Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Colombia
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • LET OP: Tayrona Nationaal Park is jaarlijks meerdere malen gesloten wegens onderhoud. In 2024 gebeurt dit waarschijnlijk in de eerste twee weken van februari, de eerste twee weken van juni en de laatste twee weken van oktober tot de eerste week van november. Indien je in deze periode op reis gaat naar Colombia, zal op dag 17 alleen de dagtocht naar Taironaka mogelijk zijn. Maak je geen zorgen. Het is hier prachtig. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Bogotá

  image

  Vandaag vliegen we naar Colombia. Op het vliegveld zullen jullie waarschijnlijk al wat reisgenoten tegenkomen. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje ‘vluchtinfo’. De reis begint in de bruisende hoofdstad Bogotá waar veel te doen en te beleven is. Het is een goede beginbestemming om alvast wat cultuur te snuiven, de Zuid-Amerikaanse sfeer te proeven en de bevolking te aanschouwen. We verblijven twee nachten in een hotel in de leuke, koloniale wijk Candelaria.

 • 2

  Bogotá / stadstour

  image

  Tijdens de stadstour van vandaag verkennen we de stad. Onder begeleiding van een gids bezoek je het bekende Cerro Monserrate, een kerk op een bergtop uitkijkend over de stad. Ook wandelen we door “La Candelaria”, het koloniale centrum waar veel musea, restaurants, muurschilderingen en bezienswaardigheden zijn. We bezoeken hier onder andere ook het Goud Museum. Plaza Bolivar is het centrale plein van Bogotá, omringd door historische gebouwen als de kathedraal en het paleis van de kardinaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Tatacoa Woestijn / wandeling

  image

  We staan vandaag vroeg op want we hebben een lange rit voor de boeg. Na zo'n zes uur rijden komen we aan in het dorpje Aipe, waar we per kano in ca. 5 à 10 minuten de Magdalena Rivier oversteken. Vervolgens rijden we verder naar de Tatacoa Woestijn. Na aankomst maken we een wandeling in dit spectaculaire gebied. Je zult je ogen uitkijken bij het zien van de torenhoge cactussen, zandformaties, het kleurrijke zand en de natuurlijke waterbronnen. Adembenemend! We slapen een nacht in een hotel in het centrum van het nabijgelegen dorpje Villavieja.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Tierradentro

  image

  In de ochtend rijden we naar Tierradentro, waar we twee nachten verblijven. Tierradentro is bekend om zijn pré-columbiaanse imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). Tierradentro is prachtig gelegen in de groene bergen. De Spanjaarden gaven het gebied de naam "Tierra Adentro" (Het land van binnen) omdat het hooggebergte moeilijk toegankelijk was, de hoge pieken gaven hun de indruk dat ze werden ingesloten door de bergen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Tierradentro / bezoek National Archeological Park

  image

  Vandaag maken we een wandeling door het groene gebied. Naast adembenemende uitzichten is Tierradentro tevens een archeologisch hoogtepunt. Onder begeleiding van een lokale gids verkennen we het park. Bewonder de imposante onderaardse ruimtes voor godsdienstige rituelen of begrafenissen (hypogea). In de smalle ruimtes zie je diverse muurschilderingen uit de oude tijd. Door deze tombes te bezoeken met een kenner leer je alles over deze bijzondere plek..

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar San Agustín

  image

  Vandaag rijden we naar San Agustín. San Agustín is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Zuid-Amerika. In deze prachtige omgeving vind je talloze stenen pré-Colombiaanse beeldhouwwerken. Er is maar weinig bekend over de cultuur waaruit deze beelden afkomstig zijn. Men vermoedt dat het gaat om graven van priesters, stamhoofden en andere belangrijke personen, gezien de bijzondere zorg waarmee deze doden bij hun begrafenis zijn omringd. De beelden zijn soms levensgroot en staan symbool voor dieren of personen die werden vereerd. We slapen hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  San Agustín / bezoek archeologisch park / optioneel paardrijden

  image

  In de ochtend bezoeken we het bekende archeologische park van San Agustín. Dit park bevat de grootste Zuid-Amerikaanse verzameling van religieuze monumenten en megalithische sculpturen. 's Middags kun je wandelend of per jeep andere verschillende archeologische plekken bezichtigen in de omgeving van San Agustín. Je kunt hier ook een optionele paardrijdtocht ondernemen. San Agustín een fantastische plek om paard te rijden. De omgeving is niets minder dan spectaculair te noemen en de uitzichten zijn fantastisch. Absoluut de moeite waard. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Popayán

  image

  We vervolgen onze weg naar Popayán, waar we na een rit van zo'n zes uur aankomen. Popoyán is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad ontleent zijn bijnaam 'ciudad blanca' (de witte stad) aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. De stad ligt aan de voet van de vulkaan Puracé en heeft veel gezellige restaurants en (koffie) bars. We verblijven één nacht in een goed en eenvoudig hotel in het koloniale centrum van Popoyán.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Armenia (koffiestreek)

  image

  We vertrekken uit Popayán om door te reizen naar de koffiestreek van Colombia. Vanuit Popayán rijden we naar onze finca in de omgeving van Armenia. De finca werd in het verleden gebruikt als koffieboerderij maar wordt tegenwoordig alleen nog maar gebruikt als hotel aangezien er al een tijdje geen koffie meer verbouwd. We verblijven hier de komende twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Armenia (koffiestreek) / vrije dag

  image

  In de omgeving zijn verschillende koffieboerderijen waar je het volledige koffieproces kunt bekijken. Erg indrukwekkend en leerzaam! Aan het einde van de dag komen de plukkers terug van hun zware arbeid om de geplukte koffiebonen te laten wegen (seizoensgebonden: okt/nov en mei/juni). Bij de finca stroomt een riviertje met een waterval. Neem een duik in het natuurlijke water en geniet van de omgeving. Ook is het mogelijk om de nabijgelegen botanische tuinen te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Salamina

  image

  Vanuit de finca rijden we naar een nog vrij onbekend dorpje, Salamina. De 5-uur durende rit brengt je door de koffiestreek met vele uitzichten over de koffievelden. Strijd voor de raamplaats vandaag, want de omgeving is prachtig! Salamina is wat aanzicht betreft vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Salento. De omgeving is vanwege de vele canyons erg indrukwekkend maar ook het dorpje met de karakteristieke koloniale stijl is zeer de moeite waard. ’s Middags heb je de tijd om door dit karakteristieke dorpje te slenteren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Salamina / bezoek San Felix en de waxpalmbomen

  image

  In zo'n twee uur rijden we met Willy's (het typische transport in deze regio) naar het kleine, slaperige dorpje San Felix. Het dorpje is bekend vanwege de lekkere aardappel die ze verbouwen en de veeteelt. Maar wij gaan vanuit hier op zoek naar de hoogste palmbomen ter wereld: de waxpalm. San Felix is vergelijkbaar met het steeds toeristischer wordende Valle de Cocora. We maken een mooie wandeling zodat we de palmbomen goed kunnen bekijken. 's Middags keren we terug naar Salamina.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 13

  naar Medellín

  image

  We hebben vandaag een lange reistijd voor de boeg. Onderweg komen we langs rivieren, koffievelden, jungle- en berglandschappen. Medellín, ook wel de stad van de eeuwige lente, is na Bogotá de grootste stad van Colombia. De bevolking heeft een bijzonder zonnig humeur; Medellín is een sfeervolle stad van feest, van dans en van aguardiente - de plaatselijke anijsborrel. We verblijven de komende drie nachten in een centraal gelegen hotel in Medellín.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Medellín / stadstour en straatkinderenproject

  image

  We maken vandaag een stadstour in Medellín; een stad met een verhaal en dat maakt het zo ontzettend interessant. Tijdens een ritje met de kabelbaan zijn fantastische uitzichten over de miljoenenstad gegarandeerd! Je leert over de geschiedenis en positieve verandering van de stad na de dood van Pablo Escobar. Ook als kunstliefhebber kun je hier je hart ophalen. Lokale jongeren en kunstenaars hebben hun steentje bijgedragen aan de verfraaiing van sloppenwijken. Tevens bezoeken we vandaag een bijzonder straatkinderenproject. Hieronder vind je meer informatie over het project.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Stichting Children of Medellin

  We bezoeken een stichting die is opgericht om kinderen, achtergesteld door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden mee te doen als deelnemer of (mede)organisator aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten. Zo kunnen deze kinderen leren via iets wat ze graag doen. Denk aan het vergroten van het zelfvertrouwen, meer vertrouwen in de mensen om hen heen, de manier van communiceren, het oplossen van conflicten, accepteren van regels, etc.


  Meer informatie kun je hier op hun website vinden: Stichting Children of Medellin. Of klik hier voor een filmpje van twee Nederlandse fietsers die afgelopen zomer een bezoek brachten aan het project.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.


 • 15

  Medellín / vrije dag

  image

  Een aanrader voor vandaag is een uitstapje naar het pittoreske dorpje Guatapé, gelegen aan de rand van een groot stuwmeer. Vlakbij dit kleurrijke dorpje kun je de enorme rots El Peñol beklimmen. Eenmaal boven aangekomen, word je beloond met 360 graden uitzicht over de omgeving. Guatapé zelf is een klein, gezellig dorp waar je op je gemak rond kunt slenteren door de gekleurde straten. Er zijn diverse restaurants, bars en pleintjes te vinden waar het goed vertoeven is op een zonnige dag.

 • 16

  vlucht naar Santa Marta - naar Playa los Angeles

  image

  Vandaag vliegen we naar Santa Marta en rijden meteen door naar Playa de los Angeles. Hier bevindt zich onze fabelachtige overnachtingsplek voor de komende twee nachten. Playa los Angeles ligt vlak naast de ingang van Tayrona Nationaal Park aan de kust. Het witte zand, de wuivende palmbomen en de rust maken dit tot een waar paradijs. We slapen hier in hangmatten waarbij je 's nachts in slaap valt met het geluid van het oerwoud en het geruis van de zee. Vanwege de zeer sterke stroming is zwemmen hier echter niet mogelijk. Morgen heb je de mogelijkheid om een dagtocht te maken naar het Tayrona Nationaal Park of naar het onbekendere en verrassende Taironaka.


  Let op: i.v.m. met het hoogseizoen liggen de prijzen voor onderstaande keuzeprogramma’s in de maanden december, januari, juli en augustus iets hoger. Houd hier rekening mee. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Overnachten in Glampingtent (obv 2 personen) / €75,00 per persoon

  Glamping tent

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een glampingtent in plaats van in een hangmat. Deze tent is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Als je alleen reist en je boekt dit arrangement, heb je een tent voor jezelf. Let wel op, de beschikbaarheid van glampingtenten is gering.

  Let op: in de glampingtent is enkel een tweepersoonsbed aanwezig.

  Optioneel Overnachten in Glampingtent (obv 1 persoon) / €150,00 per persoon

  Glampingtent

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een glampingtent in plaats van in een hangmat. Deze tent is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt.

  Let op: wanneer je een eenpersoonskamer of op indeling hebt geboekt ,en een glamping tent wenst bij te boeken, komt deze toeslag erbij

  Optioneel Kamer in Cabaña (obv 1 persoon) / €230,00 per persoon

  Kamer in Cabaña

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een cabaña. Er zijn verschillende soorten cabañas aanwezig waarbij je een eigen slaapkamer hebt, maar de badkamer mogelijk deelt. Deze Cabaña is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Als je alleen reist en je boekt dit arrangement, heb je een Cabaña voor jezelf. De beschikbaarheid van cabañas is gering. 

  Let op: wanneer je een eenpersoonskamer of op indeling hebt geboekt, en een cabaña wenst bij te boeken, komt deze toeslag erbij.

  Optioneel Kamer in Cabaña (obv 2 personen) / €115,00 per persoon

  Cabana

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een cabaña. Er zijn verschillende soorten cabañas aanwezig waarbij je een eigen slaapkamer hebt, maar de badkamer mogelijk deelt. Deze Cabaña is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Als je alleen reist en je boekt dit arrangement, heb je een tent voor jezelf. Let wel op, de beschikbaarheid van cabañas is gering.

  Optioneel Overnachten in Glamping Hut (obv 1 persoon) / €280,00 per persoon

  image

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa Los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een Camping Hut in plaats van in een hangmat. De Glamping Hut is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Verder beschikt de hut over airconditioning en een eigen badkamer.  Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Als je alleen reist en je boekt dit arrangement, heb je een Glamping Hut voor jezelf. De beschikbaarheid van de Glamping Hut is gering.

  Let op: wanneer je een eenpersoonskamer of op indeling hebt geboekt, en een glamping hut wenst bij te boeken, komt deze toeslag erbij.

  Optioneel Overnachten in Glamping Hut (obv 2 personen) / €140,00 per persoon

  image

  Tijdens het tweedaags verblijf in Playa Los Angeles kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een Camping Hut in plaats van in een hangmat. De Glamping Hut is voorzien van een tweepersoonsbed en geschikt voor één of twee personen. Verder beschikt de hut over airconditioning en een eigen badkamer. Het is niet mogelijk om deze optie te kiezen als je twee aparte bedden wilt. Let wel op, de beschikbaarheid van de Glamping Hut is gering.

 • 17

  Playa los Angeles /optioneel dagtocht Tayrona of Taironaka

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag die je naar eigen wens kunt invullen. Zin om lekker te luieren in je hangmat of juist tijd voor actie? Je kunt er namelijk ook voor kiezen vandaag om een wandeltocht te maken door het ongerepte natuurparadijs Tayrona Nationaal Park. Ook kun je je laten verrassen door het meer onbekende Taironaka. Je kan ter plaatse bij de reisbegeleider aangeven welke van de twee tochten je wilt maken.

  Optioneel Dagtocht Tayrona Nationaal Park

  image

  Je kunt ervoor kiezen vandaag het Tayrona Nationaal park te bezoeken dat rijk is aan bijzondere flora en fauna. Omdat we vlak naast de ingang verblijven, is het niet ver om er te komen. Hier kan je prachtige, lange wandelingen maken. Echt een aanrader voor de actieve wandelaar! Daarnaast is het vanaf de parkeerplaats van het park ongeveer een uur lopen door de jungle naar Arrecifes, een van de overnachtingsplaatsen in het park. 

  image

  Bij Arrecifes is de stroming helaas te sterk om te kunnen zwemmen. Om bij de strandjes (Playa del Piscina en Playa del Cabo) te komen waar je wel het water in kan moet je nog ongeveer een uur doorlopen. Door de bekendheid van Tayrona is de drukte in het park de afgelopen jaren drastisch toegenomen. 

  Optioneel Dagtocht Taironaka

  image

  Een dagtocht naar het Taironaka natuurreservaat is zeker aan te raden. Op ongeveer 40 minuten rijden van Playa los Angeles ligt dit nog vrij onbekende maar schitterende park. De tropische en weelderige omgeving ontleent zich uitstekend voor een mooie wandeling door een gebied met een enorme hoeveelheid aan unieke flora en fauna.

  image

  Ook is het mogelijk om te 'tuben': je vaart in een grote band rustig de Don Diego rivier af. De rivier is niet wild, dus het tuben gaat op een heel rustig tempo. Alle tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen! Na het rivier avontuur is er nog tijd om even te relaxen op een van de stranden voor we terug rijden naar Playa los Angeles.

 • 18

  naar Cartagena / stadstour

  image

  Vandaag staan we vroeg op en rijden we in zo’n 6 uur naar Cartagena, één van de mooiste steden van Latijns Amerika. Cartagena is door UNESCO uitgeroepen tot historisch erfgoed. In de koloniale tijd werden van hieruit goud en andere rijkdommen naar Spanje vervoerd. De stad is bijna geheel ommuurd om de schatten die in de stad opgeslagen lagen tegen zeerovers te beschermen. We maken samen met een lokale gids een middagwandeling, waarbij je tevens een bezoek brengt aan de kathedraal van Pedro Claver. Ook bezoeken we de opkomende wijk Getsemaní, een steeds populairder wordende wijk met zijn prachtige muurschilderingen.

  image

  Binnen de muren van het historische centrum zijn de meeste bezienswaardigheden waardoor alles gemakkelijk te voet te bereiken is. Je kunt deze dagen uren ronddwalen in het oude gedeelte van de stad met nauwe straatjes, koloniale huizen, schaduwrijke patio's en overhangende balkonnetjes of een wandeling maken over de vestingmuren. Vooral in de namiddag komt de stad pas echt tot leven. Wanneer je neer struint bij een leuk koffietentje op de hoek van de straat kun je misschien wel wat straatmuzikanten en salsa dansers aanschouwen.

 • 19

  Cartagena / vrije dag

  image

  Vandaag kun je doen waar je zin in hebt. Het is heerlijk om aan het einde van de reis nog even goed te relaxen. Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met witte stranden, wuivende palmen en mooie snorkelplekken waar het goed vertoeven is. Of breng een bezoek aan de verlaten stranden van La Boquilla, op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Cartagena. Je kunt hier met een kano varen door de mangroven en daarna heerlijk uitrusten in een hangmat op het strand of een vers-gevangen vis eten. Er is voor ieder wat wils!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  image

  De laatste dag van de reis is aangebroken maar je hebt in de ochtend en begin van de middag nog voldoende tijd om nog wat van de stad te zien, ergens op een terras een bakje koffie te doen of de laatste souvenirs in te slaan. In de middag rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Bijzondere reis door Colombia met haar gastvrije bevolking
 • Meerdaags verblijf nabij paradijselijk Tayrona NP
 • Ontdek het bruisende Cartagena
 • Bezoek aan koloniale steden, Caribische stranden en archeologische vindplaatsen
 • Mogelijkheid om een paardrijdtocht te ondernemen in San Agustín
 • Bezoek aan aan het straatkinderenproject in Medellín
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een nog producerende koffieboerderij
 • Een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta

Groepsrondreis Colombia

Koffievelden en Caribische stranden

image
21 dagen vanaf € 2.899 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven