Reisverslag van de Groepsrondreis Jordanië
< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Nine Reisbegeleider

Marhaba. Dat betekent welkom in het Arabisch en dat is wat je overal op straat de mensen hoort zeggen tegen je als buitenlander. Ze vragen of ze je kunnen helpen, of je iets wilt kopen en of je misschien een kopje thee lust. Ja, ik ben verliefd geworden, niet op een man of een vrouw, maar op het Midden Oosten. Ik heb hier veel gereisd en in 2004 naar Egypte verhuist. Jordanië is één van mijn favoriete reizen om te begeleiden, omdat die zo afwisselend is en omdat ik zo veel hou van de woestijn.

Heel vriendelijk en gastvrij zijn de mensen in Jordanië en dat is wat het reizen hier zo aangenaam maakt. Je krijgt makkelijk contact met de bevolking en iedereen spreekt wel een beetje Engels. Mijn favoriete plek is Wadi Rum, de schitterende woestijn. De kleuren in de bergen zijn op z’n mooist als de zon net opkomt en als het nog volledig stil is. Dan kruip ik uit mijn slaapzak, zoek een plekje op een rots en geniet elke keer weer. Wat voel je je daar klein en nietig. Het is een plek waar ik dagen kan verblijven, genietend van de stilte en prachtige zonsondergangen.

De schatkamer van de geschiedenis

Marhaba. Dat betekent welkom in het Arabisch en dat is wat je overal op straat de mensen hoort zeggen tegen jou als buitenlander. Ze vragen of ze je kunnen helpen, of je iets wilt kopen en of je misschien een kopje thee lust. Ja, ik ben verliefd geworden, niet op een man of een vrouw, maar op het Midden-Oosten. Ik heb hier veel gereisd en ben 8 jaar geleden naar Egypte verhuisd. Jordanië is één van mijn favoriete reizen om te begeleiden omdat deze reis zo afwisselend is en omdat ik zo veel hou van de woestijn. De mensen in Jordanië zijn heel vriendelijk en gastvrij en dat is wat het reizen hier zo aangenaam maakt. Je krijgt makkelijk contact met de bevolking en iedereen spreekt wel een beetje Engels. Maar mijn favoriete plek is Wadi Rum, de schitterende woestijn. De kleuren in de bergen zijn op z'n mooist als de zon net opkomt en als het nog volledig stil is. Dan kruip ik uit mijn slaapzak, zoek een plekje op een rots en geniet elke keer weer. Wat voel je je daar klein en nietig. Het is een plek waar ik dagen kan verblijven, genietend van de stilte en prachtige zonsondergangen. Ja, ik voel me iedere keer weer welkom bij deze vriendelijk en gastvrije mensen.

Lees hier wat Nine nog meer over Jordanië te vertellen heeft.

Groepsrondreis Jordanië

De schatkamer van de geschiedenis

image
12 dagen vanaf € 1.579 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven