< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Calgary

  image

  Voor het juiste vluchtschema verwijzen we naar de informatie onder het tabje vluchtinfo. Op de luchthaven wordt je opgewacht door onze lokale reisbegeleider en naar het hotel gebracht. 

 • 2

  naar Banff Nationaal Park

  image

  In de ochtend laten we de stad achter ons en gaan we op weg naar Banff Nationaal Park. Onderweg kun je genieten van de mooie landschappen waar we doorheen rijden. Onder begeleiding van de reisbegeleider leg je een route af in de buurt van Banff waarbij je Lake Minnewanka, Bow Falls en via een korte steile wandeling, Tunnel Mountain bezoekt. We kamperen twee nachten nabij Banff.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
  • Diner
 • 3

  Banff Nationaal Park

  image

  Banff is Canada's oudste en beroemdste nationale park. De valleien en bergen werden 75 miljoen jaar geleden gevormd en zijn een ideaal decor voor verschillende buitensport activiteiten. Vandaag maak je een begeleidde wandeling in de buurt van Banff en verken je de schitterende omgeving. Hier ontdek je kristalheldere meren zoals de Johnston Lake Loop of de Fenland Trail waarbij je over houten bruggen en langs de oever van de rivier loopt. Daarnaast zijn er genoeg kansen om wilde dieren te spotten zoals elanden, berggeiten en met geluk misschien wel een beer. 

  image

  Het stadje Banff is met zijn café's, winkels en uitgaansleven een ideale plek om even te relaxen en door het stadje te slenteren. Vlakbij Banff kun je een gondel nemen en na enkele minuten sta je bovenop de bergen die Banff omringen en heb je (als het weer mee zit) een fenomenaal uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Weer beneden kun je heerlijk ontspannen in het natuurlijke heetwaterbad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 4

  Naar Golden via Kootenay Nationaal Park

  image

  Vanuit Banff verlaten we "Wild Rose Country" Alberta en komen we in een andere provincie van Canada: "Beautiful British Columbia". Langs de bergen rijden we naar Kootenay Nationaal Park waar we vervolgens stoppen om een wandeling te maken. Het nationaal park staat bekend om zijn diverse landschappen, van graslanden tot hoge bergen met gletsjers. Via de Kootenay Highway die parallel loopt aan de Kootenay rivier, kom je uiteindelijk uit bij de Radium Hot Springs. Onderweg ga je door de Sinclair Canyon die als nauwe doorgang functioneert. Aangekomen bij de Radium Hot Springs kun je genieten van het warme water in het grootste mineraalzwembad van Canada. In Golden slapen we twee nachten in een hotel.  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  Golden / bezoek Revelstoke via Glacier NP

  image

  We vervolgen onze weg en via de Rogers Pass rijden we in ongeveer 1,5 uur naar Glacier Nationaal Park met zijn 400 gletsjers. De Rogers Pass is één van de ruigste gebieden van West Canada en werd vernoemd naar Major A.B. Rogers die een spoorlijn wilde aanleggen richting het westen in de Selkirk Mountains. In de buurt van Revelstoke maken we een wandeling, waarna we weer terug rijden naar Golden voor de overnachting. 

  image

  Als één van de zeven nationale parken in British Columbia is Glacier Nationaal Park de ideale plek om een mooie dagwandeling te maken. Het park bestaat uit duizenden vierkante kilometers aan bossen, ruige bergtoppen en weiden. De valleien zijn gevormd door de slijtende werking van de gletsjers waarin veelal meren zijn ontstaan. Er zijn hier ook veel dieren te vinden, waaronder otters, grizzlyberen en bevers. Dit park biedt een aantal prachtige uitzichten tijdens de inspannende wandelingen.

  image

  Naast Glaciar Park bezoeken we ook Revelstoke National Park. In dit nationaal park zijn er wat minder uitdagende wandelingen  dan in het andere park. In Revelstoke is er een weg naar de alpine omgeving zonder enorme hoogteverschillen tijdens de wandeling. Hierdoor krijgen de personen die liever geen intensieve wandeling willen maken ook een geweldige alpine ervaring. 

 • 6

  naar Lake Louise

  image

  Vanmorgen hebben we tijd om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken nabij Golden. Zo kan je over de Golden Skybridge lopen met prachtig uitzicht op de Purcell en Rocky bergketens, terwijl een 200 meter hoge wateval naar beneden klettert. Een andere optie is om te gaan raften op de Kicking Horse-rivier in Golden, dat beroemd is vanwege zijn avontuurlijke waterwegen en adembenemend uitzicht op de Rocky Mountains. 


  image

  Of verken het Yoho Nationaal Park tijdens een optionele, begeleidde wandeling  waarbij je spectaculaire watervallen kunt zien zoals de Takakkaw waterval die 384 meter hoog is. De naam Yoho is een woord voor 'wonder', wat in dit geval zeer toepasselijk is. Daarnaast bevindt zich hier het bijzondere Lake O'Hara dat volgens velen één van de mooiste meren van de Rockies is.  In de middag rijden we naar Lake Louise waar we twee nachten kamperen.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
  • Diner
 • 7

  Lake Louise

  image

  De dag start met een schitterende wandeling bij het beroemde Lake Louise. De turkooizen kleur en de witte toppen en naaldbossen op de achtergrond hebben ervoor gezorgd dat het de bijnaam “juweel van de Rockies” heeft gekregen. Ook hier kun je kanoën, maar het loont echt de moeite een pittige wandeling in de omliggende bergen te maken. Hierna bezoeken we het azuurblauwe Moraine Lake. Deze opvallende kleur is tot stand gekomen doordat het gevoed wordt met gletsjerwater. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  naar Jasper Nationaal Park via Icefield Parkway

  image

  Vanuit Lake Louise nemen we de "Icefield Parkway" route naar Jasper. Deze staat bekend als één van de mooiste routes in de wereld. De weg kronkelt tussen gigantische bergen, gletsjers en ijsvelden. Langs de weg groeien volop dennen waar de kans groot is beren te zien. Hogerop zijn de bergen kaal en bedekt met sneeuw en ijs en op sommige plekken is ook het Columbia Icefield goed zichtbaar. Tussendoor stoppen we vaak om van deze hoogtepunten te genieten. We kamperen drie nachten nabij het plaatsje Jasper.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  Jasper Nationaal Park

  image

  Heb je zin in een wandeling, ga dan vandaag mee met de reisbegeleider voor een mooie wandeling langs Maligne Lake - een prachtig turkoois bergmeer. Mocht je liever iets anders willen doen dan wandelen, dan is dit de ideale plek om te kanoën of voor het maken van een boottocht rond het pittoreske meer (beide optioneel). Je kunt hier ook simpelweg een bankje opzoeken om het indrukwekkende uitzicht tot je te nemen. We ronden de dag af met een bezoek aan Maligne Canyon, een diepe kloof waar de Maligne rivier te voorschijn komt nadat hij kilometers lang onder de grond door stroomt vanaf Maligne Lake.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  Jasper Nationaal Park

  image

  Jasper staat bekend om zijn wild zoals bevers, elanden, Wapiti herten, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren. Je kunt vandaag met de reisbegeleider een wandeling maken in de Valley of the Five Lakes. Maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan mountainbiken of paardrijden in de omgeving van Jasper (beide optioneel). Of neem de Jasper SkyTram voor een indrukwekkend uitzicht van 2.263 km boven zeeniveau - de hoogste én langst geleide kabelbaan in Canada. Aan het einde van de middag bezoeken we het plaatsje Jasper. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  naar Wells Gray Provincial Park

  image

  We verlaten Jasper Nationaal Park en rijden naar het merenrijke Wells Gray Provincial Park, een van de grootste provinciale parken van British Columbia. We genieten van de prachtige natuur en mooie landschappen. In de loop van de middag komen we aan in Wells Gray waar we de komende twee nachten kamperen. Houd er rekening mee dat de camping primitief is. Er zijn geen douches aanwezig of toiletten die doorspoelen. Wel vind je er het echte ruige kamperen zoals de Canadezen dat gewend zijn. In de avond is het gezellig om samen bij het kampvuur te luisteren naar elkaars verhalen. 

  Wilde dieren
  Canada heeft een uiterst rijke fauna, en wilde dieren zullen hier dan ook zeker ons pad kruisen. Vooral 's ochtends en 's avonds komen beren te voorschijn. Deze dienen met de nodige omzichtigheid te worden bejegend, zeker als ze jongen hebben! Tijdens het kamperen is het van belang dat bepaalde regels nageleefd worden, wil je 's nachts niet verrast worden door een ongenode gast. Enige voorzichtigheid is ook op zijn plaats met herten en elanden. De reisbegeleider geeft hier uitgebreide instructies over.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Wells Gray Provincial Park, 2-daagse kanotocht

  image

  De komende twee dagen maken we een kanotocht over de rustige en heldere meren van Wells Gray. We vertrekken in de ochtend naar Clearwater Lake om daar te beginnen aan onze tocht. We kanoën zo'n 3 uur naar ons kamp van vannacht. Houd er rekening mee dat dit kamp wederom primitief is. Er zijn geen douches aanwezig of toiletten die doorspoelen. 

  Wil je deze dagen liever niet kanoën, maar bijvoorbeeld wandelend van het fantastische Wells Gray Provincial Park genieten? Laat het dan aan de reisbegeleider weten aan het begin van de reis, na aankomst in Calgary, zodat hij of zij dit kan regelen (indien beschikbaar).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Wells Gray Provincial Park, 2-daagse kanotocht / Kamloops

  image

  Vandaag kun je een kanoën op Clearwater Lake. Het water van het meer is zó helder en schoon dat je tijdens de tocht je waterfles met water uit het meer kunt vullen. Misschien wel het lekkerste water dat je ooit hebt geproefd! Of je kunt in de buurt van het kamp een wandeling maken. 

  image

  's middags rijden we verder naar Kamloops, dat bekend staat als de toernooihoofdstad van Canada. Het is een zeer actieve stad waar jaarlijks veel uiteenlopende sportieve evenementen worden georganiseerd. We overnachten in een hotel in de buurt van Kamloops Lake.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 14

  naar Hope

  image

  Vandaag is een lange reisdag waarbij we de sporen volgen van vroegere bonthandelaren en goudzoekers. Aan het einde van de middag komen we aan in het pittoreske stadje Hope, dat prachtig in een bocht aan de Fraser-rivier ligt. In vroegere jaren had de Hudson Bay Company hier een fort om de belangen in de pelshandel te beschermen. We kamperen er één nacht in de buurt van Hope. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 15

  naar Victoria, Vancouver Island

  image

  Vanmorgen rijden we naar het havenstadje Tsawwassen waar vandaan de veerboot ons naar Vancouver Island brengt. Tijdens de anderhalf uur durende overtocht kan je met een beetje geluk dolfijnen en walvissen zien! Het eiland heeft veel te bieden, zoals prachtige natuur, beren, walvissen, orka's, gigantische golven en oeroude bomen. Bovendien telt Vancouver Island één van de meest charmante steden in Canada, Victoria. Hier slapen we dan ook twee nachten in een hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Victoria, Vancouver Island

  image

  Victoria wordt de meest Engelse stad van Canada genoemd. Erg leuk om dan ook de Brits koloniale sfeer te proeven tijdens een high tea, letterlijk en figuurlijk. Of bezoek een van de Engelse tuinen zoals de Butchart Gardens in Swartz Bay. Vanuit Victoria kun je een walvisexcursie maken op zoek naar grijze walvissen of orka's. Liever wat meer uitdaging en toe aan een actieve besteding? Het is een aanrader om de 'Galopping Goose trail' te fietsen.

 • 17

  naar Tofino, Vancouver Island

  image

  We rijden dwars over Vancouver Island naar Tofino, een tocht van ongeveer 300 kilometer. Het is een prachtige tocht waarbij we onderweg het McMillan Provincial Park passeren, een stuk ongerept oerbos met reusachtig grote Douglas Fir Bomen. Vanuit Tofino gaan we verder met de ontdekkingstocht en verkennen we het westelijke gedeelte van het eiland. Het stadje is een paradijs voor natuurliefhebbers met spectaculaire wandelpaden, prachtige stranden en diverse wilde diersoorten. De komende drie nachten kamperen we in de omgeving van Tofino.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 18

  Tofino, Vancouver Island

  image

  De komende twee dagen hebben we de tijd om de mooie omgeving van Tofino te verkennen. De beste manier om de kleine eilandjes voor de kust te ontdekken is per zeekajak. Via de reisbegeleider kun je verschillende optionele activiteiten doen, waaronder surfen, kajakken of walvissen spotten tijdens een boottocht. Op de stranden of wandelpaden kom je langs ruige rotsen en kun je genieten van een mooie zonsondergang. Vergeet vooral je verrekijker niet voor kijkplezier op verre afstand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 19

  Tofino, Vancouver Island

  image

  Vandaag heb je de dag ter eigen besteding en kun je deze naar eigen wens indelen. In de wateren tussen de kleine eilandjes leven  bultrugwalvissen, grijze walvissen en orka’s, die je vrijwel zeker vanaf  kleine bootjes kunt zien. Of ga op zoek naar zwarte beren die voedsel verzamelen op het strand. Een bezoek aan Pacific Rim National Park is ook een mogelijkheid. We kamperen hier nog 1 nacht.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 20

  naar Vancouver

  image

  Na het ontbijt rijden en varen we terug naar Tsawwassen. Vandaar is het nog een uur rijden naar Vancouver, alles bij elkaar een behoorlijk lange reisdag. Vancouver is mooi gelegen aan de kust, met in het noorden een haven aan de oceaan en in het zuiden een brede rivier, tegen de achtergrond van vaak besneeuwde bergen in het oosten. We overnachten één nacht in een hotel nabij de luchthaven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  terugvlucht naar Amsterdam

  In de loop van de dag brengt de shuttlebus van het hotel ons terug naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam en eindigt deze mooie reis door Canada. 

 • 22

  aankomst in Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Incl 2-daagse avontuurlijke kanotocht in Wells Gray
 • Reizen in kleine groep van maximaal 12 deelnemers
 • Veel maaltijden al inclusief
 • Kamperen voor een optimale natuurbeleving
 • Maar liefst 5 nachten op Vancouver Island
 • Kamperen op unieke plekken, afgewisseld met comfortabele hotelovernachtingen
 • Vaak drie nachten op één plaats, dus niet iedere dag reizen
 • Veel kans op het zien van grizzly- en zwarte beren, herten, bultrugwalvissen, orka's
 • Goede combinatie van steden, adembenemende meren en mooie nationale parken
 • Bezoek aan de parken Banff, Kootenay NP, Glacier Park, Mount Revelstoke, Lake Louise, Yoho, Jasper, Wells Gray en Pacific Rim NP (inclusief entreegelden)
 • Reizen met een comfortabel minibusje, de bagage gaat in een trailer

Groepsrondreis Canada West - Kampeer/hotel reis

Beren op de weg

image
22 dagen vanaf € 4.549 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven