Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Vietnam
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Ho Chi Minhstad

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Ho Chi Minhstad / vrije avond

  image

  We arriveren in Ho Chi Minhstad, een bruisende Aziatische metropool. Na aankomst brengt de bus ons naar ons comfortabele hotel. Afhankelijk van je vluchtschema heb je de avond vrij te besteden. De duizenden brommers die langs je razen zijn overweldigend. Op het begin zal het wennen zijn om straten over te steken, maar dit went snel. Geniet 's avonds direct van een heerlijke Phở (Vietnamese soep) in één van de vele goede restaurants.

 • 3

  Ho Chi Minhstad / bezoek Cu Chi tunnels

  image

  In de ochtend vertrekken we naar de Cu Chi tunnels. Deze tunnels zijn gegraven door de Vietcong in hun strijd tegen de Fransen, maar werden later vooral gebruikt in de oorlog tegen de Amerikanen. Een lokale gids toont ons enkele gangen, slaapruimtes en een ziekenboeg. Ook heb je de mogelijkheid om een stukje door de tunnels te kruipen. Zo krijg je een goed gevoel hoe de Vietnamezen hier destijds lief en leed hebben gedeeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Mekongdelta / fietstocht

  image

  Vandaag trekken we de Mekongdelta in, een wijdvertakt riviergebied vol tropisch begroeide eilandjes. Per fiets verkennen we de komende dagen een deel van de Mekongdelta. We stappen in de middag voor ongeveer drie uur op de fiets. Onderweg passeren we kleine dorpen en de wegen zijn rustig. De overnachting is eenvoudig in een Vietnamees dorp waar je het dagelijkse leven van dichtbij meemaakt. 's Avonds ondervind je hoe de Vietnamezen hun avonden vullen met rijstwijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 5

  naar Can Tho / fietstocht Mekongdelta

  image

  De Mekongdelta is een fietsgebied bij uitstek, want het is vrij vlak. Ook is het gebied heel vruchtbaar, waardoor het gebied bewoond wordt door miljoenen hard werkende Vietnamezen. Vandaag fietsen we ongeveer vier uur. Tal van keren steken we de Mekong over, via een brug of met een veerbootje. We overnachten in een hotel in de stad Can Tho, bekend om zijn levendige waterkant.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Ho Chi Minhstad

  image

  Voordat we terug keren naar Ho Chi Minhstad, fietsen we nog zo een drie uur. Je fietst deze dagen op een moderne mountainbike. De fietstochten zijn voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen. Er rijdt tevens een apart busje mee voor de bagage en een eventuele uitvaller. Aan het einde van dag zijn we weer terug in Ho Chi Minhstad, of Saigon zoals het vroeger heette.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Dalat

  image

  Vandaag laten we de levendige stad achter ons. We reizen in ongeveer 7-8 uur naar Dalat. Een groen stuk Vietnam dat niet te vergelijken is met andere delen van het land. Met dank aan het prettige klimaat vind je rondom Dalat veel landbouwgebied, waar groenten, fruit en koffie worden verbouwd. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Dalat / vrije dag

  image

  In de omgeving van Dalat kom je veel architectuur met een Europees en Franse achtergrond tegen. Pas getrouwde Vietnamezen stellen laten zich dan ook graag fotograferen op deze plek. Vandaag heb je de mogelijkheid om een treinrit te maken met prachtige uitzichten over de hooglanden. Het traject dat voor de treinrit wordt gebruikt werd rond 1928 als verbinding tussen de centrale hooglanden en de kust van Vietnam gebruikt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Nha Trang

  image

  Via een prachtige weg, rijden we deels langs de kust naar onze volgende verblijfplaats, Nha Trang. Gelegen aan de Zuid-Chinese Zee is dit de ideale plek om lekker bij te komen van het drukke Ho Chi Minh. Het leuke van deze levendige badplaats is dat er ook veel Vietnamezen vakantie vieren. Heel begrijpelijk! Er is namelijk een kilometerslang zandstrand met tal van bamboe parasolletjes langs de groene zee die lauwwarm aanvoelt. Een prachtige plek om een duik te nemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Nha Trang / snorkelen en bezoek Hang Rai

  image

  Vandaag maken we een leuke dagtrip. We rijden eerst naar Vinh Hy Bay waar we gaan snorkelen. Als je niet wilt snorkelen kun je heerlijk relaxen op het witte strand. De baai is prachtig! Daarna bezoeken we een vismarkt en stoppen we bij de zoutvelden en fruittuinen. We sluiten de dag af bij het kustgebied Hang Rai, wat bestaat uit vreemde rotsformaties en versteend koraalrif. Wanneer de golven water over de plateaus koraalrif heen gooien, loopt het er in een straaltjes weer vanaf wat een mooi gezicht geeft. Hier schiet je de mooiste plaatjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Qui Nhon

  image

  Om al te lange busritten te voorkomen, rijden we in twee dagen van Nha Trang naar Hoi An. Halverwege ligt het stadje Qui Nhon, onze overnachtingsplaats. Een landschappelijk uiterst fraaie rit voert ons langs een grillige kustlijn. Vandaag rijden we in ongeveer zes uur inclusief stops naar Qui Nhon. Het ene moment voert de bus je langs een verlaten baai, het volgende moment ontvouwt zich een spectaculair uitzicht met rijstvelden voor je ogen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Hoi An via My Lai

  image

  Een flinke reisdag naar Hoi An vandaag. Na de lunchstop bezoeken we het gehucht My Lai. Hier heeft één van de grootste oorlogsmisdaden plaatsgevonden. De herinneringen aan de gruwelijkheden grijpt iedere bezoeker aan. Aan het eind van de middag arriveren we in Hoi An. Hoi An is een oud handelsstadje aan de Thu Bon- rivier dat nog steeds het uiterlijk van vroeger heeft. Met zijn oude koopmanshuizen is het een fascinerend openluchtmuseum ter grootte van de Jordaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Hoi An / vrije dag

  image

  Je gaat je zeker niet vervelen in Hoi An. Wil je iets actiefs? Maak dan prachtige fiets en wandeltochten. Of wat dacht je van actief én ontspanning tijdens een fietstocht naar het tropische Cua Dai strand. In Hoi An kan je mooie souvenirs kopen. Of durf je er misschien zelf een te maken? Dit kan tijdens een leuke workshop. Samen met de lokale bevolking leer je traditionele producten te maken. Hiermee ondersteun je ook de Lifestart Foundation.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel My Son (excl. entree) / €20,00 per persoon

  image

  Wanneer je vandaag iets wilt bezichtigen, dan kun je een excursie maken naar My Son. Een voormalig tempelcomplex van de Cham. Sinds 1999 staat My Son op de World Heritage lijst van Unesco. Voorheen was My Son het belangrijkste religieuze centrum in het land. Het is een groot complex, met onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Inclusief zijn de transfers en een ervaren gids.

 • 14

  Hoi An / vrije dag

  image

  Indien je niet meegaat met de kookcursus heb je vandaag een vrije dag. 's Avonds waan je je in Hoi An helemaal in het verleden wanneer je door de smalle straatjes met de oude koopmanshuizen loopt. Het is gegarandeerd smullen als je de lokale Cao Lau besteld. Een lekker gerecht van noedels, knapperige groenten, kruiden en pinda's.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Kookcursus Hoi An incl. lunch / €35,00 per persoon

  image

  We beginnen de dag met een welkomsdrankje in een café. Daarna stappen we op de boot en varen we naar de kookschool. Vervolgens zal de chef je een paar verschillende Vietnamese gerechten laten bereiden, terwijl hij vertelt over de bijzonderheden van de Vietnamese keuken. De recepten mag je mee naar huis nemen. De kookcursus duurt ongeveer 4,5 uur. Inclusief: drankje, Engelssprekende kok, lunch en alle recepten. De transfer terug naar het hotel (taxi’s €2,-) is niet inbegrepen.

 • 15

  naar Hué

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar Hué. Ook maken we een stop bij de Marble Mountains, de liefhebber kan hier een kijkje nemen. We overnachten vannacht in een comfortabel hotel. Hué ligt aan de door Vietnamezen geliefde Parfumrivier. We verkennen de omgeving daarom per boot. Vanaf de rivier kan je de mooi gerestaureerde Thien Mu Pagoda bezichtigen en genieten van de groene omgeving. Het is ook mogelijk een leuke fietstocht te maken en zo de schitterende omgeving van de stad te verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  nachttrein naar Hanoi

  image

  Hué was de woonplaats van de laatste keizers van Vietnam. De keizers hebben een groot aantal monumenten laten bouwen, waarvan de Citadel de belangrijkste is. Dit bouwwerk vormt nog steeds het hart van de stad. Aan het eind van de middag stappen we in de nachttrein die ons naar Hanoi brengt. We hebben couchettes in de trein gereserveerd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Hanoi / vrije dag

  image

  Vroeg in de morgen arriveren we in Hanoi. Door de vroege aankomsttijd is het niet altijd mogelijk om direct in te checken in het hotel. Er is buiten al genoeg levendigheid op straat. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de ochtendrituelen van de Vietnamezen bij het Hoan Kiem meer. Te voet of per cyclo (fietstaxi) kun je de prettige sfeer van deze stad het beste opsnuiven.

 • 18

  naar omgeving Sapa / trekking

  image

  Vroeg in de ochtend laten we de drukte achter ons en rijden we in ongeveer 6-7 uur richting Sapa. Een adembenemende busrit die veel goeds belooft voor de komende dagen. We maken in de middag een trekking in de omgeving. Tijdens deze trekking hoef je enkel je eigen tas te dragen. We wandelen door een heuvelachtig gebied met talloze rivieren en watervallen. Terrasvormige rijstvelden worden afgewisseld met ruige bergen. De wandelafstand wordt afhankelijk van de weersomstandigheden en in overleg met de groep bepaald en kan variëren van zo’n twee tot drie uur. We overnachten in een kleine nederzetting, waar de omstandigheden primitief zijn.

  image

  Ga je liever niet mee met de trekking en wil je liever dagwandelingen maken? Dan kan je achterblijven in Sapa. Als je je keuze bij boeking doorgeeft (bij opmerking), dan geldt er geen toeslag, mits je een kamer kan delen. Indien je alleen reist, geldt hiervoor een toeslag van €20,-. Alle overige kosten, zoals maaltijden, zijn voor eigen rekening. De reisbegeleider en gids gaan altijd mee met de trekking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 19

  Sapa | trekking

  image

  In de morgen ontwaken we in de kleine nederzetting. We maken nog een korte trekking van een paar uur naar de bus, welke ons weer richting Sapa zal brengen en sluiten aan bij de eventuele achtergebleven groep. Sapa is een trekpleister voor kleurrijk geklede bergvolkeren uit de wijde omgeving. Hier leer je de tradities kennen en kun je genieten van de adembenemende natuur. We overnachten in een comfortabel hotel. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 20

  naar Ha Giang

  image

  Vandaag staat een lange busrit voor de boeg. Onze eigen bus brengt ons in ongeveer 7-8 uur langs prachtige rijstterrassen en bergen, naar de afgelegen plaats Ha Giang. Gelegen in de gelijknamige provincie Ha Giang, een nog weinig bezochte provincie door toeristen in het Noorden van Vietnam. Deze omgeving biedt de mooiste landschappen en de kleurrijkste bevolking van Vietnam. ’s Avonds verken je te voet het stadje van Ha Giang, hier slapen we een nacht in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  naar Dong Van

  image

  We rijden verder door de charmante bergachtige omgeving richting het Noorden naar Dong Van. Onderweg stoppen we bij kleurrijke markten, kleine dorpjes en brengen we een bezoek aan het project van mevrouw Mai. Een zeer interessant lokaal project die zich inzet om mensenhandel tegen te gaan. Ter plekke leer je meer en hoor je verhalen over deze bizarre handel. In de middag komen we aan in Dong Van. De komende twee nachten slapen we in een eenvoudiger hotel, gelegen in een spectaculaire omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Dong Van / vrije dag en wandeltocht

  image

  Het dunbevolkte gebied rondom Dong Van leent zich uitstekend voor een uniek wandelavontuur. De wandeltocht begint en eindigt in Dong Van. Wie wil kan mee met deze vier uur durende wandeling, anders heb je de hele dag ter vrije besteding. De wandeltocht is niet zwaar en dus voor de meeste mensen toegankelijk. Neem in ieder geval je digitale en niet digitale geheugen mee, voor onvergetelijke plaatjes die je onderweg tegenkomt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  naar Bao Lac

  image

  We rijden in ongeveer 5-6 uur naar Bao Lac. Je brengt vandaag een bezoek aan een dorp dat wordt bewoond door de Black Lolo bergstam. De Black Lolo is een etnische minderheid en komen oorspronkelijk uit de Chinese Yunnan provincie. Ze zijn ongeveer 400 jaar geleden naar delen van Vietnam en Laos gemigreerd. Je maakt een wandeling door het dorp en krijgt zo een goed beeld over hoe deze etnische minderheid leeft. We overnachten vandaag in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 24

  naar Ba Be nationaal park/ boottocht

  image

  Het Ba Be nationaal park is één van de mooiste parken van Vietnam. De busrit naar Ba Ba van ongeveer vijf uur is zeker de moeite waard. De schilderachtige omgeving van het nationaal park, leent zich uitstekend voor een relaxte boottocht over het Ba Be meer. In de middag varen we tijdens een boottocht over dit grootste natuurlijke meer van Vietnam. Onderweg meren we aan voor korte wandelingen naar een waterval en genieten we van de rijke flora en fauna die aanwezig is. De komende nacht slapen we bij de lokale bevolking en is de overnachting primitief.

  image

  De lokale familie maakt voor ons deze dag de maaltijden klaar. Zo geniet je vandaag van een verrukkelijke lunch én diner. Omdat we overnachten bij een lokale familie krijgen we letterlijk een kijkje in de keuken bij de Vietnamese bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 25

  naar Hanoi

  image

  Het is tijd om terug te keren naar de hoofdstad, in ongeveer 6-7 uur rijden we terug naar Hanoi. Bezoek vanmiddag of vanavond ook zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo is er een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima eten en souvenirs kopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  naar Halong Bay (Lan Ha Bay) / boottocht

  image

  In ongeveer vier uur rijden we naar de Cat Ba Island. Vanaf de haven gaan we aan boord van een boot en varen we door dit grandioze natuurgebied met zijn duizenden kalksteeneilandjes. We varen niet door de bekende route van Halong Bay, maar varen door een rustiger gebied dat Lan Ha Bay heet. De kapitein vaart behendig langs de eilandjes. We lunchen aan boord en genieten van de omgeving tijdens het kajakken.

  image

  Na een ontspannen tocht komen we weer aan op Cat Ba Island, het grootste eiland in Halong Bay. Het bestaat uit kalkstenen rotsformaties en ongerepte jungle. We overnachten in een lodge midden in de natuur.


  Let op: het kan voorkomen dat de kajaktocht niet door kan gaan wegens weersomstandigheden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 27

  naar Hanoi

  image

  We laten Cat Ba Island achter ons en vertrekken met de bus naar Hanoi. In deze onderhand vertrouwde stad verblijven we nog een nacht alvorens we naar Nederland vertrekken. Geniet zeker, nu het nog kan, van een uitgebreid Vietnamees diner. Die heerlijke maaltijden ga je zeker missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 28

  vlucht Hanoi - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 29

  aankomst AmsterdamWaarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Unieke driedaagse fietstocht door de Mekongdelta, op goede fietsen
 • Bezoek aan de weinig bezochte provincie van Ha Giang
 • Door het onbekendere deel van Halong Bay, Lan Ha Bay
 • Bezoek aan het Ba Be nationaal park, incl boottocht
 • Variatie in accommodatie: hotels, op een boot en bij de lokale bevolking
 • Dagexcursie inclusief snorkelen bij Nha Trang
 • Bezoek aan Dalat, rustig en sfeervol stadje met een groene omgeving
 • Excursie Cu Chi tunnels inbegrepen
 • Originele route met perfecte afwisseling tussen steden en natuur
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan kookcursus in Hoi An
 • Nachttrein van Hué naar Hanoi
 • Bezoek aan een dorp dat wordt bewoond door de Black Lolo bergstam bij Bao Lac
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Vietnam

In geuren en kleuren van zuid naar noord

image
29 dagen vanaf € 2.399,- € 2.324,-
Naar boven
 

Boek nu jullie familiereis
& krijg een Bever cadeaubon!


Boek t/m zondag 26 maart jullie familiereis voor zomer 2023 en krijg per boeking een Bever cadeaubon t.w.v. €125 om vrij te besteden. Hiermee kunnen jullie voorbereid op reis!

Hoe profiteren?
De actie wordt automatisch toegepast op je boeking. De cadeaubon wordt uiterlijk binnen 3 weken na afloop van de actie per mail toegestuurd.