Onze reizen

Een verre reis maken doe je het liefst op de manier die het best bij je past. Wij hebben een groot aanbod aan diverse reizen. Van groepsrondreizen tot familiereizen.

Groepsrondreizen


De avontuurlijke Sawadee rondreizen brengen je naar de mooiste plekken wereldwijd. Je leert een land écht kennen door in contact te komen met de lokale bevolking, je bezoekt must sees en zet voet in fantastische natuurgebieden.
Binnen onze rondreizen onderscheiden we een aantal thema's; Hoogtepunten; Chill&Adventure, Avontuur-Plus en Pop-Up reizen.

Hoogtepunten reizen

Maak in korte tijd kennis met de absolutehoogtepunten van een bestemming.

Chill & Adventure

Tijdens deze reizen kom je tot rust op de mooiste stranden en heb je individuele vrijheid om te doen wat jij wilt. Tijdens het actieve gedeelte van de reis bezoek je hoogtepunten en leer je meer over de bevolking en de cultuur van het land.

Avontuur-Plus

Terug naar de basis! Het kost moeite en tijd om de mooiste plekken te bezoeken, maar de beloning is vaak overweldigend.

Pop-Up

Een unieke route, een bijzondere bestemming of gebeurtenis, en/of een onverwacht scherpe prijs. Wees er snel bij, want het gaat om speciale reizen met beperkte beschikbaarheid en een gelimiteerd aantal vertrekdata.

> Bekijk aanbod Groepsrondreizen

Familiereizen


Ouders die graag met hun kinderen de wereld over gaan, kunnen bij Sawadee kiezen uit een enorm aanbod aan topbestemmingen. Ontdek de jungle van Costa Rica, ga op safari in Tanzania, of wandel door de rijstvelden in Indonesië. Avontuurlijke reizen waarbij hoogtepunten, ontspanning en actie elkaar afwisselen.

De familiereizen van Sawadee zijn ideaal voor ouders met kinderen vanaf 6, 12 of 16 jaar. Door de leeftijdsindeling reizen de kinderen veelal met leeftijdsgenoten. Vriendschappen zijn zo makkelijk gesloten en ouders hebben tijd voor elkaar. Dit draagt bij aan een onvergetelijke vakantie-ervaring. De reizen zijn voor zowel twee- als eenoudergezinnen. Nieuw zijn de selfdrive familiereizen.

  • Lange reizen in de zomervakantie, korte, actieve reizen in de overige vakanties
  • Leeftijdscategorieën 6+, 12+, 16+
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding voor jongere groepen.
> Bekijk aanbod Familiereizen

Singlereizen


Voor wie graag samen met andere alleenreizenden een land ontdekt, bieden wij single vertrekken op onze rondreizen. Onder Data & Prijzen van je reis naar keuze kun je onze singlevertrekken vinden.
De singlereizen van Sawadee zijn bij uitstek geschikt om gelijkgestemden te ontmoeten, ervaringen te delen en samen actief bezig te zijn. Denk aan wandelen in de natuur van Costa Rica of kayakken op en meer in Canada. Als single ga je misschien het liefst op vakantie met andere alleenreizenden. Onze singlereizen zijn bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie gaat, maar wel graag in het gezelschap van anderen een land wil verkennen. Het begrip 'single' hanteren we ruim: wil jij op vakantie, maar blijft je partner thuis? Ook dan kun je één van onze single reizen boeken of kiezen voor onze reizen met minimaal 3 andere singles.

> Bekijk onze singlevertrekken

22-35ers reizen


Met deze reizen kun je als twintiger of dertiger samen met leeftijdsgenoten op reis. Het concept 22-35ers reizen is hiermee sinds 2019 een aanvulling op het groepsreizen aanbod van Sawadee.

  • Op reis met leeftijdsgenoten (22-35 jaar)
  • Programma aangepast op doelgroep
  • Bijzondere en afwisselende overnachtingen
> Bekijk aanbod 22-35'ers reizen

Wandelvakanties


Trek je wandelschoenen aan en ga mee op een actieve wandelvakantie. Tijdens onze wandelvakanties maak je wandelingen door afwisselende natuurgebieden, uitgestrekte landschappen en langs prachtige kusten en geniet je van de mooiste uitzichten. We bieden reizen waarbij je vanuit één of meerdere uitvalsbases wandelt en reizen met een meerdaagse trektocht waarbij je bagage wordt vervoerd. Ook hebben we oog voor cultuur en bezoeken we steden en dorpjes, bezienswaardigheden en oude opgravingen. Onze wandelvakanties zijn te onderscheiden in Sawadee groepsrondreizen met wandeldagen en wandelvakanties waarbij het te voet genieten van de bestemming centraal staat.

> Bekijk aanbod Wandelvakanties

Activiteiten en risico's tijdens onze reizen


Risicovolle activiteiten

Sawadee organiseert avontuurlijke actieve rondreizen. Voor sommige reizigers bestaat het avontuur uit activiteiten zoals raften, kajakken, zip-linen, sandboarden, ballonvaren, mountainbiken of snorkelen. Waar wij dit soort activiteiten (optioneel) aanbieden hebben wij uiterste zorg betracht in het vinden van betrouwbare partners met een hoge standaard voor veiligheid. Echter, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen en goede partners blijven dit risicovolle en onvoorspelbare activiteiten. Wanneer wij op bepaalde bestemmingen deze activiteiten niet aanbieden is dat met en goede reden. Besluit je zelf toch zo'n activiteit te ondernemen, dan is dat op eigen risico. Informeer te alle tijden of je reisverzekering dekking biedt voor deze activiteiten.

Fietsen in het buitenland

Tijdens veel van onze reizen bieden wij de mogelijkheid van een fietstocht aan. Hoewel wij Nederlanders natuurlijk zeer ervaren fietsers zijn dien je er rekening mee te houden dat de wegen en de medeweggebruikers hier minder berekend zijn op fietsers. Houd je aan de aanwijzingen en voorschriften van de reisbegeleiding en wees extra alert en rijd defensief.

Gevaar op de weg

De staat van het wegennet en het weggedrag van de overige weggebruikers is van mindere kwaliteit en minder voorspelbaar dan in Nederland. Dit brengt enig risico met zich mee. Wij maken gebruiken van uitvoerig gekeurde voertuigen en getrainde en ervaren chauffeurs. De chauffeurs en de lokale partners voldoen aan de door ons gestelde criteria en worden met regelmaat getoetst om de risico's te minimaliseren.

Moeilijker bereikbaar gebied

Een aantal van onze reizen gaat (deels) door meer afgelegen gebieden. Dit heeft tot gevolg dat wanneer er (medische) hulp ingeroepen moet worden, dit langer kan duren dan we in Nederland gewend zijn. Ook kan de standaard van de mogelijk te bieden zorg lager liggen dan gewend. Neem dit risico in overweging alvorens deze reis te maken.

Naar boven