< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht naar Delhi

  Voor de gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we naar ons eenvoudige maar comfortabele hotel gebracht in het commerciële centrum van Delhi, waar de komende 2 nachten verblijven.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren en bellen. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Hier bovenuit torent het enorme Rode Fort en de moskee Jama Masjid. Vanaf de minaret van de moskee heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende gurdwara, een heiligdom van de Sikhs met een dak van goud. In het godshuis is het een komen en gaan van mannen met grote tulbanden, gewapend met dolken, en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's.

 • 3

  vlucht naar Leh (3550 meter)

  image

  We worden al vroeg in de ochtend naar het vliegveld van Delhi gebracht voor de indrukwekkende vlucht over de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya naar Leh. In het dorps aandoende Leh zullen we de komende vier nachten verblijven in een centraal gelegen hotel. Je kunt deze dagen op eigen tempo aan de hoogte wennen, alvorens we aan de trekking beginnen en later verschillende hoge passen zullen overgaan.

 • 4

  Leh / vrije dag

  image

  Je voelt meteen de vriendelijke boeddhistische sfeer om je heen, met talloze kloosters, stupa’s, enorme gebedsmolens en de vriendelijke Ladakhi’s, die je begroeten met het vrolijke 'Julee !'. Deze dagen heb je alle tijd om in eigen tempo Leh en de omgeving te bezoeken. Leh wordt gedomineerd door het voormalige koninklijk paleis, Leh Palace. Het is gebouwd in dezelfde stijl als de Potala in Lhasa. Helaas is het in zeer slechte staat.

 • 5

  Leh / vrije dag

  image

  Vandaag kun je verder acclimatiseren in Leh. Dwaal wat door het oude gedeelte van de stad met smalle witte straatjes en langs de markt, waar vrouwen met hoge hoeden, schapenvachten, vlechten en sieraden hun waren verkopen. Je kunt ook meegaan op de optionele kloostertour maken langs de kloosters Hemis, Shey en Thiksey die in de omgeving van Leh liggen. Terug in Leh kun je 's avonds weer naar een van de vele restaurantjes, waar je eet bij kaarslicht omdat het licht soms wel eens uitvalt.

  Optioneel Kloostertour Leh / €27,00 per persoon

  image

  Je kunt optioneel een tocht per bus/auto langs de kloosters Hemis, Shey en Thiksey maken, die in de omgeving van Leh liggen. Shey, het zomerpaleis van de koningen van Ladakh heeft een twaalf meter hoge koperen Boeddha die geheel met bladgoud is beplakt. Vanaf het terras zie je in de verte het klooster Tiksey al tegen een heuvel liggen. Hier bezoeken we de bibliotheek met een verzameling langwerpige Tibetaanse gebedenboeken. Hemis is een van de belangrijkste grote kloosters van Ladakh. In de gebedshallen bevinden zich mooie schilderingen en boeddha's. Bij deze excursie zijn entreegelden en lunch inbegrepen. Tijdens de Hemis festivalreis is deze kloostertour al inbegrepen in de reissom.

 • 6

  Leh / vrije dag

  image

  Een echte aanrader is om in de namiddag naar de Shanti Stupa te lopen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Leh en de omliggende bergen. In Leh zijn vele souvenirwinkeltjes waar je de mooiste dingen kunt kopen zoals Tibetaans houtsnijwerk, tapijten uit Kashmir, sjaals en allerlei sieraden.

 • 7

  trektocht dag 1 / naar Yangtang (3600 m)

  image

  We verlaten Leh en rijden door woestijnachtig gebied naar het dorpje Likir waar onze trektocht begint. Als we op tijd in het dorpje aankomen, kun je het Likirklooster bezoeken (een pittige klim), spectaculair gelegen in het woeste berglandschap, omgeven door groene akkers. Naast het klooster staat een Boeddha van wel 30 meter hoog. En aantal Thanka’s van het klooster zijn meer dan 500 jaar oud. Bij het klooster is een klein schooltje waar jonge monniken worden opgeleid.

  image

  Vervolgens lopen we ongeveer vier uur door een afwisselende omgeving. Het eerste stuk gaat langs een bergbeekje dat door de groene vallei stroomt, daarna stijgen we langzaam tot aan de eerste pas, de Pobe La (3550 meter). We lopen langs grillige rotsformaties in allerlei kleurschakeringen met vooral veel roodtinten. Na een korte stop op een groene wei, bij het dorpje Sumdo maken we ons op voor de volgende pas, de Charatse La (3630 meter).

  image

  Vanaf de pas zien we onze volgende overnachtingsplek in het dorpje Yangtang al liggen. Tussen de lemen boerderijen lopen veel mensen nog traditioneel gekleed. De zomer is het seizoen waarin gezaaid en geoogst moet worden, dus iedereen is druk bezig.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Lunch
  • Diner
 • 8

  trektocht dag 2 / naar Hemis Shukpachan (3700 m)

  image

  Vandaag weer een indrukwekkende dag: steile bergwanden, grillige breuklijnen en gesteenten in de meest uiteenlopende tinten en op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. We trekken door de Wullevallei, over de Sermanchanpas (3750 meter) naar Hemis Shukpachan, een wat groter dorp met een mooie gompa. In de middag kun je wandelingen maken in de omgeving van het dorp.

  image

  Ook het dorp zelf nodigt uit tot onderzoek. De kans is groot dat je ergens wordt uitgenodigd voor een kopje boterthee. De fanatieke wandelaars kunnen vandaag via een andere route naar Hemis Shukpachan lopen. Je gaat dan via het klooster van Rizong een vrij zware pas over, in totaal zo’n zeven tot negen uur lopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  trektocht dag 3 / naar Themisgang (3200 m)

  image

  Na het ontbijt volgen we een stuk vlak terrein langs oude cederbomen tot de volgende uitdaging: de top van de Lago of Meptekpas (3750 meter) met groots uitzicht. In het zuidwesten op de enorme Zanskarketens en in het zuidoosten op de witte toppen van het Markhagebergte. We dalen af en passeren het aan de rivier gelegen dorpje Ang. We stoppen hier voor de lunch.

  image

  We vervolgen onze route en komen tenslotte aan in Themisgang (3200 meter), gelegen in de rijkste vallei van Ladakh. Abrikozen, appels en noten groeien hier volop en de huizen zijn erg mooi. In de middag hebben we de tijd om hiervan te genieten en het oude klooster te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 10

  trektocht dag 4 / via Lamayuru naar Ulitokpo (3450 m)

  image

  Vandaag alweer de laatste wandeldag! We lopen langs het langgerekte Themisgang dat overgaat in het dorpje Tea. De groene vallei maakt plaats voor het barre landschap van de hoogvlakte. Her en der groeit korstmos, een zeer zeldzaam verschijnsel. Dit mos groeit alleen op plaatsen waar de lucht zeer zuiver is. We dalen af naar de weg, waar onze auto's/bussen staan te wachten.

  image

  Deze brengen ons naar het spectaculair gelegen Lamayuru (3450 meter). De rest van de dag heb je de tijd om van dit grote, fraai gedecoreerde klooster te genieten, of wat rond te wandelen door het tegen de rotsen opgebouwde dorp. Felgroene bomen steken af tegen de gelige bergen. Tegen de avond rijden we met onze jeeps naar Ulitokpo, waar we de laatste nacht kamperen en ’s avonds bij het kampvuur afscheid nemen van de kok en zijn helpers.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 11

  naar Leh (3550 meter) via Alchi

  image

  We rijden naar het schilderachtig gelegen Alchi. Het klooster van Alchi was ooit het meest vooraanstaande religieuze en culturele centrum van Ladakh. In de verschillende tempels zijn vooral de wanden vol muurschilderingen opmerkelijk. Misschien kunnen we in dit knusse klooster zelfs een Puja, een gebedsdienst, meemaken in de schemerige gebedsruimte. De monniken slaan op de grote trom en laten gebedsschalen en belletjes klingelen. In de middag rijden we terug naar Leh.

 • 12

  Leh (3550 meter) / vrije dag

  image

  De laatste dag in Leh. Je kunt nog enkele tempeltjes bezoeken of rustig ronddwalen en voor de laatste keer in dat ene speciale restaurantje te gaan eten. Je kunt heerlijk uitrusten in de tuin van ons hotel, waar je je uitgebreid kunt laten masseren om bij te komen van de trekking of om je vast voor te bereiden op lange maar indrukwekkende tocht dwars door de Himalaya naar Delhi, die morgen begint.

 • 13

  naar Sarchu (4100 meter)

  image

  Vandaag begint de eerste etappe van onze tocht over hoge passen, door geweldige landschappen. We rijden in ongeveer 12 uur naar Sarchu. We passeren eerst enkele dorpjes, stupa's en kloosters, maar daarna rijden we al snel door ruig onbewoond maanlandschap. We stijgen in korte tijd naar de op één na hoogste berijdbare pas ter wereld, de Taglang La (5328 meter), vanwaar je een laatste blik op Ladakh kunt werpen. Vervolgens rijden we over een weidse hoogvlakte naar de volgende pas: de Lachung La (5065 meter).

  image

  Na de lunch begint een afdaling met vele haarspeldbochten naar Sarchu, een tentenkamp dat speciaal is opgezet voor iedereen die gebruik maakt van deze weg, die maar enkele maanden per begaanbaar is. Het tentenkamp ligt op een hoogste van 4100 meter en heeft echte bedden. Als je wilt kun je hier nog wat wandelen. Een kookploeg bereidt voor ons een stevige maaltijd en de sterrenhemel is weer fabuleus.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 14

  naar Keylong (3350 meter)

  image

  Als we geen landverschuivingen tegenkomen en als de passen open zijn arriveren we in de namiddag in Keylong, na een reis van ongeveer zes uur. De rit is bijzonder mooi: de bergen hebben verschillende kleurschakeringen van okergeel tot roodbruin en de toppen zijn met sneeuw bedekt. Af en toe wordt de weg doorkruist door riviertjes die langs de bergen naar beneden kletteren. Het water zorgt voor veel schade aan de weg.

  image

  Om deze strategische weg in goede staat te houden wordt er op veel plaatsen aan gewerkt. We passeren een aantal gletsjermeren. De omgeving wordt steeds ruiger en de vegetatie spaarzamer. We passeren de Baralacha pas (4883 meter), waar gebedsvlaggen wapperen en hoopjes mani-stenen staan. Bij helder weer is het uitzicht hier grandioos. De lunch gebruiken we in een tentenkamp en we overnachten in Keylong (3350 meter), de kleine hoofdstad van Spiti en Lahaul. In de gezellige hoofdstraat wordt druk gehandeld.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Manali (2050 meter)

  image

  Vandaag is alweer de laatste dag van onze avontuurlijke tocht door de ruige bergen vanuit Leh. We rijden vandaag 113 kilometer in zo'n zeven uur. We passeren de Rothangpas (3975 meter) en komen door verschillende dorpjes waar volop groenten en aardappelen verbouwd worden. Ook passeren we een aantal gletsjers. De weg is op sommige plekken zeer slecht, maar de uitzichten op het omringende landschap vergoeden veel.

  image

  Langzamerhand verdwijnen in de verte de laatste sneeuwtoppen en gletsjers achter de horizon. De omgeving wordt steeds groener en op de berghellingen groeien eeuwenoude jeneverbesstruiken. Niet lang daarna komen we aan in Manali, gelegen in de groene Kullu vallei. In de vele restaurantjes van Manali kun je heerlijk eten. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 16

  Manali / vrije dag

  image

  Manali was in de jaren '60 een pleisterplaats voor hippies, vanwege het klimaat, de prachtige omgeving en de marihuana. Even buiten Manali ligt in het bos de sfeervolle Hadimbatempel. Ook is er in de buurt een nieuw, kleurrijk Tibetaans klooster verschenen. De Kulu vallei is tevens een uitgelezen gebied om prachtige bergwandelingen te maken.

  image

  Je kunt een afwisselende wandeling van zo’n vier uur maken, onder begeleiding van een lokale gids. We lopen we via pittoreske dorpjes, groene weiden, appel- en abrikozenboomgaarden naar het dorpje Solang. Dit is in de winter een populair skioord. Overal hebben we een schitterend uitzicht op de omliggende bergen. De paden kunnen modderig zijn en af en toe moet je wat klauteren.

 • 17

  naar Dharamsala (1380 meter)

  image

  We rijden in ongeveer acht uur met onze bus naar Dharamsala, een klein dorp aan de voet van de Himalaya. Eigenlijk bestaat dit voormalige ‘hill station’ uit twee delen: Dharamsala (1380 meter) en McLeod Ganj (1600 meter). Dharamsala is al jarenlang het toevluchtsoord van de Dalai Lama, de geestelijk leider van de Tibetanen. Het hele plaatsje ademt een Tibetaanse sfeer uit met zijn tempels en in het rood geklede monniken. Het is een belangrijke plek voor Boeddhisten die zich willen verdiepen in deze leer. In de groene omgeving van Dharamsala kun je prima wandelen.

 • 18

  naar Amritsar

  image

  We rijden met onze bus naar Amritsar, het laatste hoogtepunt van de reis. Amritsar was vroeger het centrum van het 19e eeuwse Sikh imperium en is nu nog altijd het religieuze centrum voor alle Sikh over de gehele wereld. De Sikh religie was oorspronkelijk een reactie op het kastensysteem van India en heeft zowel Islamitische als Hindoeïstische elementen in zich, met strikte morele codes.

 • 19

  Amritsar / vrije dag

  image

  Heiligste van het heiligste voor de Sikh is de Harmandir Sahib: de Gouden Tempel. Uit alle delen van de wereld reizen pelgrims naar Amritsar om hun eerbied voor dit altijd drukke heiligdom te tonen. De tempel heeft vier ingangen, die het belang van goedkeuring en openheid symboliseren. Centraal in het complex ligt de heilige vijver van ‘nectar’ waar de vele pelgrims komen baden. Iedereen mag deze tempel in, ongeacht godsdienst, huidskleur, ras of geslacht. De enige beperking is dat je geen alcohol, vlees, sigaretten of drugs mag meenemen.

  image

  In de namiddag is er een mogelijkheid om naar de Waga Border, te gaan. Hier wordt op indrukwekkende wijze door zowel het Indiase als het Pakistaanse leger simultaan in een 20 minuten durende ceremonie de grens gesloten en worden de vlaggen gestreken (in de winter om 17.30 en in de zomer om 18.30). Het is zeker aan te raden om de gouden tempel ook in de avond te bezoeken, om zo de sfeer beter te kunnen opnemen.

 • 20

  trein naar Delhi

  image

  Een vroege transfer brengt ons naar het station van Amritsar. Hiervandaan begint een ongeveer zes uur durende treinrit door eindeloze rijstvelden en langs dorpjes met als eindpunt Delhi. Na aankomst heb je nog de tijd om Delhi wat beter te leren kennen.

  image

  Je kunt besluiten om mee te gaan met een stadstour waarbij je ondermeer Humayuns Mausoleum (een voorloper van de beroemde Taj Mahal) en de Jama Masjid moskee bezoekt. Ook het nationale museum, gelegen aan de imposante Rajpath boulevard is een bezoek meer dan waart, zeker in combinatie met een wandeling naar de beroemde India Gate en de gezellige parken die hier tussenin liggen.

 • 21

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een dag om de bruisende wereldstad Delhi verder te verkennen. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Laat in de avond van dag 21 vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam.

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Taj Mahal

  Verlenging Taj mahal

  Tijdens deze 2-daagse verlenging reis je vanuit Delhi naar Agra waar je oog in oog komt te staan met één van de mooiste bouwwerken van de wereld, de Taj Mahal. In de loop van de dag kleurt de zon dit marmeren wereldwonder stralend wit en dan weer roze. NB: De Taj Mahal is op vrijdag gesloten.


  - Verlenging Taj Mahal, excl. entree (obv 1 persoon) 2 dagen v.a. € 200,-
  - Verlenging Taj Mahal, excl. entree 2 dagen v.a. € 160,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  naar Agra

  image

  Aan het einde van de ochtend neem je afscheid van de groep en word je met privé transport bij het hotel in Delhi opgehaald en reis je met alle Agra verlengers naar het hotel in Agra. Mocht je 's ochtends nog willen deelnemen aan de optionele fietstocht, dan vertrek je daarna vanaf het hotel naar Agra. De rit duurt ongeveer 4 uur. Het hotel waar je de komende twee nachten verblijft ligt centraal gelegen op loopafstand van de Taj Mahal. Er is een zwembad.

 • 22

  bezoek Taj Mahal - Rode Fort

  image

  Vandaag kun je één van de zeven wereldwonderen bezoeken, de Taj Mahal! Dit prachtige marmeren mausoleum werd tussen 1631 en 1653 door Shah Jahan gebouwd, hij was destijds de vorst van Agra. Hij liet de Taj Mahal bouwen ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, zij stierf op het kraambed. Mocht je tijd over hebben dan is het ook zeker de moeite waard om het Rode Fort te bezoeken. De omvang van dit fort is bijna 2.5 km en binnen de 20 meter hoge muren bevind zich een kleine stad met moskeen, kamers en tuinen. Je kunt vandaag gebruik maken van een lokale gids.

 • 23

  naar Delhi en transfer naar de luchthaven

  image

  Vandaag reis je in de middag weer met privé transport terug naar Delhi. Onderweg maak je nog een stop bij Fatehpur Sikri, de voormalige hoofdstad van de Moghulvorst Akbar. Tussen 1570 en 1586 was dit de tijdelijke hoofdstad van de vorst van Akbar. Daarna word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar Amsterdam.

 • 24

  vlucht naar Amsterdam

  Laat in de avond van dag 21 vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bezoek aan bijzondere kloosters zoals Lamayuru en Alchi
 • Optionele fietstocht mogelijk in Delhi
 • Mogelijkheid om je reis te verlengen met een bezoek aan de Taj Mahal
 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Veel tijd in Leh, om de sfeer van Tibet optimaal te proeven
 • Inclusief vierdaagse trektocht langs afgelegen kloosters, dorpjes en bergen
 • Goede opbouw van de reis, zodat er minder kans is op hoogteziekte
 • Diverse vertrekdata met een festival
 • Bezoek aan Dharamsala, het toevluchtsoord van de Dalai Lama
 • Bezoek aan de Sikh hoofdstad Amritsar
 • Spectaculaire tocht dwars door de Himalaya
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Groepsrondreis India - Ladakh

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon