Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • LET OP: Tayrona Nationaal Park is jaarlijks meerdere malen gesloten wegens onderhoud. In 2020 gebeurt dit in de maand februari, de eerste twee weken van juni en de laatste twee weken van oktober. Indien je in deze periode op reis gaat naar Colombia, zal op dag 17 alleen de dagtocht naar Taironaka mogelijk zijn.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bogotá

  image

  Vandaag vliegen we naar Colombia. Op het vliegveld zullen jullie waarschijnlijk al wat reisgenoten tegenkomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje ‘vluchtinfo’. De reis begint in de bruisende hoofdstad Bogotá waar veel te doen en te beleven is. Het is een goede beginbestemming om alvast wat cultuur te snuiven, de Zuid-Amerikaanse sfeer te proeven en de bevolking te aanschouwen. We verblijven twee nachten in een hotel in de leuke, koloniale wijk Candelaria.

 • 2

  Bogotá / stadstour

  image

  Tijdens de stadstour van vandaag verkennen we de stad. Onder begeleiding van een gids bezoek je het bekende Cerro Monserrate, een kerk op een bergtop uitkijkend over de stad. Ook wandelen we door “La Candelaria”, het koloniale centrum waar veel musea, restaurants, muurschilderingen en bezienswaardigheden zijn. We bezoeken hier onder andere ook het Goud Museum. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Tatacoa Woestijn / wandeling

  image

  We staan vandaag vroeg op want we hebben een lange rit voor de boeg. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, waar we per kano in ca. 5 à 10 minuten de Magdalena Rivier oversteken. Vervolgens rijden we verder naar de Tatacoa Woestijn. Na aankomst maken we een wandeling in dit spectaculaire gebied. Je zult je ogen uitkijken bij het zien van de torenhoge cactussen, zandformaties, het kleurrijke zand en de natuurlijke waterbronnen. Adembenemend! We slapen een nacht in een hotel in het centrum van het nabijgelegen dorpje Villavieja.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Tierradentro

  image

  In de middag rijden we naar Tierradentro, waar we twee nachten verblijven. Tierradentro is bekend om zijn pré-columbiaanse imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). Tierradentro is prachtig gelegen in de groene bergen. De Spanjaarden gaven het gebied de naam "Tierra Adentro" (Het land van binnen) omdat het hooggebergte moeilijk toegankelijk was, de hoge pieken gaven hun de indruk dat ze werden ingesloten door de bergen.

  NB: Bij de reizen met vertrek op 11 juli en 5 september 2020 zullen wij eerst naar San Agustín reizen en vervolgens naar Tierradentro.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Tierradentro / bezoek National Archeological Park

  image

  Onder leiding van een deskundige lokale gids bezoeken we in de ochtend het National Archeological Park Tierradentro. Al wandelend door de groene heuvels (met soms steile stukken) kom je in zo'n 5 uur langs de belangrijkste archeologische vindplaatsen. De hypogea zijn gemaakt door een Indianen groep waarover weinig bekend is en zijn erg indrukwekkend. Sommige bestaan uit verschillende kamers met mooie beschilderingen. In de middag kun je ervoor kiezen om een pittige wandeling van zo'n drie uur te maken naar een uitzichtpunt waar je de rest van de omgeving kunt bewonderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar San Agustín

  image

  Vandaag rijden we naar San Agustín. San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen pré-Colombiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn. Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd. We slapen hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  San Agustín / bezoek archeologisch park

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. Dit park bevat de grootste Zuid-Amerikaanse verzameling van religieuze monumenten en megalithische sculpturen. 's Middags kun je wandelend of per jeep andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Popayán

  image

  We vervolgen onze weg naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zes uur aankomen. Popoyán is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad ontleent zijn bijnaam 'ciudad blanca' (de witte stad) aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie) bars. We verblijven één nacht in een goed en eenvoudig hotel in het koloniale centrum van Popoyán.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Armenia (koffiestreek)

  image

  We vertrekken uit Popayán om door te reizen naar de koffiestreek van Colombia. Vanuit Popayán rijden we naar onze finca in de omgeving van Armenia. De finca werd in het verleden gebruikt als koffieboerderij maar wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt als hotel aangezien er al een tijdje geen koffie meer verbouwd. We verblijven hier de komende twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Armenia (koffiestreek) / vrije dag

  image

  In de omgeving zijn verschillende koffieboerderijen waar je het volledige koffieproces kunt bekijken. Erg indrukwekkend en leerzaam! Aan het einde van de dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (seizoensgebonden: okt/nov en mei/juni). Bij de finca stroomt een riviertje met een waterval. Neem een duik in het natuurlijke water en geniet van de omgeving. Ook is het mogelijk om de nabijgelegen botanische tuinen te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Salamina

  image

  Vanuit de finca rijden we naar een nog vrij onbekend dorpje, Salamina. De 5-uur durende rit brengt je door de koffiestreek met vele uitzichten over de koffievelden. Strijd voor de raamplaats vandaag, want de omgeving is prachtig! Salamina is wat aanzicht betreft vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Salento. De omgeving is vanwege de vele canyons erg indrukwekkend maar ook het dorpje met de karakteristieke koloniale stijl is zeer de moeite waard. ’s Middags heb je de tijd om door dit karakteristieke dorpje te slenteren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Salamina / bezoek San Felix en de waxpalmbomen

  image

  In zo'n twee uur rijden we met Willy's (het typische transport in deze regio) naar het kleine, slaperige dorpje San Felix. Het dorpje is bekend vanwege de lekkere aardappel die ze verbouwen en de veeteelt. Maar wij gaan vanuit hier op zoek naar de hoogste palmbomen ter wereld: de waxpalm. San Felix is vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Valle de Cocora. We maken een mooie wandeling zodat we de palmbomen goed kunnen bekijken. 's Middags keren we terug naar Salamina.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 13

  naar Medellín

  image

  We hebben vandaag een lange reistijd voor de boeg. Onderweg komen we langs rivieren, koffievelden, jungle- en berglandschappen. Medellín, ook wel de stad van de eeuwige lente, is na Bogotá de grootste stad van Colombia. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een sfeervolle stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. We verblijven de komende drie nachten in een centraal gelegen hotel in Medellín.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Medellín / stadstour en straatkinderenproject

  image

  We maken vandaag een stadstour in Medellín; een stad met een verhaal en dat maakt het zo ontzettend interessant. Tijdens een ritje met de kabelbaan zijn fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Je leert over de geschiedenis en positieve verandering van de stad na de dood van Pablo Escobar. Ook als kunstliefhebber kun je hier je hart ophalen. Lokale jongeren en kunstenaars hebben hun steentje bijgedragen aan de verfraaiing van sloppenwijken. Tevens bezoeken we vandaag een bijzonder straatkinderenproject. Hieronder vind je meer informatie over het project.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Stichting Club Deportivo

  image

  We bezoeken een stichting die is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen als deelnemer of (mede)organisator aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Zo kunnen deze kinderen leren via iets wat ze graag doen. Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, meer vertrouwen in de mensen om hen heen, de manier van communiceren, het oplossen van conflicten, accepteren van regels, etc.

  Meer informatie kun je hier op hun website vinden: Stichting Straatkinderen Medellín. Of klik hier voor een filmpje van twee Nederlandse fietsers die afgelopen zomer een bezoek brachten aan het project.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 15

  Medellín / vrije dag

  image

  Een aanrader voor vandaag is een uitstapje naar het pittoreske dorpje Guatapé, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun je de enorme rots El Peñol beklimmen. Eenmaal boven aangekomen, word je beloond met 360 graden uitzicht over de omgeving. Guatapé zelf is een klein, gezellig dorp waar je op je gemak rond kunt slenteren door de gekleurde straten. Er zijn diverse restaurants, bars en pleintjes te vinden waar het goed vertoeven is op een zonnige dag.

 • 16

  vlucht naar Santa Marta - naar Playa los Angeles

  image

  Vandaag vliegen we naar Santa Marta en rijden meteen door naar Playa de los Angeles. Hier bevindt zich onze fabelachtige overnachtingsplek voor de komende twee nachten. Playa los Angeles ligt vlak naast de ingang van Tayrona Nationaal Park aan de kust. Het witte zand, de wuivende palmbomen en de rust maken dit tot een waar paradijs. We slapen hier in hangmatten waarbij je 's nachts in slaap valt met het geluid van het oerwoud en het geruis van de zee. Vanwege de zeer sterke stroming is zwemmen hier echter niet mogelijk. Morgen heb je de mogelijkheid om een dagtocht te maken naar het Tayrona Nationaal Park of naar het onbekendere en verrassende Taironaka.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Overnachten in Glampingtent (obv 2 personen) / €39,00 per persoon

  Optioneel Overnachten in Glampingtent (obv 1 persoon) / €77,00 per persoon

  Glamping tent

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een glampingtent in plaats van in een hangmat. Deze tent is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Als je alleen reist en je boekt dit arrangement, heb je een tent voor jezelf.

  Let wel op, de beschikbaarheid van glampingtenten is gering.

  N.B. Onderstaand genoemde prijzen gelden niet voor alle reizen. Dit heeft te maken met hoogseizoentoeslagen. De prijzen liggen tussen de €22,- en €24,- p.p. obv 2 personen en tussen de € 34,- en € 37,- obv 1 persoon.

  Optioneel Kamer in Cabaña (obv 2 personen) / €68,00 per persoon

  Optioneel Kamer in Cabaña (obv 1 persoon) / €110,00 per persoon

  Cabana

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een cabaña. Er zijn verschillende soorten cabañas aanwezig waarbij je een eigen slaapkamer hebt, maar de badkamer mogelijk deelt.

  Let wel op, de beschikbaarheid van cabañas is gering.

  N.B. Onderstaand genoemde prijzen gelden niet voor alle reizen. Dit heeft te maken met hoogseizoentoeslagen. De prijzen liggen tussen de €64,- en €70,- p.p. obv 2 personen en tussen de € 92,- en € 100,- obv 1 persoon. 

 • 17

  Playa los Angeles /optioneel dagtocht Tayrona of Taironaka

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag die je naar eigen wens kunt invullen. Zin om lekker te luieren in je hangmat of juist tijd voor actie? Je kunt er namelijk ook voor kiezen vandaag om een wandeltocht te maken door het ongerepte natuurparadijs Tayrona Nationaal Park. Ook kun je je laten verrassen door het meer onbekende Taironaka. Je kan ter plaatse bij de reisbegeleider aangeven welke van de twee tochten je wilt maken.

  Optioneel Dagtocht Tayrona Nationaal Park

  image

  Je kunt ervoor kiezen vandaag het Tayrona Nationaal park te bezoeken dat rijk is aan bijzondere flora en fauna. Omdat we vlak naast de ingang verblijven, is het niet ver om er te komen. Hier kan je prachtige, lange wandelingen maken. Echt een aanrader voor de actieve wandelaar! Daarnaast is het vanaf de parkeerplaats van het park ongeveer een uur lopen door de jungle naar Arrecifes, een van de overnachtingsplaatsen in het park. 

  image

  Bij Arrecifes is de stroming helaas te sterk om te kunnen zwemmen. Om bij de strandjes (Playa del Piscina en Playa del Cabo) te komen waar je wel het water in kan moet je nog ongeveer een uur doorlopen. Door de bekendheid van Tayrona is de drukte in het park de afgelopen jaren drastisch toegenomen. 

  Optioneel Dagtocht Taironaka

  image

  Een dagtocht naar het Taironaka natuurreservaat is zeker aan te raden. Op ongeveer 40 minuten rijden van Playa los Angeles ligt dit nog vrij onbekende maar schitterende park. De tropische en weelderige omgeving ontleent zich uitstekend voor een mooie wandeling door een gebied met een enorme hoeveelheid aan unieke flora en fauna.

  image

  Ook is het mogelijk om te 'tuben': je vaart in een grote band rustig de Don Diego rivier af. De rivier is niet wild, dus het tuben gaat op een heel rustig tempo. Alle tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen! Na het rivier avontuur is er nog tijd om even te relaxen op een van de stranden voor we terug rijden naar Playa los Angeles.

 • 18

  naar Cartagena / stadstour

  image

  Vandaag staan we vroeg op en rijden we in zo’n 6 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Cartagena is door UNESCO uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. We maken samen met een lokale gids een middagwandeling, waarbij je tevens een bezoek brengt aan de kathedraal van Pedro Claver. Ook bezoeken we de opkomende wijk Getsemaní, een steeds populairder wordende wijk met zijn prachtige muurschilderingen.

  image

  Binnen de muren van het historische centrum zijn de meeste bezienswaardigheden waardoor alles gemakkelijk te voet te bereiken is. Je kunt deze dagen uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, schaduwrijke patio's en overhangende balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren. Vooral in de namiddag komt de stad pas echt tot leven. Wanneer je neer struint bij een leuk koffietentje op de hoek van de straat kun je misschien wel wat straatmuzikanten en salsa dansers aanschouwen.

 • 19

  Cartagena / vrije dag

  image

  Vandaag kun je doen waar je zin in hebt. Het is heerlijk om aan het einde van de reis nog even goed te relaxen. Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken waar het goed vertoeven is. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten. Er is voor ieder wat wils!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag van de reis is aangebroken maar je hebt in de ochtend en begin van de middag nog voldoende tijd om nog wat van de stad te zien, ergens op een terras een bakje koffie te doen of de laatste souvenirs in te slaan. In de middag rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse strandverlenging Isla Grande

  Strandverlenging Isla Grande

  Je kunt je reis verlengen met drie dagen extra op het eiland Isla Grande, behorend tot de Rosario eilanden. Je blijft in het strandhotel San Pedro de Majagua op basis van logies en ontbijt, ook de transfers van en naar het eiland en naar de luchthaven zijn inbegrepen.


  - Verlenging Isla Grande (prijs obv 2 personen) 3 dagen v.a. € 240,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  naar Isla Grande

  Wanneer de groep richting de luchthaven gaat voor de vlucht naar Nederland word jij afgezet bij de haven van Cartagena. Vanuit hier vaar je met een publieke boot naar Isla Grande. Het is een tropische bestemming met schitterende lagunes, hagelwitte stranden en kristalhelder water. De komende twee dagen kun je genieten van deze mooie omgeving en nagenieten van de mooie reis door Colombia. We verblijven twee nachten in een relaxt strandhotel.

 • 21

  Isla Grande / vrije dag

  Je kunt verschillende activiteiten ondernemen op dit eiland, denk bijvoorbeeld aan snorkelen, kajakken, ecologische wandelingen en meer. Wat ook zeker een aanrader is een bezoekje aan de betoverende lagoon in het donker. Dankzij het proces van bioluminiscentie zie je allemaal lichtjes in het water. Wanneer je er in springt en beweegt, zal je de lichtjes in het water goed kunnen zien. Je kunt hier komen via een bospad of met een lokale bewoner per kano.

 • 22

  Isla Grande; naar Cartagena

  Tot het middaguur heb je de tijd om nog wat te relaxen op het eiland. In de middag vertrekt de boot weer richting het vaste land waar je na aankomst naar het hotel in Cartagena wordt gebracht. In de avond kun je een hapje eten of een borrel drinken in het oude stadscentrum of de wijk Getsemaní.

 • 23

  vlucht Cartagena - Amsterdam

  Vandaag heb je nog voldoende vrije tijd in Cartagena voordat je eind van de middag richting de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Afhankelijk van de activiteiten die je tijdens de rondreis hebt gemaakt kun je de dag nog vullen met een leuke wandel- of fietstour.

 • 24

  aankomst Amsterdam

 • +

  3-daagse cultuurverlenging Santa Cruz de Mompox

  Cultuurverlenging Mompox

  Je kunt je reis verlengen met drie dagen extra in Santa Cruz de Mompox. Je verblijft in het hotel Casa Amarilla op basis van logies en ontbijt, ook de transfers naar het hotel en naar de luchthaven zijn inbegrepen.


  - Verlenging Isla Grande (prijs obv 1 persoon) 3 dagen v.a. € 430,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  naar Santa Cruz de Mompox

  Wanneer de groep naar huis vliegt verleng jij je reis nog met drie dagen in het historische centrum van Santa Cruz de Mompox. Mompox is sinds 1995 UNESCO werelderfgoed. Vanwege de mooie bouwstijl wordt dit plaatsje ook wel 'Klein Cartagena' genoemd. Mooie bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen zijn onder andere het oude centrum, diverse kerken, sfeervolle pleinen en de botanische tuin Jardín Botánico de Mompox.

 • 21

  Santa Cruz de Mompox / Mangrovetocht

  Vandaag word je meegenomen naar Ciénaga el Pijiño waar een unieke boottocht door de mangrove op je te wachten staat. Tijdens de 3-uur durende tocht zul je veel te weten komen over de flora en fauna in dit natuurgebied. Er is hier grote kans op het spotten van unieke vogelsoorten en exotische dieren zoals brulapen en leguanen. Na afloop word je weer teruggebracht naar je hotel en heb je de rest van de middag vrij om zelf in te delen.

 • 22

  Santa Cruz de Mompox / vrije dag

  Vandaag heb je nog een laatste vrije dag om rond te slenteren in het mooie Santa Cruz de Mompox.

 • 23

  vlucht Cartagena - Amsterdam

 • 24

  Aankomst Amsterdam

 • +

  Verlenging Ciudad Perdida

  Verlenging Ciudad Perdida

  Je kunt je reis verlengen met vijf dagen tijdens een bijzondere 4-daagse trekking dwars door de Colombiaanse jungle naar Ciudad Perdida, ofwel de verloren stad. Je verblijft tijdens de trekking bij de lokale bevolking en kunt kiezen uit een bed of hangmat. Deze overnachtingen zijn erg eenvoudig, verwacht dan ook zeker geen luxe. De trekking start en eindigt in Santa Marta in het Calzada del Santo hotel. De (gedeelde) transfers naar het hotel en naar de luchthaven zijn inbegrepen.


  Houd er rekening mee dat de 4-daagse trekking een goede conditie vereist. Je wandelt tussen de 6 en 9 uur per dag, voornamelijk bergopwaarts. Je bagage kun je in het hotel in Santa Marta achterlaten. Neem maximaal 10 kg bagage mee en onthoud dat je deze zelf dient te dragen. Zorg dat je voldoende (sport) kleding bij je hebt omdat de luchtvochtigheid hoog is.

  De (internationale) groep bestaat maximaal uit 12 personen. Er zal een lokale gids en vertaler meegaan tijdens de trekking. Indien gewenst, kan er op aanvraag ook een privétour geboekt worden maar dan zullen de kosten uiteraard hoger zijn.


  Let op: In de maand september is Ciudad Perdida gesloten en kan de verlenging niet worden geboekt.


  - Verlenging Ciudad Perdida (obv 1 persoon) 5 dagen v.a. € 639,-
  - Verlenging Ciudad Perdida (prijs obv 2 personen) 5 dagen v.a. € 500,-
  - Verlenging Ciudad Perdida (prijs obv 1 persoon) 5 dagen v.a. € 560,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  naar Santa Marta

  image

  Wanneer de groep richting de luchthaven gaat voor de vlucht naar Nederland word jij naar het kustplaatsje Santa Marta gebracht. Dit gezellige plaatsje is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van het noorden van Colombia. Je heb hier een middag vrij om te genieten van de gezellige sfeer en je voor te bereiden op de trekking van de komende dagen. 

 • 21

  start 4-daagse trekking Ciudad Perdida / dag 1

  image

  Vandaag is het zover, je wordt naar de ingang van het nationale park gebracht. Hier start de bijzondere trekking dwars door de Colombiaanse jungle. Maak je klaar voor een pittige, maar onvergetelijke trekking. Je wandelt tussen de junglegeluiden, passeert de mooiste uitzichten en slaapt in de buitenlucht bij de lokale bevolking. Vandaag wandelen we ongeveer 4 á 5 uur.


 • 22

  4-daagse trekking Ciudad Perdida / dag 2

  image

  Wakker worden in je hangmat in het midden van een groene oase en dan gelijk aanschuiven bij het lokale ontbijt. Dát is pas bijzonder! Vandaag is het de tweede dag van de trekking, we wandelen wederom rond de 6 á 9 uur. Klim en klauter over de heuvels en smalle paardjes. Onderweg kom je regelmatig dorpjes tegen waar Tayrona indianen wonen. Aan het einde van de dag verblijf je weer bij een lokale familie.

 • 23

  4-daagse trekking Ciudad Perdida / dag 3

  image

  Vandaag bereik je letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de trekking! Na een wandeling door de jungle bereik je de 1200 traptreden richting Ciudad Perdida. Het hoogste punt van de verloren stad ligt op 1200 m boven zeeniveau. Geniet van het prachtige uitzicht over de jungle, waar je de afgelopen 3 dagen een bijzondere trekking hebt gemaakt. Houd er rekening mee dat je vandaag ook weer afdaalt, het duurt ongeveer 6 uur voor je terug bent bij het kamp.

 • 24

  4-daagse trekking Ciudad Perdida / dag 4

  image

  Je wordt weer wakker in de magische sfeer van de jungle. Vandaag wandel je terug naar het beginpunt van de trekking. Onderweg passeer je wat riviertjes waar je een verfrissende duik kunt maken en even kunt genieten van al het moois om je heen. Bij het eindpunt aangekomen word je naar het hotel in Santa Marta gebracht. Tijd om bij te komen!

 • 25

  vlucht Cartagena - Amsterdam

  Vanuit Santa Marta word je naar Cartagena gebracht. Hier heb je nog voldoende tijd voordat je eind van de middag richting de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door Colombia met haar uitbundige en gastvrije bevolking
 • Meerdaags verblijf nabij Nationaal Park Tayrona; een ongerept natuurparadijs
 • Volop tijd om de bruisende koloniale havenstad Cartagena te ontdekken
 • Bezoek aan koloniale stadjes, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Meer rust in de reis vanwege meerdere nachten achtereen in hetzelfde hotel
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta

Groepsrondreis Colombia

Koffievelden en Caribische stranden

image
21 dagen vanaf € 2.299
Naar boven