  Er is enorm veel te doen en je zult keuzes moeten maken, maar wat eigenlijk niet mag ontbreken is de optionele excursie naar Kaap de Goede Hoop. We hebben twee volle dagen, dus je hebt de tijd om verschillende opties te doen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Dagtocht Kaap de Goede Hoop (volwassenen) / €75,00 per persoon

  image

  De dagexcursie naar Kaap de Goede Hoop en het Kaapse schiereiland is een echte aanrader. Tijdens de tocht langs de indrukwekkende kust rijd je langs de kust met de 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Je brengt een bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Hout Bay.

  image

  We vervolgen onze weg langs Chapmans Peak Drive en stoppen bij de pinguïn kolonie op Boulders Beach. Hierna gaan we naar het Cape of Good Hope National Park, waar Kaap de Goede Hoop ligt. Dit park is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wildsoorten, zoals de zeldzame bontebok. Er groeien honderden soorten inheemse ‘fijnbos’ planten en dit is de enige plek ter wereld waar je een struisvogel kan fotograferen met de oceaan op de achtergrond!

  image

  Op Kaappunt is er de gelegenheid om een mooie wandeling (klein uur) te maken waarbij je vanaf de rotsen schitterende uitzichten hebt over de oceaan. Met enig geluk zijn er van juli t/m oktober voor de kust ook walvissen te zien.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 3 personen. Deze dagexcursie is inclusief toegangsprijzen, transport en gids. In verband met het aantal beschikbare plaatsen is het essentieel om deze dagtocht voorafgaand aan je reis te reserveren.

 • 3

  Kaapstad / vrije dag

  image

  De stad ligt aan de voet van de beroemde Tafelberg met uitzicht op de Tafelbaai. Vanwege deze ligging ben je in no time midden in de prachtige natuur. Met de Tafelberg als decor is het natuurlijk een ‘must’ om de 1000 meter hoge berg te beklimmen. De inspannende klim via Skeleton Gorge beloont je met uitzichten over Kaapstad en de oceaan. Heb je geen zin om te klimmen dan kun je ook met ‘het sweefspoor’ (de kabelbaan) omhoog. Als het weer het toelaat, kun je nog een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten.

  image

  Let op: 

  • Houd er rekening mee dat wind, mist en regen in elk jaargetijde voor kunnen komen en dat zowel de kabelbaan bij de Tafelberg als de boot naar Robbeneiland dan niet in bedrijf zijn.
  • Wegens groot onderhoud is de kabelbaan bij de Tafelberg dit jaar gesloten van 7 tot 26 juli. Je kunt deze periode alleen te voet de Tafelberg op en af.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Robbeneiland (vooraf zelf boeken)

  image

  Een bezoek aan Robbeneiland is leerzaam en heel indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Houd er rekening mee dat de boot naar het eiland toe soms erg kan schommelen. Je gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour duurt in totaal 3,5 uur en start om 09:00, 11:00, 13:00 en 15:00 vanaf de haven bij de Waterfront.

 • 4

  naar de Cederbergen

  image

  We verlaten de stad en reizen in een paar uur naar de magische Cederbergen, een prachtig ruig wandelgebied met valleien, indrukwekkende rotsformaties, watervallen en grotten. De kenmerkende overhangende rotsen en de bijzondere rotsschilderingen maken dit een bijzondere ervaring. Geniet in de avond van een prachtige, heldere sterrenhemel. We overnachten twee nachten in of rondom de Cederberg Wilderness Area.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Cederbergen / vrije dag

  image

  We worden wakker in de omgeving van Cederberg. Dit ruige gebied telt 71.000 hectare grond bestaande uit fascinerende rode rotsformaties, grotten, watervallen, reusachtige bergtoppen, kloven en verkoelende beekjes. Cederbergen is een perfecte plek voor een wandeling. Er is een totaal van 250 kilometer aan wandelpaden. Het ligt aan de accommodatie waar we slapen welke wandelingen mogelijk zijn. De Cederbergen zijn de enige plek ter wereld waar de beroemde Rooibos groeit dus neem zeker een vers kopje thee.

 • 6

  naar de Oranjerivier

  image

  Vandaag is een lange reisdag, we laten Zuid-Afrika alweer achter ons en steken we de grens met Namibië over. Vlak over de grens in Namibië ligt ons einddoel van vandaag: onze campsite aan de oever van de Oranjerivier. Je beleeft Afrika het best als je kampeert, dus zetten we vanavond voor het eerst onze tenten op. Geniet vanaf je klapstoeltje met een drankje in je hand van de vogelgeluiden en de Afrikaanse zonsondergang.

 • 7

  naar de Fish River Canyon

  image

  We rijden verder Namibië in richting de Fish River Canyon. We kamperen vlakbij de canyon. Je wordt je pas echt bewust van de omvang (160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 550 meter diep) als je een stuk langs de prachtige en diepe afgronden wandelt. Er zijn verschillende (korte) hikes mogelijk. Je kunt je hiervoor ter plaatse laten adviseren. 

 • 8

  via Kolmanskop naar Lüderitz

  image

  We reizen in ongeveer vier uur naar de Atlantische kust, naar het stadje Lüderitz. Lüderitz ligt in the middle of nowhere, tussen de Atlantische oceaan en de uitgestrekte woestijn. Het is een mooie route en de kans bestaat dat je struisvogels of spiesbokken onderweg tegenkomt. Onderweg bezoeken we het spookachtige ‘Kolmanskop’. Dit was een luxueus dorp ontstaan tijdens de bloeiende diamantenindustrie. Hedendaags is het dorp overgenomen door de woestijn en compleet verlaten. De koloniale panden geven een spookachtige sfeer. 

  image

  Lüderitz is het centrum van de Duitse mijnindustrie in Namibië. De geschiedenis is hier terug te zien in de hotels en verschillende gebouwen in de stad. Alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De Lutherse kerk met spitse toren staat op de hoogste punt van het stadje, vanaf daar heb je uitzicht over zee. We verblijven hier twee nachten.

 • 9

  Lüderitz / vrije dag

  image
  Vandaag kun je op eigen houtje de koloniale stad verkennen, laat je meevoeren in het mijnverleden van de kustplaats. Of kies je voor een dagtocht naar het beruchte Sperrgebiet, ook wel Diamond Area 1 genoemd. Het Sperrgebiet, wat in het Duits 'verboden gebied' betekent, beslaat een regio van ongeveer 26.000 vierkante kilometer.  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Sperrgebiet / €130,00 per persoon

  image

  Tijdens deze reis bieden we je de kans om mee te gaan op een dagtocht naar het beruchte Sperrgebiet, ook wel Diamond Area 1 genoemd. Deze immense woestenij (26.000 km2!) ten zuiden van Lüderitz beleefde in het begin van de vorige eeuw gouden tijden toen hier de diamanten letterlijk voor het oprapen lagen. Complete dorpen met kegelbaan en danshal verrezen in de woestijn en gelukszoekers uit de hele wereld kwamen naar het gebied om een graantje (of diamantje) mee te pikken. In de tweede helft van de vorige eeuw zakte de diamanthandel echter in. De dorpen liepen leeg en worden nu langzaam weer door het zand verzwolgen. Nog steeds is het gebied verboden gebied en als toerist slechts toegankelijk met één tour operator die toestemming van de overheid heeft. Tijdens deze volle dagtocht rijd je met zeer ervaren lokale gidsen met 4x4's dwars door het gebied. Je bezoekt verlaten spookdorpen als Pomona of Elisabethbucht, je ziet de volkomen eenzame graven van pioniers die hier onder erbarmelijke omstandigheden hun geluk zochten, maar het niet overleefd hebben, en je leert over de geschiedenis van dit vervreemdende deel van het land. Als klap op de vuurpijl nemen we ook nog een kijkje bij de zeer fotogenieke Bogenfels, een 55 meter hoge rotsformatie die, zoals de naam al zegt, als een boog in de Atlantische Oceaan staat. Deze tocht is een absolute aanrader. Als je mee wilt op de tocht naar het Sperrgebiet, kun je dit bij boeking aangeven. Je kunt het ook later nog aan ons doorgeven, maar dit kan maar tot uiterlijk vier weken voor vertrek uit Nederland. De kosten voor deze excursie moeten voor vertrek betaald worden aan Sawadee.

  LET OP: Om de permit te kunnen krijgen, hebben we een goed leesbare scan van je paspoort nodig. Stuur deze uiterlijk 5 weken voor vertrek naar service@sawadee.nl.

  Het minimum aantal deelnemers voor het Sperrgebiet is vier. Indien het minimum niet gehaald wordt geldt een hogere toeslag (hierbij geldt het minimum van 2 personen). Uiterlijk 4 weken voor vertrek wordt bekend hoeveel deelnemers meegaan naar het Sperrgebiet.

 • 10

  naar Sesriem

  image

  Hoe dieper we de woestijn van Namibië inrijden, hoe meer kleurschakeringen je tegen komt. Het belangrijkste deel ligt in het Naukluft Namib National Park. Deze woestijn is éen van de meest kleurrijke, gevarieerde en eenzaamste woestijnen ter wereld. Laat het prachtige uitzicht op je inwerken en geniet van de desolate uitgestrektheid van de woestijn. 

  image

  In de middag komen we aan bij één van de absolute hoogtepunten van de reis: de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen. Morgen zullen we de duinen gaan aanschouwen, neem vandaag een moment om in het weidse gras-zandlandschap de stilte en kleuren tot je nemen. Als de zon bijna onder is en de gecko's hun kenmerkende 'geblaf' laten horen, is Namibië op z'n mooist.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  bezoek Sossusvlei; naar Solitaire

  image

  Vroeg uit de veren! Langzaam zien we de zon opkomen, terwijl we naar het beroemde Duin 45 rijden. Haarscherpe glooiingen werpen verre schaduwen over het rode zand. Dit beeld zal niet snel van je netvlies verdwijnen. Je kunt hier wandelen en het duin beklimmen. Duin 45 is zo'n 170 meter hoog, maar door het dunne zand en de redelijk dunne rand waarover je klimt kan het best een pittige klim zijn. Ook kun je er ter plaatse nog voor kiezen verder het gebied in te trekken om de prachtige Dead Vlei te bewonderen. Om hier te komen leg je 5 km door het mulle zand af per 4x4 jeep. 

  image

  Na de beklimming rijden we via Solitaire naar de Sossusvlei. Solitaire was eens niet meer dan een verlaten benzinepomp. Inmiddels is er een heerlijke bakkerij die bekend staat om zijn appeltaart waar je zeker een stukje van moet proeven.

  image

  We kamperen bij Boesman. Boesman is inmiddels een begrip in Namibië geworden. Hij loopt altijd op blote voeten en is opgegroeid in de omgeving van de woestijn, een echte ‘local’ dus. Tijdens een hele leuke wandeling door de woestijn vertelt hij je alles over de planten, dieren en geschiedenis van de Namib woestijn. Een leuke en tegelijkertijd leerzame activiteit!

 • 12

  via Walvisbaai naar Swakopmund

  image

  De weg naar Swakopmund is een prachtige route. In de Kuiseb Canyon zie je de sporen van gletsjers die hier honderdduizenden jaren geleden over het land schoven. We passeren de walvisbaai, de leefomgeving van de flamingo's en pelikanen. In de loop van de middag bereiken we het 'gemütliche' havenplaatsje Swakopmund.

  image

  Het 100 jaar oude plaatsje doet vreemd aan, omdat veel mensen nog Duits spreken. Het is bezaaid met historische gebouwen, zoals de vuurtoren en het oude stationnetje. Het museum geeft een overzicht van de geschiedenis en de flora en fauna van Namibië. We verblijven hier twee nachten.

 • 13

  Swakopmund / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om te doen waar je zin in hebt. In de omgeving kunnen allerlei activiteiten gedaan worden. Een leuke boottocht op zoek naar dolfijnen bijvoorbeeld. Als je gelukt hebt, liften er nieuwsgierige zeehonden en pelikanen met je mee! Ook kun je diepzeevissen of de zandduinen rondom de stad bezichtigen, waar mensen al sandboardend de duinen trotseren. Installeer je in een café voor koffie met ‘Sachertorte’ of ‘Apfelstrudel’. Proef ook zeker het lokale eten, wat in de meeste cafeetjes (shebeen) wel te verkrijgen is. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Spitzkoppe

  image

  We verlaten de kust en rijden weer het binnenland in, waar rode granietrotsen lukraak in het landschap lijken te zijn gegooid. We rijden via Cape Cross, waar je je kunt verwonderen aan de enorme hoeveelheid Kaapse pelsrobben die hier voor de kust leven. Deze rob komt alleen voor in Zuid-Afrika en Namibië en Cape Cross staat bekend om haar grote aantal van deze robben.  

  image

  In de middag komen we aan bij Spitzkoppe, een granieten eilandberg in het Namib-Naukluft Nationaal Park. De berg doet zijn naam eer aan, met 1784m steekt de spitse top hoog boven het landschap uit. Hier kun je op eigen gelegenheid over de rotsen klauteren of een wandeling maken door de prachtige omgeving. Aan het einde van de middag kleuren de rotsen in verschillende tinten rood bij de ondergaande zon. We kamperen in deze fraaie omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  via Brandberg naar Etosha

  image

  Vandaag is een wat langere reisdag. We rijden langs het prachtige Brandberg om vervolgens door te gaan naar het uitgestrekte Etosha nationale park. Kun je niet wachten om dieren te gaan spotten? Er is een gamedrive mogelijk in onze eigen truck. We kamperen de komende twee nachten. De camping beschikt over een verlichte waterplek waar de dieren 's avonds komen drinken. Je kunt er voor kiezen een nachtelijke safari te maken; een heel andere ervaring dan overdag!

 • 16

  Etosha Nationaal Park / gamedrive

  image

  We rijden vandaag al wild spottend door Etosha met onze eigen truck. Met een oppervlakte van 20.000 km² biedt Etosha toevlucht aan ruim honderd soorten zoogdieren en 340 vogelsoorten. Ook is Etosha één van de laatst overgebleven lege gebieden in Afrika. Hier kunnen nog grote kuddes antilopen vrij rondtrekken met in hun voetsporen de altijd hongerige roofdieren. Ook vanavond heb je de mogelijkheid een nachtelijke gamedrive te doen.

 • 17

  Etosha Nationaal Park / gamedrive

  image

  Vandaag staan we vroeg op om Etosha in haar ochtendglorie te bewonderen. We gaan op zoek naar springbokken, gemsbokken, zebra’s en blauwe wildebeesten. Halverwege houden we een lange lunchpauze om de hitte te ontlopen. ’s Middags gaan we weer verder met de gamedrive. Bij de waterplaatsen zie je vaak grote kuddes olifanten baden. Ook stillen giraffen en koedoes hier hun dorst.

  image

  Bijzondere soorten die alleen in Etosha voorkomen, zijn de Damara dikdik (een heel klein antiloopje) en de ‘blackfaced’ impala. Ook bevinden zich in het park ongeveer 300 zwarte neushoorns, ongeveer 10% van de wereldpopulatie. Het aantal dieren varieert gedurende het jaar, afhankelijk van migratiepatronen en vooral de beschikbaarheid van water. We verblijven vannacht aan de andere kant van het Etosha nationale park.

 • 18

  naar de Popa Falls

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We laten het droge deel van Namibië achter ons en komen na een paar honderd kilometer kaarsrechte weg in het groenere deel van Namibië. Onderweg passeren we de Popa Falls, verwacht hier geen spectaculaire watervallen maar een mooie omgeving met stroomversnellingen. Vanaf hier begint de rivier zich te vertakken tot het beroemde kanalenstelsel dat de Okavango Delta vormt. We slapen één nacht aan de oever van de rivier.

 • 19

  naar de Okavango Delta

  image

  We steken de grens over naar het volgende hoogtepunt: de Okavango Delta in Botswana. De Delta is één van de laatste grote wetlands ter wereld. Hier is de schitterende natuur nog in haar volle glorie te bewonderen. We maken een wandeling in de bush, waarbij je giraffen, olifanten en antilopen tegen zou kunnen komen. We kamperen aan de rand van de Delta. Begeleid door een orkest van nachtelijke dierengeluiden val je in slaap in een van 's werelds meest beroemde en uitgestrekte wildernissen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Okavango Delta / Mokorotocht

  image

  De Okavango is dé plek om een tocht per mokoro te maken. Vroeger werd de mokoro gemaakt van een uitgeholde boomstam, tegenwoordig van glasviber. De mokoro wordt door zogenaamde ‘polers’ als een gondel voortgeboomd door een labyrint van slootjes, stroompjes en rietkragen. Tijdens de tocht daalt een oneindige rust over je neer. Rustig voortkabbelend heb je alle tijd het rijke vogelleven in je op te nemen. Vanavond slapen we wederom aan de rand van de Delta.

 • 21

  door de Caprivi

  image

  Terug in Namibië doorkruisen we de Caprivi Strip naar het uiterste oosten. Voor we Namibië definitief verlaten, kamperen we nog een nacht aan de oever van de Kwandorivier. Vooral vogelaars zullen hier aan hun trekken komen want maar liefst 70% van alle vogels die in Namibië voorkomen kunnen hier gespot worden. Kijk ook niet vreemd op als er onverwacht olifanten langs de oever verschijnen om hun dorst te lessen. 

 • 22

  naar Chobe

  image

  Het is niet ver rijden naar de grens van Botswana. Let hier vooral op de prachtige Baobab bomen die overal staan! De komende twee nachten kamperen we langs de Chobe rivier, vlak buiten het Chobe nationaal park. Chobe staat bekend om zijn immense olifantenpopulatie. Je kunt er voor kiezen een gamedrive te doen. De dieren houden zich niet aan de parkgrenzen en het kan voorkomen dat je ‘s nachts gewekt wordt doordat er een nijlpaard naast je tent staat te grazen. 

 • 23

  Chobe / vrije dag

  image

  's Ochtends kun je ervoor kiezen op zoek te gaan naar de dieren per 4x4 jeep. Het Chobe Nationaal Park staat bekend om de hoogste olifant-dichtheid per vierkante kilometer in heel Afrika. De kans is dus zeer groot dat je olifanten gaat zien. Vergeet je camera niet! In de namiddag kan je een van de mooiste bootsafari´s van Afrika maken over de Chobe rivier. Onder het genot van een drankje vaar je tussen de nijlpaarden en zie je wilde dieren als sabelantilopen, olifanten, buffels, bosbokken, koedoes, waterbokken naar de oevers komen om te drinken.

 • 24

  naar Victoria Falls

  image

  We laden we de truck voor de laatste keer in en rijden naar het eindpunt van deze reis: de Victoria Watervallen. Het is maar een uur of 2 naar Victoria Falls, het stadje aan de Zimbabwaanse kant van de gelijknamige watervallen. Je hebt vanmiddag en morgen tijd om de watervallen te bekijken en leuke activiteiten te ondernemen. 


  image

  Ga je voor een tour langs de Victoria Falls? Of geniet je van een heerlijk diner tijdens de Zambezi cruise? Genoeg te doen! We slapen hier twee nachten in een hotel.

  Let op: Drankjes, maaltijden, maar vooral de excursies zijn in Vic Falls duurder dan je tot nu toe gewend bent tijdens de reis.

 • 25

  Victoria Falls / vrije dag

  image

  De Victoria watervallen behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort de Zambezi zich hier zo’n honderd meter met donderend geraas naar beneden, over een 1½ kilometer brede afgrond. Later in het jaar is het volume veel minder, maar dan kun je juist de enorme kloof goed bekijken. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf: de 'rook die dondert'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  vertrek naar Amsterdam

  image

  Het zit er op. De reis is echt voorbij en we stappen aan boord van het vliegtuig naar Johannesburg. Het vliegtuig vertrekt vanuit Victoria Falls of Livingstone, net over de grens met Zambia. Afhankelijk van het vluchtschema vlieg je direct of pas 's avonds door. In het geval van de avondvlucht kun je nog even opfrissen in een kamer in Johannesburg.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 27

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door meerdere landen waarin natuur en wildlife centraal staan
 • Vaak twee nachten op een plek, waardoor je voldoende tijd en rust hebt
 • Goede afwisseling tussen kamperen en verblijf in hotels
 • Rechtstreekse, comfortabele vluchten met KLM
 • Twee volle vrije dagen in het bruisende Kaapstad
 • Bezoek aan de Sossusvlei met zijn immens hoge zandduinen
 • Twee volle dagen op safari in het wildrijke Etosha park
 • Wandelen in de Cederbergen, Fish River Canyon en Spitzkoppe
 • 2-daags verblijf aan de rand van de Okavango Delta
 • Excursie door het spookachtige Kolmanskop
 • Mogelijkheid het Verboden Diamantgebied (Sperrgebiet) te bezoeken
 • Uitgebreid bezoek aan de Victoria Watervallen

Groepsrondreis Zuidelijk Afrika - kampeerreis

Roadtrip van Kaapstad naar de Victoria Falls

Zuidelijk Afrika rondreis
27 dagen vanaf € 2.899
Avontuur-Plus
Naar boven