Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Chennai (Madras)

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Vanaf de jaren negentig zijn veel namen van Indiase steden veranderd. Omdat in de volksmond de oude namen nog vaak worden gebruikt, staan in deze reisroute de oude namen tussen haakjes vermeld.

 • 2

  aankomst Mamallapuram (Mahaballipuram)

  image

  Na aankomst op het vliegveld van Chennai rijden we in ongeveer twee uur naar ons hotel in Mamallapuram. De de ligging aan zee maakt dit prettige stadje tot een goede start van je reis. De beeldhouwers van deze streek behoren tot de besten van India: in de straten vind je de talloze werkplaatsjes en hoor je het geluid van de hamerslagen. Op loopafstand van ons hotel is een park met uit de rotsen gehakte tempels, reliëfs en  een rots die elk moment naar beneden lijkt te kunnen rollen. Aan de kust staat de shore temple. Rechts daarvan is het strand waar Indiase vrouwen aan de zee komen offeren, gekleed in rode sari’s. Voor velen van het is het de eerste keer dat ze in zee gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Mamallapuram / vrije dag

  image

  Vandaag kun je nog relaxen of lekker door het aangename stadje struinen. Liefhebbers kunnen een leuke fietstocht door de omgeving en door Mahaballipuram maken (optioneel). In de stad vind je interessante bezienswaardigheden als de Tijgergrot, 'Arjuna’s Boetedoening' (een enorm reliëf waarin acht grottempels te bezichtigen zijn) en een aan zee gelegen tempel gewijd aan de godin Durga.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Puducherry (Pondicherry)

  image

  We zakken langs de kust af naar Puducherry, een rit van ongeveer drie uur. Puducherry was tot 50 jaar geleden nog een Franse kolonie. De sfeer is een bijzondere mix van mediterraan Frans en chaotisch Indiaas. In het centrum vind je de Notre Dame, een Hotel de Ville, een boulevard en in Franse stijl geklede politie. 

  image

  Je kunt het nabijgelegen Auroville bezoeken, een commune behorend bij de bijzondere Aurobindo Ashram. De commune beoogt een andere, vreedzame manier van leven en bestaat uit mensen uit meer dan 28 verschillende landen. 's Avonds is het heerlijk wandelen op de boulevard en kun je genieten van de Franse cuisine in één van de vele restaurants. We overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Thanjavur (Tanjore)

  image

  De komende drie dagen staan in het teken van de gigantisch grote en kleurrijke tempels waar de staat Tamil Nadu zo beroemd om is. We rijden in ongeveer acht uur naar Thanjavur. Onderweg kun je genieten van het mooie Zuid-Indiase platteland met zijn kleurrijke akkers vol zonnebloemen, bananenplanten of rijst. We stoppen bij de indrukwekkende Gangaikondacholapuram tempel: een Shiva tempel uit de 11de eeuw met een prachtig bewerkte 55 m hoge toren (gopuram).

  image

  Thanjavur is een typisch Zuid-Indiase tempelstad. Tot de 14e eeuw was het een belangrijke stad van de Chola-dynastie, waarvan de macht tot in Maleisië reikte. Al bij de toegangspoort van de immense Brihadishwara tempel, ervaar je hoe indrukwekkend dit bouwwerk is. De binnenplaats is enorm en heeft een indrukwekkende piramidevormige toren van 66 meter hoog, dat met uitbundig beeldhouwwerk is versierd. Naast het complex ligt een klein archeologisch museum. Het Paleis van Thanjavur uit de 16e eeuw wordt nog deels bewoond door de voormalige koninklijke familie. In Thanjavur overnachten we in een middenklasse hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Madurai

  image

  We rijden in ongeveer vijf uur naar de prachtige tempelstad Madurai. In de smalle straatjes en drukke bazaars prijzen kleermakers hun waar aan. Het is wel oppassen voor de fietsriksja’s en ossenkarren die zich een weg banen door de chaos van de oude stad. In de vele restaurantjes die Madurai telt kun je genieten van heerlijk geurende Zuid-Indiase gerechten. We overnachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Madurai / vrije dag

  image

  Hoogtepunt van Madurai is de extravagante Sri Meenakshi tempel van eind 16e eeuw, gewijd aan de liefde tussen de hindoegod Shiva en zijn vrouw Parvati. Het is een enorm complex met maar liefst 12 tempeltorens tot wel 50 meter hoog, allen druk versierd met kleurrijke beelden van goddelijke figuren en dieren. Van heinde en verre komen families hun offerandes brengen aan de met felle kleuren beschilderde godenbeelden. Bij binnenkomst in de hal geeft de geur van wierook, jasmijnbloemen en brandende olielampen je een mystiek gevoel. In de avond wordt met veel ceremonie het beeld van Shiva naar de kamer van Parvati gebracht om daar de nacht door te brengen. Heel vroeg in de ochtend moet hij weer terug naar zijn eigen deel van de tempel.

  image

  's Avonds vinden in de tempel soms klassieke Indiase dansvoorstellingen plaats. Er is echter nog veel meer te zien in Madurai, zoals het Ghandhi Memorial Museum en het Paleis van Tirumalai Nayak, het paleis is enigszins vervallen is, maar een goede indruk geeft van de vroegere grandeur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Periyar Nationaal Park

  image

  We verlaten de tempelstad Madurai en rijden in ongeveer 4 uur naar Periyar Nationaal Park ook wel Periyar Wildlife Sanctuary genoemd. Dit beschermd natuurgebied ligt in de bergen van de Western Ghats en herbergt een grote variëteit van inheemse diersoorten. Het gebied staat bekend om zijn grote populatie olifanten, maar er zijn ook verschillende apensoorten, zwijnen, otters en herten en er is een grote variëteit aan vogelsoorten. Ook de tijger behoort tot de bewoners van de Wildlife Sanctuary , maar de kans om deze te zien is heel erg klein. We blijven twee nachten in een hotel aan de rand van het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Periyar Nationaal Park / boottocht en vrije dag

  image

  Vandaag hebben we de hele dag de tijd om van de natuur te genieten en wild te spotten. In het park ligt een groot stuwmeer, Lake Periyar. We maken hier een boottocht om zo de olifanten langs de oevers te observeren. Het is ook mogelijk om een wandeling te maken onder begeleiding van een gids. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Periyar wordt gevonden door enorme populaties trekvogels die vanuit de omliggende laagvlakten en verder naar de hellingen van dit park vliegen. Onder andere de groene baardvogel en grote rupsklauwier kunnen gespot worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Varkala

  image

  We rijden in ongeveer 5 uur naar het strand van Varkala waar we de reis even op een relaxte manier onderbreken. Varkala is een pelgrimsoord en bekend om zijn fraaie stranden en kliffen. Ook zijn er enkele geneeskrachtige mineraalbronnen. Op de kliffen zijn veel gezellige restaurantjes. We overnachten in een comfortabel hotel, vlakbij een van de vele visrestaurantjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Varkala / vrije dag

  image

  Op het hoofdstrand van Varkala komen hindoes bij elkaar om de as van overleden dierbaren over zee uit te strooien. Dit is een indrukwekkend schouwspel. Wanneer je verder loopt, kom je op eindeloze tropische stranden, afgewisseld met kleine vissersdorpjes die je kunt bezoeken. In de omgeving kun je ook een Hollands fort of de Janardhana Swamy-tempel bezoeken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Backwater boottocht Kerala

  image

  Achter de kustlijn van Kerala ligt een enorm kanalenstelsel met een totale lengte van wel 1500 km. Op de stukjes grond tussen de kanalen zijn kleine, schilderachtige dorpjes ontstaan, omgeven door rijstvelden en palmbomen. De belangrijkste bron van inkomsten is er dan ook de handel in kokosproducten.

  image

  In kleine bootjes van bamboe en hout worden de producten via het water naar de stad gebracht om verkocht te worden. Op een rustige plaats gaan we voor anker en brengen we de nacht door aan boord. De boten zijn geschikt voor zes tot acht personen (3 tot 4 kamers), dus we zullen met meerdere boten varen. Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  naar Kochi (Cochin)

  image

  Na het ontbijt varen we nog een stukje door voordat we van boord gaan en naar Kochi rijden, een rit van ongeveer twee uur. De voormalige Europese handelspost Kochi is vooral bekend vanwege de enorme Chinese visnetten die in de haven opgesteld staan en ooit door Chinese handelslieden zijn geïntroduceerd. In de Joodse wijk ervaar je de sfeer van vroeger tijden op een levendige kruidenmarkt waar de handelaren je graag de verschillende geuren laten ruiken. We overnachten in een hotel in het oude centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kochi (Cochin) / vrije dag

  image

  We hebben een hele dag om deze interessante stad te ontdekken. In het “Dutch Palace” zijn muurschilderingen te bezichtigen en er is ook een Nederlandse begraafplaats. Bezoek ook de St. Franciskerk, de oudste kerk in India die in 1563 door de Europese kolonisten is gebouwd of de oude Portugese Synagoge uit 1568. In de avond kun je een voorstelling van de beroemde Kathakalidans bijwonen. Dit is een typische dansvorm uit Kerala, waarbij vooral de handgebaren en oogbewegingen bijzonder imponerend zijn. Voorafgaand aan de voorstelling worden de dansers uitgebreid opgemaakt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Conoor (1850 m)

  image

  In ongeveer zeven uur rijden we naar Conoor, waar we twee nachten verblijven. Conoor is een hill station in de Nilgiri Hills - ook wel de Blue Mountains genoemd - een heuvelachtig gebied dat eveneens deel uitmaakt van de westelijke Ghats waar vroeger verschillende stammen leefden, zoals de Todas, de Kurumbhas en de Irulas. We overnachten in een comfortabel hotel op een prachtige locatie ongeveer 20 minuten per bus buiten de stad. Vanaf het restaurant van het hotel of vanuit het zwembad zie je soms de wilde olifanten aan de andere kant van de rivier staan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Conoor / vrije dag

  image

  Conoor wordt omgeven door groene bossen en theeplantages. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de natuur en langs uitgestrekte theeplantages met mooie oud Engelse namen als Nonesuch Tea Estate. Het gebied zit vol vogels. Grote kans dat je een ijsvogel ziet. Ook is het heerlijk relaxen bij het zwembad van ons hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Toytrain naar Ooty en naar Mysore

  image

  In Coonoor nemen we de zogenaamde toy train naar Ooty. Het is een prachtige treinrit van een kleine 2 uur door de heuvels, waarbij bossen en theeplantages elkaar afwisselen. Onderweg stopt de trein op kleine stationnetjes met mooie Engelse namen. Het traject is ooit door de Engelsen aangelegd, zodat ze in de hete tijd comfortabel naar hun hill stations konden reizen. De treinrit maakt deel uit van de wereldgoed erflijst van UNESCO.

  image

  We vervolgen onze reis en rijden in ongeveer vijf uur naar Mysore. De weg loopt dwars door Mudumalai Nationaal Park, een prachtig natuurgebied. Je hebt een grote kans om olifanten, herten, apen en zwijnen te zien. Mysore wordt ook wel ''Sandelwood City'' genoemd vanwege de heerlijke geur van sandelhout die je op veel plaatsen ruikt. Naast basis voor de productie van wierook, parfums en sandelolie wordt sandelhout ook gebruikt voor het maken van prachtige houtsnijwerken die je in de winkeltjes veel ziet. We overnachten in een centraal gelegen, comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Mysore / vrije dag / nachttrein naar Hampi

  image

  Het Paleis van de Maharadja, ofwel het Mysore Palace, één van de grootste gebouwen van India en zeker een bezoekje waard. Lopend door de verschillende zalen krijg je een indruk van de rijkdom waarin de heersers van de stad leefden. Het bestaat uit een mix van hindoeïstische, islamitische en Europese elementen. De kleurrijke en geurige Devarajamarkt vormt het middelpunt van de oude stad. Op deze gigantische markt dwaal je door smalle doorgangen tussen de kraampjes waar groente, fruit, tikapoeder en vele soorten kruiden worden verkocht. 

  image

  Net buiten de stad ligt de Chamundi heuvel. Via een duizend treden tellende trap (of met een autoriksja) bereik je de top, waar de Sri Chamundeswaritempel ligt. Vanaf de tempel, voorzien van een zeven verdiepingen tellende toren , heb je een geweldig uitzicht over de stad. Onderweg kom je een prachtig beeld tegen van Nandi (Shiva’s stier). Dit beeld is uit één rots gehouwen en is met vijf meter hoogte één van de grootste van India.

  Ook een bezoek aan het dorpje Somnathpur (33 km van Mysore) is de moeite waard. Dit dorpje herbergt de Keshave Tempel, gebouwd in 1268 en één van de mooiste tempels uit de Hoysala periode (11de-13de eeuw). De muren van de tempel zijn voorzien van prachtig gedetailleerd beeldhoudwerk, met scenes uit belangrijke Hindoe epossen.

  In de avond beginnen we aan onze nachtelijke treinrit richting Hospet Junction, een station in de buurt van Hampi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Hampi / vrije dag

  image

  Na een bijzondere ervaring in de nachttrein komen we de volgende morgen aan bij station Hospet Junction. Vanuit daar is het een korte rit met de bus naar Hampi. Hampi is het vroegere centrum van het machtige Vijayanagar rijk. In 1336 stichtte de Telugu prinses Harihara de stad, die in de loop der eeuwen uitgroeide tot één van grootste Hindoe imperiums van de Indiase geschiedenis. Het strekte zich uit van de Arabische zee in het westen tot de Golf van Bengalen in het oosten. Portugese ontdekkingsreizigers hebben de stad in zijn hoogtijdagen beschreven. 

  image

  In 1565 werd de stad veroverd door moslim sultanaten van de Deccan in enkele dagen totaal verwoest. De stad is daarna een verlaten ruïnestad gebleven totdat de stad door hippies werd herontdekt in de jaren 60. Er resteren zo'n 500 monumenten verspreid over een oppervlakte van zo'n 25 vierkante kilometer. Ook het landschap is heel bijzonder, met enorme rotsblokken verspreid in een rotsachtige omgeving, afgewisseld met bananenplantages. De combinatie van de vele, soms goed bewaard gebleven tempels en het spectaculaire landschap maakt Hampi een geweldige plek. We overnachten in zeer eenvoudige maar sfeervolle accommodatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Hampi / vrije dag

  image

  De prachtig bewerkte Virupaksha tempel is de oudste tempel van Hampi, gewijd aan Shiva en trekt duizenden pelgrims. Het hoogtepunt van Hampi is de Vitthala tempel uit de zestiende eeuw. Ondanks het feit dat de tempel nooit is afgemaakt, is het een meesterwerk. Het beeldhouwwerk is prachtig verfijnd en verkeert in zeer goede staat. De tempel staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. In de tempel vind je een enorme strijdwagen van 8 meter hoog, met eveneens prachtig gedetailleerd beeldhouwwerk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar Hassan

  image

  Vandaag is een lange reisdag. We rijden via mooie kleine weggetjes door landelijk Zuid-India naar Hassan. Onderweg maken we een paar stops. In de loop van de middag komen we aan in Hassan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  naar Bangalore / vlucht naar Amsterdam

  Het is ongeveer drie uur rijden naar Bangalore. Afhankelijk van het vluchtschema hebben we hier nog even de tijd om op te frissen in een hotel bij de luchthaven alvorens we op het vliegtuig naar Amsterdam stappen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vlucht en aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Complete rondreis met de mooiste tempels van Tamil Nadu en tropisch Kerala
 • Bezoek aan de beroemde tempelsteden Thanjavur en Madurai
 • Overnachting op een houseboat in de backwaters van Kerala
 • Bezoek aan de beroemde archeologische plaats Hampi (Unesco werelderfgoed)
 • Olifanten spotten tijdens een boottocht in het Periyar National Park
 • Wandelen tussen de theeplantages bij Coonoor in de Nilgiri Mountains
 • Ontspannen aan het strand van Varkala
 • Ervaar de Franse sfeer in Puducherry en de Portugese sfeer in Kochi
 • Prachtige treinrit van Conoor naar Ooty door de theevelden
 • Bezoek aan Sandelwood City Mysore

Groepsrondreis Zuid-India

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven