< Terug naar resultaten

Groepsrondreis Patagonië Hoogtepunten

Desolate vlaktes en ruige berglandschappen

Waarom deze reis?

 • Route langs de mooiste natuurparken van Patagonië
 • Begeleide wandeling in Torres del Paine inclusief
 • Vrije tijd om Patagonië naar eigen wens te ervaren
 • Voldoende tijd in het bruisende Buenos Aires
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • 1 van 5

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • 2 van 5

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • 3 van 5

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • 4 van 5

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • 5 van 5

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  3 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  2 van 5
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Argentinië

Route 18 daagse Groepsrondreis Patagonië Hoogtepunten

Deze reis neemt je in 18 dagen mee langs de hoogtepunten van het magische Patagonië, van uitgestrekte vlaktes tot hikingparadijs Los Glaciares Nationaal Park bij El Chaltén. Maak kennis met de indrukwekkende rotsformaties in het adembenemende Torres del Paine Nationaal Park. Hier kun je wandelen door brede valleien, grillige jonge gebergten en kraakheldere gletsjermeren. Het Los Glaciares Nationaal Park bestaat zelfs uit vijftig gletsjers die samen het Zuid Patagonische IJsveld vormen. De machtige granieten pieken van Cerro Torre en Fitzroy torenen hier statig boven het landschap uit. Naast het spectaculaire natuurschoon is er een grote diversiteit aan wildleven vindbaar in het gevarieerde landschap van Patagonië. Het meest typerende dier is misschien wel de guanaco, het wilde familielid van de lama en de karakteristieke inwoner van de Argentijnse hoogvlakten. Reizen door Patagonië is een onvergetelijke ervaring die niet snel van je netvlies zal verdwijnen!

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Buenos Aires
 2. Dag 2 - aankomst Buenos Aires / stadswandeling
 3. Dag 3 - Buenos Aires / vrije dag
 4. Dag 4 - vlucht naar Ushuaia
 5. Dag 5 - Ushuaia / vrije dag
 6. Dag 6 - Ushuaia / vrije dag
 7. Dag 7 - naar Punta Arenas
 8. Dag 8 - Punta Arenas / vrije dag
 9. Dag 9 - naar Puerto Natales
 10. Dag 10 - Puerto Natales / bezoek Torres del Paine
 11. Dag 11 - naar El Calafate
 12. Dag 12 - El Calafate / bezoek Perito Moreno
 13. Dag 13 - El Calafate / vrije dag
 14. Dag 14 - naar El Chaltén
 15. Dag 15 - El Chaltén / Los Glaciares Nationaal Park
 16. Dag 16 - vlucht naar Buenos Aires
 17. Dag 17 - vlucht Buenos Aires – Amsterdam
 18. Dag 18 - aankomst Amsterdam
Bekijk Route Patagonië Hoogtepunten, 18 dagen

Op zoek naar de roots van de Tango in Buenos Aires

We beginnen en eindigen onze reis in Buenos Aires, een stad die vaak nog het Parijs van het zuiden wordt genoemd door de vele Europese invloeden. Verkijk je hier echter niet op! Buenos Aires heeft namelijk een heel eigen karakter en is een heerlijke mix van eigenzinnige culturen en gezellige wijken. De sfeer van deze veelzijdige stad komt voort uit de mensen die de verschillende wijken tot hun thuis hebben gemaakt. Zo vind je een ware mengelmoes aan culturen in het kleurrijke La Boca; een wijk die naast het zijn van de bakermat van de tango, ook onlosmakelijk verbonden is met de voetbalclub Boca Juniors. Maar of je nu geniet van een voetbalwedstrijd of je mee laat nemen in de tango cultuur; de passie van de Porteños zie je overal terug!

Tierra del Fuego – in de voetsporen van de Yamana indianen

Vanuit Ushuaia, de stad aan het einde van de wereld, zetten we onze eerste stappen in Patagonië. We beginnen namelijk in Tierra del Fuego ofwel Vuurland, een natuurgebied dat door de straat van Magallanes wordt afgescheiden van de rest van het Zuid-Amerikaanse continent. Dit gebied en de eilanden in het Beaglekanaal werden al ver voor de komst van de Spanjaarden bewoond door Yamana-indianen. Het bijzondere aan deze mensen was dat ze heel weinig kleding droegen, hoe onmogelijk dat ook lijkt in dit koude gebied. Om warm te blijven stookten ze vuurtjes in hun kano’s; dit is waar het gebied haar naam aan te danken heeft! Tierra del Fuego is natuurlijk een stuk meer dan dit interessante erfgoed achtergelaten door deze bijna uitgestorven bevolking. Tierra del Fuego is bijvoorbeeld een waar paradijs voor de vogelliefhebber! Dit adembenemende gebied vol wouden en meren is namelijk het territorium van ruim 150 verschillende vogelsoorten.

Het Zuid Patagonische IJsveld en de Perito Moreno gletsjer

Vanuit het gezellige dorpje El Calafate bezoeken we een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen van Zuid-Amerika, de Perito Moreno Gletsjer. Kijk je ogen uit als er enorme blokken ijs van de gletsjer afbreken en met oorverdovend geweld in het meer vallen. Deze gigantische ijsmassa schuift namelijk langzaam vanuit het Andesgebergte het azuurblauwe Lago Argentino in. Bekijk je dit natuurwonder liever van nog dichterbij? Maak dan een onvergetelijke trektocht over de gletsjer en verken de helderblauwe gletsjerspleten en ijsgrotten onder leiding van een gids. Naast de Perito Moreno gletsjer als absoluut hoogtepunt zijn er in de omgeving van El Calafate genoeg andere dingen te ondernemen om te genieten van de adembenemende natuur van dit gebied. Stap bijvoorbeeld aan boord van een catamaran en maak een tour langs de grootste en hoogste gletsjers van het natuurgebied. Vanaf de boot heb je een ongeëvenaard uitzicht op de ijsschotsen in het water die door het licht een blauw tot groene tint krijgen. Een fenomenale ervaring!

Groepsrondreis Patagonië Hoogtepunten

Niet boekbaar

Naar boven