Reisverslag van de Groepsrondreis Peru Hoogtepunten
< Terug naar resultaten
  •  Allemachtig prachtig Peru

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Thomas Reisbegeleider Latijns-Amerika

Hola, soy Thomas. Y tu? Como estas? Heerlijk die taal bij elke ontmoeting als je op reis bent. Ik heb tijdens mijn reizen in Spanje, Argentinië, Bolivia en Peru Spaans leren spreken. En zo de culturen en mensen beter leren kennen. De ruige natuur, de omvang en diversiteit van de landen en de ‘hardheid’ van het leven hebben naar mijn idee het karakter van Zuid-Amerikanen zo krachtig gemaakt. Sterke mensen die met de tegenslag van elke dag weten om te gaan. Maar ook elke dag koesteren en feest kunnen vieren als geen ander. Een mentaliteit alsof je niks te verliezen, alleen maar te winnen hebt. Prachtig motto volgens mij.

Als reisbegeleider beschouw ik mezelf te gast en een schakel tussen ‘locals’ en mijn groep. Contacten leggen, deuren openen en de schoonheid van een land doorgeven. Ik heb dat eerder gedaan in Afrika, Kenia/Tanzania. En nu in Zuid-Amerika/Peru.

Allemachtig prachtig Peru

Peru, het ruige,robuste land van Latijns Amerika met een warm hart. Ik ben er intussen een beetje verliefd op geworden. Het helpt natuurlijk dat ik inmiddels Spaans spreek, want kletsen, lachen en dansen dat willen ze maar al te graag met je. Sinds 2014 kom ik er elk jaar om reizen te begeleiden en ‘mis amigos latinos’ te bezoeken, locals die ik onderweg heb ontmoet en met wie ik een persoonlijke band heb opgebouwd.

De rondreis langs de hoogtepunten Peru is mijn favoriet. Een afwisselende reis die je letterlijk en figuurlijk alle hoogtepunten van dit machtige land laat ervaren. Het begint al meteen in Lima, indrukwekkende stad met hoge kliffen aan de kust van de Grote Oceaan. Een paar dagen later sta je in de woestijn rond Huacachina op de toppen van inmense zandduinen. En weer enkele dagen later maak je prachtige wandelingen door de diepe vallei van de Colca Canyon in de regio Arequipa. Wat een contrasten en wat een prachtige landschappen. En dan ben je nog niet eens in Cusco en de Machu Picchu aanbelandt. Voordat je daar bent gaan we eerst nog naar het hoogst gelegen magisch blauwe Titicaca Meer vlak bij Puno. In die stad kan het weliswaar heel koud maar ook bere gezellig zijn als je een avond gaat stappen met een paar Pisco Sours, de nationale cocktail van Peru. En dan inderdaad door naar Cusco, de heilige vallei en de Machu Picchu. In die regio is het niet alleen groen en bergarchtig, je voelt er ook de magische energie van het voormalige Inca rijk. Het land wordt doorkruisd met eeuwen oude paden waarover de Inca’s met hun handelswaar én hun ideeën trokken en verre bestemmingen met elkaar verbonden. En die energie komt samen op de berg waarop de Machu Picchu is gebouwd. De eerste keer dat ik daar bovenop stond werd ik echt overvallen door emoties. Een gevoel van nietigheid en van dankbaarheid dat we tot op de dag van vandaag kunnen leren van de wijsheden van toen. En dat we die zo tastbaar kunnen ervaren. Dat maakt Peru en de ook de andere landen en volkeren van Zuid Amerika zo allemachtig prachtig.

Groepsrondreis Peru Hoogtepunten

Zeg hola tegen Peru

image
19 dagen vanaf € 2.899 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven