< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Actieve wandelreis in klein-Tibet

In 2000 bezocht ik Ladakh voor de eerste keer. Deze reis is zo ontzettend afwisselend; zowel natuur als cultuur zijn goed vertegenwoordigd. Je kunt je uitleven op de vijfdaagse trekking en ook de driedaagse busrit is zeker niet het minst vermoeiende onderdeel van de reis, maar absoluut de moeite waard. Je geniet van prachtige vergezichten waarbij de natuur na elke bocht weer anders is. Je voelt je erg nietig als je door die enorme bergen rijdt. Tijdens de tocht picknick je op mooie plekjes en stopt regelmatig om van al dit moois te genieten en het vast te leggen.

Wat ik tijdens deze reis ook zo interessant vind, is dat er vier godsdiensten prominent aanwezig zijn. Hindoeïsme en de Islam in Delhi, Boeddhisme in Ladakh en Dharamsala en Sikkhisme in Armritsar. Het lijkt net alsof je verschillende reizen maakt in één reis. Want als het geloof verandert, dan veranderen de mensen ook. Je gaat de typische Ladakhi hoedjes zien, de prachtige tulbanden van de Sikhs en de kleurrijke sari's van de Hindoes. En als het geloof verandert, dan verandert de keuken ook. Van pittige curries in Delhi, vegetarische Dahl (linzen) in Armritsar tot Tibetaanse momo's in Dharamsala. Kortom, een prachtige bestemming met veel afwisseling waarbij je niet uitgekeken raakt!

Rondreis India - Ladakh

Boekbaar vanaf 01-11-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!