Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Jordanië
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht van Amsterdam naar Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst rijden we naar ons hotel in de hoofdstad van Jordanië, Amman.

 • 2

  bezoek Jerash / naar Madaba

  image

  Na het ontbijt bezoeken we eerst het centrum van Amman, in de oudheid “Philadelphia” geheten. In de oude stad vind je verschillende historische plaatsen uit de Romeinse tijd als het Odeon, het Nymphaeum en het Romeinse theater. Wie de moeite neemt om de beklimming naar de citadel te maken, wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Jordaanse hoofdstad. Ook de wijk rond de Al-Hoesseini of King Hoessein-moskee is leuk om even rond te struinen.

  image

  Daarna rijden we door een heuvelachtig landschap met olijf- en sinaasappelbomen in ruim een uur naar Jerash. In deze goed bewaarde stad uit de oudheid woonden 20.000 inwoners, die zich voornamelijk bezighielden met de handel. De stad werd in de achtste eeuw tijdens een aardbeving grotendeels met zand bedekt. Daardoor zijn het theater, de tempels, markt en straten zo goed bewaard gebleven. Onze eigen gids vertelt je graag alles over de achtergronden van deze bijzondere plaats. In de middag rijden we naar Madaba waar we twee nachten verblijven.

  NB. Afhankelijk van het vluchtschema vindt het bezoek aan Amman plaats op dag 2 of dag 11 van de reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Madaba / bezoek Mount Nebo en de Dode Zee

  image

  Vandaag bezoeken we Mount Nebo, vanwaar Mozes het beloofde land zag. Vanaf hier heb je prachtige vergezichten over de Jordaanvallei en bij helder weer kun je zelfs Israël zien. Vervolgens rijden we naar de Dode Zee, die op ruim 400 meter beneden zeeniveau ligt. De zee bevat zoveel minerale zouten dat het onleefbaar is voor flora en fauna. De Dode Zee is zo zout dat je vanzelf blijft drijven, een bijzondere gewaarwording. Vlakbij is ook een heerlijk zwembad en we hebben de hele middag de tijd om hier te genieten. Met wat geluk maken we onder het genot van een drankje een mooie zonsondergang mee.

  image

  In Madaba kun je 's avonds genieten van een heerlijke Arabische maaltijd met salades, kofta's, humus, dolma’s en grote ronde broden maar als je liever Westers wilt eten, kan dat ook. Vandaag of morgen kun je ook een bezoek brengen aan de mozaïeken "Kaart van Palestina" die wordt bewaard in de Grieks-Orthodoxe Sint-Georgiuskerk in Madaba. Het is de oudst bewaarde en meest gedetailleerde antieke kaart van de landen in deze regio.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Kerak naar Dana Natuurreservaat

  image

  We reizen door woestijnlandschap in zuidelijke richting. De weg voert door verschillende valleien en biedt geregeld prachtige vergezichten. Onderweg brengen we een bezoek aan Kerak, een oude kruisvaarders burcht. Na de lunch rijden we verder naar het plaatsje Dana, spectaculair gelegen bovenaan een kloof. Het uitzicht over deze ruige rotsvallei is zonder meer indrukwekkend. We overnachten in een eenvoudig hotel met (enkele) gedeelde kamers en gedeeld sanitair, een accommodatie die is opgezet door The Royal Society for the Conservation of Nature. Deze instelling is opgericht om toerisme en natuurbescherming te combineren en leidt lokale mensen op tot gids.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  wandelen Dana Natuurreservaat / naar Petra

  image

  Het Dana Natuurreservaat is een van de mooiste parken van Jordanië. Er leven vele vogelsoorten, maar ook amfibieën, reptielen en andere soorten dieren. De omgeving is schitterend, overal om je heen zie je bergen en rotspartijen. In de ochtend kun je onder begeleiding van een lokale ranger een wandeling van een uur of vier maken. De ranger geeft uitleg over de vele medicinale planten, de dieren en de eerste bewoners van het gebied. De paden zijn tijdens deze wandeling niet aangelegd, waardoor je soms kleine stukjes omhoog of omlaag moet klimmen. Een goede conditie is gewenst. Wel lopen we op een laag tempo waardoor je rustig de tijd kunt nemen en van het prachtige uitzicht kunt genieten. 

  image

  Na de lunch rijden we naar Little Petra, het kleine broertje van Petra waar je ook duidelijk de bouwstijl van de Nabateeërs herkent. Onderweg zie je veehoeders met rood/wit geblokte hoofddoeken en kuddes schapen en geiten. Vervolgens rijden we door naar ons hotel in Wadi Musa (dichtbij Petra). We slapen twee nachten in een comfortabel hotel.

  Indien je op maandag, woensdag of donderdag in Petra bent kan je Petra by Night meemaken. Petra by Night is een avondvoorstelling waarbij Al Khazneh, de schatkamer van Petra, wordt verlicht met honderden waxinelichtjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Petra

  image

  Petra is absoluut één van de mooiste bezienswaardigheden in het Midden-Oosten. Deze stad van de Nabateeërs, is gebouwd in de derde eeuw voor Christus. De stad ligt verborgen in een enorm rotsgebergte en is te bereiken via een nauwe hoge kloof (de Siq). Je wandelt onder andere langs de 'Schatkamer', een uit rotsen gehouwen monument van 40 meter hoog. Het complex van Petra is een vallei vol rotstempels, offerplaatsen, graven en heeft zelfs een Romeins theater. 

  image

  Dwalend door de stad sta je versteld van de prachtige in de rotsen uitgehouwen gebouwen. Niet voor niets koos Steven Spielberg Petra als decor voor zijn Indiana Jones-film ‘The Last Crusade’. ‘s Avonds wordt de gloed die de ondergaande zon teweegbrengt op de veelkleurige stenen heel intens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Wadi Rum

  image

  ’s Ochtends heb je de mogelijkheid om nogmaals een bezoek te brengen aan Petra en nog een paar uurtjes te genieten van de mooiste gedeeltes van Petra. Na de lunch rijden we naar de woestijn van Wadi Rum. Aan de rand van de woestijn stappen we over in stoere jeeps en rijden we naar het bedoeïenenkamp. Hopelijk beleven  we een prachtige zonsondergang tussen de warme rotsen. 

  image

  We slapen twee nachten in bedoeïenententen. 's Avonds eten we gezamenlijk in een grotere tent. Daarna is het tijd om de prachtige sterrenhemel te bewonderen. Zoveel sterren heb je vast nog nooit gezien. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  te voet of per open jeep door de woestijn

  image

  We staan vroeg op om de hele dag de tijd te hebben om uitgebreid door de woestijn te trekken. Je kunt zelf beslissen hoe je de woestijn wilt verkennen. Om een goede indruk te krijgen van de afwisseling en de pracht van de woestijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een jeeptocht te maken. Op deze manier kun je bijna alle mooie plekken van het woestijngebied zien. 

  image

  Je kunt er ook voor kiezen om een wandeling te maken. De reisbegeleider informeert je uitgebreid over de verschillende excursie mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  per kameel door Wadi Rum / naar Aqaba

  image

  Na het ontbijt stappen we weer in de jeeps en genieten we voor de laatste keer van de schitterende omgeving. Wie wil kan vandaag het authentieke schip van de woestijn, de kameel, bestijgen voor een optionele indrukwekkende tocht tussen de vreemd gevormde rotspartijen. In de voetsporen van Lawrence van Arabië, de Brit die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan, trek je door kleurige in kalk- en zandsteen uitgeschuurde kloven, door brede wadi's en tussen grillig gevormde rotspartijen. 
  image

  Vanaf Wadi Rum Village rijden we in een uurtje naar Aqaba, gelegen aan de kust. De omgeving van Aqaba is een uitstekende plek om lekker te luieren aan de Rode Zee. In de avond kun je heerlijk zitten op één van de vele gezellige terrasjes die Aqaba biedt. Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel in het centrum van het stadje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Aqaba

  image

  Vandaag zijn we de hele dag in Aqaba. In Aqaba zijn er  tal van mogelijkheden om de dag mee in te vullen. Zo kun je heerlijk zwemmen vanaf het strand, relaxen bij het hotel of rustig ronddwalen in het oude centrum van Aqaba. Verder heeft Aqaba een aantal mooie strandtenten waarbij je een snorkeluitrusting kunt huren om de onderwaterwereld van Jordanië te bewonderen. Een andere optie is om een spabezoek in te plannen in een van de resorts buiten de stad. Onze reisbegeleider informeert je graag over de verschillende mogelijkheden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Aqaba / naar Amman

  image

  Na het ontbijt rijden we in ruim vier uur naar Amman, waar je de middag en avond nog kunt doorbrengen. Voor de bezienswaardigheden en mogelijkheden in Amman, zie het programma van dag 2. 


  NB. Wanneer Amman al op dag 2 is bezocht en het vluchtschema het toelaat, kiezen groepen er soms voor om de laatste ochtend door te brengen in Aqaba en pas in de middag te vertrekken naar Amman. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  vlucht terug naar Amsterdam vanuit Amman

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


  NB. De reizen die vliegen met Transavia, komen net na middernacht aan in Amsterdam. Daarmee wordt de reis officieel dus een 13-daagse reis. Bij het tabje Data & Prijzen kun je zien welke reis vliegt met Transavia en welke reis dus officieel een 13-daagse reis is. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Vlieg rechtstreeks en comfortabel
 • Bezoek aan het prachtige Dana National park
 • Twee dagen in de legendarische roze stad Petra
 • Twee nachten in de Wadi Rum woestijn, in bedoeïenententen
 • Een volkomen andere wereld op slechts enkele uren vliegen
 • Afwisselende reis met bezoek aan oude steden, tochten per kameel en snorkelen
 • Een volle dag in Aqaba waar je kunt snorkelen
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Jordanië

De schatkamer van de geschiedenis

image
12 dagen vanaf € 1.579 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven