< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Na aankomst in het hotel in Casablanca, hebben we – als je de middagvlucht hebt – nog tijd voor een klein uitje in de stad. Casablanca is een grote, moderne drukke stad, maar zonder grote souq of medina. Het hotel waar wij verblijven ligt op een centrale locatie. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  naar Rabat

  image

  ’s Ochtends is er tijd om de Hassan II Moskee te bekijken, de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is (toegang niet inbegrepen). 

  image

  Vervolgens verlaten we de drukke stad en gaan op weg naar de eerste Koningsstad en tevens hoofdstad van Marokko, Rabat. Rabat heeft  een verrassend grote en gezellige oude medina die is omringd door grote rode muren.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  naar Fes via Meknes en Volubilis

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer anderhalf uur rijden naar Meknes, een veel kleinere stad en juist daardoor heel relaxed. Vanochtend heb je tijd om Meknes te bekijken. Bezoek het prachtige mausoleum van Moulay Ismaïl, de immense stenen opslagplaatsen van Heni es-Souani of verdwaal in de oude medina.

  image

  Op weg naar Fes komen we langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Hier nemen we de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden we door naar Fes. Hier slapen we twee nachten in een comfortabel hotel.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Fes / vrije dag

  image

  Fes is de oudste van de Koningssteden en is één van de grootste nog bewoonde oude steden ter wereld. De stad heeft een geschiedenis die tot ver voor Christus terug gaat. Er zijn enkele musea te bezoeken, maar de ster-attractie van de stad is de stad zelf, en dan met name de gigantische, knusse, drukke, gezellige, indrukwekkende medina. Laat die plattegrond thuis en laat je leiden door geuren en kleuren, ezels en kinderen, het geluid van de muezzin, de bazaars en koopwaar én die onuitwisbare blik (en geur) van de leerlooierijen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  reisdag naar Midelt

  image

  Tijdens deze reisdag ervaar je de enorme verscheidenheid van de landschappen in Marokko. Je begint in een mediterraan landschap met groene velden en cypressen. Deze maken al snel plaats voor dennen-en cederbossen als je langzaam de Midden-Atlas in klimt. Na de hoogvlaktes daal je af naar een woestijnachtig plateau en rijd je richting het ontzagwekkende massief van de Hoge Atlas, de toppen zijn hier tot ver in het jaar met sneeuw bedekt. Midelt ligt aan de voet van deze imposante toppen, we komen er in de middag aan bij ons sfeervolle hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  woestijn Erg Chebbi

  image

  Weer een prachtige reisdag. We steken de Hoge Atlas door via een spectaculaire weg. We komen door de 'Tunnel des Legionnairs", door de Fransen gebouwd en langs de enige weg van noord naar zuid door de bergen. Ten zuiden van de bergen begint de woestijn echt. De bijzonder mooie Ziz vallei biedt uitzicht op uitgestrekte palmentuinen. In de namiddag komen we aan in Merzouga. Hier maken we kennis met de kamelendrijvers en hun dieren. We trekken de zandduinen van één van Marokko' s mooiste gebieden in, Erg Chebbi.

  image

  Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht en het op- en afstappen is een belevenis. Na een tijdje op een kameel zitten begin je je spieren wel te voelen. Daarom kan je het op de kameel rijden afwisselen met wandelen. Vandaag trekken we ongeveer een uur tussen de zandduinen, van waar we weer terug reizen naar ons kamp aan de rand van de woestijn. Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur. ’s Nachts slaap je in een tent of als je wilt onder de sterrenhemel.  ’s Ochtends word je wakker met op de achtergrond de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar de Todrakloof

  image

  Na afscheid te hebben genomen van onze kamelenvrienden, de zandduinen en misschien wel de meest spectaculaire zonsopkomst ooit te hebben gezien, rijden we in een uur of vier uur naar de Todrakloof. Je kunt een anderhalf uur durende wandeling door de mooie palmentuinen van Tinerhir ondernemen. Bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om, te midden van deze droogte, zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. Na een bezoek aan deze groene vallei weet je pas echt wat definitie van het woord Oase is. We overnachten hier twee nachten. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  Todrakloof / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag nog een mooie korte wandeling maken door de prachtige Todrakloof. Deze duurt ongeveer een halfuur. Gorge de Todra is een driehonderd meter hoge kloof die weids begint en steeds smaller wordt. Je loopt over een verharde weg, langs tuinen met groentes en fruitbomen. Onderweg bezichtig je eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's. Je kunt er ook voor kiezen om naar het nabij gelegen dorpje Tinerhir te gaan, de uitzichten die je onderweg tegenkomt zijn fenomenaal. We overnachten weer in het voor ons bekende hotel vlakbij de Todrakloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Aït Benhaddou via Dadeskloof

  image

  's Morgens rijden we via 'de andere' prachtige en indrukwekkende kloof: de Dadeskloof kloof. Het is maar een klein stukje rijden, dus we hebben hier de tijd om een prachtig wandeling te maken. Vervolgens reizen we verder langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' naar Aït Benhaddou. Hier bezoeken we het beroemde kasbah- complex van Aït Benhaddou. Kasbah’s zijn lemen burchten die vroeger de bewoners bescherming boden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten. Ons hotel ligt dichtbij de het Kasbah- complex. 

  image

  In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Al vele malen dienden ze als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile en Gladiator. Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unescogeld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Naar het hoge Atlasgebergte

  image

  ’s Ochtends verlaten we Aït Benhaddou en rijden we via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas naar onze volgende bestemming, een prachtige tocht van ongeveer zes uur. Deze voert dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. 

  image

  Wij verblijven in Imlil, een klein pittoresk dorp waar veel hikers overnachten voordat ze de hoogste berg van het land, de Toubkal gaan beklimmen. Vanmiddag heb je de tijd om op eigen gelegenheid het dorpje en de omgeving rondom het hotel te ontdekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Marrakech / optionele wandeling naar Aroumd

  image

  Na het ontbijt kun je naar het traditionele berberdorpje Aroumd wandelen. Aroumd is een fraai uitziend dorp, gebouwd op een vele uitlopers van het Atlas gebergte. Deze wandeling is voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. In het begin van de middag stappen we in de bus, dalen af uit de bergen en komen in de stad die Marokko zijn naam gaf, Marrakech. s' Avonds heb je genoeg tijd om deze mystieke stad te ontdekken. Morgen heb je een vrije dag. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Marrakech / vrije dag

  image

  In Marrakech heb je een volle dag de tijd om deze stad te ontdekken. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar heerlijke geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken. Je kunt hier ook heerlijke verse sinaasappelsap kopen. 

  image

  Een andere manier om Marrakech te ontdekken is per fiets. Tijdens een optionele 2.5 uur durende excursie fiets je onder begeleiding van een gids in een relaxt tempo o.a. naar het paleis van de koning, de Media, en het  Djeema-El-Fna plein. Daarnaast leert de gids je over kruiden, Marokkaanse geneesmiddelen en geschiedenis van het land en de stad. De fiets tour is een geweldige kans om de Koutubia en vele andere historische bezienswaardigheden te zien die de stad te bieden heeft per fiets. Interessant, leerzaam, milieuvriendelijk en vooral leuk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  naar Essaouira

  image

  Essaouira is een sfeervol en levendig plaatsje, omgeven door dikke stadsmuren. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, daar zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd. Dit contrasteert mooi met de blauw geschilderde deuren en luiken. De binnenstad is verkeersvrij, je kunt er heerlijk ronddwalen of plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Ook staat Essaouira bekend om zijn keur aan handwerkateliers en kunstwinkels. De sfeer is er erg aangenaam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Essaouira / vrije dag

  image

  Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren waar de oceaan op de rotsen beukt, of langs het immense strand. In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten en er worden grote houten boten gebouwd. Je kunt aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis wordt bereid waar je bij zit. We slapen hier twee nachten in een mooie riad (authentieke huizen die zijn omgebouwd en gerenoveerd tot kleinschalige en sfeervolle hotels).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Marrakech; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit erop. We staan op tijd op om naar het vliegveld van Marrakech te rijden. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de kleuren, de imposante kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Essaouira en Marrakech

  In het sfeervolle en levendige havenstadje Essaouira is altijd genoeg te zien en te beleven. Je kan hier nog wat langer nagenieten van je reis of nog wat uitrusten. Struin door de medina of loop ’s avonds langs het strand waar veel Marokkanen samen komen om wat te sporten of om vis te eten bij één van de vele stalletje

  Je verblijft twee nachten in Riad Maison du Sud in het centrum van Essouira. Een Riad is een  authentieke huis dat is omgebouwd en gerenoveerd tot een kleinschalig en sfeervol hotel. Vervolgens reis je naar Marrakech waar je een nacht verblijft in Hotel Moroccan House in het centrum van de stad. Ontbijt is inbegrepen bij de overnachtingen.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - twee overnachtingen (B&B) in Riad Maison du Sud in Essaouira
  - middagtransfer naar Marrakech
  - één nacht (B&B) in Hotel Moroccan House in Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Essaouira & Marrakech (p.p twin/double) 3 dagen v.a. € 175,-
  - verlenging Essaouira & Marrakech (p.p. single) 3 dagen v.a. € 275,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 15

  Essaouira / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Essaouira / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  naar Marrakech

  We reizen af naar Marrakech waar je een dag ter vrije besteding hebt.

 • 18

  vlucht naar Amsterdam

 • +

  3-daagse verlenging Marrakech

  Marrakech

  Je kunt deze reis ook met drie dagen verlengen in Marrakech. Je verblijft twee nachten in Riad Amina in het centrum van de stad. Een Riad is een  authentieke huis dat is omgebouwd en gerenoveerd tot een kleinschalig en sfeervol hotel. Bij de verlenging zijn het ontbijt en de transfers inbegrepen.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - transfer Essouira – Marrakech op dag 14
  - drie overnachtingen (B&B) in een riad in het centrum van Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Marrakech (prijs p.p. - twin/double) 3 dagen v.a. € 225,-
  - verlenging Marrakech (prijs p.p. - single) 3 dagen v.a. € 425,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 15

  naar Marrakech

  Met een transfer word je vandaag naar je riad in Marrakech gebracht.

 • 16

  Marrakech / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  Marrakech / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 18

  vlucht naar Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Marokko te beleven
 • Bezoek aan de Koningssteden Rabat, Meknes en Fès
 • Overnachting nabij de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Wandelen in de Todra én de Dadeskloof
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Zeer afwisselende reis: steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Alle stadsgidsen en wandelgidsen inclusief
 • Verlengingsmogelijkheden in Marrakech
 • Veel activiteiten inclusief in de reissom

Groepsrondreis Marokko Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Marokko

image
15 dagen vanaf € 1.299
Naar boven