< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Let op: De onderstaande 14-daagse route geldt voor alle reizen met vertrek in 2019. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Casablanca

  image

  Na aankomst in het hotel in Casablanca, hebben we – als je de middagvlucht hebt – nog tijd voor een klein uitje in de stad. Casablanca is een grote, moderne drukke stad, maar zonder grote souq of medina. Het hotel waar wij verblijven ligt op een centrale locatie. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  NB: Vanwege een restrictie vanuit de Marokkaanse overheid mogen chauffeurs en reisbegeleiders de aankomsthal van de luchthaven niet in. De reisbegeleider en chauffeur staan je dan ook buiten de aankomsthal op te wachten.

 • 2

  via Rabat naar Meknes

  image

  ’s Ochtends is er tijd om de Hassan II Moskee te bekijken, de grootste moskee van Marokko (en één van de grootste ter wereld). Daarnaast is het één van de weinige moskeeën in het land die voor niet-moslims toegankelijk is (toegang niet inbegrepen). Vervolgens verlaten we de drukke stad en gaan op weg naar de Koningssteden van Marokko.

  image

  We maken een korte stop in de hoofdstad van Marokko: Rabat. Deze middelgrote stad heeft een verrassend grote en gezellige oude medina die is omringd door grote rode muren. Anderhalf uur verder rijden ligt Meknes, een veel kleinere stad en juist daardoor heel relaxed. We slapen hier één nacht in een fijn hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Volubilis en Fes

  image

  Vanochtend heb je tijd om Meknes te bekijken. Bezoek het prachtige mausoleum van Moulay Ismaïl, de immense stenen opslagplaatsen van Heni es-Souani of verdwaal in de oude medina. Op weg naar Fes komen we langs Volubilis, de best bewaarde Romeinse ruïnes van Marokko. Hier nemen we de tijd om de mozaïeken, oude poorten en muren van deze oude stad te bekijken. Na Volubilis rijden we door naar Fes. Hier slapen we twee nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Fes / vrije dag

  image

  Fes is de oudste van de Koningssteden en is één van de grootste nog bewoonde oude steden ter wereld. De stad heeft een geschiedenis die tot ver voor Christus terug gaat. Er zijn enkele musea te bezoeken, maar de ster-attractie van de stad is de stad zelf, en dan met name de gigantische, knusse, drukke, gezellige, indrukwekkende medina. Laat die plattegrond thuis en laat je leiden door geuren en kleuren, ezels en kinderen, het geluid van de muezzin, de bazaars en koopwaar én die onuitwisbare blik (en geur) van de leerlooierijen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  reisdag naar Midelt

  image

  Tijdens deze reisdag ervaar je de enorme verscheidenheid van de landschappen in Marokko. Je begint in een mediterraan landschap met groene velden en cypressen. Deze maken al snel plaats voor dennen-en cederbossen als je langzaam de Midden-Atlas in klimt. Na de hoogvlaktes daal je af naar een woestijnachtig plateau en rijd je richting het ontzagwekkende massief van de Hoge Atlas, de toppen zijn hier tot ver in het jaar met sneeuw bedekt. Midelt ligt aan de voet van deze imposante toppen, we komen er in de middag aan bij ons sfeervolle hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  woestijn Erg Chebbi

  image

  Weer een prachtige reisdag. We steken de Hoge Atlas door via een spectaculaire weg. We komen door de 'Tunnel des Legionnairs", door de Fransen gebouwd en langs de enige weg van noord naar zuid door de bergen. Ten zuiden van de bergen begint de woestijn echt. De bijzonder mooie Ziz vallei biedt uitzicht op uitgestrekte palmentuinen. In de namiddag komen we aan in Merzouga. Hier maken we kennis met de kamelendrijvers en hun dieren. We trekken de zandduinen van één van Marokko' s mooiste gebieden in, Erg Chebbi.

  image

  Vanaf de rug van een kameel heb je een prachtig uitzicht en het op- en afstappen is een belevenis. Na een tijdje op een kameel zitten begin je je spieren wel te voelen. Daarom kan je het op de kameel rijden afwisselen met wandelen. Vandaag trekken we ongeveer een uur tussen de zandduinen, van waar we weer terug reizen naar ons kamp aan de rand van de woestijn. Terwijl de zon ondergaat bereidt de kok een maaltijd rond het kampvuur. ’s Nachts slaap je in een tent of als je wilt onder de sterrenhemel.  ’s Ochtends word je wakker met op de achtergrond de immense zandduinen, een geweldige ervaring!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar de Todrakloof

  image

  Na een fantastische zonsopkomst rijden we in een uur of vier naar de Todrakloof. We maken een mooie wandeling van anderhalf uur door palmentuinen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen hier al eeuwen in staat zijn om, te midden van deze droogte, zo'n groen en vruchtbaar gebied in stand te houden. Je loopt over kleine paadjes, langs tuinen met groentes en fruitbomen. Onderweg bezichtigen we eeuwenoude lemen dorpjes en kasbah's. We overnachten hier een nacht vlakbij de kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar de Dadeskloof

  image

  's Morgens is er tijd om nog een wandeling door de prachtige Todrakloof te maken. Als iedereen terug is vervolgen we onze weg naar 'die andere' indrukwekkende kloof: de Dadeskloof. Het is maar een klein stukje rijden, hier hebben we dus ruim de tijd om nog meer prachtige wandelingen te maken. We overnachten ook hier een nacht in de buurt van de kloof.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Aït Benhaddou

  image

  Langs de 'Weg van de Duizend Kasbah's' rijden we naar Aït Benhaddou. Hier bezoeken we het beroemde kasbah- complex van Aït Benhaddou. Kasbah’s zijn lemen burchten die vroeger de bewoners bescherming boden tegen vijandige stammen en dienden als opslagplaats voor de oogsten.

  image

  In Aït Benhaddou bevinden zich zeven kasbah’s bij elkaar, die tegen een heuvel zijn aangebouwd. Al vele malen dienden ze als decor voor films, waaronder The Jewel of the Nile en Gladiator. Omdat de lemen burchten door de jaren heen erg in verval zijn geraakt, zijn ze recentelijk met Unescogeld gerenoveerd. Dwaal door het labyrint van straatjes en bewonder het uitzicht van de hoge torens.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Marrakech

  image

  ’s Ochtends vroeg verlaten we Aït Benhaddou en rijden we via de spectaculaire Tizi n’Tichkapas naar Marrakech, een prachtige tocht van ongeveer vijf uur. Deze voert dwars door de Hoge Atlas en biedt adembenemende vergezichten op bergdorpjes die met hun groene akkers fel afsteken tegen de rode aarde. We dalen af uit de bergen en komen in de stad die Marokko zijn naam gaf, Marrakech.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Marrakech / vrije dag

  image

  In Marrakech heb je een volle dag de tijd om deze stad te ontdekken. Bekijk de immense medina (oude ommuurde stad), de imposante paleizen, tuinen en de vorstengraven. Marrakech is een juweel van Marokkaans-islamitische bouwkunst. ‘s Avonds is het heel gezellig op het Djemaa el-Fna plein waar heerlijke geuren opstijgen van de vele eettentjes en slangenbezweerders, waarzegsters, acrobaten en muzikanten het toegestroomde volk vermaken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Essaouira

  image

  ’s Ochtends rijden we in een uur of drie naar de Atlantische kust. Essaouira is een sfeervol en levendig plaatsje, omgeven door dikke stadsmuren. Waar Marrakech de bijnaam “rode stad” heeft, daar zijn in Essaouira alle huizen wit geschilderd. Dit contrasteert mooi met de blauw geschilderde deuren en luiken. De binnenstad is verkeersvrij, je kunt er heerlijk ronddwalen of plaatsnemen op één van de vele terrasjes. Ook staat Essaouira bekend om zijn keur aan handwerkateliers en kunstwinkels. De sfeer is er erg aangenaam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Essaouira / vrije dag

  image

  Je kunt een wandeling maken over de stadsmuren waar de oceaan op de rotsen beukt, of langs het immense strand. In de kleurrijke haven staat alles in het teken van de visvangst. Er wordt verse vis aangevoerd, vissers zijn bezig met hun netten en er worden grote houten boten gebouwd. Je kunt aanschuiven bij één van de visstalletjes waar de vis wordt bereid waar je bij zit. We slapen hier twee nachten in een mooie riad (authentieke huizen die zijn omgebouwd en gerenoveerd tot kleinschalige en sfeervolle hotels).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Marrakech; vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit erop. We staan heel vroeg op om naar het vliegveld van Marrakech te rijden. Wat je van Marokko zult onthouden zijn de kleuren, de imposante kasbah's, de geuren, de mystiek en vooral de bijzonder aardige en gastvrije mensen. Voor de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Verlengingspakketten

 • +

  3-daagse verlenging Marrakech

  Marrakech

  Je kunt deze reis ook met drie dagen verlengen in Marrakech. Je verblijft twee nachten in Riad Amina in het centrum van de stad. Een Riad is een  authentieke huis dat is omgebouwd en gerenoveerd tot een kleinschalig en sfeervol hotel. Bij de verlenging zijn het ontbijt en de transfers inbegrepen.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - transfer Essouira – Marrakech op dag 14
  - drie overnachtingen (B&B) in een riad in het centrum van Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Marrakech (prijs p.p. - twin/double) 3 dagen v.a. € 225,-
  - verlenging Marrakech (prijs p.p. - single) 3 dagen v.a. € 425,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 14

  naar Marrakech

  Met een transfer word je vandaag naar je riad in Marrakech gebracht.

 • 15

  Marrakech / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  Marrakech / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 17

  vlucht naar Amsterdam

 • +

  3-daagse verlenging Essaouira en Marrakech

  In het sfeervolle en levendige havenstadje Essaouira is altijd genoeg te zien en te beleven. Je kan hier nog wat langer nagenieten van je reis of nog wat uitrusten. Struin door de medina of loop ’s avonds langs het strand waar veel Marokkanen samen komen om wat te sporten of om vis te eten bij één van de vele stalletje

  Je verblijft twee nachten in Riad Maison du Sud in het centrum van Essouira. Een Riad is een  authentieke huis dat is omgebouwd en gerenoveerd tot een kleinschalig en sfeervol hotel. Vervolgens reis je naar Marrakech waar je een nacht verblijft in Hotel Moroccan House in het centrum van de stad. Ontbijt is inbegrepen bij de overnachtingen.

  Indien bovenstaande accommodaties op de aangevraagde datum volgeboekt zijn, reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie waarover de reisbegeleider je ter plaatse zal informeren. Tevens ontvang je van hem of haar alle overige informatie die betrekking heeft op het door jou geboekte verlengingspakket.

  Bij deze verlenging is inbegrepen:
  - twee overnachtingen (B&B) in Riad Maison du Sud in Essaouira
  - middagtransfer naar Marrakech
  - één nacht (B&B) in Hotel Moroccan House in Marrakech
  - transfer naar het vliegveld van Marrakech


  - verlenging Essaouira & Marrakech (p.p twin/double) 3 dagen v.a. € 175,-
  - verlenging Essaouira & Marrakech (p.p. single) 3 dagen v.a. € 275,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 14

  Essaouira / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 15

  Essaouira / vrije dag

  Vrij verblijf

 • 16

  naar Marrakech

  We reizen af naar Marrakech waar je een dag ter vrije besteding hebt.

 • 17

  vlucht naar Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 26 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Marokko te beleven
 • Bezoek aan de Koningssteden Rabat, Meknes en Fès
 • Overnachting nabij de prachtige zandduinen van Erg Chebbi
 • Wandelen in de Todra én de Dadeskloof
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en met een vleugje avontuur
 • Zeer afwisselende reis: steden, zandduinen, palmtuinen en bergen
 • Alle stadsgidsen en wandelgidsen inclusief
 • Verlengingsmogelijkheden in Marrakech
 • Veel activiteiten inclusief in de reissom
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis Marokko Hoogtepunten

Zeg salaam aleikum tegen Marokko

image
14 dagen vanaf € 999
Naar boven
 

Sawadee Reisevent 24 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou (foto: Merlijn Doomernik)
 • Lezing door reisjournalist Sander Groen
 • Tafelsessies: reizigers voor reizigers
 • Een schaatsbaan!
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.