< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst op een van de meest moderne luchthavens van China rijden we in ongeveer een uur naar de stad Beijing, de hoofdstad van China. De komende twee nachten overnachten we in een centraal gelegen en comfortabel hotel. Onderweg maken we direct kennis met de moderne kant van China. De komende twee dagen heb je de tijd om je in deze stad te storten en de vele bezienswaardigheden tot je te nemen.

  image

  Je kunt naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de toegangspoort van de Verboden Stad. Op loopafstand van het plein liggen de straten Dazhalan en Liulichang. Hier zijn veel winkels, galeries met antiek en goede restaurants. Een specialiteit die in vele gespecialiseerde restaurants wordt geserveerd, is de beroemde Peking eend.

 • 3

  Beijing / vrije dag

  image

  Tijdens de Ming en Qing dynastieën woonden de keizers van China in de paleizen van de Verboden Stad. Je kunt hier uren ronddwalen. Als je eindigt bij de poort in het noorden is het de moeite waard om de Kolenheuvel te beklimmen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de Verboden Stad. Wie zin heeft kan ‘s avonds een indrukwekkende acrobatiek voorstelling bezoeken.

 • 4

  naar de Chinese Muur / wandeltocht Chinese Muur

  image

  De wandeltocht over en langs de Chinese Muur is één van de hoogtepunten van je bezoek aan Beijing. We rijden in de loop van de ochtend in ongeveer drie uur naar het Jinshanling gedeelte van de Chinese Muur. ’s Middags beklimmen we een deel van de mooi behouden Muur. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man. We slapen vannacht in een eenvoudig hotel nabij de Chinese Muur.

 • 5

  naar Beijing / wandeltocht Chinese Muur

  image

  Vandaag maken we een wandeling van ongeveer drie uur richting Simatai. De fenomenale uitzichten op het grotendeels niet- gerestaureerde bouwwerk en de omgeving zijn een beloning voor je inspanning. Waar je ook staat op de Muur, een uitzichttoren is altijd in het zicht. Bij het gedeelte van Simatai zijn niet veel andere toeristen te vinden. Dit maakt het wandelen op dit stuk Muur extra bijzonder. In de loop van de middag vertrekken we richting Beijing, waar we in ons al bekende hotel slapen.

 • 6

  nachttrein naar Xian

  image

  We hebben nog een laatste dag in Beijing. Ga in de ochtend zeker naar één van de parken in Beijing waar jong en oud Tai Chi beoefenen. Het is ook leuk om de hutongs (traditionele wijken) van Beijing per fiets of te voet te verkennen. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein die ons in 14 uur naar Xi’an brengt. Geniet van het landschap dat langzaam aan je voorbij trekt.

 • 7

  Xian / vrije dag

  image

  Vroeg in de ochtend arriveren we in Xi’an, gedurende elf dynastieën de hoofdstad van China. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of tandem te verkennen. Een absolute aanrader is het Shaanxi historical museum, waar je alles te weten komt over de Chinese dynastieke geschiedenis. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel in Xi’an.

 • 8

  Xian / bezoek Terracottaleger

  image

  Uiteraard bezoeken we het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. De beelden die allemaal unieke gelaatstrekken hebben, zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw.

 • 9

  exprestrein naar Lanzhou; naar Xiahe (2930 m)

  image

  Vandaag nemen we in de ochtend de exprestrein naar Lanzhou. Als we hier begin van de middag aankomen staat de bus te wachten die ons in ongeveer vijf uur naar Xiahe brengt. We zijn nu in de provincie Gansu en beginnen aan een reis door de hooglanden. Dit deel van het land heeft weinig overeenkomsten met het stadse China waar we tot nu toe kennis mee hebben gemaakt. Aan het eind van de middag komen we aan in Xiahe. Hier slapen we drie nachten in een comfortabel hotel, op loopafstand van het Labrang klooster.

 • 10

  Xiahe / Labrang klooster

  image

  Xiahe is gelegen in een mooie vallei. We bevinden ons hier in Amdo, een gebied dat eeuwenlang deel uitmaakte van Tibet. De culturele en religieuze invloed van Tibet is nog steeds erg groot. De bevolking bestaat voor ruim de helft uit Tibetanen. Een deel gaat nog gekleed in een donkerrode monnikspij en is bewoner van het machtige Labrang klooster dat het middelpunt vormt van het dorp. 

  image

  Het klooster is het grootste complex van de Gelugpa of Geelkap-sekte buiten de Tibetaanse hoofdstad Lhasa. Vandaag kun je op eigen gelegenheid door het kloostercomplex dwalen. Om het Labrang klooster loopt de pelgrimsroute, een pad van drie kilometer waarlangs maar liefst 1174 gebedsmolens in beweging gebracht kunnen worden. Je kunt ook een rondleiding krijgen van een monnik die je van alles kan vertellen over het klooster. Het klooster trekt veel pelgrims, monniken uit nabijgelegen kloosters en Tibetaanse steppebewoners.

 • 11

  Xiahe / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een prachtige wandeling maken over de uitgestrekte graslanden. De graslanden geven een typisch beeld van deze omgeving: nomadententen in glooiende graslanden met kuddes grazende yaks. Misschien word je door de nomaden uitgenodigd voor een kopje yakthee. Xiahe is verdeeld in verschillende wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Verlaat Xiahe in ieder geval niet voordat je de Tibetaanse tsampa en momo's hebt geproefd.

 • 12

  naar Langmusi (3350 m)

  image

  We rijden in ongeveer vier uur over een mooie weg langs graslanden naar Langmusi in de provincie Sichuan. Langmusi is een klein, tussen bergen verscholen dorpje. De omgeving van Langmusi is zeker het bezoeken waard. De komende twee nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 13

  Langmusi / vrije dag

  image

  Langmusi heeft twee grote Tibetaanse kloosters, het Langmu en het Kurte klooster. Door de aanwezigheid van deze kloosters bestaat een groot deel van de bevolking uit monniken. Langmusi is één van de meest Tibetaanse plaatsjes buiten Tibet. De bergen en graslanden verlenen zich uitstekend om prachtige wandeltochten te maken. Een aanrader is de wandeltocht door de Langmusi kloof.

 • 14

  naar Songpan (2900 m)

  image

  Na het ontbijt rijden we verder langs kuddes grazende yaks die de graslanden bevolken. Af en toe zien we nomadententen. Tijdens de lange rit van ongeveer vijf uur van Langmusi naar Songpan verandert de omgeving geleidelijk van glooiende grasvlakten naar een bergachtig landschap. Songpan is een klein plaatsje aan de Min rivier. We slapen de komende twee nachten in een eenvoudig maar gezellig familiehotel.

 • 15

  Songpan / vrije dag

  image

  Songpan is een gezellige plaats met smalle straatjes. De oude stadspoorten, de veelal uit hout opgetrokken bruggen en huizen roepen beelden op van het oude China. Vanuit Songpan kun je een dagexcursie maken naar het spectaculaire Huanglong natuurgebied. Sinds 1992 staat dit gebied op de Unesco World Heritage lijst. Het biedt met zijn kalkstenen poelen, oerbossen en watervallen een kleurrijke aanblik, met op de achtergrond het berglandschap van Sichuan.

 • 16

  naar Chengdu (530 m)

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar prachtige rit voor de boeg. Het is ongeveer negen uur rijden van Songpan naar Chengdu, de hoofdstad van Sichuan. In Chengdu overnachten we twee nachten in een comfortabel hotel. ‘s Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken die Chengdu te bieden heeft. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes.

 • 17

  Chengdu / bezoek panda centrum

  image

  De miljoenenstad Chengdu is een gezellige stad. Langs de rivier en in de buurt van de Sichuan universiteit liggen theehuizen. Je kan er heerlijk zitten en thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao. Breng ook zeker een bezoek aan het panda onderzoekscentrum even buiten de stad. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat dit unieke diersoort niet uitsterft.

 • 18

  vlucht naar Shangrila (3300 m)

  image

  Om een lange reisdag te vermijden, vliegen we vanaf Chengdu naar Shangrila. De naam Shangrila komt in China veel voor. Dit komt omdat deze naam in de bekende roman van James Hilton als een paradijselijke plaats beschreven wordt. Na het bezoek aan Shangrila mag je zelf beoordelen of dit een paradijselijke plaats is. De Chinese Shangrila waar wij naartoe gaan ligt in het noordwesten van Yunnan. De komende twee nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 19

  Shangrila / vrije dag

  image

  De omgeving van Shangrila verleent zich perfect om te fietsen en te wandelen. In het nabij gelegen Pudatso nationaal park maak je schitterende wandelingen. Een bezoek aan het Ganden Sumtseling klooster is ook de moeite waard. Dit is het grootste Tibetaanse boeddhistische klooster buiten Tibet. Vanaf het klooster heb je indrukwekkende uitzichten op de stad en de omgeving. 

 • 20

  naar Tiger Leaping kloof (2700 m) / wandeltocht

  image

  In de ochtend rijden we in ongeveer drie uur naar het beginpunt van onze wandeltocht. De komende twee dagen bewandelen we een deel van de Tiger Leaping kloof. We passeren rijstvelden, steile rotswanden en verschillende dorpen. De wandeltocht is redelijk pittig, maar zeker de moeite waard. Er wordt ongeveer zes tot zeven uur gewandeld. Indien je niet wil wandelen, kun je een auto huren die je naar de overnachtingplaats brengt. We overnachten vannacht in een eenvoudige accommodatie.

 • 21

  wandeltocht Tiger Leaping kloof; naar Lijiang (2400 m)

  image

  De Tiger Leaping kloof ligt in een beschermd natuurgebied dat op de World Heritage lijst van Unesco staat. Gedurende de wandeltocht zie of hoor je constant de krachtige Golden Sands rivier. Een belangrijke zijrivier van de Yangtze rivier. Vanaf de berghellingen waar je wandelt kijk je neer op deze snel stromende rivier. Vandaag wandelen we ongeveer drie uur. Aan het einde van de ochtend reizen we in ongeveer drie uur naar Lijiang. We overnachten twee nachten in een prachtig gedecoreerd hotel.

 • 22

  Lijiang / vrije dag

  image

  Lijiang, dat eveneens erg populair is onder Chinese toeristen, is de woonplaats van de Naxi. Een volk waar de vrouw aan het hoofd van het huishouden staat. De oude stad die in 1996 gedeeltelijk door een aardbeving werd verwoest is geheel gerestaureerd. Ook Lijiang staat sinds 1999 op de World Heritage lijst van Unesco. ‘s Avonds kun je naar een voorstelling van klassieke Naxi muziek.

 • 23

  naar Dali (1970 m)

  image

  In de ochtend brengt de bus ons in ongeveer drie uur naar Dali. Van oorsprong is dit het woongebied van de Bai, een kleurrijk volk dat hier al ongeveer 3000 jaar woont. Het stadje is voor een klein deel ommuurd, met aan de zuid- en oostzijde imposante poorten. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van Dali, vlakbij de cafés en restaurantjes.

 • 24

  Dali / vrije dag

  image

  Je hebt nog een dag om de omgeving van Dali te verkennen. Fiets langs de drie pagodes of bezoek de Zhonghe tempel. Het uitzicht vanaf de tempel is fenomenaal. Het is een stevige wandeling naar boven, maar je kunt de tempel ook via een stoeltjeslift bereiken. De drie pagodes, waarvan de hoogste tot 70 meter reikt, behoorden oorspronkelijk tot het grootste tempelcomplex van Zuidwest-China.

 • 25

  naar Kunming; vlucht naar Guilin; naar Yangshuo

  image

  Vandaag is het een lange reisdag. We rijden in ongeveer vijf uur naar Kunming, vanwaar we ons met een middag- of avondvlucht verplaatsen naar het zuidoosten van China. Vanaf de luchthaven van Guilin is het nog anderhalf uur rijden naar Yangshuo. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel in Yangshuo.

 • 26

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Yangshuo is een levendige plaats gelegen aan de Li rivier die door het wereldberoemde karstgebergte slingert. Een ideale omgeving om wandelend of fietsend te verkennen. Beklim Moon Hill en bekijk de wonderlijke omgeving door het maanvormige gat in de berg. In Yangshuo is een leuke markt waar je lekker kunt eten in de ontelbare kleine restaurantjes. Het eten in Yangshuo is heerlijk, er zijn Chinese gerechten uit alle delen van China verkrijgbaar.

 • 27

  Yangshuo / vrije dag

  image

  Deze dag heb je voldoende tijd om een Kungfu of Tai Chi les te nemen, te leren kalligraferen of een kookcursus te volgen. ’s Avonds kun je naar een schitterende lichtshow gaan kijken. De bergen in de omgeving worden feeëriek verlicht en het hele dal lijkt op een filmdecor. Honderden bamboevlotten met fakkels, lichtjes en decorstukken komen voorbij.

  Optioneel Kookworkshop in Yangshuo / €20,00 per persoon

  image

  's Middags kun je in Yangshuo je kennis van de Chinese keuken uitbreiden. Onder deskundige leiding van een Chinese kok ga je aan de slag met verse ingrediënten. Tijdens de les leer je een complete Chinese maaltijd te bereiden met klassieke gerechten als varkensvlees in zoetzure saus en jonge bamboescheuten met roerei. Aan het einde eet je de gerechten zelf op!

 • 28

  naar Guilin; vlucht naar Shanghai

  image

  We rijden in ongeveer anderhalf uur naar de luchthaven in de buurt van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. We overnachten drie nachten in deze grote havenstad. ’s Avonds kun je slenteren over de Bund vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt op het nieuwe Shanghai met zijn futuristische architectuur.

 • 29

  Shanghai / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf de stad verkennen: bezoek de oude stad, de futuristische wijk Pudong of maak een boottocht over de Huangpu rivier. Shanghai staat bekend als de grootste en meest luxueuze winkelstad van China. Vandaag heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele wandeltour in Shanghai. Als je van het uitgaansleven in Shanghai wilt genieten dan kun je naar een bar in de 'French Concession' gaan.

  Optioneel Wandeltour in Shanghai / €30,00 per persoon

  image

  De leukste manier om Shanghai echt te leren kennen is te voet. Afhankelijk van het weer en de dag voert deze wandeling je bijvoorbeeld door de Franse wijk en/ of de Oude stad. De verschillende buurten hebben verschillende verhalen en sferen. Na deze wandeling zie je Shanghai met heel andere ogen.

 • 30

  Shanghai / vrije dag

  image

  Shanghai heeft een paar grote tempels, Jade Buddha is er een van. Dit is een prachtige tempel voor gelovige Chinezen die komen bidden. Pudong is het zakencentrum van Shanghai. Hier kun je de Oriental Pearl Tower in, vanwaar je prachtige vergezichten hebt. Wil je meer het oude en traditionele Shanghai bezoeken? Dan kun je naar Yuyuan Old Street gaan. Dit is een ouderwets wijkje met typische Chinese winkeltjes.

 • 31

  vlucht Shanghai - Amsterdam

  image

  Voor de liefhebbers bestaat er vandaag de mogelijkheid om je reis af te sluiten met nog één unieke ervaring: je zoeft met 's werelds snelste trein naar het vliegveld van Shanghai. De magneetzweeftrein Maglev zweeft met 430 km/uur door de stad.Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Actieve rondreis die vele verschillende gezichten van China toont
 • Unieke tweedaagse wandeltocht over de Chinese muur
 • Veel aandacht voor de Tibetaanse cultuur en de nomaden van Gansu
 • Mogelijkheid voor een bezoek aan het Huanglong nationale park in de bergen rond Songpan
 • Afsluiting in het fascinerende en bruisende Shanghai
 • Twee dagen wandelen in Yunnan, wandeltocht door Tiger Leaping kloof
 • Wandelen of fietsen door de hutongs (traditionele wijken) van Beijing
 • Ontspannen verblijf in Yangshuo
 • Facultatief bezoek aan reuzenpanda’s in het onderzoekscentrum in Chengdu

Groepsrondreis China

Tai chi in het land van de keizers

Rondreis China - Tibet Local
31 dagen vanaf € 2.898
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.