< Terug naar resultaten

Groepsrondreis India - Ladakh

Wandelen in klein-Tibet

Waarom deze reis?

 • Bezoek aan bijzondere kloosters zoals Lamayuru en Alchi
 • Optionele fietstocht mogelijk in Delhi
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen met een bezoek aan de Taj Mahal
 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Veel tijd in Leh, om de sfeer van Tibet optimaal te proeven

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in India

Route 22 daagse groepsrondreis India - Ladakh

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door India ontdekken we het land van de Ladakhi's, gelegen hoog in de bergen achter de Himalaya. Een vriendelijk volk van Tibetaanse oorsprong dat het grootste deel van het jaar afgesloten van de buitenwereld leeft. Ladakh wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. We maken een vierdaagse trektocht langs lieflijke dorpjes in groene valleien, spectaculair gelegen kloosters en grillige bergen. Ook bezoeken we Dharamsala, woonplaats van de Dalai Lama en Amritsar, met zijn prachtige Gouden Tempel van de Sikhs. Je kunt de reis verlengen met een bezoek aan Taj Mahal.

 1. Dag 1 - vlucht naar Delhi
 2. Dag 2 - aankomst Delhi
 3. Dag 3 - vlucht naar Leh (3550 meter)
 4. Dag 4 - Leh / vrije dag
 5. Dag 5 - Leh / vrije dag
 6. Dag 6 - Leh / vrije dag
 7. Dag 7 - trektocht dag 1 / naar Yangtang (3600 m)
 8. Dag 8 - trektocht dag 2 / naar Hemis Shukpachan (3700 m)
 9. Dag 9 - trektocht dag 3 / naar Themisgang (3200 m)
 10. Dag 10 - trektocht dag 4 / via Lamayuru naar Ulitokpo (3450 m)
 11. Dag 11 - naar Leh (3550 meter) via Alchi
 12. Dag 12 - Leh (3550 meter) / vrije dag
 13. Dag 13 - naar Sarchu (4100 meter)
 14. Dag 14 - naar Keylong (3350 meter)
 15. Dag 15 - naar Manali (2050 meter)
 16. Dag 16 - Manali / vrije dag
 17. Dag 17 - naar Dharamsala (1380 meter)
 18. Dag 18 - naar Amritsar
 19. Dag 19 - Amritsar / vrije dag
 20. Dag 20 - trein naar Delhi
 21. Dag 21 - Delhi / vrije dag
 22. Dag 22 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Ladakh, 22 dagen

Actieve wandelreis in klein-Tibet

Deze actieve rondreis door Ladakh biedt een combinatie van cultuur met bezoeken aan boeddhistische kloosters én natuur met een vierdaagse trektocht door de bergen. Van Delhi naar Leh maken we gebruik van een binnenlandse vlucht, zodat je in Leh in je eigen tempo kunt wennen aan de hoogte, voordat je de hoge passen overgaat. Tijdens de trektocht in Ladakh loop je tussen de vier en zes uur per dag en slaap je in tenten (met primitieve sanitaire voorzieningen). Je bagage wordt dan per bus vervoerd. De overige nachten maak je gebruik van eenvoudige tot de betere hotels. Van Leh naar Manali en van Manali naar Amritsar reizen we met eigen vervoer. Van Amritsar naar Delhi reizen we met een dagtrein.

Boeddhistisch Ladakh en kleurige bazaars

Vanuit Delhi vliegen we naar Leh, de dorpse hoofdstad van Ladakh. Het stadje, gelegen op een hoogte van 3500 meter, wordt gedomineerd door het voormalige koninklijk paleis dat gebouwd is in dezelfde stijl als de Potala in Lhasa. Je kunt hier rustig aan de hoogte wennen door in je eigen tempo rond te dwalen in de smalle straatjes van de oude stad. Vrouwen lopen in traditionele kleding met hoge hoeden en vlechten en verkopen hun producten. In de bergen rondom Leh liggen talloze interessante kloosters, waar jaarlijks de uitbundige festivals van Ladakh plaatsvinden. Zo wordt elk jaar in de zomer bij het imposante Hemis klooster het Hemis Festival gevierd. Het festival is ter ere van de verjaardag van Guru Rinpoche, ofwel Guru Padmasambhava. Guru Padmasambhava is de 8de eeuwse Indiase goeroe die vereerd wordt voor de verspreiding van het boeddhisme in de gehele Himalaya. 

Wandelen langs afgelegen kloosters in Ladakh

Onze vierdaagse trektocht voert door het indrukwekkende landschap van Ladakh. De strakblauwe luchten bieden een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. We kamperen tussen de abrikozenbomen bij kleine boerendorpjes langs de rivier. In de middag heb je tijd om het dorpleven van dichtbij te aanschouwen. De kans is groot dat je door de gastvrije Ladakhi's wordt uitgenodigd voor een kopje boterthee. Tijdens de looptocht bezoeken we een aantal schitterende, maar moeilijk bereikbare kloosters met fraai versierde Boeddhabeelden en prachtige muurschilderingen.

Ladakh: 's Werelds hoogste passen

Terug in Leh kun je lekker luieren in de tuin van het hotel en je uitgebreid laten masseren. Daarna beginnen we aan een ruige driedaagse tocht langs besneeuwde gletsjers, meren en desolate vlaktes naar Manali. We bedwingen onder andere de Taglang-la, de op één na hoogste berijdbare pas ter wereld. Deze weg is slechts gedurende drie maanden per jaar toegankelijk.

Gouden tempel van Amritsar

Van Manali, waar je heerlijk kunt wandelen, reizen we met onze eigen bus naar Dharamsala, het toevluchtsoord van de Tibetaanse leider, de Dalai Lama. Het hele dorp staat in het teken van de Tibetaanse cultuur en het boeddhisme. Via Amritsar, waar je zeker de even beroemde als indrukwekkende gouden Sikh-tempel moet bezoeken, reizen we terug naar Delhi, van waar je terugvliegt naar Amsterdam.

Single vakanties naar India - Ladakh

Wij bieden diverse reizen naar India - Ladakh speciaal bestemd voor alleenreizenden / singles. Uiteraard kun je als single ook boeken op onze reguliere reizen, de verhouding tussen stellen en singles is ongeveer 50/50. Onder het tabje Data & Prijzen is te zien op welke data er singlevertrekken mogelijk zijn.

Groepsrondreis India - Ladakh

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon