< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Reykjavik

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. Deze avontuurlijke rondreis begint in het IJslandse Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. We slapen één nacht in een hotel in Reykjavik.

 • 2

  aan boord

  image

  Vandaag gaan we aan boord. We vliegen eerst van Reykjavik naar Constable Point waar ons zeilschip, de Rembrandt van Rijn, al op ons ligt te wachten. De expeditie kan nu echt gaan beginnen! Aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. Geniet op het dek of binnen achter het raam van de prachtige omgeving onder het genot van een warm kopje thee of koffie, terwijl we de haven verlaten.

  Optioneel Tweepersoons buitenhut

  Tijdens deze reis slaap je in een binnenhut met stapelbed en privé douche/toilet (1 hut). Ook kun je ervoor kiezen om tegen een meerprijs in een tweepersoons buitenhut te verblijven. Deze hut heeft een patrijspoort waardoor je vanuit je hut naar buiten kunt kijken. 

 • 3

  Volquart Boons kust

  image

  We varen naar de zuidkust van de Scoresby Sund, de zogenaamde Volquart Boons kust. Op dit punt kun je vele prachtige gletsjers bewonderen die uitkomen in zee. De grootste gletsjers zijn de Romangletsjer, met een lengte van 40 km, en de Bartholingletsjer die meer dan 47 km lang is. We gaan op onderzoek uit met een zogenaamde Zodiac (stevige rubberboot met buitenboord motor) en varen langs de indrukwekkende gletsjers. Houd je ogen open, want je kunt hier aan het eind van de zomer de Kleine Alken zien broeden. Ook heb je kans om een sneeuwwitte poolhaas te spotten. 


 • 4

  Danmark

  image

  We varen verder naar de Fønfjord . Bij de ingang van de fjord ligt het eiland Danmark. Hier zijn de overblijfselen van een verlaten Inuit nederzetting te vinden. De Inuit zijn de Eskimo bevolking van Groenland. Op het eiland vind je stenen die in cirkelvorm liggen. Deze werden gebruikt als fundatie en versteviging van de zomerhuizen. Ook zijn er op het eiland overblijfselen van winterhuizen en graven te vinden. We maken een mooie wandeling over het eiland, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving. De grote ijsbergen die drijven langs het eiland zul je niet snel vergeten.

 • 5

  Røde

  image

  Vandaag gaan we dieper de Scoresby Sund in. De kleuren van de omringende bergen veranderen langzaam in rood. We komen aan bij het eiland Røde , dat rood betekent. Het eiland bestaat uit rode zandsteen met prachtige pilaren en basalt structuren. Het is een spectaculair en bizar gezicht. Het rode van het eiland steekt prachtig af tegen de blauwwitte ijsbergen die het eiland omringen. 

 • 6

  Røde

  image

  Geniet van het ontbijt op de Rembrandt  van Rijn waarna je ook vandaag de tijd hebben om het eiland Røde te ontdekken. Geniet van het prachtige uitzicht en dwaal over het eiland. Op deze plek kun je de mooiste foto's schieten. 

 • 7

  Schiereiland Kaap Hofmann

  image

  We varen verder naar het schiereiland Kaap Hofmann, waar we ook aanleggen. Vandaag kun je prachtige wandelingen maken. Op het schiereiland heb je de kans om muskusossen te zien grazen. Ook kun je opzoek naar wit wordende sneeuwhoenderen en poolhazen die tussen de oranjerode bessenstruikjes extra goed opvallen. 's Avonds kun je genieten van een adembenemende zonsondergang. De roodoranje kleuren zijn prachtig op het water en de omliggende ijsbergen. Zodra het donker is heb je bij helder weer grote kans op het zien van het magische natuurfenomeen, het noorderlicht. 

 • 8

  Ø Fjord

  image

  We varen door een van de meest spectaculaire fjorden, de Ø fjord. Dit lange en smalle fjord heeft aan beide kanten bergen van wel 2000 meter hoog. In de fjord drijven immens grote ijsbergen waar we langzaam aan voorbij varen. Aan het eind van de middag leggen we aan in Jyttehavn. 

 • 9

  Sydkap

  image

  We varen verder naar de zuidpunt van Scoresby. Hoe zuidelijker we gaan, hoe groter de ijsbergen worden. De fjorden zijn hier wel 400 meter diep, maar toch zijn de meeste ijsbergen hier vastgelopen. Dichtbij de Sydkap kunnen we overblijfselen van winterhuizen van de Thule cultuur zien. Het blijkt dat hier hele families in een huis de winter doorbrachten. De Thule leefde hier van de jacht en visvangst. Ze joegen onder andere op de Groenlandse walvis, die goed was voor vlees en bouwmaterialen. De ribben van de walvis werden bijvoorbeeld gebruikt om huizen van te bouwen.

 • 10

  Ittoqqortoormiit

  image

  Itoqqortoomiit is Oost Groenlands meest noordelijke gemeenschap waar traditionele en moderne levensstijlen elkaar afwisselen. Itoqqortoomiit heeft ongeveer 400 inwoners. Ze leven nog op de ouderwetse manier van de jacht en visvangst. Wanneer je door Itoqqortoomiit heen loopt, zie je overal vissen en zeehonden die hangen te drogen. Ook een enkele ijsberenvacht hangt opgespannen. Naast de inwoners zijn ook sledehonden hier onmiskenbare bewoners. Bij helder weer heb je ook vanavond weer kans om het noorderlicht te zien.  • 11

  Jameson Land

  image

  We leggen aan bij Kap Stewert, aan de zuidkust van Jameson Land. Hier kun je goed zien dat trekvogels bij elkaar komen voor ze hun tocht naar het zuiden beginnen. Ook zijn hier muskusossen te vinden. Wanneer je geluk hebt kun je lemmingen zien opzoek naar voedsel om zo dik mogelijk de winter in te gaan. 

 • 12

  Constable Point / naar Reykjavik

  image

  De expeditie zit er op. We leggen weer aan bij Constable Point en nemen afscheid van de Rembrandt van Rijn. Geniet tijdens de vlucht nog één maal van de indrukwekkende natuur van Oost Groenland voor we weer voetzetten in IJsland. We overnachten één nacht in een hotel in Reykjavik. 

 • 13

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Wandeltochten over de toendra's van Groenland
 • Zodiactocht langs indurkwekkend gletsjers
 • Kans op het spotten van Muskusossen, poolhaas, sneeuwhoen en diverse vogelsoorten
 • Aan boord van comfortabel en sfeervol zeilschip
 • Regelmatig (land)excursies met wandelingen
 • Max. 33 passagiers // internationaal gezelschap
 • Zeilreis met expeditiesfeer / volpension
 • Bezoek aan een Inuit gemeenschap in Ittoqqortoormiit
 • Kans op het aanschouwen van het magische natuurfenomeen, het noorderlicht

Groepsrondreis per zeilboot naar Oost-Groenland

Niet boekbaar

Naar boven