Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Chiang Mai

  image

  Na aankomst in Bangkok vliegen we meteen door naar Chiang Mai waar de reisbegeleider op je wacht. We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum. Je kunt heerlijk bijkomen aan het zwembad. Met een tuk tuk ben je zo in het centrum van Chiang Mai of bij de Doi Suthep. Dit heiligdom op een heuvel is te bereiken via een prachtige 'slangentrap'. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.

 • 3

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Wil je alles leren over het leven en het gedrag van olifanten, ga dan mee naar de olifantenopvang Chang Chill. In en om het centrum van Chiang Mai kun je de fraaiste tempels bezoeken, waarvan er zeker tien een bezoek waard zijn. Je kunt ook een tocht met mountainbikes maken in de omgeving van Chiang Mai. Tijdens de fietstocht bezoek je dorpjes, tempels en rijstvelden in de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Bezoek Chang Chill olifantenopvang - incl. lunch

  Chang Chill

  Puur Sawadee - Chang Chill olifantenopvang

  De olifantvriendelijke Chang Chill opvang is een unieke plek op ongeveer anderhalf uur van Chiang Mai. De prachtige groene omgeving aan de Mae Puai rivier vormt het decor voor deze opvang. Chang Chill staat voor 'relaxte olifant' in het Thais, wat precies laat zien wat deze opvang voor olifanten betekent.

  image

  Olifantvriendelijk betekent in Chang Chill dat olifanten door bezoekers niet bereden, niet gewassen en niet direct gevoerd worden; er is dus geen direct contact met de dieren. Wel krijg je een kijkje in het dagelijks leven van de olifanten en kun je ze bewonderen in hun natuurlijke omgeving vanaf de uitkijkpost met uitzicht op de prachtige vallei. De gidsen vertellen je uitgebreid over de Aziatische olifant en je maakt kennis met de mahouts.

  Het vertrek vanaf het hotel is rond half 8, de geplande terugkomst is rond 3 uur. Inclusief bij de excursie zijn de transfer vanaf hotel naar het park en terug, de entreegelden, gidsen en de lunch.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 4

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Voor de liefhebbers van de Thaise keuken is de optionele kookworkshop zeker een aanrader. Op de gezellige avondmarkt kun je allerlei lekkers eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vinden. Je bent nog maar net in Thailand maar deze avondmarkt is een ideale plaats voor het kopen van souvenirs.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Chiang Mai incl. maaltijd

  image

  In Chiang Mai heb je de mogelijkheid om aan een kookcursus deel te nemen. Tijdens deze cursus leer je over en krijg je een kijkje in de Thaise keuken. Je wordt meegenomen naar de kleurrijke markt van Chiang Mai waar de geuren van het eten je tegemoet komen. Na het bezoek aan de markt bereid je samen met de chef je eigen maaltijd. Al met al een ervaring waar je uitgebreid de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met de Thaise keuken, die je wellicht ook thuis kan toepassen. 

 • 5

  naar Doi Saket / overnachting in een tempel

  image

  In onze minibusjes rijden we naar de warmwaterbron van Sankamphaeng. Hier kunnen we even heerlijk relaxen. Na de lunch bewonderen we de mooie grotten van Muang On alvorens we arriveren we in Doi Saket. In dit authentiek dorp leren we meer over de traditionele cultuur en de boeddhistische gebruiken. Wie het leuk vindt kan om 17.00 u de dagelijkse dienst in de tempel bijwonen. We overnachten in een bijgebouw van deze tempel. Een unieke ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  begin van driedaagse trektocht

  image

  Het leven in de tempel begint vroeg. We mogen mee met de monniken die iedere ochtend op bedelronde gaan om zo hun eten van de lokale bevolking te ontvangen. We beginnen aan onze driedaagse trekking. Met songtaews (lokale busjes) rijden we naar Chiang Dao. Onderweg stoppen we bij de Mae-Malai markt. Hier kopen we eten en fruit voor tijdens de trekking. 

  image

  Vervolgens stoppen we nog bij de grotten van Chiang Dao. Na de lunch beginnen we aan de trektocht. We wandelen in totaal 3 uur door mooie natuur. Het is heuvelachtig terrein dus soms moeten we flink klimmen en ook waden we door kleine stroompjes. Verwacht geen luxe want we slapen op rubbermatjes op een bamboevloer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

  Optioneel Achterblijven in Chiang Mai (obv 2 pers)

  Optioneel Achterblijven in Chiang Mai (obv 1 pers)

  image

  Wil je de driedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Chiang Mai en op eigen gelegenheid je dagen in te vullen. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.

 • 7

  dag 2 van driedaagse trektocht

  image

  We lopen ongeveer drie uur over smalle paadjes door een sterk afwisselend heuvellandschap met bamboebossen en jungle. Onze lunch wordt geserveerd in een bananenblad bij een dorp van de Palong. De lokale gids kan veel vertellen over de levenswijze van de bergvolken. Na de lunch wandelen we nog een uur tot het Palong dorp waar we zullen overnachten. De actievelingen kunnen nog een wandeling maken vanuit onze overnachtingsplaats. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  laatste dag van driedaagse trektocht

  image

  Alweer de laatste dag van deze intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Een kennismaking met de levenswijze van een unieke groep mensen, die we op een andere manier nooit zou ontmoeten. Na het ontbijt wandelen we nog twee uur over landbouwakkers en ontmoeten we onze chauffeurs in Pang Daeng Nok. Dit dorp bestaat uit Palong en Lahoo. We rijden in ongeveer twee uur terug naar Chiang Mai waar een heerlijke douche op ons wacht. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 9

  naar Sukothai

  image

  Een redelijk lange reisdag vandaag die we onderbreken met enkele leuke stops. In de buurt van Lampang bezoeken we de Wat Phrathat Lampang Luang, een indrukwekkende tempel uit de 15e eeuw.  In Hat Siao bezoeken we het Golden textiel museum. Na de lunch komen we aan in ons hotel in Sukothai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  fietstocht Sukhothai; trein naar Bangkok

  image

  Tijd voor actie! We fietsen door het historische park van Sukhothai. Dit park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De fiets is het ideale vervoersmiddel om zo de vele oude paleizen, tempels en Boeddhabeelden in het grote park te bewonderen. Na de lunch rijden we in een uurtje naar Phitsanulok om vervolgens met de trein naar de levendige stad Bangkok te reizen. Hier overnachten we de komende drie nachten in een centraal gelegen hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Bangkok / vrije dag

  image

  In Bangkok is ontzettend veel te doen. Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Koninklijk Paleis. Een publieke boottocht over de Chao Praya rivier of de klongs (kanalen) is goedkoop, leuk en de moeite waard. Hou je liever van winkelen? Ga dan eens kijken in één van de gigantische shoppingcentra of breng een bezoek aan een nachtmarkt. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstocht Bangkok

  image

  Een leuke manier om Bangkok te verkennen is per fiets, een heel bijzondere beleving. In de ochtend (of begin van de middag) vertrek je vanaf het startpunt in één van de meest klassieke wijken van Bangkok, Bang Rak. De gids leidt je door deze multiculturele wijk. Tijdens de tocht van Bangkok naar de oude stad Koh Rattanakosin passeer je het moderne en het authentieke Bangkok. Je komt langs eeuwenoude tempels, typische markten en bezoekt kenmerkende gebouwen. Geniet van de geuren en kleuren van de stad die je zintuigen prikkelen.

 • 12

  Bangkok / vrije dag

  image

  Er zijn tientallen prachtige tempels in Bangkok. De Wat Pho, een tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, is één van de bekendste. In deze tempel is een beroemde massageschool gevestigd. Bij een Thaise massage gebruiken de masseurs hun hele lichaam. Er wordt behoorlijk aan je getrokken. Eén van de leukste wijken van Bangkok is Chinatown: het is er een drukte van jewelste en bij ontelbare straatstalletjes kun je je te goed doen aan Oosterse lekkernijen. ‘s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Kanchanaburi

  image

  Na het ontbijt worden we bij ons hotel opgehaald en rijden met onze eigen bus naar Kanchanaburi. Bij aankomst nemen we een songthaew naar ons hotel aan de oevers van de rivier Kwai waar we twee nachten zullen verblijven.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kanchanaburi / vrije dag

  image

  Je kan de Bridge over the River Kwai bezoeken of er zelfs per trein overheen rijden. Deze brug is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke erbarmelijke omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd. Je kan het Thailand– Burma Railway Centre museum bezoeken, waar je meer leert over de Birma spoorlijn en zijn geschiedenis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  bezoek Erawan watervallen / nachttrein naar Surat Thani

  image

  De Erawan watervallen zijn 7 mooie terraswatervallen in een groene, jungleachtige omgeving. In sommige kan je heerlijk zwemmen. Schrik niet van de visjes die aan je tenen knabbelen. We hebben dagkamers in ons hotel zodat we ons kunnen opfrissen alvorens we naar Nakhon Pathom rijden vanwaar we de nachttrein naar Surat Thani nemen. We hebben gereserveerde slaapplaatsen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Khao Sok NP

  image

  In de ochtend komen we aan in Surat Thani. Voor we richting tropische jungle gaan, ontbijten we eerst in een lokaal restaurantje. Het nationale park Khao Sok is één van de mooiste natuurparken in Thailand, met watervallen, heldere stroompjes en een stuwmeer omringd door steile kalkrotsen. We slapen twee nachten in sobere bungalows aan een rivier, omringd door spectaculaire rotsformaties en ongerept regenwoud.

 • 17

  Khao Sok NP / boottocht over het Cheow Lan meer

  image

  We maken een daguitstap in het park naar het Cheow Lan meer. Dit is een ongelooflijk mooie plek waar je veel kans hebt op het zien van gibbons en neushoornvogels. De vele grillige rotsformaties geven het meer een betoverende sfeer. Je kan hier heerlijk zwemmen, maar ook wandelen of kajakken. In de namiddag keren we terug naar onze bungalows.

 • 18

  naar Ko Samui

  image

  Het Khao Sok Nationaal Park laten we achter ons en we rijden in ongeveer 2,5 uur naar Don Sak. Hier vertrekt de boot die ons in anderhalf uur tijd naar het eiland Ko Samui brengt. De komende drie nachten slapen we in een paradijselijk resort met zwembad aan het parelwitte strand.

 • 19

  Ko Samui / Excursie Angthong Marine Park

  image

  Met een boot trekken we er de hele dag op uit naar het ongerepte Angthong Marine Park. We gaan vandaag kajakken, snorkelen, zwemmen en relaxen: kortom, het ultieme vakantiegevoel. Aan het eind van de middag varen we terug naar ons hotel op Ko Samui. 's Avonds is het weer heerlijk genieten van Thaise gerechten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 20

  Ko Samui / vrije dag

  image

  Nog een volle dag op deze paradijselijke plek. Sluit je reis af met een mooie wandeling in de buurt, een snorkeltocht of een luie stranddag. Geniet van het verse fruit dat hier overal verkrijgbaar is. ’s Avonds kun je heerlijk eten bij de verschillende restaurantjes in de buurt.


  Let op: De reis met vertrek op 26 juli 2019, vliegt in de avond van dag 20 van Ko Samui richting Bangkok. De laatste nacht verblijf je in een hotel in Bangkok. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht Ko Samui - Bangkok - Amsterdam

  image

  Aan het eind van de middag nemen we het vliegtuig naar Bangkok, vanwaar we door vliegen naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst in Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging Ko Samui

  Ko Samui

  Je kunt je reis verlengen met drie dagen extra op Ko Samui. De komende dagen kan je alle indrukken van je reis op je in laten werken en nog wat extra genieten van dit heerlijke eiland. Je blijft in je huidige hotel op basis van logies en ontbijt, ook de transfer naar de luchthaven is inbegrepen.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Ko Samui / vrije dag

 • 22

  Ko Samui / vrije dag

 • 23

  Ko Samui / vrije dag

 • 24

  vlucht Ko Samui - Bangkok - Amsterdam

 • 25

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Avontuurlijke reis van Noord- naar Zuid-Thailand
 • Ideale afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Trektocht langs bergvolken, door niet toeristisch Noord-Thailand
 • Bezoek aan het ongerepte natuurpark Khao Sok
 • Relaxte afsluiting op het levendige Phuket (winter) en op Ko Samui (zomer)
 • Afwisselende vormen van vervoer: bus, vliegtuig, boot en trein
 • Overnachting bij een Thaise tempel
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis

Groepsrondreis Thailand Noord en Zuid

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven