< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Sikkim en Bhutan

De verborgen koninkrijken van de Himalaya

21 dagen vanaf € 4.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Ontdek de mooiste kloosters en forten van Sikkim en Bhutan
 • Acht volle dagen in het exclusieve koninkrijk Bhutan
 • Bezoek aan het spectaculair gelegen Tiger's Nest
 • Enkele speciale vertrekken met bijzondere kloosterfestivals
 • Bezoek aan Gangtey en de mystieke Bumthang Vallei

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  3 van 5

Route 21 daagse Groepsrondreis Sikkim en Bhutan

Tijdens deze groepsrondreis door Sikkim en Bhutan reis je tussen de overweldigende, hoge bergtoppen van de Himalaya. Door de vanoudsher geïsoleerde ligging van deze twee oude koninkrijken zul je ervaren dat veel van de traditionele boeddhistische cultuur bewaard is gebleven. Sikkim is sinds 1975 onderdeel van India en geen koninkrijk meer, maar de tradities blijven fier overeind. In Bhutan geven de tempels, de mystieke kloosters, de kleurig beschilderde huizen en de uitzonderlijk vriendelijke bevolking je het gevoel in het mythische Shangri-la te vertoeven. Laat je betoveren in Sikkim en Bhutan, het land van de donderende draak!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Delhi
 2. Dag 2 - aankomst Delhi - vrije dag
 3. Dag 3 - vlucht naar Bagdogra / naar Gangtok (1700 meter)
 4. Dag 4 - Gangtok / bezoek aan het Rumtek klooster, Do Drul Chorten, Enchey klooster en het Tibetaans Instituut
 5. Dag 5 - Gangtok / bezoek Phodong en Labrang
 6. Dag 6 - naar Pelling (2150 meter) via het Boeddhapark van Ravangla
 7. Dag 7 - naar Yuksum via het Khecheopalri Meer / bezoek aan Norbugang Chorten
 8. Dag 8 - bezoek Dubdi Klooster / naar Darjeeling (2134 meter) via Tashiding Klooster
 9. Dag 9 - Darjeeling / vrije dag
 10. Dag 10 - naar Jaldapara National Park, jeepsafari
 11. Dag 11 - naar Thimphu (2300 meter)
 12. Dag 12 - Thimphu / bezoek Tango klooster
 13. Dag 13 - naar Gangtey via Wangdue
 14. Dag 14 - wandeling naar Gangtey Klooster / naar Bumthang Vallei via Trongsa
 15. Dag 15 - bezoek aan de Bumthang Vallei
 16. Dag 16 - naar Punakha (1350 meter)
 17. Dag 17 - bezoek Punkaha Dzong / naar Paro (2280 meter)
 18. Dag 18 - Paro / bezoek Tigers Nest, Drukgyal Dzong en Kyichu Lhakhang
 19. Dag 19 - vlucht naar Delhi
 20. Dag 20 - Delhi, terugvlucht naar Amsterdam
 21. Dag 21 - aankomst in Amsterdam
Bekijk Route Sikkim en Bhutan, 20 dagen

De verborgen koninkrijken van de Himalaya

Dit is een culturele rondreis die we starten in de Indiase hoofdstad Delhi. Na een vlucht naar Bagdogra reizen we door Sikkim via Darjeeling en het Jaldapara National Park naar Bhutan. We overnachten in comfortabele hotels, die op enkele plekken worden afgewisseld met eenvoudiger onderkomens. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we in Sikkim met personenauto's (maximaal 4 personen per auto) of een eigen bus. In Bhutan hebben we onze eigen bus. We maken twee binnenlandse vluchten. In Bhutan zijn alle maaltijden inbegrepen.

Spirituele rust in Sikkim

Na een kort verblijf in het chaotische Delhi arriveren we in Gangtok. De hoofdstad van Sikkim biedt een spectaculair uitzicht op de witte toppen van de Kanchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld (8584 meter). In Gangtok kun je dwalen door de smalle straatjes van de bazaar. Het grote, fel beschilderde Rumtek klooster wordt bewoond door meer dan driehonderd monniken. Het Enchey Klooster ligt in de bossen op een heuvelrug boven Gangtok, met een spectaculair uitzicht op de stad. 

Phodong en Labrang

Ten noorden van Gangtok worden het Phodong klooster en het nog oudere Labrang klooster bezocht. Er heerst hier een spirituele rust. Het enige geluid dat je hoort, is het monotone gezang van monniken. Wapperende gebedsvlaggen wuiven de religieuze teksten de lucht in. Het Boeddhapark van Ravangla, ook bekend als Tathagata Tsal, werd tussen 2006 en  2013 gebouwd en heeft een 40 meter hoog Boeddhabeeld als middelpunt. We overnachten in Pelling, een klein en relaxt stadje in het westen van Sikkim. Via het voor boeddhisten én hindoes heilige Khecheopalri Meer bereiken we het lieflijke Yuksom, de eerste hoofdstad van Sikkim. 

Darjeeling: theeplantages en toy train

Darjeeling is een gezellige drukke stad, beroemd vanwege de vele  theeplantages in de omgeving. Ook hier een fantastisch uitzicht op de Kanchenjunga, zeker als je besluit in de vroege ochtend de zonsopkomst te aanschouwen vanaf Tiger Hill. Je kunt met de beroemde toy train naar Ghoom om daar het Ghoom Klooster te bezoeken. Voordat we de grens van Bhutan oversteken gaan we nog wild spotten op safari in het Jaldapara National Park, in 1941 opgericht voor de bescherming van de met uitsterven bedreigde neushoorn.

Bhutan: Land van de donderende draak

Bhutan is onvergelijkbaar met enige andere reisbestemming. Het is het enige Tibetaans Mahayana-boeddhistische koninkrijk ter wereld. Pas sinds de jaren zeventig worden hier mondjesmaat toeristen toegelaten. Het was ook koning Jigme Singye Wangchuk die in de 70-er jaren de term Bruto Nationaal Geluk introduceerde, een reactie op de toen slechte economische situatie in Bhutan. Het straatbeeld van de stadjes en dorpen van Bhutan bestaat uit vrolijk beschilderde en verfijnd gedecoreerde houten huizen en winkeltjes. Veel inwoners van Bhutan gaan gekleed in traditionele dracht, de gho

Prachtige valleien en imposante kloosterburchten

Waar we ook zijn in Bhutan, we raken onder de indruk van de schoonheid van de natuur als we door nauwe valleien reizen met rododendrons en magnolia die bloeien in het voorjaar, langs mooie dorpjes en dichtbeboste bergruggen. Hier zijn de bomen getooid met lange baardmossen, gevoed door de mistflarden die op deze hoogte continu rondzweven. Met op de achtergrond regelmatig zicht op de voor Butanezen heilige berg Jumolhari (7314m). De imposante kloosterburchten, dzongs, bevatten netwerken van gangen, binnenplaatsen, tempels en gebedshallen. Gezeten op de grond reciteren monniken ijverig hun gebeden uit langwerpige gebedsboeken.

Bumthang, Punakha en Tiger's Nest

Via enkele hoge passen, mooie valleien en langs lieflijke dorpjes bereiken we onze meest oostelijke bestemming van de reis, de Bumthang Vallei. Het is het hart van het boeddhisme en we maken hier wandelingen langs talrijke tempels en kloosters. In Punakha, de oude winterhoofdstad van Bhutan , bezoeken we de Punkaha Dzong, een prachtig kloosterfort, gelegen op een eilandje op de plaats waar de rivieren Pho en Mo, oftewel 'vader' en 'moeder', samenkomen. Het beroemde Tigers Nest, het Taktshang klooster, lijkt tegen de loodrechte grijze rotsen te zijn aangeplakt. Guru Rinpoche zou op de rug van een tijger naar deze plek zijn gevlogen. Nu leidt er een kronkelend pad naar het klooster. 

Festivalreizen naar Bhutan

De festivals, tsechu's, in Bhutan behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen. De lokale bevolking komt in traditionele kledij naar de kloosters, waar spectaculaire maskerdansen worden opgevoerd. Tijdens de reizen met vertrek op 26 september 2024 (Bumthang Festival) en 14 februari 2025 (Punakha Festival) maak je het van dichtbij mee. Maar ook ongepland en onverwachts kun je lokaal op een klein festival of speciale ceremonie stuiten. 

Groepsrondreis Sikkim en Bhutan

De verborgen koninkrijken van de Himalaya

image
21 dagen vanaf € 4.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven