Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis India - Spiti & Ladakh
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Delhi

  Voor de gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we naar ons eenvoudige maar comfortabele hotel gebracht in het commerciële centrum van Delhi, waar de komende 2 nachten verblijven.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren en bellen. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Hier bovenuit torent het enorme Rode Fort en de moskee Jama Masjid. Vanaf de minaret van de moskee heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende gurdwara, een heiligdom van de Sikhs met een dak van goud. In het godshuis is het een komen en gaan van mannen met grote tulbanden, gewapend met dolken, en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's.

 • 3

  naar Shimla (2250 meter)

  image

  Een flinke reisdag vandaag om de bergen van Himachal Pradesh te bereiken. We nemen eerst de trein voor een rit van ongeveer 3,5 uur naar Chandigarh. Hier stappen we op onze eigen bus om in plm. 4 uur naar Shimla te reizen, waar we aan het eind van de middag aankomen. Shimla, de hoofdstad  van Himachal Pradesh, is een beroemd hillstation dat in de koloniale tijd door de Britten de zomerhoofdstad van India genoemd werd; een prima plek om te vertoeven als de hitte in het laagland teveel werd. We blijven twee nachten in een hotel aan de rand van de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Shimla

  image

  We hebben vandaag een hele dag de tijd om Shimla te ontdekken. Het centrum van de stad is autovrij dus aangenaam om rond te lopen, hoewel het bepaald niet vlak is. Shimla ligt verspreid over een bergrug van 12 kilometer en tijdens een wandeling over The Mall, de 'hoofdstraat' van Shimla merk je dat de Brits-koloniale tijd hier duidelijk zichtbaar is. Een bezoek waard is het Himachal State Museum waar je alvast wat sfeer kunt proeven voor de komende week. Verder vind je in Shimla allerhande restaurantjes en winkeltjes, iets dat de komende dagen ook wat schaarser gaat worden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Sarhan en Rampur (1050 meter)

  image

  Vandaag beginnen we aan onze tocht via de Old Hindustan Tibet Road, gebouwd door de Britten in de hoop een betere toegang te krijgen tot Tibet. De weg voert door de regio's Kinnaur, Spiti en Lahoul en de komende 10 dagen nemen we de tijd om dit indrukwekkende en nog onontgonnen berggebied goed te verkennen. Vanuit Shimla volgen we de weg langs groene Himalaya toppen, appelboomgaarden en cederbossen en bereiken we de rivier de Sutlej die een groot deel van de route onze gids zal zijn.

  image

  Sarahan wordt gedomineerd door het Bhimkali-tempelcomplex met zijn twee imposante torens. Het oude dorp Rampur, ons eindpunt van de dag, is de poort naar Kinnaur en de voormalige winterhoofdstad van het rijk van de Bhushar Raja's die tot in de 20e eeuw over Kinnaur regeerden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 6

  naar Sangla (2621 meter)

  image

  We vervolgen onze weg langs de Sutlej Rivier en slaan bij het dorpje Karcham de Baspa Vallei in om voor even de Old Hindustan Tibet Road te verlaten. Het dorpje Sangla is de grootste nederzetting in dit dal en het Kamru Fort, omgeven door besneeuwde bergen, dichte bossen en weelderige groene velden, vormt het hoogste punt van het dorp.

  image

  Het Kamru Fort is versierd met prachtig houtsnijwerk en heeft de vorm van een toren, bestaande uit vijf verdiepingen die op een vierkant stenen platform rusten. Door deze opmerkelijke  architectuur is het een van de markantste bestemmingen in Himachal Pradesh.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 7

  naar Kalpa (2960 meter)

  image

  We staan vroeg op om tijdens zonsopgang een bezoek te brengen aan het dorp Barseri aan de Baspa rivier. We reizen vervolgens weer verder naar Kinnaur en pakken de route langs de Sutlej weer op. Via het dorp Reckong Peo cirkelen we door een landschap van naaldbomen en appelboomgaarden naar het schilderachtige dorp Kalpa. 

  image

  De uitzichten over de machtige pieken van de Kinner Kailash-bergketen zijn fenomenaal vanuit hier. Achter deze keten, gedomineerd door de Kinner Kailash (6050 meter) en de Jorkanden (6473 meter) ligt Tibet. Kalpa zelf kent enkele mooie tempels en een fort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Nako (3662 meter)

  image

  Vandaag reizen we verder naar het noorden en bereiken Nako. Dit dorp, gelegen in een droge maar schilderachtige omgeving, is echt een verborgen juweeltje. Je hebt hier het gevoel terug te zijn in de Middeleeuwen. Nako ligt op 3660 meter hoogte aan een turkoois meer. We blijven hier twee nachten zodat we even bij kunnen komen van de verplaatsingen van de afgelopen dagen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  Nako

  image

  Vandaag hebben we de gelegenheid het dorpje en de omgeving te verkennen. Het is hier prachtig wandelen. Nako wordt gedomineerd door de Nako Gompa, een klooster gesticht door Rinchen Zangpo in het jaar 1025 en recent is gerestaureerd. Rinchen Zangpo vertaalde Sanskriet-teksten in het Tibetaans wat leidde tot een beter begrip. Het kloostercomplex is gebouwd in hout en steen en heeft eeuwenoude architectuur, sculpturen en het fraaie houtsnijwerk op de muren is goed behouden gebleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 10

  naar Tabo (3280 meter)

  image

  Vandaag een korte, maar prachtige rit naar Tabo. Bij Sumdo verlaten we de loop van de Sutlej Rivier en slaan linksaf de Spiti Vallei in, welkom in Spiti! Tabo is beroemd om het gelijknamige klooster, de Tabo Gompa. Gelegen op 3050 meter werd dit complex meer dan duizend jaar geleden gesticht, vermoedelijk ook door Rinchen Zangpo, de Grote Vertaler. We hebben de middag de tijd om het klooster en de omgeving van Tabo te verkennen.

  image

  Het Taboklooster wordt beschouwd als het oudste, continu functionerende klooster in India en is het grootste complex in Spiti. Het complex heeft schitterende galerijen van muurschilderingen en standbeelden  Het oudste gedeelte heeft negen tempels en 23 stoepa's. Er zijn ook een aantal grotten die tot het complex behoren.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 11

  naar Kaza (3800 meter)

  image

  Een prachtige rit vandaag die normaal gesproken slecht kort zou zijn, maar die we verlengen met omwegen die zeer de moeite waard zijn. Allereerst bezoeken we het Dhankar-klooster, op ruim 3800 meter gevaarlijk hangend aan een klif. Het klooster diende als bewakingsfort en het uitzicht op de vlaktes in de Spiti Vallei is dan ook fenomenaal. Het klooster is in typische architectuur opgezet en beschikt over prachtige Thangka's.

  image

  Vervolgens rijden we het dal van de Pin Rivier in en bezoeken  we het Kungri-klooster met zijn gebeeldhouwde houten sculpturen. Dit 14e-eeuwse meesterwerk is de op een na oudste gompa in de regio Lahaul en Spiti. Het onderscheidt zich als het enige klooster uit de Nyingmapa-orde in deze vallei, de oudste vorm van Tibetaans boeddhisme.

  image

  We genieten nog van een kopje thee in het pittoreske dorpje Guling voordat we onze weg vervolgen naar Kaza rijden. In Kaza, de hoofdstad van Spiti, blijven we twee nachten zodat we de tijd hebben om de omgeving goed te verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 12

  Kaza

  image

  Kaza is de grootste plaats in de verder voor het gevoel lege Spiti Vallei. Het is een mooie uitvalsbasis voor het ontdekken van de schitterende omgeving. Kibber ligt net boven Kaza en is gelegen op 4270 meter. Het schilderachtige dorp telt 77 gezinnen en een gemeentehuis waar door de bevolking TV gekeken kan worden. Een bezoekje waard in combinatie met een bezoek aan de Kay Gompa.

  image

  Het is ook de moeite waard om vanuit Kaza een bezoek te brengen aan de dorpjes Langza en Koumik. Deze schilderachtige zijn pas sinds kort over de weg bereikbaar en zijn nog geheel in Tibetaans/Spitiaanse stijl. Geniet van een warme kop lokale thee met de vriendelijke mensen en wandel door de dorpjes. In deze omgeving wordt ook veel wild gespot, zoals de steenbok, de rode vos en de vale gier. In de winter wordt hier vaak de sneeuwluipaard waargenomen, maar de kans is daarop nu helaas nihil.

  image

  De Key Gompa aan de rand van Kaza biedt een adembenemend uitzicht op de Spiti-rivier en de vallei. Het klooster, gelegen op een heuvel die zich kenmerkt door een vulkanische vorm, is omvangrijk met meer dan 300 inwonende lama's. In het labyrint van gangen en kamers bevindt zich een rijke verzameling zeldzame Thangka's en verschillende oude muziekinstrumenten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 13

  naar Keylong (3350 meter)

  image

  Vandaag is het een lange rit naar Keylong (plm 9 uur). We steken eerst de Kunzum pas over op 4590 meter) en zien wellicht steenbokken op zoek naar groene struiken. We verlaten het stroomgebied van de Spiti Rivier en dalen slingerend af naar de Lahaul-vallei om de met rotsen bezaaide vallei van de rivier Chandra te bereiken. We stoppen bij de plaatselijke theewinkel waar noedels met gekookte eieren en thee of koffie worden geserveerd.

  image

  De weg slingert verder naar Keylong te midden van kleine groene gehuchten. We overnachten in een eenvoudig hotel in Keylong (3350 meter), de kleine hoofdstad van Lahoul. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 14

  naar Sarchu (4100 meter)

  image

  Het is leuk om voor vertrek even door de levendige en gezellige hoofdstraat van Keylong te wandelen. Keylong ligt aan de gangbare route om Ladakh te bereiken, van Manali naar Leh. We zullen dan ook merken dat deze route iets drukker is dan we de afgelopen dagen gewend zijn. Ter voorbereiding op de passen die we morgen zullen oversteken hebben we vandaag alvast de Baralacha La die 4890 meter hoog is. Het is ongeveer 4 uur rijden naar Sarchu. 

  image

  We slapen hier in een tentenkamp dat speciaal is opgezet voor iedereen die gebruik maakt van deze weg, die maar enkele maanden per begaanbaar is. Het tentenkamp ligt op een hoogste van 4100 meter en heeft echte bedden. Als je wilt kun je hier nog wat wandelen. Een kookploeg bereidt voor ons een stevige maaltijd en de sterrenhemel is weer fabuleus.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 15

  naar Leh (3550 meter)

  image

  Vandaag een lange reisdag met hoge passen. We verlaten Himachal Pradesh en komen Ladakh binnen. Sinds begin augustus 2019 heeft Ladakh een meer autonome status als Union territory. We stijgen eerst naar de Lachung La (5065 meter) en vervolgens naar de op één na hoogste berijdbare pas ter wereld, de Taglang La (5328 meter) vanwaar je een eerste blik op Ladakh kunt werpen. We rijden door ruig onbewoond maanlandschap en passeren dorpjes, stupa's en kloosters om aan het eind van de middag in Leh aan te komen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Leh / vrije dag

  image

  Vandaag heb je de tijd om Leh te verkennen. Dwaal wat door het oude gedeelte van de stad met smalle witte straatjes en langs de markt, waar vrouwen met hoge hoeden, schapenvachten, vlechten en sieraden hun waren verkopen. Leh wordt gedomineerd door het voormalige koninklijk paleis, Leh Palace. Het is gebouwd in dezelfde stijl als de Potala in Lhasa. Helaas is het in zeer slechte staat.

  image

  Je voelt meteen de vriendelijke boeddhistische sfeer om je heen, met talloze kloosters, stupa’s, enorme gebedsmolens en de vriendelijke Ladakhi’s, die je begroeten met het vrolijke 'Julee !'. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Leh / Festival

  image

  De volgende reizen zijn zo gepland dat op deze dag een bezoek aan een festival wordt gebracht:


  • Het Hemis Festival (vertrek 1 juni 2024)
  • Het Takthok Festival (vertrek 1 juli 2024)


  Onder de tab Praktisch/Festival vind je meer informatie over de festivals.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma

  image

  Vandaag kun je verder acclimatiseren in Leh. Dwaal wat door het oude gedeelte van de stad met smalle witte straatjes en langs de markt, waar vrouwen met hoge hoeden, schapenvachten, vlechten en sieraden hun waren verkopen. Ga je mee op een van de keuzeprogramma's, dan ben je op 20 weer terug in Leh.

  Optioneel Bezoek aan Nubra Vallei (3 dagen / 2 nachten) / €229,00 per persoon

  image

  De Nubra Vallei is een vallei in het noorden van Jammu en Kasjmir. De vallei is opgesplitst in twee gebieden, het grootste deel valt onder de regio Ladakh en heeft een Indiaas bestuur. Het andere, meest westelijke deel valt onder Pakistaans bestuur en ligt in de regio Baltistan.

  De vallei is in de volksmond bekend als Idumra, ofwel de vallei van bloemen. De diep uitgesneden Shayok en Siachen rivieren stromen door Nubra. Het landschap bestaat uit groene oasedorpen omgeven door steile hellingen, rotsgebieden en ruige bergen. In het noorden ligt de grens met Tibet en in het westen ligt de Siachen-gletsjer. 

  De prijs van dit keuzeprogramma is inclusief:

  • 2 overnachtingen met ontbijt
  • 2 diners
  • al het vervoer en de bezoeken zoals beschreven

  De entrees, lunches en de optionele kamelentocht zijn niet inbegrepen, evenals alle overige persoonlijke uitgaven.

  De minimum deelname is 5 personen.

  image

  Op dag 18 rijden we in ongeveer 6 uur naar de Nubravallei. We passeren de Khardung La, de hoogst berijdbare weg ter wereld, gelegen op 5602 meter. Vanaf de pas kun je helemaal naar het zuiden kijken over de Indus-vallei tot aan de machtige bergkammen van het Zanskar-gebergte. We overnachten in een eenvoudige accommodatie waar we ook het diner geserveerd krijgen.

  image

  Op dag 19 bezoeken we eerst het Diskit-klooster. Het klooster hangt aan een rots over een beek die de energiebron vormt voor de molens in het gebied. Het klooster is rijk versierd met Thangka's, gigantische beelden, beeltenissen van Boeddha en oude muurschilderingen waarin een rijke geschiedenis valt af te lezen.

  image

  Liefhebbers kunnen een ritje op een kameel maken in Hunder (optioneel). Je hobbelt door de woestijn, te midden van de zandduinen met besneeuwde bergen aan de horizon.

  image

  ‘s Middags steken we de Shayok rivier over en rijden we stroomopwaarts langs de Siachen rivier naar Panamik, bekend om zijn warmwaterbronnen. We bezoeken hier ook de Samstahling Gompa, gesticht door lama Tsultims Nima. De gompa heeft een aantal strikte regels en voorschriften, zoals het niet toestaan van vrouwen in het klooster na zonsondergang en voor zonsopgang, niet roken etc. Vanuit Panamik rijden we weer terug naar onze accommodatie voor het diner.

  Op dag 20 rijden we weer terug naar Leh waarbij we opnieuw de Khardung La passeren. In de loop van de middag arriveren we in Leh.

  Optioneel Trekking Ladakh (3 dagen / 2 nachten) / €219,00 per persoon

  image

  Je kunt er ook voor kiezen een driedaagse trekking te maken in het gebied rond Likir en Hemis Shukpachan. In Leh laat je dan het grootste deel van je bagage achter en ga je onder begeleiding van een gids op pad met je rugzak en slaapzak (die je zelf draagt). Je slaapt in homestays waar ook de maaltijden bereid worden. De prijs van deze 3-daagse trek is inclusief vervoer naar/van begin- en eindpunt, alle maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner), begeleiding van lokale crew en permits. Niet inbegrepen zijn drankjes, persoonlijke uitgaven en fooien.

  De minimum deelname is 5 personen.

  image

  Op dag 18 verlaten we Leh en rijden we in ongeveer 2,5 uur door woestijnachtig gebied naar Likir (3500 meter). Hier kun je het Likirklooster bezoeken (een pittige klim), spectaculair gelegen in het woeste berglandschap, omgeven door groene akkers. Naast het klooster staat een Boeddha van wel 30 meter hoog. En aantal Thangka’s van het klooster zijn meer dan 500 jaar oud. Bij het klooster is een klein schooltje waar jonge monniken worden opgeleid. Na de kennismaking met onze lokale crew lopen we in ongeveer 5 uur naar het plaatsje Yangthang (3600 meter). We passeren de Pobe La (3550m) en Chagatse La (3650m). Picknick lunch onderweg en diner en overnachting in ons kamp in Yangthang.

  image

  Op dag 19 weer een indrukwekkende dag: steile bergwanden, grillige breuklijnen en gesteenten in de meest uiteenlopende tinten en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. We trekken in ongeveer 3,5 uur door de Wullevallei en over de Sermanchanpas (3750 meter) naar Hemis Shukpachan (3600 meter). Dit is een wat groter dorp met een mooie gompa. In de middag kun je wandelingen maken in de omgeving van het dorp. Lunch, diner en overnachting in kamp.

  image

  Dag 20 is alweer de laatste dag van deze trekking, we wandelen ongeveer 4 uur. We volgen een stuk vlak terrein langs oude cederbomen en passeren de Lago of Meptekpas (3750 meter) met groots uitzicht op de Zanskarketens en de witte toppen van het Markhagebergte. We dalen af en komen aan in het aan een rivier gelegen dorpje Ang. Vanaf hier rijden we in ongeveer 3 uur naar Leh.

 • 19

  Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma

  Indien je een optioneel keuzeprogramma hebt geboekt zijn de maaltijden inclusief zoals bij het desbetreffende keuzeprogramma vermeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Leh / vrije dag of 3-daags keuzeprogramma

  Indien je een optioneel keuzeprogramma hebt geboekt zijn de maaltijden inclusief zoals bij het desbetreffende keuzeprogramma vermeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht van Leh naar Delhi

  image

  We worden al vroeg in de ochtend naar het vliegveld van Leh gebracht voor de indrukwekkende vlucht over de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya naar Delhi. De rest van de dag heb je vrij te besteden om Delhi te ontdekken. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een dag om de bruisende wereldstad Delhi verder te verkennen. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Laat in de avond vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 23

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Via de Old Hindustan Tibet Road naar Ladakh
 • Bezoek de onbekende regio's Kinnaur, Spiti & Lahoul
 • Spectaculaire tocht dwars door de Himalaya
 • Veel tijd in Leh, om de sfeer van Tibet optimaal te proeven
 • Mogelijkheid om het Hemis of Takthok festival mee te maken
 • Optionele driedaagse trektocht langs afgelegen kloosters, dorpjes en bergen
 • Optioneel driedaags bezoek aan de Nubra Vallei
 • Bezoek aan indrukwekkende kloosters

Groepsrondreis India - Spiti & Ladakh

Langs grillige bergen en hangende kloosters

image
23 dagen vanaf € 3.199 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Avontuur-Plus
Naar boven