< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Athene

  image

  Vandaag begint jullie grote avontuur naar Griekenland. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema. Bij aankomst staat je reisbegeleid(st)er al op je te wachten om je naar het hotel in het centrum van de stad te brengen. Onder het genot van een drankje worden jullie welkom geheten door de Nederlands sprekende reisleider. Afhankelijk van de aankomsttijd is er tijd en gelegenheid om alvast de omgeving te ontdekken. Even bijslapen en bijkomen van de reis kan natuurlijk ook.

 • 2

  Athene / vrije dag

  image

  Bezoek vandaag zeker het nabij gelegen archeologische museum en zoek naar de beelden van Athena, Poseidon en Zeus. Het Parthenon is hét symbool van Griekenland, het wereldberoemde monument waakt al lang trots over de stad. Breng een bezoek aan de levendigste wijk van Athene: Plaka. In een doolhof van smalle, knusse straatjes vind je lokale, betaalbare restaurants en cafeetjes. 

  image

  Als je behoefte hebt aan rust, bezoek dan de wijk Anafiotika, een oase van smalle straatjes en witte huisjes verscholen aan de voet van de Akropolis. De stad mag dan wel groot en druk zijn, het biedt heus leuke hoekjes en wijken, de stad leeft en de leukste eettentjes vindt je in het populaire Psirri.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Korinthe en Epidaurus naar Nafplio

  image

  Na het ontbijt staat onze bus klaar en verlaten we Athene. We zullen vier uur onderweg zijn, maar we zullen onderweg stoppen om de benen te strekken. Vervelen in de bus hoeft niet, alleen al het uitzicht over de blauwe Saronische zee biedt voldoende afleiding. De kleur van het water is echt prachtig! De eerste stop om de benen te strekken is de brug over het diepe kanaal van Korinthe. Al in de oudheid is men begonnen met graven, maar pas in de 19e eeuw werd het werk afgerond. Het kanaal scheidt het vaste land met de Peloponnessos. 

  Het amfitheater van Epidaurus en het gezellige Nafplio

  image

  De volgende stop is het amfitheater van Epidaurus. Dit theater stamt uit de 4e eeuw voor Christus en wordt nog steeds gebruikt voor voorstellingen. De akoestiek is zo goed dat je helemaal bovenin iemand op de bühne hoort fluisteren. Probeer het maar eens uit! Hierna rijden we naar Nafplio, een heerlijke elegante stad met gezellige smalle straatjes, een bruisend plein en lange boulevard. Je kunt hier heerlijk ronddwalen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  met de trein naar Kalavrita - Kleitoria

  image

  Vandaag zwaaien we Nafplio uit. ‘s Ochtend pakken we onze spullen en rijden naar de kustplaats Diakopto. Meteen stappen we over op een kleine trein naar Kalavrita, een levendig stadje hoog in de bergen. Deze spoorlijn loopt door de prachtige groene Voraikos kloof, met onderweg vele tunneltjes en spoorbruggen en overbrugt met 20 kilometer een hoogte van 750 meter. 

  image

  We lunchen onder de schaduw van oude platanen, in één van de vele sfeervolle taverna’s. Daarna brengt de bus ons naar het hotel in Kleitoria, een charmant en authentiek Grieks dorpje waar maar weinig bezoekers komen. Het hotel waar wij verblijven heeft een groot zwembad. 

  image

  Kleitoria is al heel lang bewoond, de hele vlakte nabij het hotel was ooit een grote stad. Afhankelijk van de tijd kun je zelf op ontdekking. Overal zie je nog oude stenen, zoals van het oude theater van klassiek Kleitor. Vanavond kun je genieten van het bergdorpje, gezellig zittend op een centraal pleintje.   

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Naar Olympia / vrije middag

  image

  Na het ontbijt rijden we door de bergen van de Peloponnesos naar Olympia. Hier zijn ooit de Olympische Spelen begonnen en nog steeds wordt hier elke vier jaar de Olympische fakkel aangestoken. Het archeologische terrein bevat oude tempels, badhuizen en stadia. Als afsluiter brengen we een bezoek aan het museum. We overnachten in het dorp nabij het archeologisch terrein. Het dorpje is mooi groen en kent een verscheidenheid aan lokale restaurants en taverna's. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Tolo / wandeling via een klooster naar het oude Gortys

  image

  Na het ontbijt trekken we verder door de bergen van de Peloponnesos en genieten we van bijzonder mooie uitzichten. We stoppen in het in het pittoreske dorpje Stemnitsa, een mooie plaats waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vervolgens stappen we over op taxi’s en dalen af naar de Lousios kloof. 

  Het spectaculair gelegen Agiou Ioannou Prodromou klooster

  image

  De weg naar het Agiou Ioannou Prodromou klooster is spectaculair met fantastische vergezichten. Eenmaal bij het klooster trekken we goede schoenen aan en gaan te voet verder. Het eeuwenoude gebouw is pas zichtbaar zodra je er bent, hangende tegen een klif, hoog boven een kloof, gecamoufleerd door de rots en bedekt door groenheid. Hopelijk zijn de monniken aanwezig om ons toe te laten. 

  De opgraving van Gortys

  image

  Hierna wandelen we verder door de nauwe kloof langs de kolkende Lousios rivier. De wandeling eindigt bij de opgraving van oud Gortys. Dit was ooit een belangrijke ruststop van Olympia terug naar Athene. Met taxi’s worden we weer naar Stemitsa gebracht en na een lunch op het dorpsplein stappen we op de bus. De wandeling van 3.5 km gaat over een aangelegd onverhard pad en duurt circa 1 tot 1.5 uur en is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. 

  image

  Na de wandeling rijden we met onze bus over een bijzonder mooie bergweg richting het oosten. Uiteindelijk rijden we via de snelweg richting het kustplaatsje Tolo, een relaxte badplaats direct aan een lang zandstrand. De rest van de dag is ter vrije besteding. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Tolo / Vrije dag

  image

  Ons hotel ligt pal aan het strand en in het zachte zand is het heerlijk genieten van een najaars zonnetje. Vandaag kun je luieren, maar er is in Tolo nog veel meer te doen. In de baai van Tolo liggen drie onbewoonde eilandjes; Koronisi, Romvi en Daskalio en niets is leuker dan een klein bootje huren en op avontuur te gaan!   image

  Landrotten kunnen kiezen voor een mooie en afwisselende wandeling. Tijdens de wandeling passeer je de archeologische opgraving van Asine, ooit onderdeel van het rijk van Argos en in de Ilias van Homerus genoemd als de woonplaats van koning Diomedes. Hierna volgt een lang strand voordat we rondom de lagune van Vivari lopen. Over smalle landweggetjes, door olijf-en sinaasappel gaarden, wandel je weer terug naar het hotel.

  image

  Wie meer van van de geschiedenis wil zien, kan met de bus Mycenae bezoeken. Met restanten van meer dan 3400 jaar oud is dit één van de oudste archeologische opgravingen van Griekenland. Via de leeuwenpoort kom je uit op een immens terrein met bovenop de citadel, met fantastische vergezichten. Dit was ooit de hoofdstad van een machtig rijk met een onoverwinnelijk leger. Griekse mythologie en geschiedenis komen hier bijeen; hier vertrok koning Agamemnon ten strijde richting Troje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Vlucht terug naar Amsterdam

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We rijden terug naar Athene en vervolgens stappen we op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Bezoek aan Olympia, het begin van de Olympische Spelen (incl. entree)
 • Ga terug in de Griekse oudheid op het schiereiland Peloponnesos
 • Veel tijd om te wandelen of te genieten van de langgerekte stranden
 • Ontdek sfeervolle taverna’s in het authentieke Kleitoria
 • Wandel naar het spectaculair gelegen Agiou Ioannou Prodromou klooster
 • Verblijf in Athene vlakbij de indrukwekkende Akropolis
 • Veel cultuur in deze reis
 • Afwisselende vakantie zonder lange reisdagen met voldoende vrijheid om dingen te ontdekken
 • Overnachtingen in sfeervolle en kleinschalige familiehotels

Groepsrondreis Griekenland cultuur Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven