Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Java & Bali Hoogtepunten
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: De reis met vertrek op 27 april 2024 verblijft een extra nacht in Ubud aan het einde van de reis. Dit is een 16-daagse reis.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta - Yogyakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  De reis naar Java en Bali gaat beginnen! Bij aankomst worden we opgehaald door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. De komende dagen verblijven we in Yogyakarta.

 • 3

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistiek centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een drukte van jewelste en overal kom je vriendelijke Indonesiërs tegen. Het is een bestemming die zowel historische pracht als moderne charme biedt. Je kunt een bezoek brengen aan het Kraton, het paleis van de sultan. In de avond is het een aanrader om wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro.

  image

  Vervolgens rijden we naar Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en is 300 jaar ouder dan Angkor Wat en 200 jaar ouder dan de Notre Dame. De Borobudur werd in 1815 herontdekt, opgegraven en in zijn oorspronkelijke glorie hersteld. Je kan het prachtige complex vanaf beneden aanschouwen of naar boven klimmen voor een mooi uitzicht. Verder kan je heerlijk wandelen in de grote tuin die eromheen ligt. 

  De Borobudur en het Prambanan zijn op maandag gesloten. Indien dag 3 op een maandag valt, verplaatst het bezoek naar Candirejo en de Borobudur naar dag 2 na aankomst in Yogyakarta.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad die vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  Yogyakarta / optioneel becaktour & bezoek Prambanan

  image

  In de ochtend kun je een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs verschillende werkplaatsen in de smalle stille straten. Je krijgt gelijk een tour door de stad, waar allerlei oude ambachten worden uitgeoefend, zoals het maken van batik en wajangpoppen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Prambanan, het andere indrukwekkende tempelcomplex in de buurt van Yogyakarta. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. Vanuit de grote tuin heb je een adembenemend uitzicht op de tempels.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Bromo

  image

  Vandaag staan we vroeg op, want we hebben een lange reisdag voor de boeg. We rijden vandaag richting de Bromo vulkaan. Onderweg kom je langs prachtige landschappen waarbij je getrakteerd wordt met uitzichten op groene rijstvelden en indrukwekkende vulkanen. Einde van de dag komen we aan in ons hotel in de buurt van de Bromo vulkaan. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  optionele excursie Bromo vulkaan / naar Kalibaru

  image

  De optionele excursie naar de Bromo mag je eigenlijk niet missen! Indien je meedoet aan de excursie sta je heel vroeg op om de zonsopkomst mee te maken. Na een stevig ontbijt rijden we in ongeveer 6 uur met de hele groep door naar het groene Kalibaru. Dit plekje ligt in een prachtige jungle omgeving waar je de komende twee nachten helemaal kunt ontspannen aan het zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Bromo vulkaan / €55,00 per persoon

  image

  We staan heel vroeg op om de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt waar het uitzicht op Mount Bromo, Mount Batok en de Tengger zandzee adembenemend is. Daarna gaan we naar de zandvlakte om vervolgens de 245 trappen van de krater te beklimmen voor een spectaculaire ervaring. Eenmaal boven kun je het gerommel van de actieve vulkaan horen.

 • 7

  Kalibaru / wandeling in de omgeving

  image

  Ons hotel ligt hier heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Vandaag kun je samen met de groep een wandeling maken tussen de plantages. Of geniet nog even aan het zwembad met een drankje. Het is alweer de laatste dag op Java. Morgen gaan we ons opmaken voor de overtocht naar Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Lovina

  image

  ’s Ochtends vroeg rijden we naar de haven waar de veerboot voor ons klaar ligt die ons naar het prachtige Bali brengt. Daarna rijden we door naar Lovina. Daar nemen we afscheid van de bus en chauffeur die ons de afgelopen dagen overal hebben gebracht. In Lovina is het tijd voor ontspanning aan de noordkust van Bali! De komende dagen heb je alle tijd om activiteiten in de omgeving te ondernemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Lovina / vrije dag

  image

  De komende dagen staan in het teken van zon, zee en strand! De noordwestkust van Bali staat ook bekend om zijn dolfijnen. Je kunt vanaf het strand een boottocht maken om een glimp op te vangen van de meest voorkomende soort: de spinnerdolfijn. In de omgeving van Lovina heb je ook leuke activiteiten om te ondernemen. Zo kun je heerlijk relaxen in de Banjar Hot Springs of een bezoek brengen aan de Singsing en Sekumpul waterval. Uiteraard kun je ook lekker luieren aan het zwembad in het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Lovina / optionele snorkelexcursie Pulau Menjangan

  image

  Vandaag heb je nog een vrije dag om lekker aan het zwembad te liggen, maar als je de onderwaterwereld van Bali op zijn allermooist wil zien, maak dan een optionele excursie naar Pulau Menjangan. Dit kleine eilandje ligt op twee uur rijden van Lovina. Snorkelen bij dit tropische plekje is echt een aanrader! Er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Snorkelexcursie Pulau Menjangan / €85,00 per persoon

  image

  Je kunt ervoor kiezen om een snorkelexcursie te maken bij Pulau Menjangan. Het National Park ligt op twee uur rijden van Lovina. Duik in het verfrissende water en ontdek de adembenemende onderwaterwereld, want het koraal hier is o zo mooi. Er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt alsof je in een tropisch aquarium zwemt! Deze excursie zal worden gedaan op een doordeweekse dag (dat kan de eerste of de tweede dag in Lovina zijn).

  image

  Inbegrepen:

  • Vervoer naar het Pulau Menjangan National Park en terug
  • Entreegeld Pulau Menjangan National Park
  • Boottocht
  • Lunch
  • Snorkel en duikbril


  Minimum deelname: 4 personen

 • 11

  naar Ubud

  image

  Vandaag maken we een prachtige rit dwars door Bali naar Ubud. Onderweg maken we een stop bij de Ulun Danu Beratan tempel en de Candi Kuning markt. Op een klein schiereiland in het Bratan-meer staat de Ulun Danu Beratan tempel. Deze prachtige hindoeïstische tempel is omringd door kleurige bloemen en mooie muurschilderingen. Dichtbij de tempel ligt de Candi Kuning markt. Dit is een traditionele Balinese markt waar vooral fruit verkocht wordt dat afkomstig is van lokale plantages.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ubud / vrije dag

  image

  Ubud is het culturele centrum van Bali, een gezellige kunstenaarsdorp met overal leuke marktjes en omgeven door groene rijstvelden. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souvenirs kunt kopen. Ook zijn er musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een Balinese dansvoorstelling bijwonen en natuurlijk mag je mee dansen. We verblijven hier drie nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / optionele fietstocht

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Vandaag kun je een leuke fietstocht maken door de omgeving van Ubud. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung en diverse tempels die je kunt bezoeken. 's Avonds heb je genoeg leuke restaurantjes om de avond af te sluiten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Ubud (inclusief lunch) / €42,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel. Na ongeveer drie kwartier komen we aan op het beginpunt van de fietstocht. Tijdens de tocht ga je op mountainbikes voornamelijk bergafwaarts. Zo nu en dan verlaat je de verharde weg om over kleine onverharde paadjes in een rustig tempo het landschap te verkennen. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die onder andere vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Onderweg maken we een stop bij de lokale bevolking voor een koffiepauze.

  Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).


  Let op: deze excursie gaat door bij een minimale deelname van 5 personen en kan vanaf 7 jaar geboekt worden. 

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je nog de tijd om te genieten op Bali voor we in de avond beginnen aan de terugvlucht naar Amsterdam. Aan het eind van de middag maken we ons klaar om naar de luchthaven te gaan en nemen we afscheid van onze reisbegeleider.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Beleef de mooiste hoogtepunten van Java & Bali
 • Relaxed programma met vaak meer nachten op één plek
 • Op Bali verblijf in Lovina en kunstenaarsdorp Ubud
 • Inclusief bezoek aan de beroemde boeddhistische tempel de Borobudur
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Mogelijkheid tot optionele snorkel excursie in de buurt van Lovina
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta

Groepsrondreis Java & Bali Hoogtepunten

Zeg selamat pagi tegen Indonesië

image
15 dagen vanaf € 1.999 € 1.924 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven