Accommodaties van de Groepsrondreis Tibet en Nepal
< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Manang Hotel - Kathmandu

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Centraal gelegen in het hart van Kathmandu (Thamel), ligt dit aangename hotel. Er is een restaurant met Chinese, Indiase en Westerse specialiteiten. Daarnaast is er in de tuin een tweede restaurant en bakkerij.

 •  

  Bhadgaon Guest House - Bhaktapur

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Bhadgaon Guest House ligt aan het centrale plein van Bhaktapur. Het is een sfeervol hotel in typisch Nepalese stijl. De kamers zijn comfortabel en voorzien van eigen douche en toilet. In het hotel is een koffiebar gevestigd van het Nepalese fairtrade merk Himalaya Java Café dat heerlijke koffie serveert. 

 •  

  Tashi Tagyal - Lhasa

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Centraal gelegen in het oude centrum van Lhasa ligt het Tashi Tagyal hotel. De bekende Jokhang tempel is op enkele minuten wandelen. De kamers zijn in Tibetaanse stijl ingericht. Op het dak bevind zich het restaurant met uitzicht op de Potala. 

 •  

  Shambala Serai Hotel - Terdrom

  • image image
   zwembad
  • image image
   gedeelde badkamer

  Het Shambala Serai Hotel is een goed hotel in de buurt van Mendro Gungar. Naast de sfeervolle kamers zijn het de hotsprings bij het hotel die deze accommodatie uniek maken.


 •  

  Samye Monastery Guesthouse - Samye

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Een eenvoudig guesthouse, gelegen vlakbij het kloostercomplex van Samye. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Er is wifi in de receptie. 

 •  

  Yeti Hotel - Gyantse

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het Yeti hotel ligt centraal gelegen op zo'n 10 minuten wandelen van het Pelkor Chode klooster. Het hotel is in Tibetaanse stijl ingericht met ruime kamers. 

 •  

  Gesar Hotel - Shigatse

  Het authentieke, kleurrijke Gasher Hotel is gelegen in Shigatse. De kamers zijn stijlvol ingericht en van alle benodigdheden voorzien. Ook is er een restaurant waar je kan genieten van een hapje of een drankje. 

 •  

  Yuanfu Hotel - Sakya

  Yuanfu hotel is ingericht in een originele Tibetaanse stijl en gelegen in Sakya. De kamers zijn van alle benodigdheden voorzien en kleurrijk ingedeeld. 

 •  

  Quomolungma Resort - Shegar

  • image image
   eigen badkamer

  Het Quomolungma resort is gunstig gelegen op onze route. De voorzieningen zijn eenvoudig. 

 •  

  Rongbuk Monastery - Rongbuk

  We overnachten in het guesthouse tegenover het hoogstgelegen klooster van Tibet: Rongbuk. De overnachting is zeer eenvoudig: er is geen wasgelegenheid en ’s nachts is het er erg koud.

 •  

  Phuntshok Rabse Hotel - Kerung

  Gelegen in Kerung, vind je het hotel Phuntshok Rabse. Het hotel heeft kamers die simpel zijn ingericht, maar van alle benodigdheden zijn voorzien. 

 •  

  The Famous Farm - Nuwakot

  • image image
   eigen badkamer

  Deze accommodatie wordt gevormd door drie gebouwen die gezamenlijk een typische Nepalese boerderij vormen, en is gelegen op een heuveltop dat uitkijkt op een vallei met rivier en het stadje Nuwakot met tempels en oude gebouwen. Bij de renovatie zijn alle oude kenmerken behouden gebleven. Er zijn elf kamers aanwezig die allemaal sfeervol zijn ingericht met douche en toilet. De maaltijden worden gemaakt van verse producten van de boerderij. 

Accommodatie algemeen

In Kathmandu, Lhasa en Bhaktpur slapen we in comfortabele tweepersoonskamers met eigen douche en toilet. Op het Tibetaanse plateau zijn de hotels, kloosters en guesthouses waar we verblijven soms eenvoudig en een enkele keer deel je de sanitaire voorzieningen. In Rongbuk overnachten we in het gastenverblijf van een klooster. Deze overnachtingen is zeer eenvoudig en er is geen wasgelegenheid. Daar staat tegenover dat je het kloosterleven van heel dichtbij mee zult maken, een unieke ervaring! Houd er rekening mee dat de hotels in Tibet vaak geen verwarming hebben en dat het 's avonds / 's nachts dus koud kan zijn.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Dan deel je de kamer (of tent indien van toepassing) met iemand van hetzelfde geslacht. Wanneer je kiest voor een kamer op indeling wordt er gedurende de reis steeds gerouleerd. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 620.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 620.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst. Bij het boeken van een kamer op indeling, wordt van je verwacht dat je rekening houdt met je kamergenoot. Denk je dat jouw kamergenoot last van je gaat ondervinden omdat je snurkt, laat opblijft of vaak midden in de nacht op moet staan? Dan boek je te allen tijde een eenpersoonskamer. Boek je toch op indeling, maar blijkt tijdens de reis dat jouw kamergenoot overlast ervaart? Dan ben je verplicht ter plekke alsnog een eigen kamer te boeken. De kosten die hieruit voortvloeien zijn voor jouw rekening en dienen ter plekke te worden voldaan.

Het boeken van een eenpersoonskamer is niet mogelijk in Rongbuk.

 Vervoer ter plaatse

In en rond in Kathmandu en in Tibet maken we gebruik van een bus. Voor het traject van Kerung naar Katmandu (via Nuwakot) gebruiken we 4wd’s (max. 4 personen per auto). 

Groepsrondreis Tibet en Nepal

De mystiek van de Tibetaanse hoogvlakte

rondreis Tibet & Nepal
23 dagen vanaf € 4.479 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven