< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Buenos Aires

  Voor de vluchtgegevens van deze reis verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Buenos Aires / stadswandeling

  image

  Vandaag komen we in de ochtend aan in misschien wel de meest kosmopolitische stad van Zuid-Amerika. De stad ademt namelijk klasse en elegantie. Tijdens de stadswandeling met een lokale gids wandelen we onder andere over de brede avenues van de stad naar gezellige pleinen omgeven door imposante gebouwen. In het bruisende Buenos Aires geniet je van een buitengewone cultuur, heerlijk eten en de beste wijnen. Vergeet dan ook niet deel te nemen aan een lokale wijnproeverij in deze boeiende stad.

 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  Vandaag is geheel vrij te besteden en de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de verschillende gezichten van Buenos Aires. Bezoek de hippe wijk Palermo, flaneer door het chique La Recoletta en verdwaal in de straatjes van het historische San Telmo. Een leuke manier om de stad te verkennen is via een tour per fiets. In tegenstelling tot veel andere grote steden in Zuid-Amerika, timmert Buenos Aires hard aan de weg om de stad fietsvriendelijk te maken; zo zijn er al tientallen kilometers aan fietspaden aangelegd. Maak op deze unieke manier kennis met de stad. 

  image

  Iedere wijk in Buenos Aires heeft zijn eigen unieke sfeer die voortkomt uit de mensen die deze wijken tot hun thuis hebben gemaakt. Een van de meest kleurrijke wijken om te bezoeken is La Boca. De eerste kolonisten kwamen hier aan met verschillende achtergronden maar met één gemeenschappelijke droom; het vinden van een nieuw leven in een gastvrij land. De huisjes bouwden ze hier vooral van scheepsafval en golfplaten die ze een leuk kleurtje gaven. 

  image

  Ondertussen is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad en het epicentrum van de Tango! Overal kom je de passie van de bewoners voor de Tango tegen. Waag dan ook zeker een dansje met een echte Porteño (bewoner van Buenos Aires) bij de vele straatmuzikanten en bandjes!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  vlucht naar Ushuaia

  image

  Vandaag laten we de hoofdstad achter ons en vliegen we naar de meest zuidelijke stad van de wereld, Ushuaia. Deze stad, aan het einde van de wereld, is omgeven door imposante witte bergtoppen en ligt aan het Beagle-kanaal. Het is dé uitvalsbasis om Vuurland of het Tierra del Fuego van Patagonië te ontdekken. Dit fenomenale natuurgebied wordt door de straat van Magallanes afgescheiden van de rest van het Zuid-Amerikaanse continent en ligt tussen de Atlantische en Grote Oceaan in. 

  image

  In Ushuaia heb je twee vrije dagen waarop je verschillende excursies kunt maken. De volgorde en het uiteindelijk doorgaan van de excursies is afhankelijk van het seizoen, de weersomstandigheden en het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Neem vandaag de tijd om het Tierra del Fuego nationaal park te bezoeken. Voor de vogelliefhebber is dit natuurgebied een absoluut paradijs. Er komen in dit woud- en merengebied namelijk ruim 150 vogelsoorten voor! Maar ook wanneer je niet zo'n vogelliefhebber bent, kun je hier diverse prachtige wandelingen maken. Onderweg wisselen adembenemende uitzichten zich om elke hoek weer af.

  image

  Wandel bijvoorbeeld naar de Lapataia rivier en geniet van een spectaculair uitzicht op de Condor Hill. Of ontdek een andere kant van het nationale park, met vele meren, bever dammen en veenmoerassen. In slechts een halve dag tijd kom je langs de mooiste plekjes van Patagonië.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Beagle kanaal (ter plaatse betalen)

  image

  Vanuit Ushuaia kun je in de ochtend of in de middag een boottocht door het Beagle kanaal maken. In zo'n 4 uur vaar je langs het mini-eiland Isla de los Lobos, waar grote groepen zeeleeuwen en aalscholvers huizen. 


  Kosten: ong. € 60, - (plus ong. €2,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.


  Aangezien deze excursie snel vol kan lopen, verzoeken wij je vriendelijk om bij boeking door te geven of je aan deze excursie deel wilt nemen, zodat wij de excursie van tevoren voor je kunnen reserveren.

 • 6

  Ushuaia / vrije dag

  image

  Voordat de Spanjaarden arriveerden, bewoonden de Yamana indianen Vuurland en de eilanden in het Beaglekanaal. Vuurland dankt zijn naam aan deze Indianen, die niet gekleed waren en zich warmden aan vuurtjes die ze in hun kano’s stookten. Het kleine maar fijne ‘Museo del fin del Mundo’ in Ushuaia is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de Yamana indianen en het is een aanrader om uw laatste vrije dag op deze bijzondere plaats door te brengen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Punta Arenas

  image

  Vandaag rijden we van de meest zuidelijke stad ter wereld naar de meest zuidelijke stad van Chili. De rit per openbaar vervoer is lang, maar spectaculair en brengt je in ongeveer 9 uur over de uitgestrekte vlaktes van Patagonië naar Punta Arenas. Laat de schilderachtige landschappen aan je voorbijvliegen en houd je ogen open bij het oversteken van de straat van Magallanes. Met een beetje geluk zie je hier namelijk albatrossen of zwart-witte dolfijnen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Punta Arenas / vrije dag

  image

  Punta Arenas is de enige stad in de Magallanes provincie van Chili. Het is dan ook niet verwonderend dat deze zuidelijkste provincie meer pinguïns dan mensen kent. Je kunt er vandaag voor kiezen per boot deze pinguïns te gaan bewonderen. Je vaart dan door de legendarische Straat van Magelhaan om de eilanden Magdalena en Marta te bezoeken. Deze eilanden ontvangen elk jaar ruim 120.000 Magelhaanse pinguïns en 1500 zeeleeuwen. Onderweg heb je daarnaast ook kans om dolfijnen, walvissen, aalscholvers, meeuwen en sterns te spotten.

  image

  Je kunt vandaag ook een excursie maken naar een Estancia (Patagonische Ranch) in de omgeving. Op sommige ranches worden demonstraties van het scheren van schapen gegeven. Hier kun je meer leren over de wolproductie en het exportproces. Op de meeste Estancias worden heerlijke Patagonische lunches en diners bereid. Zoals bijvoorbeeld een typisch Patagonische lamsbarbeque of huisgemaakte empanadas met een heerlijk glas Chileense of Argentijnse wijn. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Puerto Natales

  image

  Vandaag reizen we met een privé transfer in zo’n 3 à 4 uur naar Puerto Natales. Dit plaatsje is de toegangspoort tot het adembenemende natuurpark Torres del Paine, één van de absolute hoogtepunten van deze Patagonië reis. In Puerto Natales zelf is ook genoeg te beleven. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Dorotea Hill voor een mooi uitzicht op het plaatsje. Met een beetje geluk zie je zelfs een van de condors die zich in de verticale rotswanden nesten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Puerto Natales / bezoek Torres del Paine

  image

  Vandaag wandelen we door het indrukwekkende Torres del Paine natuurpark onder begeleiding van een deskundige lokale gids. Het landschap wordt bepaald door gletsjers, brede valleien en jong, grillig gebergte. Het wildleven in het park is door de grote variatie aan landschappen bijzonder. Je zult ongetwijfeld guanacos tegenkomen, een wilde soort lama die absoluut niet schuw is, en de choique, een kleine Zuid-Amerikaanse struisvogel. Voor het zien van de poema heb je meer geluk nodig. 

  image

  Rond de heldere gletsjermeren en rivieren leven veel vogelsoorten zoals ganzen, zwartnek zwanen, flamingo's en arenden. Ook de condor heeft er zijn domein, het is een indrukwekkend gezicht om deze majestueuze vogel door de bergen te zien zweven. We zien ook het Torres del Paine massief liggen: drie granieten pilaren die zich bijna 3000 meter boven de Patagonische steppe verheffen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar El Calafate

  image

  In ongeveer vijf uur rijden we met een eigen bus naar het gezellige dorp El Calafate waar we de komende nachten zullen verblijven. Het plaatsje is gelegen op de Patagonische hoogvlakte aan het Lago Argentino. Loop eens door de hoofdstraat van de stad. Je kunt hier van alles vinden: leuke souvenirwinkeltjes, gezellige restaurantjes en barretjes, maar ook informatie over de omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  El Calafate / bezoek Perito Moreno

  image

  We gaan vandaag naar de Perito Moreno gletsjer. Na de Iguazú watervallen is de gletsjer de meest bezochte natuurlijke attractie in Argentinië. De reusachtige ijswand van de gletsjer die vanuit het Andesgebergte langzaam het azuurblauwe Lago Argentino inschuift, is een zeldzaam en zeer fotogeniek plaatje. Dat schuiven gaat overigens behoorlijk snel, dagelijks verdwijnen er flinke stukken gletsjerijs in het meer met een oorverdovend geweld! Vanaf de overkant van het meer kun je het spektakel prima bewonderen.      

  image

  Als je wilt, kun je ook een korte trektocht over de Perito Moreno gletsjer maken waarbij je met crampones (stijgijzers) de spectaculaire gletsjerspleten en ijsgrotten verkent (leeftijdslimiet t/m 65 jaar). De reisbegeleider kan je tijdens de reis meer over de mogelijkheden vertellen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  El Calafate / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een afwisselende boottocht maken over het Upsala kanaal naar de gelijknamige gletsjer. Bij je boeking van de reis kun je aangeven of je deze excursie wilt maken. In de omgeving van El Calafate zijn bovendien nog verschillende andere excursie- en wandelmogelijkheden. Ook een bezoek aan het gletsjermuseum met haar eigen ijsbar is de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Boottocht Todos Glaciares (ter plaatse betalen)

  image

  Je stapt aan boord van een grote moderne catamaran en je vaart langs verschillende imposante gletsjers zoals de Upsala (grootste in het park) en de Spegazinni (hoogste in het park) en ijsbergen. De uitzichten vanaf de boot op de gletsjers zijn fenomenaal. In het Lago Argentino drijven tientallen metershoge ijsschotsen die door de lichtinval spectaculaire blauw- en groentinten krijgen. Op een gegeven moment dalen we af naar de Spegazzini basis waar we uitstappen. Hier begin je aan een wandeling door het bos waar je vervolgens uitkomt bij de Spegazzini hut. Je kunt hier lunchen of een korte wandeling maken door het Patagonische Andesbos. Uiteindelijk keren we weer terug naar Puerto Punta Bandera. 

  Kosten: ong. € 150, - (plus ong. €25,- voor de entree van het NP). Het kan voorkomen dat de excursie vanwege weersomstandigheden niet door kan gaan.

 • 14

  naar El Chaltén

  image

  In de ochtend rijden we vanuit El Calafate in ongeveer vier uur naar El Chaltén, de toegangspoort tot het park Los Glaciares. Dit unieke park is door Unesco op de lijst van Werelderfgoed geplaatst. De vijftig gletsjers die het park rijk is, vormen tezamen een gigantische ijsmassa die het Zuid Patagonische IJsveld wordt genoemd. We overnachten in een comfortabel hotel in El Chaltén.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  El Chaltén / Los Glaciares Nationaal Park

  image

  Je kunt de vandaag op eigen gelegenheid wandelen door een gevarieerd landschap van azuurblauwe meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en grillige rotspieken. De machtige rotsformaties van de Cerro Torre en de Cerro Fitzroy torenen hoog uit boven de valleien. Je kunt hier een aantal stevige wandelingen maken van ongeveer 7 à 8 uur. Ook is het mogelijk om wat kortere lichte wandelingen te maken. Wandel bijvoorbeeld naar het Laguna de los Tres, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de gletsjers Piedras Blancas en Río Blanco. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht naar Buenos Aires

  image

  Afhankelijk van het vluchtschema heb je vandaag nog een halve dag vrij in El Chaltén. Vervolgens reizen we met een privé transfer naar het vliegveld van El Calafate voor onze vlucht naar Buenos Aires.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  vlucht Buenos Aires – Amsterdam

  Voor gegevens over de terugvlucht verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 18

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Route langs de mooiste natuurparken van Patagonië
 • Begeleide wandeling in Torres del Paine inclusief
 • Vrije tijd om Patagonië naar eigen wens te ervaren
 • Voldoende tijd in het bruisende Buenos Aires
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek aan de imposante Perito Moreno
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Bezoek aan vuurland, het zuidelijkste puntje van het Amerikaanse continent

Groepsrondreis Patagonië Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven