< Terug naar resultaten

Groepsrondreis India - Spiti & Ladakh

Langs grillige bergen en hangende kloosters

23 dagen vanaf € 3.399 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Via de Old Hindustan Tibet Road naar Ladakh
 • Bezoek de onbekende regio's Kinnaur, Spiti & Lahoul
 • Spectaculaire tocht dwars door de Himalaya
 • Veel tijd in Leh, om de sfeer van Tibet optimaal te proeven
 • Mogelijkheid om het Hemis of Takthok festival mee te maken

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  4 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5

Route 23 daagse Groepsrondreis India - Spiti & Ladakh

Tijdens deze avontuurlijke rondreis reizen we via de Old Hindustan Tibet Road vanuit Shimla door Kinnaur, Spiti en Lahoul naar het land van de Ladakhi's. Onze route volgt de loop van de rivieren de Sutlej en Spiti, dwars door de Himalaya langs de grens met Tibet. Dit onbekende gebied wordt nog door weinig toeristen bezocht. We bezoeken prachtige kloosters en genieten van de mooiste berglandschappen en maken kennis met de vriendelijke bevolking. Via hoge passen bereiken we vervolgens Ladakh, gelegen hoog in de bergen achter de Himalaya. Dit gebied wordt ook wel klein-Tibet genoemd vanwege de talloze kloosters, gebedsvlaggen en indrukwekkende berglandschappen. Vanuit Leh kun je kiezen voor een optioneel driedaags verblijf in de prachtige Nubra Vallei of een optionele trektocht langs lieflijke dorpjes in groene valleien, spectaculair gelegen kloosters en grillige bergen.

 1. Dag 1 - vlucht naar Delhi
 2. Dag 2 - aankomst Delhi
 3. Dag 3 - naar Shimla (2250 meter)
 4. Dag 4 - Shimla
 5. Dag 5 - naar Sarahan (2330 meter)
 6. Dag 6 - naar Sangla (2621 meter)
 7. Dag 7 - naar Kalpa (2960 meter)
 8. Dag 8 - naar Nako (3662 meter)
 9. Dag 9 - Nako
 10. Dag 10 - naar Tabo (3280 meter)
 11. Dag 11 - naar Kaza (3800 meter)
 12. Dag 12 - Kaza
 13. Dag 13 - naar Keylong (3350 meter)
 14. Dag 14 - naar Sarchu (4100 meter)
 15. Dag 15 - naar Leh (3550 meter)
 16. Dag 16 - Leh / vrije dag
 17. Dag 17 - Leh / Festival
 18. Dag 18 - Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma
 19. Dag 19 - Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma
 20. Dag 20 - Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma
 21. Dag 21 - vlucht van Leh naar Delhi
 22. Dag 22 - Delhi / vrije dag
 23. Dag 23 - vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route Spiti & Ladakh, 23 dagen

Via de Old Hindustan Tibet Road naar Ladakh

Deze actieve en avontuurlijke rondreis biedt een perfecte combinatie van cultuur én natuur. We hebben ervoor gekozen om op een bijzondere manier naar Ladakh te reizen, via de valleien van Kinnaur, Spiti en Lahoul. Dit gebied in Himachal Pradesh wordt nog weinig bezocht, maar de dorpjes, vergezichten op de Himalayatoppen en de boeddhistische kloosters en tempels zijn indrukwekkend en spectaculair. De reis is goed opgebouwd wat betreft gewenning aan de hoogte. Vanuit Shimla gaan we geleidelijk de hoogte in om uiteindelijk via hoge passen Ladakh te bereiken. Elke reis is zo gepland dat er in Leh een festival bezocht wordt. Vanuit Leh heb je daarna de mogelijkheid een driedaagse trekking te maken, op verkenning te gaan in de Nubra Vallei of in Leh achter te blijven en er zelf op uit te trekken. We reizen per trein van Delhi naar Chandigarh en vervolgens per eigen bus van via Shimla naar Leh. Van Leh naar Delhi maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. We maken gebruik van eenvoudige tot wat comfortabele hotels. In Sarchu slapen we in een tentenkamp en ook tijdens de optionele trekking wordt er in tenten overnacht.

De zomerhoofdstad van India

Nadat we in Delhi aangekomen zijn nemen we eerste even de tijd om te acclimatiseren en hebben we de mogelijkheid nog wat van de stad te zien alvorens we per trein en bus naar Shimla reizen. De hoofdstad van Himachal Pradesh was voor de koloniale Britten een perfect toevluchtsoord om de hete zomers in het laagland te ontsnappen. In deze aangename stad kunnen we alvast wennen aan de eerste hoogtemeters, zeker als we verder reizen naar Rampur, de poort naar het rijk van Kinnaur.

Via Kinnaur naar Spiti

Het middengedeelte van deze reis wordt gevormd door de dalen van Kinnaur en Spiti. We volgen de loop van de Sutlej Rivier waarlangs de Old Hindustan Tibet Road zich slingert. We bezoeken indrukwekkende kloosters en trekken eropuit om te genieten van fenomenale vergezichten op het hooggebergte. In Nako en Tabo ontdekken we de 1000 jaar oude kloosters van Rinpochen Zangpo, de Grote Vertaler van Sanskriet-teksten in het Tibetaans. 

Over hoge passen naar Leh

De Key Gompa aan de rand van het dorp Kaza biedt een adembenemend uitzicht op de Spiti-rivier en de vallei. Vanaf hier steken we de Kunzum pas (4590 meter) over om in te voegen op de bekendere route van Manali naar Leh. Nog drie hoge passen te gaan, waaronder de op één na hoogste berijdbare pas ter wereld, de Taglang La (5328 meter), voordat we arriveren in Leh, de dorpse hoofdstad van Ladakh. 

Kleurrijke festivals

Leh, gelegen op een hoogte van 3500 meter, wordt gedomineerd door het voormalige koninklijk paleis dat gebouwd is in dezelfde stijl als de Potala in Lhasa. Vrouwen lopen in traditionele kleding met hoge hoeden en vlechten en verkopen hun producten. In de bergen rondom Leh liggen talloze interessante kloosters, waar jaarlijks de uitbundige festivals van Ladakh plaatsvinden. Zo wordt elk jaar in de zomer bijvoorbeeld bij het imposante Hemis klooster het Hemis Festival gevierd. Het festival is ter ere van de verjaardag van Guru Rinpoche, ofwel Guru Padmasambhava. Guru Padmasambhava is de 8de eeuwse Indiase goeroe die vereerd wordt voor de verspreiding van het boeddhisme in de gehele Himalaya. 

Optionele driedaagse trekking

Vanuit Leh kun je kiezen voor een optionele driedaagse trekking of een driedaags bezoek aan de Nubra Vallei. De trektocht voert door het indrukwekkende landschap van Ladakh. De strakblauwe luchten bieden een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. We verblijven in homestays tussen de abrikozenbomen bij kleine boerendorpjes langs de rivier. In de middag heb je tijd om het dorpleven van dichtbij te aanschouwen. De kans is groot dat je door de gastvrije Ladakhi's wordt uitgenodigd voor een kopje boterthee.

Optioneel driedaags bezoek aan de Nubra Vallei

Kies je voor een driedaags bezoek aan de Nubra Vallei dan maak je uitgebreid kennis met Idumra, ofwel de vallei van bloemen. Om er te komen passeren we de Khardung La, de hoogst berijdbare weg ter wereld, gelegen op 5602 meter.De diep uitgesneden Shayok en Siachen rivieren stromen door Nubra. Het landschap bestaat uit groene oasedorpen omgeven door steile hellingen, rotsgebieden en ruige bergen. We bezoeken kloosters en we kunnen een rit maken op een kameel door de woestijn, te midden van de zandduinen met besneeuwde bergen aan de horizon.

Groepsrondreis India - Spiti & Ladakh

Langs grillige bergen en hangende kloosters

image
23 dagen vanaf € 3.399 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven