Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis Spitsbergen
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Optionele excursie(s) 

  Tijdens deze reis zijn (verschillende) optionele excursies te kiezen.

  Optioneel Kajakken / €695,00 per persoon

  image

  Het optionele zeekajakken moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks is. Bij boeking kan dus nog geen garantie gegeven worden. Kajaks kunnen niet gedeeld worden. Behalve de vanzelfsprekende goede conditie is de enige echte vereiste om op dit ijskoude water te mogen kajakken ervaring! De pool is geen goede plek om te leren kajakken. Het water is letterlijk ijskoud en als je omslaat moet je weten hoe je weer rechtop komt. Je gaat indien mogelijk twee keer per dag het water op terwijl de anderen per zodiac een tocht maken. Je gaat minder of korter aan land dan wanneer je per zodiac gaat. Natuurlijk kun je ook besluiten een keer niet mee te gaan kajakken, maar mee te gaan met de zodiacs. De tochten duren maximaal 2½ uur en er gaat een gekwalificeerde gids en een back-up zodiac mee. Voor alle materialen wordt gezorgd, van peddels tot dry suits. Een kajaktocht kan elk moment worden afgezegd of afgebroken bij slecht weer of harde wind.

  LET OP: Mocht je van plan zijn om te gaan kajakken, check dan of je hiervoor verzekerd bent en sluit zo nodig een aparte verzekering af. Veel reisverzekeringen bieden geen dekking voor dergelijke activiteiten.

  Optioneel Peddelen / €195,00 per persoon

  image

  Verken de oceaan vanuit een kajak en geniet van deze adembenemende landschappen. Het wordt zeker een onvergetelijke ervaring, waar je ook nog bijzondere dieren in het wild kunt bewonderen. Voor deze excursie is geen ervaring vereist, een goede conditie is natuurlijk altijd wel een bijkomend voordeel. De kajaks zijn stabieler, ruimer en zachter dan de doorsnee harde kajaks, waardoor het peddelen makkelijker en minder risicovol is dan het kajakken.


  Je bent ongeveer 1 à 1,5 uur op het water en wordt begeleid door ervaren gidsen. De excursie vindt alleen plaats bij gunstige weersomstandigheden, waardoor je heerlijk kunt paddelen in rustige baaien en havens. 


  Deze excursie moet bij boeking aangemeld worden. Er is hiervoor beperkt plek (afhankelijk van het schip maximaal 10 of 16), aangezien er per schip slechts een beperkt aantal kajaks beschikbaar is.

 • 1

  | vlucht Amsterdam - Helsinki

  image

  Er zijn geen vluchten die je op één dag tot aan Longyearbyen kunnen brengen. Daarom overnachten we op de heenreis in Helsinki. Voor het vluchtschema verwijzen we naar het kopje "Vluchtgegevens".

 • 2

  | vlucht naar Spitsbergen, aan boord

  image

  Vandaag vliegen we naar Spitsbergen. Afhankelijk van je vluchtschema word je bij aankomst naar het centrum van Longyearbyen gebracht. Longyearbyen is de meest noordelijke stad ter wereld met meer dan 1000 inwoners (het inwoneraantal schommelt rond de 2000) en de naam is eenvoudiger dan het lijkt. De stad werd vernoemd naar de Amerikaans John Longyear en 'byen' betekent eenvoudig 'het dorp". Het museum is een aanrader. Hier kun je al heel veel te weten komen over de expedities die vanaf Spitsbergen vertrokken op zoek naar de noord-oost passage en natuurlijk de race om de Noordpool zelf.

  image

  In de namiddag wordt je naar het schip gebracht en ga je aan boord. Je maakt kennis met de crew en het schip en onder het genot van een hapje en drankje wordt het begin van de expeditie gevierd.

 • 3

  | varen rond Spitsbergen

  image

  Doel van deze expeditie is om het grootste eiland in de archipel, Spitsbergen, te verkennen, maar als de omstandigheden het toelaten, zullen we ook kleinere eilanden proberen te bezoeken.


  image

  In het noordwesten van Spitsbergen ligt de nederzetting Smeerenburg, ooit ‘blubberstad’ genoemd. Hier kun je zien wat over is gebleven van de traankokerijen waarmee de Nederlandse walviswaarders in de 17e eeuw spek uit de walvissen wonnen. Ook de walvisbotten die hier liggen herinneren aan deze tijd. 

  image

  Hoe noordelijker we varen, hoe kouder het wordt. We passeren zelfs de 80-graden noorderbreedte, minder dan 1000 kilometer van de Noordpool. We varen langs Moffeneiland, waar een park ter bescherming van de walrussen is gevestigd. Behalve de reusachtige walrussen die je hier kunt observeren, is er kans om ijsberen te zien.

  image

  Naast de vele soorten vogels en zoogdieren is ook de natuur van Spitsbergen overweldigend. We wandelen tussen honderden miljoenen jaren oude rotsformaties en kijken uit over enorme toendra en ijsvelden.

  image

  Wie alleen op tv de mensen met Nieuwjaar in de koude zee zag duiken, heeft nu de kans om dit ruim te overtreffen. Voor wie durft bestaat er de mogelijkheid om een duik te nemen in het bijna bevroren water. Levert in elk geval een leuk certificaat voor thuis aan de muur op!

  image

  De bemanning en enthousiaste reisbegeleiding vertellen zowel aan boord - door middel van diapresentaties - als tijdens de wandelingen en boottochten van alles over de natuur, de dieren en de ontdekking, verovering en ontberingen die hier geleden zijn.

  image

  Reizen in het (Ant)Arctisch gebied betekent reizen in een zeer onherbergzaam gebied. Weer- en ijscondities kunnen er toe leiden dat er wordt afgeweken van de route, maar ook een ijsbeer of walvis kan er toe leiden dat het programma wordt aangepast. De crew van Quark Expeditions zal er alles aan doen om deze reis tot een ultieme belevenis te maken.

 • 7

  | aankomst in Longyearbyen, vlucht naar Helsinki

  image

  Vroeg in de ochtend meert de boot aan in Longyearbyen. Na het ontbijt ga je van boord en vroeg in de middag volgt de transfer naar het vliegveld. Je vliegt in de ochtend terug naar Helsinki. Hier verblijf je in een hotel nabij de luchthaven en heb je in de middag en avond nog een kans om Helsinki te verkennen.

 • 8

  Vlucht van Helsinki naar Amsterdam

  image

  Het wonderlijke avontuur naar Spitsbergen komt nu dan toch écht tot z'n einde, maar gelukkig hebben we de foto's nog! Met een transfer word je vanaf je hotel naar de luchthaven gebracht vanwaar je terugvliegt naar Amsterdam. Voor het actuele vluchtschema verwijzen we je naar het kopje "vluchtinfo".


Waarom deze reis?

 • Keuze uit 8, 11, 13 of 15-daagse actieve reis
 • Land van ijsberen, rendieren, walvissen en vogels
 • Meerdere excursies per zodiac (rubberboot)
 • Optionele kajaktochten tussen de ijsbergen en gletsjers (niet op alle reizen)
 • Zeer comfortabele en stabiele schepen
 • Uiterst bekwame en enthousiaste crew aan boord
 • Alle vluchten inbegrepen in de reissom
 • Indien mogelijk interessant bezoek aan een wetenschapsstation
 • Wandelingen op gletsjers en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Op zoek naar ijsberen en naar adembenemende uitzichtpunten
 • Inclusief alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en snacks aan boord

Groepsrondreis Spitsbergen

Een 8, 11, 13 of 15-daagse actieve reis naar Spitsbergen

IJsberen Spitsbergen
8 dagen vanaf € 8.599 € 6.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven