Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Paramaribo

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema. Na aankomst in Paramaribo reizen we per shuttlebus naar Paramaribo waar we 1 nacht zullen verblijven. Onder het genot van een Surinaams sapje neemt de reisbegeleider het reisprogramma door.

 • 2

  Fiets- en boottocht naar oude plantages en strand van Matapica

  We maken vandaag een prachtige fietstocht richting het Commewijne district, een voormalig plantagegebied. Veel plantages zijn volledig overwoekerd en daardoor herinneren alleen de oude plantagenamen ons nog aan de koloniale tijd. Vanuit Leonsberg nemen we de boot naar Nieuw Amsterdam en bezoeken we het historische openluchtmuseum. Bij Mariënburg (een voormalige suikerfabriek) steken we per boot de rivier over naar plantage Johan & Margaretha en varen we in kleinere bootjes via het moerasgebied naar de moeraskamp Matapica.

  image

  De boottocht door de smalle kronkelpaadjes van het moeras vaart langs een onder gelopen oude plantage. Aangekomen bij het kamp kun je vissen. In het legseizoen van de zeeschildpadden (jan-jul) neemt een lokale gids je mee naar het strand om getuige te zijn van dit bijzondere fenomeen. Buiten het legseizoen maken we een avond boottocht in het moeras waar we op zoek gaan naar kikkers, slangen en kaaimannen. De nacht brengen we door in het tentenkamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner

  Optioneel Liever geen hangmat?

  Geen hangmat

  Tijdens deze avontuurlijke reis hoort natuurlijk een bijpassend verblijf. Zo slapen we in totaal 7 nachten (bij Matapica, Bigipan, Apura en Palulu) in comfortabele hangmatten met klamboe in de buitenlucht, maar wel onder een overkapping. Wanneer je liever op een matras of luchtbed slaapt is dit ook mogelijk en kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • 3

  naar Paramaribo

  image

  De volgende dag vertrekken we weer richting Johan & Margaretha en fietsen we terug naar Paramaribo. Paramaribo is een fascinerende stad. Er heerst een heerlijke multiculturele sfeer en de koloniale achtergrond van Suriname geeft af en toe een typisch Nederlandse tintje aan het geheel. Paramaribo is de enige echte stad van Suriname; de helft van de gehele bevolking van het land, zo’n 250.00 mensen, woont hier. We verblijven twee nachten in een goed en centraal gelegen hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Paramaribo / optionele stadswandeling

  image

  Je hebt alle tijd om Paramaribo te bekijken. Veel van de koloniale houten huizen in het centrum zijn in de afgelopen periode gerenoveerd. Wanneer je door straten als de Herenstraat, de Keizerstraat of de Jodenbreestraat loopt, lijkt het even alsof je in Nederland bent op een warme zomerdag. Wandel naar de historische Waterkant waar je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat allerlei heerlijke hapjes uit verschillende windstreken kunt krijgen en breng een bezoek aan Fort Zeelandia. 

  Je kunt er vandaag voor kiezen een stadswandeling te maken door de binnenstad van Paramaribo, meer bekend als “Wooden City of Paramaribo”. Een groot deel van deze “Wooden City” is op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst. Van het Fort Zeelandia Complex door naar de Waterkant met een souvenirmarkt en vele eettentjes. Geniet van een hapje en een drankje bij de Waterkant, dé plek voor gezelligheid voor de Surinamers. Op de Centrale Markt maak je kennis met verschillende soorten fruit, groenten, vis, vlees en kruiden die gebruikt worden in de Surinaamse keuken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Groningen, Totness naar Nickerie

  image

  Vandaag beginnen we aan de 14-daagse Amazone jungletocht. We rijden in zuidwestelijke richting door het achterland naar Groningen, waar zich in 1845 een groep Nederlandse boeren vestigde om een nieuw bestaan op te bouwen. Na de kennismaking met Groningen, reizen we verder naar Coppenamepunt en bezoeken kleine rokerijen van voornamelijk catfish. De Coppenamebrug brengt ons in het district Coronie, bekend om de grote kokospalmenplantages. 

  Zodra je merkt dat de kokospalmen plaats maken voor een uitgestrekt landschap bevind je je in Nickerie. Hier stappen we in een houten korjaal en varen we door de grootste laguna van Suriname naar het natuurreservaat Bigipan, waar we twee nachten verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Bigi Pan / verkennen moerasgebied

  image

  We worden gewerkt door de geluiden van de vele soorten vogels. We maken een prachtige boottocht over de grootste lagune van Suriname, natuurreservaat Bigi Pan. Bigi Pan betekent ‘groot meer’. Om de omgeving volledig in je op te nemen, varen we door het moerasgebied per houten korjaal. Dit gebied bestaat o.a. uit mangrovebossen, kreken en modderbanken. Ook is het reservaat rijk aan bijzondere flora en fauna.In de middag kun je op eigen gelegenheid kajakken op het meer of relaxen in je hangmat. In de avond maken we een avontuurlijke tocht opzoek naar Kaaimannen en andere nachtdieren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Apura

  image

  Vandaag reizen we verder naar de indiaanse leefgemeenschappen van Apura. Al vroeg vertrekken we met de bus naar de Corantijnrivier om vervolgens per houten korjaal de rivier te betreden. Varen in een houten korjaal over de breedste rivier van Suriname is een bijzondere ervaring. We varen langs honderden eilanden over de vrij ondiepe rivier. We brengen een kort bezoek aan het indiaanse dorp Orealla aan Guyanese kant. Vervolgens is het nog ongeveer een uur varen naar Apura, waar we 2 nachten doorbrengen bij een indiaans kamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Apura

  image

  Tijdens het verblijf bij de indianen ervaar je hun leefwijze door mee te helpen tijdens de verschillende werkzaamheden van de mannen en vrouwen. Je kunt bijvoorbeeld helpen tijdens het werken op de kostgrond, cassave raspen, cassavebrood bakken, koken, cassirie maken (een alcoholhoudende drank gemaakt van cassave), tassiebladeren vlechten of vissen. Daarnaast verkennen we het uitgestrekte gebied per bus en bezoeken bezienswaardigheden zoals de plek van de nooit afgemaakte spoorlijn van “daar naar nergens”.

  NB: Wat je exact kunt doen verschilt per bezoek, aangezien dit afhangt van de activiteiten die de gezinnen tijdens je bezoek uitvoeren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar Raleighvallen

  image

  Na afscheid te hebben genomen van het kamp vertrekken we vandaag vroeg vanuit Apura. Na een hobbelige avontuurlijke rit komen we aan in Witagron. Bij aankomst worden de korjalen ingeladen voor de boottocht over de ruige Saramaccarivier naar de Raleighvallen, waar we in de namiddag aankomen. Indien er nog tijd over is, zullen we de rest van de middag doorbrengen met wandelen en zwemmen.

  De Raleighvallen zijn gelegen in het centraal Surinaams natuurreservaat, het grootste Amazonereservaat ter wereld. Het gebied is rijk aan bijzondere planten, bloemen en vele diersoorten. Alle 8 apensoorten van Suriname leven in dit gebied, maar tevens vind je er ook luiaards, tapirs, gordeldieren, rivierotters en bosvarkens. We verblijven de komende 3 nachten in een lodge.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  wandeling Voltzberg

  image

  De kans is groot dat je vandaag gewekt wordt door het geluid van brulapen. We maken vandaag een pittige wandeling van ongeveer 8 uur. Tijdens het ontbijt kun je je eigen lunchpakket klaarmaken. We wandelen zo'n 3 uur door het regenwoud tot we aankomen aan de voet van de Voltzberg. Je krijgt uitleg over de verschillende planten, en met een beetje geluk kom je onderweg apen, wilde zwijnen en bijzondere vogels tegen.

  image

  Natuurliefhebbers kunnen vervolgens de 240m hoge Voltzberg beklimmen een wandeling van ongeveer 2 uur heen en terug. Langs het steile pad groeien prachtige orchideeën en bromelia’s. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over het tropisch regenwoud. Kies je ervoor bij de voet van de berg te blijven, dan maak je kennis met de omgeving. In de middag keren we terug naar de accommodatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  boottocht Moedervallen / boswandeling Copie eiland

  image

  Vandaag staat er een boot- en wandeltocht op het programma. We varen naar de Moedervallen voor een frisse duik. We varen terug voor de lunch en in de middag brengen we een bezoek aan Copie eiland waar we een boswandeling maken. Met een beetje geluk zien we hier toekans, ara’s of andere tropische vogelsoorten voorbij vliegen. Neem ook je zwemkleding mee want ook hier kunt je wederom een frisse duik nemen in de stroomversnelling, relaxen in de hangmat of een hengel uitgooien in het visrijke water.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  naar Palulu

  image

  In de ochtend vertrekken we wederom in de korjaal naar het Marrondorp Witagron van waaruit we per bus naar Palulu rijden. De eco-camping waar we twee nachten verblijven heeft een unieke ligging midden in een immens groot beschermd savannebos. Respect voor de natuurlijke omgeving staat in een hoog vaandel. Jagen en vissen is ter strengste verboden en flora en fauna zullen je hier verrassen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Palulu / vrije dag

  image

  's Morgens hoor je al vroeg de geluiden van de ontwakende natuur. We hebben geen haast dus je kunt de omgeving rustig in je opnemen. Het verblijf in dit prachtige gebied met alle eigenschappen van de volle jungle waar je in vooropgezette tenten slaapt, zal je zeker bevallen. Tijdens het verblijf in Palulu krijg je ook de gelegenheid heerlijk te zwemmen of pootje te baden in het koele water van de natuurkreek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  naar Jaw Jaw

  image

  In de vroege ochtend vertrekken we naar het gebied waar de Inheemsen verblijven. We rijden via Powakka naar Redi Doti, letterlijk vertaald “rode aarde”. Hier maak je kennis met de eenvoudige leefwijze van de Inheemsen. We maken een stop bij een van de bewoners die ons zal laten zien hoe er cassavebrood wordt gebakken. Redi Doti is op loop afstand van Jodensavanne, een voormalige Joodse Nederzetting. Deze plaats is genoemd naar de Joden die de inquisitie in Europa rond 1650 ontvluchtten en zich in de savanne vestigden. Voor een lange periode was Jodensavanne het centrum van de Joodse gemeenschap in Suriname. 

  Na de rondleiding rijden we verder naar Atjoni, waar de wegen eindigen en transport alleen mogelijk is over water met een houtenboot. We stappen hier in een boot en varen langs vele kleine Marron dorpen en arriveren in het dorp Jaw Jaw. Aangekomen in Jaw Jaw, kun je een frisse duik nemen in de nabijgelegen stroomversnelling. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Jaw Jaw / wandeling en boottocht

  image

  s Morgens wakker worden midden in het Amazone oerwoud is een bijzondere beleving, zeker met de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die in de snel stromende rivier hun ochtend bad nemen. De komende twee dagen maken we kennis met de dorpsbewoners. Je kunt boswandelingen maken en kostgrondjes (een stukje land waarop de Marronvrouwen hun gewassen verbouwen voor eigen gebruik) bewonderen.

  Na de wandeling lopen we terug naar de lodge om te lunchen. Vervolgens varen we een stukje naar de Ferulassi sula (stroomversnelling) waar je kunt genieten van de natuurlijke jacuzzi. In de avond gaan we aan boord voor een avontuurlijke tocht op zoek naar kaaimannen, slangen en andere nachtdieren. Vergeet zeker je zaklamp niet!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 16

  Jaw Jaw / bezoek botenbouwer

  image

  We maken na het ontbijt een wandeling naar de botenbouwer in de nabije omgeving. Hier krijgen we een indrukwekkende rondleiding. De rest van de dag is lekker relaxt. Neem je een duik in het frisse water? Of geniet je van het dagelijkse dorpse leven? In de avond kun je genieten van een traditionele dansopvoering van de lokale gemeenschap met de verschillende dansstijlen. Durf jij de dansvloer op?

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  via Brownsberg naar Paramaribo

  image

  Na het ontbijt is er nog wat tijd om in de omgeving rond te wandelen en afscheid te nemen van de fascinerende natuur waar je je twee weken in hebt bevonden. Hierna maken we ons klaar voor het vertrek terug naar Paramaribo. We varen weer naar Atjoni. Daar aangekomen rijden we naar het Brownsberg natuurreservaat, gelegen in het district Brokopondo.Het natuurreservaat biedt ruimte aan bijzondere flora en fauna. Er zijn diverse medicinale planten te vinden die men op traditionele wijze gebruikt bij verwondingen of ziekte. 

  We wandelen naar de top van de berg, waar je kunt genieten van een uitzicht over de schitterende omgeving. We vervolgen de wandeling naar een van de 4 watervallen. De wandelpaden daar lopen dwars door het schitterende regenwoud over heuvels, maar vergen toch bij de klim en afdaling wel een goede conditie. Na de wandeling rijden we door naar Paramaribo. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 18

  Paramaribo / rondleiding Peperpot

  image

  Vandaag rijden we naar het Commewijne district. We bewonderen een Duits koopvaardijschip dat al ruim 65 jaar op een zandbank middenin de rivier ligt. Ook maken we een stop te Plantage Peperpot, een voormalige koffie- en cacaoplantage en één van de oudste uit de Surinaamse geschiedenis. De dieren hebben hier bezit van de plantage genomen en je vindt er vele vogel- en apensoorten, zoals de toekan, de kolibrie en kapucijner- en doodshoofdaapjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 19

  naar Tabiki / vrije dag

  image

  We staan vandaag vroeg op om na het ontbijt verder te trekken naar het eiland Tabiki in de Tapanahony rivier. We varen o.a. langs Bigiston, Apatu, Langatabiki, Loka Loka, de Arminavallen en de Manbari Sula. Na een 6-uur durende boottocht komen we aan op plaats van bestemming; het eiland Tabiki waar we de komende drie nachten verblijven. De boot wordt ontladen terwijl wij naar het verblijf worden geleid en kunnen genieten van het speciaal voor ons bereide avondmaal. De avond heb je voor jezelf en kun je naar eigen wens invullen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  bezoek Lesse Dede

  image

  Vandaag brengen we een bezoek aan het Inheemse dorpje Lesse Dede dat op bijna vier uur varen van Tabiki ligt. Onderweg zien we het schouwspel van tegen de stroming in varende korjalen en varen wij rustig om de stroomversnellingen heen. De schoonheid van het dorpje Lesse Dede en haar omgeving zorgen ervoor dat de lokale bevolking hier graag woont en niet graag wil verkassen.

  Na aankomst maken we een wandeling door het dorp. In Lesse Dede wonen twee inheemse stammen, de Wajana’s en de Akoerio’s. Dat zijn naast de Arowakken, Caraïben en Trio’s twee stammen die ook tot de inheemsen van Suriname behoren. Het contact met de inwoners is bijna een cultuurshock aangezien de manier van handelen en praten anders is dan dat van de moderne mens. Ze hebben een bepaalde puurheid en leven nog vrij traditioneel. We keren terug naar onze lodge in Tabiki.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 21

  dagtocht Gaan Olo

  image

  Vanuit Tabiki is het minimaal een uur varen voordat we Gaan Olo bereiken, ook wel Gaanbori soela genoemd, één van de mooiste sula’s in het beneden Tapanahony gebied. In dit gebied is de micro hydro krachtcentrale opgezet om verschillende omliggende dorpen van elektriciteit te voorzien. Het natuurlijke berglandschap is er prachtig en er heerst een bepaalde rust. Midden in de sula ligt het eilandje Futu Pasi waar we een korte wandeling maken.

  Ook bezoeken we de waterkrachtcentrale dat omringd is door palmbomen, rotsen en stroompjes. Overal lijkt water vandaan te komen. De schoonheid van de natuur is hier goed te bewonderen. We varen verder over de Marowijne rivier naar een punt waar we met korjaal en al een dam over moeten steken om bij Drietabbetje te komen. Door de lagere waterstand is het natuurschoon hier nog indrukwekkender en varen we in rustig tempo langs het oude oord Gaan Olo, wat bestaat uit tientallen eilandjes. Na deze indrukwekkende dag op het water keren we terug naar de lodge in Tabiki.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 22

  vlucht naar Paramaribo

  image

  Na een welverdiende nachtrust bij onze lodge in Tabiki en een heerlijk ontbijt maken wij ons klaar voor vertrek. We rijden naar Airstrip Drietabbetje en vliegen vervolgens in ongeveer anderhalf uur terug naar het vliegveld Zorg en Hoop te Paramaribo. De rest van de middag heb je vrije tijd en kun je de dag naar eigen wens invullen. We verblijven nog drie nachten in dezelfde accommodatie als de andere keren dat we in Paramaribo verbleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 23

  Paramaribo / optionele Paratour

  image

  Vandaag kun je zelf indelen wat je wilt doen. Je kunt er voor kiezen om een excursie naar het zuidelijk gelegen Para te maken. Het gebied wordt afgewisseld met savanne, bos, kreken en rivieren. De tour vertrekt ’s morgens vroeg richting Lelydorp waar een bezoek wordt gebracht aan een vlinderkwekerij en je uitleg krijgt over het indrukwekkende proces van cocon tot vlinder. Ook stop je bij een houtsnijwerkplaats waar de Marrons, nakomelingen van slaven, allerlei prachtige voorwerpen van boomstammen maken.

  image

  Bij Colakreek, één van de recreatieoorden in dit gebied die zijn naam te danken heeft aan de kleur van het water, kun je relaxen en zwemmen. We rijden langs enkele Marron dorpjes en hier en daar een glimp op te vangen van de spoorlijn, die tijdens de koloniale tijd tussen Paramaribo en Brownsweg liep. Als laatste bezoeken we een pottenbakkerij te Meursweg en rijden we verder naar Domburg voor een korte wandeling. Vele indrukken rijker rijden we terug naar Paramaribo

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 24

  Paramaribo / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om zelf in te delen. Geniet van de sfeer in Paramaribo of ga op jacht naar souvenirtjes voor het thuisfront. Er zijn genoeg terrasjes om op neer te ploffen en het dagelijkse leven te aanschouwen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 25

  Paramaribo – Amsterdam

  image

  Aan het eind van dag 25 vliegen we terug naar Amsterdam. Je kunt vandaag bijvoorbeeld nog een bezoek brengen aan Markt Zuid. Ook kun je een bezoek brengen aan de grootste moskee van het gehele Caribische gebied: de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam Mosque. Het kostte ruim 20 jaar om dit bouwwerk neer te zetten aangezien de hele moskee met de hand gebouwd is. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 26

  aankomst Amsterdam

  Vandaag komen we aan in Amsterdam, wat is de tijd toch snel gegaan. Hopelijk hebben jullie genoten van deze avontuurlijk reis door Suriname. Welkom in Nederland!


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 14 deelnemers
 • 14-daagse jungletocht door de meest fascinerende natuurgebieden van Suriname
 • Ontmoeting met Inheemse stammen in het pure westen van Suriname
 • Off the beaten track: tour door het ongerepte Marowijne gebied
 • Indrukwekkende tochten met een traditionele houten boot over ruige, natuurschone rivieren
 • Veel maaltijden inclusief in de reissom!
 • Ontdek het Surinaamse ‘platteland’, de historische plantages en koloniaal Paramaribo
 • Bezoek aan de Brownsberg met zijn bijzondere regenwoud en watervallen
 • Zeeschildpadden bekijken aan de legstranden van Matapica (seizoensafhankelijk)
 • Bezoek aan de Raleighvallen in het Centraal Suriname Natuur Reservaat
 • Spot vogels en kaaimannen bij natuurreservaat Bigi Pan, de grootste lagune van Suriname
 • Tijdsbesparende vlucht van het Marowijne gebied terug naar Paramaribo
 • Rechtstreekse vlucht met KLM

Groepsrondreis Avontuurlijk Suriname

Jungletocht in de smeltkroes van Zuid-Amerika

image
26 dagen vanaf € 3.449
Avontuur-Plus
Naar boven