Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis China
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst op een van de meest moderne luchthavens van China rijden we in ongeveer een uur naar de stad Beijing, de hoofdstad van China. De komende twee nachten verblijven we in een centraal gelegen en comfortabel hotel. Onderweg maken we direct kennis met de moderne kant van China. De komende twee dagen heb je de tijd om je in deze stad te storten en de vele bezienswaardigheden tot je te nemen.

  image

  Je kunt naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toegangspoort van de Verboden Stad. Op loopafstand van het plein liggen de straten Dazhalan en Liulichang. Hier zijn veel winkels, galeries met antiek en goede restaurants. Een specialiteit die in vele gespecialiseerde restaurants wordt geserveerd, is de beroemde Peking eend.

 • 3

  Beijing / vrije dag

  image

  Tijdens de Ming en Qing dynastieën woonden de keizers van China in de paleizen van de Verboden Stad. Je kunt hier uren ronddwalen. Als je eindigt bij de poort in het noorden is het de moeite waard om de Kolenheuvel te beklimmen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de Verboden Stad. Wie zin heeft kan ‘s avonds een indrukwekkende acrobatiek voorstelling bezoeken.

 • 4

  naar de Chinese Muur / wandeltocht Chinese Muur

  image

  De wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van je bezoek aan Beijing. We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar het Jinshanling gedeelte van de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden Muur. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: 'Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man'. We slapen vannacht in een eenvoudig hotel nabij de Chinese Muur.

 • 5

  naar Beijing / wandeltocht Chinese Muur

  image

  Vandaag maken we een wandeling van ongeveer drie uur richting Simatai. De fenomenale uitzichten op het grotendeels niet- gerestaureerde bouwwerk en de omgeving zijn een beloning voor je inspanning. Waar je ook staat op de Muur, een uitzichttoren is altijd in het zicht. Bij het gedeelte van Simatai zijn niet veel andere toeristen te vinden. Dit maakt het wandelen op dit stuk Muur extra bijzonder. In de loop van de middag vertrekken we richting Beijing, waar we in ons al bekende hotel slapen.

 • 6

  nachttrein naar Xian

  image

  We hebben nog een laatste dag in Beijing. Ga in de ochtend zeker naar één van de parken in Beijing waar jong en oud Tai Chi beoefenen. Het is ook leuk om de hutongs (traditionele wijken) van Beijing per fiets of te voet te verkennen. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein die ons in 14 uur naar Xi’an brengt. Geniet van het landschap dat langzaam aan je voorbij trekt.

 • 7

  Xian / vrije dag

  image

  Vroeg in de ochtend arriveren we in Xi’an, gedurende elf dynastieën de hoofdstad van China. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of tandem te verkennen. Een absolute aanrader is het Shaanxi historical museum, waar je alles te weten komt over de Chinese dynastieke geschiedenis. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel in Xi’an.

 • 8

  Xian / bezoek Terracottaleger

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. De beelden die allemaal unieke gelaatstrekken hebben, zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw.

 • 9

  exprestrein naar Lanzhou; naar Xiahe (2930 m)

  image

  Vandaag nemen we in de ochtend de exprestrein naar Lanzhou. Als we hier begin van de middag aankomen staat de bus te wachten die ons in ongeveer vijf uur naar Xiahe brengt. We zijn nu in de provincie Gansu en beginnen aan een reis door de hooglanden. Dit deel van het land heeft weinig overeenkomsten met het stadse China waar we tot nu toe kennis mee hebben gemaakt. Aan het eind van de middag komen we aan in Xiahe. Hier slapen we twee nachten in een comfortabel hotel, op loopafstand van het Labrang klooster.

 • 10

  Xiahe / Labrang klooster

  image

  Xiahe is gelegen in een mooie vallei. We bevinden ons hier in Amdo, een gebied dat eeuwenlang deel uitmaakte van Tibet. De culturele en religieuze invloed van Tibet is nog steeds erg groot. De bevolking bestaat voor ruim de helft uit Tibetanen. Een deel gaat nog gekleed in een donkerrode monnikspij en is bewoner van het machtige Labrang klooster dat het middelpunt vormt van het dorp. 

  image

  Ook kun je een prachtige wandeling maken over de uitgestrekte graslanden. De graslanden geven een typisch beeld van deze omgeving: nomadententen in glooiende graslanden met kuddes grazende yaks. Misschien word je door de nomaden uitgenodigd voor een kopje yakthee. Xiahe is verdeeld in verschillende wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Verlaat Xiahe in ieder geval niet voordat je de Tibetaanse tsampa en momo's hebt geproefd.

  image

  Het klooster is het grootste complex van de Gelugpa of Geelkap-sekte buiten de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Vandaag kun je op eigen gelegenheid door het kloostercomplex dwalen. Om het Labrang klooster loopt de pelgrimsroute, een pad van drie kilometer waarlangs maar liefst 1174 gebedsmolens in beweging gebracht kunnen worden. Je kunt ook een rondleiding krijgen van een monnik die je van alles kan vertellen over het klooster. Het klooster trekt veel pelgrims, monniken uit nabijgelegen kloosters en Tibetaanse steppebewoners.

 • 11

  naar Langmusi (3350 m)

  image

  We rijden in ongeveer vier uur over een mooie weg langs graslanden naar Langmusi in de provincie Sichuan. Langmusi is een klein, tussen bergen verscholen dorpje. De omgeving van Langmusi is zeker het bezoeken waard.

 • 12

  Langmusi / vrije dag

  image

  Langmusi heeft twee grote Tibetaanse kloosters, het Langmu en het Kurte klooster. Door de aanwezigheid van deze kloosters bestaat een groot deel van de bevolking uit monniken. Langmusi is één van de meest Tibetaanse plaatsjes buiten Tibet. De bergen en graslanden verlenen zich uitstekend om prachtige wandeltochten te maken. Een aanrader is de wandeltocht door de Langmusi kloof.

 • 13

  naar Songpan (2900 m)

  image

  Na het ontbijt rijden we verder langs kuddes grazende yaks die de graslanden bevolken. Af en toe zien we nomadententen. Tijdens de lange rit van ongeveer vijf uur van Langmusi naar Songpan verandert de omgeving geleidelijk van glooiende grasvlakten naar een bergachtig landschap. Songpan is een klein plaatsje aan de Min rivier. We slapen de komende nacht in een eenvoudig maar gezellig familiehotel.

  image

  Songpan is een gezellige plaats met smalle straatjes. De oude stadspoorten, de veelal uit hout opgetrokken bruggen en huizen roepen beelden op van het oude China. Vanuit Songpan kun je een excursie maken naar het spectaculaire Huanglong natuurgebied. Sinds 1992 staat dit gebied op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het biedt met zijn kalkstenen poelen, oerbossen en watervallen een kleurrijke aanblik, met op de achtergrond het berglandschap van Sichuan.

 • 14

  naar Chengdu (530 m)

  image

  Vanuit Songpan rijden we naar het verderop gelegen nieuwe treinstation. Hier vandaan brengt een snelle trein ons in ruim anderhalf uur naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. In Chengdu verblijven we twee nachten in een comfortabel hotel. ‘s Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken waar Sichuan wereldwijd om bekend staat. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes.

 • 15

  Chengdu / optioneel bezoek panda centrum

  image

  De miljoenenstad Chengdu is een gezellige stad. Langs de rivier en in de buurt van de Sichuan universiteit liggen theehuizen. Je kan er heerlijk zitten en thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao. Breng ook zeker een bezoek aan het panda onderzoekscentrum even buiten de stad. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat dit unieke diersoort niet uitsterft.

  Puur Sawadee - Panda Research and Conservation Center

  In 1980 werden er zes zieke panda’s gered door onderzoekers. Sindsdien heeft het onderzoekscentrum door middel van fokken de populatie uitgebreid tot 215 in 2020. Het centrum zet zich in voor conservation zodat de Reuze Panda geen bedreigde diersoort meer is. Dit is ook gelukt en sinds 2021 is de panda nog een ‘kwetsbare ’diersoort. Maar het centrum gaat door, want de panda is nog niet gered. Hiernaast zet het centrum zich ook sinds 1990 in voor het voorlichten van bezoekers. Tijdens ons bezoek zullen we niet alleen de panda’s zien maar ook een film bekijken over het belang van natuur behoud en het uitbreiden van de biodiversiteit. 


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 16

  vlucht naar Shangrila (3300 m)

  image

  Om een lange reisdag te vermijden, vliegen we vanaf Chengdu naar Shangrila. De naam Shangrila komt in China veel voor. Dit komt omdat deze naam in de bekende roman van James Hilton als een paradijselijke plaats beschreven wordt. Na het bezoek aan Shangrila mag je zelf beoordelen of dit een paradijselijke plaats is. De Chinese Shangrila waar wij naartoe gaan ligt in het noordwesten van Yunnan. De komende twee nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 17

  Shangrila / vrije dag

  image

  De omgeving van Shangrila verleent zich perfect om te fietsen en te wandelen. In het nabij gelegen Pudatso nationaal park maak je schitterende wandelingen. Een bezoek aan het Ganden Sumtseling klooster is ook de moeite waard. Dit is het grootste Tibetaanse boeddhistische klooster buiten Tibet. Vanaf het klooster heb je indrukwekkende uitzichten op de stad en de omgeving. 

 • 18

  naar Lijiang via de Tiger Leaping kloof (2700 m)

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer drie uur vanuit het Tibetaanse hoogland door de uitlopers van het Tibetaanse hoogland naar de Tiger Leaping kloof. Door deze spectaculaire kloof stroomt een belangrijke zijtak van de Yangtze rivier: de krachtige Golden Sands rivier. Na ons bezoek aan deze prachtige plek rijden we in ongeveer drie uur naar Lijiang waar we overnachten in een prachtig gedecoreerd hotel. 

 • 19

  Lijiang / vrije dag

  image

  Lijiang, dat eveneens erg populair is onder Chinese toeristen, is de woonplaats van de Naxi. Een volk waar de vrouw aan het hoofd van het huishouden staat. De oude stad die in 1996 gedeeltelijk door een aardbeving werd verwoest is geheel gerestaureerd. Ook Lijiang staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco. ‘s Avonds kun je naar een voorstelling van klassieke Naxi muziek.

 • 20

  naar Shaxi

  image

  In een paar uur rijden we naar Shaxi een van de laatst overgebleven pleisterplaatsen aan de eeuwenoude thee route naar India. In deze plaats waan je je weer even terug in de tijd. Dwalend door de steegjes wandel je richting het centrale plein waar je het oude theater vindt, geflankeerd door prachtige bomen. 

 • 21

  Shaxi

  image

  In de omgeving van Shaxi kan je vandaag een mooie wandeling maken door de rijstvelden. Eerst wandel je over een prachtige oude boogbrug. Tussen de rijstvelden ontdek je een paar schitterende oude dorpen met de karakteristieke binnenplaatsen.

 • 22

  naar Xizhou

  image

  Vanochtend rijden we naar Xizhou gelegen aan de oevers van het Erhai meer. In dit oude stadje vind je nog de prachtige beschilderde huizen. In een aantal mag je binnenkijken op de binnenplaats. Veel van deze huizen zijn volgens een eeuwenoude traditie gebouwd waarbij rekening is gehouden met de energiestromen in een ruimte. Zo vind je veel voordeuren in een hoek ten opzichte van de straat, met direct daarachter een muur. 

 • 23

  Xizhou / Bezoek aan Dali (1970 m)

  image

  Vandaag kan je een bezoek brengen aan Dali. Van oorsprong is dit het woongebied van de Bai, een kleurrijk volk dat hier al ongeveer 3000 jaar woont. Het stadje is voor een klein deel ommuurd, met aan de zuid- en oostzijde imposante poorten. 

 • 24

  naar Weishan

  image

  In een paar uur rijden we langs het Erhai meer naar de oude hoofdstad van het Nanzhao koninkrijk Weishan. In het oude centrum van dit leuke stadje vind je een maas van stegen met prachtige oude houten huizen. Het mooie is dat deze bijzondere plek nog niet is ontdekt door het massatoerisme. 

 • 25

  Weishan / vrije dag

  image

  In deze omgeving vind je de Hui en Yi minderheden. Met een beetje fantasie is goed voor te stellen hoe deze plaats in het 18e eeuwse China indrukwekkend moet zijn geweest. Al ronddwalend vind je hier heerlijke koffiehuizen en prachtige doorkijkjes.

 • 26

  naar Dali; express trein naar Guilin; naar Yangshuo

  image

  Vandaag is het een lange reisdag. We rijden vroeg in de ochtend naar het treinstation van Dali, vanwaar we ons met een hoge snelheidstrein verplaatsen naar het zuidoosten van China. Vanaf het treinstation van Guilin is het nog anderhalf uur rijden naar Yangshuo. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel in Yangshuo.

 • 27

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Yangshuo is een levendige plaats gelegen aan de Li rivier die door het wereldberoemde karstgebergte slingert. Een ideale omgeving om wandelend of fietsend te verkennen. Beklim Moon Hill en bekijk de wonderlijke omgeving door het maanvormige gat in de berg. In Yangshuo is een leuke markt waar je lekker kunt eten in de ontelbare kleine restaurantjes. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar.

 • 28

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Deze dag heb je voldoende tijd om een Kungfu of Tai Chi les te nemen, te leren kalligraferen of een kookcursus te volgen. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij.

  Optioneel Puur Sawadee - Kookworkshop in Yangshuo / €30,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. De kookschool word gerund door een lokale familie en ook andere mensen uit de gemeenschap komen ons hier de kookles geven. We beginnen de les op de markt, waar we verse en lokale ingrediënten kopen. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde van de kookles eet je de gerechten zelf op!  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 29

  naar Guilin; trein naar Hongkong

  image

  Vandaag rijden we in anderhalf uur naar Guillin waar we op de Express Train naar Hongkong stappen. In amper 5 uur raas je zeer comfortabel over een spoor van 548 km. We slapen 2 nachten in een comfortabel hotel in Hongkong.

 • 30

  Hongkong / vrije dag

  image

  Vanuit het hotel heb je de tijd om deze bruisende stad te ontdekken. De naam Hongkong betekent "geurige haven" en de naam is afgeleid van de handel in geurige wierook die in Hongkong plaats vond. Deze handelsstad is uitgegroeid tot een jonge en moderne metropool.

  Breng zeker een bezoek aan de Victoria Peak voor een prachtig uitzicht over de skyline. Beoordeel zelf of dit de mooiste skyline is die je ooit gezien hebt.

 • 31

  vlucht Hongkong - Amsterdam

  image

  Je hebt nog een ochtend en middag om bruisend Hongkong in te gaan. 's Avonds word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Amsterdam.

 • 32

  Aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke tweedaagse wandeltocht over de Chinese muur
 • Bezoek pleisterplaats aan de eeuwenoude theeroute
 • Mogelijkheid om reuzenpanda's te zien in Chengdu
 • Reis met prachtige minder toeristische dorpen in Yunnan
 • Actieve rondreis die vele verschillende gezichten van China toont
 • Veel aandacht voor de Tibetaanse cultuur en de nomaden van Gansu
 • Mogelijkheid voor een bezoek aan het Huanglong nationale park in de bergen rond Songpan
 • Wandelen of fietsen door de <i>hutongs</i> (traditionele wijken) van Beijing
 • Ontspannen verblijf in Yangshuo

Groepsrondreis China

Tai chi in het land van de keizers

Rondreis China - Tibet Local
32 dagen vanaf € 3.649 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven