< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op, de reis met vertrekdatum 16 september 2024 verblijft aan het einde van de reis een dag langer in Rio de Janeiro en wordt hiermee een 22-daagse reis.

  De reis met vertrek op 23 september 2024 komt op dag 1 al aan in Buenos Aires. Van dag 1 op dag 2 overnacht je in het hotel in Buenos Aires in plaats van in het vliegtuig. 

  De reis met vertrek op 27 oktober 2024 verblijft aan het begin van de reis een dag langer in Buenos Aires en wordt hiermee een 22-daagse reis.  


 • 1

  Amsterdam - Buenos Aires

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.  

 • 2

  Buenos Aires

  image

  In de ochtend van dag 2 arriveer je in het bruisende Buenos Aires; een weids opgezette stad met brede avenues, imposante gebouwen en grote pleinen. De stad is ontzettend divers, in de chique wijk Recoletta hangt een totaal andere sfeer dan in de kleurrijke wijk La Boca. Het bekendste plein is natuurlijk Plaza de Mayo, waar de bekende ‘dwaze moeders’ nog steeds elke donderdag demonstreren om de ware gebeurtenissen tijdens het schrikbewind van generaal Videla boven tafel te krijgen.

  image

  De stad heeft verschillende wijken, met elk een eigen sfeer. Misschien wel de leukste en in elk geval de meest kleurrijke wijk van Buenos Aires is La Boca. De eerste kolonisten uit Europa bouwden hier hun schamele huisjes van scheepsafval en golfplaten en gaven die een leuk kleurtje. Inmiddels is La Boca uitgegroeid tot het artistieke centrum van de stad. Vooral het straatje Caminito met vrolijk geschilderde huisjes is zeer fotogeniek. Overal in Buenos Aires word je geconfronteerd met de Argentijnse passie voor de tango. In La Boca en in het pittoreske wijkje San Telmo zijn altijd wel straatmuzikanten te vinden die omstanders aansporen een dansje te maken.

 • 3

  Buenos Aires / vrije dag

  image

  Vandaag kun je genieten van de verschillende gezichten van Buenos Aires. Zo kun je een bezoek brengen aan de hippe wijk Palermo of de chique wijk La Recoletta met zijn enorme begraafplaats vol monumentale graven. Een leuke manier om de stad te verkennen is een stadstour per fiets. Of ontdek Buenos Aires in een tour te voet, waarbij bijzondere anekdotes over de stad verteld worden. Ook kun je genieten van een lekker kopje koffie in één van de drukke brasserieën op de Avenida de Mayo.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Vlucht Buenos Aires - Iguazu en naar Foz do Iguaçu

  image

  We maken een korte vlucht naar Puerto Iguazu aan de grens met Brazilië. De komende dagen ontdekken we een van de belangrijkste hoogtepunten van Argentinië en Brazilië: de Iguazu watervallen. We verblijven twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad. 

  Indien de vluchten het toelaten, brengen we vandaag al een bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. Indien dat het geval is, vertrekken we op dag 6 eerder naar Dourados. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Iguazu watervallen

  image

  De Iguazu watervallen zijn wereldberoemd. In een hoefijzervorm stort het water, verdeeld over maar liefst 275 watervallen zo’n 80 meter naar beneden, wat zorgt voor een ongeëvenaard natuurspektakel. De watervallen bevinden zich in een prachtig natuurgebied dat door Unesco tot Wereld Erfgoed is verklaard. De watervallen liggen op de grens van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Vandaag bezoeken we na enige grensformaliteiten de Argentijnse kant van de watervallen.  Hier kun je tot zeer dichtbij de watervallen komen en prachtig wandelen door de dichtbegroeide jungle rondom de watervallen. 

  image

  Je hebt hier een fantastisch uitzicht op de hoogste waterval, de “garganta del diablo”, ofwel “keel van de duivel”, waar enorme hoeveelheden water 90 meter in de diepte verdwijnen. De omhoog spuitende witte wolken en het donderende geraas vormen een overweldigend spektakel. Je kunt hier een boottochtje maken om nog dichter bij de watervallen te komen. In speciaal aangepaste rubberboten vaar je tot vlakbij en zelfs tot onder de watervallen. Heel spectaculair en nat worden gegarandeerd!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Iguazu watervallen, naar Dourados

  image

  Vandaag bezoeken we de Braziliaanse kant van de watervallen. Hier krijg je een goed overzicht van het gebied. Loopbruggen leiden je naar de mooiste panorama’s. Als het weer het toelaat heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een vogelpark of een helikoptervlucht te doen.
  In de middag reizen we met onze eigen bus naar Dourados waar we laat in de avond aankomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Bonito

  image

  We vervolgen onze reis naar Bonito, waar we na ongeveer 4 uur rijden aankomen. Bonito ligt in een prachtig onaangetast natuurgebied. Het wordt algemeen beschouwd als het centrum van het ecotoerisme van Brazilië. Een leuke wateractiviteit is de snorkelexcursie in één van de kristalheldere rivieren. Met wetsuit aan en snorkel op, laat je je stroomafwaarts meedrijven in het heldere water. Welke kleuren vissen heb jij al gezien? We verblijven twee nachten in een leuk hotel met zwembad dat prachtig is gelegen in de natuur, net buiten Bonito. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Snorkelexcursie Bonito / €95,00 per persoon

  image

  Een snorkelexcursie in één van de kristalheldere rivieren in Bonito is een unieke ervaring. Met wetsuit aan en snorkel op, laat je je stroomafwaarts meedrijven in het heldere water, omgeven door vissen. We hebben ervoor gekozen om de snorkel excursie aan te bieden in Aquario Natural, de bron van de rivier Baía Bonita. Omringd door de vele vissen en planten heb je daadwerkelijk het idee in een groot aquarium beland te zijn. Je vervolgt de snorkeltocht over de Rivier Baía Bonita en snorkelt over een afstand van ongeveer 900 meter, waar je zo rond de 40 minuten over doet. Gedurende het snorkelen gaat er een bootje mee, voor als je moe wordt of het koud krijgt.

  De prijs is inclusief vervoer, wetsuit en snorkeluitrusting.

  NB: Ter plekke boeken kan goedkoper zijn, maar er is dan wel een reële kans dat er geen beschikbaarheid meer is.

 • 8

  Bonito / vrije dag

  image

  In de omgeving van Bonito zijn allerlei activiteiten te ondernemen. Breng ook zeker een bezoek aan één van de vele grotten in de omgeving. Bijzonder is de Gruta do Lago Azul (grot met het blauwe meer). Zoals de naam al aangeeft, bevindt zich in deze grot een opvallend blauw gekleurd meer. Wanneer de zonnestralen het water raken, krijgt het water een betoverende diepblauwe kleur. Heb je het water ooit zo blauw gezien? Bovendien is de grot voorzien van prachtige rotsformaties. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Pantanal

  image

  We rijden met onze eigen bus in ongeveer 5 uur naar Buraco das Piranhasen gaan vanaf daar per 4x4 of boot verder door de Pantanal. We verblijven in het zuidelijke deel van de Pantanal en overnachten twee nachten in een fazenda. Een fazenda is een groot boerenbedrijf, dat gedeeltelijk geschikt gemaakt is voor de opvang van gasten. De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld, met een oppervlakte van ongeveer 150.000 km². Het wordt doorkruist door verschillende rivieren.

  Tijdens ons verblijf in de Pantanal zijn de maaltijden en excursies inbegrepen. 

  image

  In de regentijd (tussen december en maart) treden de rivieren buiten hun oevers en komen grote delen van de Pantanal onder water te staan, waardoor er een gigantisch wetland gebied ontstaat. In mei begint het water zich terug te trekken en blijven er meertjes en modderpoelen over, die een grote aantrekkingskracht hebben op de dieren. Het gebied heeft dan ook de hoogste concentratie wild van heel Zuid-Amerika en is dé plek om veel dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. Hier heb je kans om apen, capibara’s (de grootste knaagdieren van de wereld), gordeldieren, miereneters en vooral heel veel kaaimannen te zien. 

  image

  Ook zie je wellicht otters, herten, wilde zwijnen, een tapir, gordeldier of zelfs een anaconda. Bovendien is de Pantanal een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Met een beetje geluk zie je de tuiuiu, de grootste vogel van de Pantanal. Deze indrukwekkende vogel met zwarte kop en vuurrode hals kan 1 tot 1,5 meter hoog worden. Een andere opmerkelijke vogel is de roze lepelaar, met lichtroze vleugels en een gele borst. Verder leven hier haviken, ibissen, reigers, aalscholvers, ijsvogels, toekans en de zeer bijzondere donkerblauwe hyacint ara.

  Houd er rekening mee dat in het droge seizoen van mei tot oktober de Pantanal volledig droog kan komen te staan. Het is in die tijd dan niet mogelijk om een kantotocht te maken. Ook zijn er dan minder dieren, die naar gebieden trekken met meer water. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  Pantanal

  image

  Afhankelijk van de hoogte van het water, maken we de komende twee dagen verschillende excursies onder begeleiding van een lokale gids. Deze zijn inbegrepen in de reis. Zo maken we een wandeling of eco-safari door de prachtige flora en fauna van de Pantanal of (indien de waterstand het toelaat) een avontuurlijke kanotocht door de omgeving. Verder kan je nog meer bijzondere activiteiten ondernemen georganiseerd door de fazenda waar we verblijven. Daarnaast gaan we met een open truck dieper de Pantanal in, op zoek naar de verschillende dieren die hier leven. De gids neemt een sterke zaklamp mee en wanneer het donker wordt, gaan we op zoek naar de oplichtende ogen van kaaimannen.

  Wanneer je verblijft in Pousada Xaraés, voeren we een boottocht uit op de Miranda Rivier, een hoofdrivier in een gebied wat niet droog staat. De reden is vanwege extreme droogte in dit deel van de Pantanal waar de rivier wel volledig droog staat in deze periode.  Deze boottocht maken we in de ochtend van dag 11, voordat we door reizen naar Camp Grande. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Pantanal - naar Campo Grande

  image

  In de ochtend maken we nog een excursie in de Pantanal. Na de lunch rijden we in ongeveer 5 uur naar Campo Grande. Hier overnachten we in een hotel in de buurt van de luchthaven. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht Campo Grande - São Paulo en naar Paraty

  image

  's Ochtends nemen we de vlucht naar São Paulo, een vlucht van iets minder dan 2 uur. Vanuit São Paulo reizen we met onze eigen bus in ongeveer 5 uur naar Paraty, waar we in de avond arriveren. De weg kronkelt het laatste deel langs de kust. In Paraty overnachten we in een sfeervol hotel vlakbij het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Paraty / vrije dag

  image

  Paraty is een idyllisch plaatsje tussen São Paulo en Rio de Janeiro. Het heeft een prachtig koloniaal centrum, dat genomineerd is voor de Unesco Wereld Erfgoed Lijst. Het is heerlijk ronddwalen door de koloniale straatjes langs witte huizen met rode daken, mooie kerken en pleinen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Puur Sawadee - 2-daagse trektocht Ponta Negra / €199,00 per persoon

  image

  Wandelliefhebbers kunnen een 2-daagse trektocht maken naar het afgelegen strand Ponta Negra. Vlakbij het strand vind je een kleine gemeenschap waar met name vissers van de inheemse Caiçaras wonen. Het onderkomen is eenvoudig en het is wonderbaarlijk te bedenken dat dit dorpje slechts op een aantal uren rijden ligt van de wereldsteden São Paulo en Rio de Janeiro.

  image

  Deze pittige wandeling voert ons door tropische jungle, waarbij je een aantal heuvels overgaat. Je moet dus behoorlijk klimmen en dalen. De luchtvochtigheid, de warmte en dat het soms glad kan zijn vanwege de regen, zorgt ervoor dat de wandeling als pittig wordt ervaren. Wandelervaring is dan ook een pré en goede wandelschoenen zijn een vereiste. We lunchen onderweg op een strandje. 
  Inbegrepen:

  * Vervoer tussen Paraty en start/eindpunt trekking, lijnbus

  * Engelstalige gids, privé per groep Sawadee

  * verblijf in onderkomens gerund door de inheemse Caiçaras in Ponta Negra, inclusief diner op dag 1 en ontbijt op dag 2
  * Lunch in Praia do Sono op de eerste dag

  * snelle (privé) boot terug van Ponta Negra naar start/eindpunt trekking


  Het minimale aantal deelnemers voor deze trektocht is 4. Bij minder deelnemers geldt er een toeslag. In dat geval wordt er rond een maand voor vertrek contact met je opgenomen.

  Op dag 2 is lunch niet inbegrepen aangezien je dan bij de waterval bent. Op de eerste dag kun je lunch kopen en dit meebrengen op de tour. 

  image

  Dag 1 Naar Ponta Negra

  We nemen een openbare bus naar Laranjeiras, een chique ommuurde woonwijk waar de Braziliaanse elite woont. Hier starten we onze trek naar Ponta Negra. Na ongeveer 3 uur lopen door de jungle komen we aan in het dorpje. In de namiddag kun je heerlijk zwemmen in zee of naar een nabijgelegen afgelegen strand wandelen. 

  Je overnacht in een eenvoudige bungalow of een eenvoudig vrijstaand huisje, gerund door lokale vissersfamilies van de inheemse Caiçaras. Er zijn huisjes met verschillende type kamers, soms hebben ze een zolderetage. In elk huisje is een toilet en douche aanwezig. Je overnacht met maximaal 3 personen in dezelfde kamer. Een éénpersoonskamer is hier niet beschikbaar. 


  Het grootste deel van je bagage blijft achter in Paraty, je neemt alleen een dagrugzak mee.

  image

  Dag 2 Naar Paraty

  's Ochtends kun je een wandeling maken naar de waterval Cachoeira do Saco Bravo, een wandeling van zo'n vier tot vijf uur (retour). Deze waterval mondt uit in zee, een bijzonder verschijnsel.
  In de middag varen we met een speedboot terug naar Oratório, waar we de lokale bus nemen terug naar Paraty.

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 14

  Paraty / vrije dag

  image

  De tropische omgeving van Paraty leent zich bij uitstek voor het maken van een mountainbiketocht of wandeling. Op enkele fazendas in de omgeving kun je lokaal gestookte cachaça (Braziliaanse jenever, gemaakt van suikerriet) proeven. Zie hieronder de optionele beschrijving van zo'n excursie.

  image

  In de baai voor Paraty liggen paradijselijke, onbewoonde eilandjes waar je per boot naartoe kunt. De boot maakt een aantal stops om te zwemmen, snorkelen of te zonnen. Maar ook vlak buiten Paraty vind je een mooi strandje waar je lekker kunt relaxen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tobogã waterval, Tarzan's zwembad en proeverij Cachaça Destilery

  Tobogã waterval - Paraty - Brazilië

  Deze excursie gaat door de gouden route van Brazilië waarlangs vroeger goud en edelstenen uit Minas Gerais werden vervoerd. De route is drie kilometer lang, ongeveer een uur wandelen, en ligt in de wijk Penha. 


  Het is een redelijk makkelijke wandeling naar de waterval toe en hierdoor voor iedereen die goed ter been is toegankelijk! We bezoeken niet alleen de Tobogã waterval en Tarzan's zwembad, maar ook de Cachaça Destilery voor een heerlijke proeverij. 


  Cachaça wordt gedestilleerd van suikerriet en is een typische Braziliaanse alcoholische versnapering. Als je van witte rum houdt, ga je hier zeker van genieten!


  Kosten: De kosten bedragen ongeveer €52,00 per persoon. In totaal duurt de tour 4 tot 5 uur en gaat door bij een minimale deelname van twee personen. 

 • 15

  naar Ilha Grande

  image

  We rijden met onze eigen bus naar de haven van Angra dos Reis, een rit van zo’n 2 uur. Hier stappen we op de boot om in ongeveer anderhalf uur naar Ilha Grande te varen. We lopen naar ons hotel, aangezien er geen gemotoriseerd verkeer op het eiland mogelijk is. Dit maakt het eiland tot een oase van rust. We verblijven de komende drie nachten in een gezellige pousada met zwembad aan de rand van het dorpje Abraão.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Ilha Grande / vrije dag

  image

  Ilha Grande is met zijn uitbundige vegetatie, witte stranden, palmbomen en kristalheldere water een waar paradijsje. Het eiland kent een roerige geschiedenis. Het was een schuilplaats voor piraten, een leprakolonie en tot begin jaren negentig bevond zich hier een beroemde gevangenis voor zware criminelen. Mede dankzij deze geschiedenis, is een groot deel van het regenwoud op het eiland onaangetast gebleven. Tegenwoordig is 35% van het eiland beschermd natuurgebied. 

  image

  Je kunt prachtige wandelingen maken door het regenwoud of over de palmenstranden. Ben je in goede conditie, dan is een beklimming van de Pico de Papagaio, de hoogste berg van het eiland met 990 meter, een mooie uitdaging.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ilha Grande / vrije dag

  image

  Een aanrader is een tocht per schoener (oude zeilboot) naar de mooiste baaitjes en strandjes, waar je prachtig kunt snorkelen. In het heldere water leven veel kleurrijke vissen. De rustige en schitterende baaitjes voor Abraão zijn ook ideaal voor het maken van een kajaktocht. 

  image

  Of huur een surfboard om te surfen op de hoge golven aan de zuidkant van het eiland. Je kunt natuurlijk ook heerlijk relaxen op één van de prachtige stranden. Geniet ’s avonds van een lekkere maaltijd op een terrasje aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Rio de Janeiro

  image

  We nemen de boot naar de haven van Porto Real, vanwaar we in ongeveer 2 à 2,5 uur met onze eigen bus naar Rio de Janeiro rijden. Rio is een stad die erg tot de verbeelding spreekt. Ze staat bekend om haar witte stranden met gespierde mannen en dames in minikini’s, het beroemde Pão de Açúcar, de suikerbroodsberg, zo genoemd vanwege de vorm, het enorme Christusbeeld op de Corcovado-berg en natuurlijk de samba en het bloeiende nachtleven. De komende dagen heb je volop gelegenheid om de stad in al haar facetten te verkennen en kennis te maken met haar bewoners, de Carioca’s. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Rio de Janeiro / vrije dag

  image

  Een goede start is een bezoek aan de twee beroemde uitzichtpunten over de stad. Een kabelbaan brengt je naar de top van de 400 m hoge Pão de Açúcar, waar je een schitterend uitzicht hebt over de baai, de oude stad en de stranden. Het uitzicht is zo mogelijk nog spectaculairder vanaf de 713 m hoge Corcovado-berg met het beroemde Christusbeeld, Cristo Redentor (Christus de Verlosser). Je komt er met een treintje over een spoorlijn die dateert uit 1884. De rit voert door de weelderige begroeiing van het bos van Tijuca.

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een fietstour die je langs de mooiste plekken van de stad leidt. Je fietst onder andere langs de bekende stranden van Copacabana en verkent de charmante wijk Flamengo. De tour duurt ongeveer 7 uur, na die tijd heb je waarschijnlijk een stuk meer kennis opgedaan over deze indrukwekkende stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Rio de Janeiro / vrije dag / vlucht naar Amsterdam

  Je hebt nog een halve dag te tijd om te genieten van het bruisende leven in Rio de Janeiro. De Favelas tour door Rio staat deze ochtend gepland. In de loop van de middag rijden we naar de luchthaven van Rio. Voor de gegevens van de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Puur Sawadee - Favelas van Rio de Janeiro (inclusief donatie) / €29,00 per persoon

  image

  Onderdeel van Rio de Janeiro zijn uiteraard ook de favelas waar een groot deel van de bevolking woont. De bewoners van deze sloppenwijken zijn een project gestart om hun medebewoners te ondersteunen. In een van deze wijken staat het “Circuito das Casas-Tela”: een openlucht kunstgalerie waar lokale kunst tentoongesteld wordt en herinneringen over het leven in de favela met je worden gedeeld. Deze tentoonstelling geeft je een inzicht in het culturele erfgoed van deze wijk.


  Een lokale gids neemt je in 3 uur mee de sloppenwijk in om een kijkje te nemen bij het lokale project. Hier ervaar je de dagelijkse werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het schilderen van huizen of helpen in de bibliotheek. Met een bezoek aan de favelas doneer je automatisch aan het project. 

  image

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Meerdaags verblijf in de steden Buenos Aires en Rio de Janeiro
 • 3-daags bezoek aan de Pantanal (incl. excursies en maaltijden)
 • Bezoek aan de Iguaçu watervallen
 • Mogelijkheid tot 2-daagse trektocht naar afgelegen idyllisch strand bij Paraty
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Verblijf in sfeervolle, comfortabele hotels, veelal met zwembad
 • Bezoek aan het tropische eiland Ilha Grande
 • Actief programma mogelijk met wandelingen, snorkelen, fietsen, kajakken
 • Goede combinatie van cultuur en natuur
 • Twee tijdsbesparende vluchten tussen Buenos Aires en Iguazu en Campo Grande en São Paulo

Groepsrondreis Brazilië en Buenos Aires

Reis van tango naar samba

image
21 dagen vanaf € 3.499 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven