Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Eco Torarica - Paramaribo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Eco Torarica is ideaal gelegen, op korte loopafstand van het historisch centrum van Paramaribo en het bruisende stadsleven. Rust, tropisch groen en een huiselijk sfeer is wat zij uitstralen. De kamers beschikken over comfortabele bedden, airconditioning, eigen badkamer en een klein balkon met uitzicht op de Surinamerivier of de tropische tuin. Er is een zwembad met zonneterras, een restaurant/bar en gratis wifi. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van zusterhotel Torarica met o.a. sauna, bubbelbad, fitness en tennisbaan. 

 •  

  Matapica tentenkamp - Matapica

  • image image
   gedeelde badkamer

  Het strand van Matapica is alleen per boot te bereiken. Na aankomst hang je je eigen hangmat op en kun je de omgeving verkennen. Het kamp bestaat uit een open hut en is erg simpel, maar alles wat je hier nodig hebt. Na wat hout bij elkaar gesprokkeld te hebben geniet je met elkaar van het kampvuur en kun je napraten over de dag. Met het geluid van de zee op de achtergrond val je waarschijnlijk als een blok ik slaap in je comfortabele hangmat. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Deze accommodatie heeft helaas geen stroomvoorzieningen. Wel beschikken ze over petroleum lampen en/of lampen met batterijen.

 •  

  Bigipan Eco Lodge - Bigipan

  Midden op het grote moerasgebied Bigipan ligt de net onderhouden lodge van meneer Kasadi en Gerda. Een uniek verblijf vanwege de locatie. De lodge is heel simpel en beschikt over stroom tussen 18.30 en 22.00 uur. Deze lodge is niet meer dan een houten vlonder met een gemeenschappelijke ruimte. Hier bevindt zich onder andere de open keuken, de eettafel, toiletten (geen douche) en genoeg ruimte om hangmatten op te hangen. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.


 •  

  Apoera lodge - Apura

  • image image
   gedeelde badkamer

  Apoera Lodge is een eenvoudig open kamp met een aantal vertrekken naast en achter het kamp. De lodge heeft grote open ruimte waar de hangmatten worden opgebonden en beschikt over stroomvoorzieningen. Er is een grote open keuken waar gekookt en gegeten kan worden. Voor de open keuken is een klein winkeltje waar o.a. bier, limonade en snacks worden verkocht. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.

 •  

  Lodge Tamanua - Raleighvallen

  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Raleighvallen slaap je in de jungle in een ruimte met stapelbedden en klamboes. De accommodatie is eenvoudig en je kunt er gebruik maken van de stroomvoorzieningen tussen 18.30 en 22.00 uur. De ligging is prachtig in de natuur. De sanitaire voorzieningen zijn hier gemeenschappelijk.

 •  

  Palulu Campsite - Palulu

  • image image
   gedeelde badkamer

  Op deze unieke plek middenin een groot savannebos is de Palulu Jungle Camping gelegen waar we verblijven. Er zijn verschillende lodges voor hangmatten en tenten, een grote keuken met eettafel en twee gebouwen met toiletten en douches. De keuken is voorzien van zonnepaneelverlichting en de overige hutten worden door middel van petroleumlampen voorzien van verlichting in de avonduren. Verderop in het bos kun je zwemmen in de kreek en ontspannen op de vlonder. De gids maakt 's avonds een gezellig kampvuur en we luisteren naar de geluiden van de natuur. Een verrassend verblijf!

 •  

  Jaw Jaw lodge - Jaw Jaw

  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   gedeelde badkamer

  Bij Jaw Jaw overnachten we in een bijzondere omgeving. De kamers zelf zijn eenvoudig, maar het gaat hier meer om de locatie. Wat hier juist speciaal is, is dat de achtertuin een lokaal dorp is wat je van dichtbij kunt aanschouwen. In de kamers staan meerdere, zelf getimmerde bedden met klamboe. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met een koud-water douche, maar je kunt je natuurlijk ook wassen in de rivier, net als de locals. In de vooravond tot 22.00 is er elektrische stroom en daarna wordt er gebruikgemaakt van olielampen.

 •  

  Tabiki Lodge - Tabiki

  • image image
   gedeelde badkamer

  In Tabiki verblijf je in een lodge met meerdere personen op een kamer. In de vooravond tot 23.00 is er elektrische stroom. In de lodge bevinden zich twee slaapkamers op de begane grond en acht slaapkamers op de eerste verdieping. Daarnaast is er een grote woon- en eetkamer met keuken en bar. Het sanitair is gedeeld.

Accommodatie algemeen

In Paramaribo overnachten we in een twee- tot driesterrenhotel/appartement met tweepersoonskamers met eigen badkamer. In Nieuw Nickerie overnachten we in tweepersoonskamers. 


De overnachtingen tijdens de meerdaagse tochten door het Amazone regenwoud en het Marowijne gebied (Raleighvallen, Jaw Jaw en Tabiki) vinden plaats in kamers met meerdere bedden waaraan klamboes zijn bevestigd (gedeelde faciliteiten; koud water).


In Matapica, Bigipan, Apura en Palulu slapen we in een hangmat in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier.


NB: Tijdens deze reis zijn er vaak zeer beperkte sanitaire voorzieningen aanwezig. Ook is er vaak maar beperkt elektriciteit beschikbaar.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, boek dan een eenpersoonskamer vanaf € 210,-. Klik hier voor meer informatie over ‘op indeling’ reizen.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 210,-.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Voor deze reis is het alleen mogelijk om een eenpersoonskamer te boeken in Paramaribo en Nieuw Nickerie

 Vervoer ter plaatse

We hebben op een aantal trajecten de beschikking over een eigen bus met chauffeur. Tijdens de binnenlandse tochten in de jungle en rondom het Marowijne district varen we met een korjaal met houten bankjes. Er zijn tijdens alle boottochten gedurende deze reis zwemvesten aanwezig. De boten vertrekken pas als iedereen zijn/haar zwemvest aan heeft.

Groepsrondreis Avontuurlijk Suriname

Jungletocht in de smeltkroes van Zuid-Amerika

image
26 dagen vanaf € 3.449
Avontuur-Plus
Naar boven