< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze India - Ladakh reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Ladakh is slechts een paar maanden per jaar over de weg bereikbaar. Alleen van half juni tot en met half september zijn de passen sneeuwvrij. Deze maanden zijn uitermate geschikt voor een bezoek aan Ladakh. Augustus is de warmste maand met temperaturen rond de 25 ºC en daarom een prettige maand om in Ladakh te reizen. Vanwege de grote hoogte kan het 's nachts afkoelen, meestal rond de 5 graden en niet onder het vriespunt. De Himalaya vormt een natuurlijke barrière voor de wolken waardoor er in Ladakh vrijwel geen neerslag valt. Het is vaak helder lenteachtig weer met strakblauwe luchten, kortom heerlijk wandelweer. In Delhi is het in de zomermaanden erg warm en je kunt er ook op flink wat regen rekenen. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt. In Manali en Dharamsala is de temperatuur vanwege de hogere ligging erg aangenaam, maar ook hier kan flink wat regen vallen.

image

 India - Ladakh reizen met een festival

Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in de Himalayaregio. De hele bevolking stroomt naar de kloosters, waar spectaculaire maskerdansen en eeuwenoude religieuze allegorieën worden opgevoerd. Het is daarom zeker de moeite waard om bij de keuze voor je vertrekdatum rekening te houden met een dergelijk festival. Tijdens onze reizen doen we de volgende festivals aan:

Het Hemis Festival

Bij het Hemis Festival wordt de geboorte van Guru Rinpoche, ofwel Guru Padmasambhava herdacht. Guru Padmasambhava is de 8de eeuwse Indiase goeroe die vereerd wordt voor de verspreiding van het boeddhisme in de gehele Himalaya. Er vinden bijzondere gebedsceremonies en indrukwekkende maskerdansen plaats.

Het Phyang Festival

Tijdens dit festival vinden veel bijzondere maskerdansen plaats in het Phyang klooster, op slechts 14 km van Leh. Dit klooster is het meest actieve klooster van Ladakh. Het onthullen van de immense thanka van Skyabje Jigten Gombo is voor de boeddhistische pelgrims het hoogtepunt van het twee dagen durende festival.

Het Takthok Festival 

Het Takthok Festival is één van de grootste festivals van de Ladakh, gevierd in de grot-gompa van Tak-Thok. Gedurende dit festival wordt een Boeddhistische heilige geëerd die vroeger mediteerde in deze grot.

Het Ladakh Festival

Het Ladakh festival vindt elk jaar plaats in september in Leh en de omliggende dorpjes. De openingsceremonie wordt groots uitgepakt met een optocht die begint in Leh. Verschillende culturele groepen uit Ladakh komen hier jaarlijks naartoe in hun kleurrijke traditionele Ladakhi jurken. Tijdens dit festival kan je genieten van traditionele muziek en dans, tentoonstellingen, boogschieten wedstrijden, polo wedstrijden en regionale lekkernijen.


Ladakh reis met vertrek op 19 juni 2018, Hemis festival


Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Hemis, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. De maaltijden zijn hier inbegrepen. Vanuit Hemis reizen we terug naar Leh, vanaf waar we de trekking starten.


Ladakh reis met vertrek op 7 juli 2018, Phyang Festival


Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Phyang, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. Op dag 6 rijden we terug naar Leh, vanaf waar we dag 7 de trekking starten.


Ladakh reis met vertrek op 18 juli 2018, Takthok Festival


Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Takthok, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. Vanuit Takthok reizen we terug naar Leh, vanaf waar we de trekking starten.


Ladakh reis met vertrek op 4 september 2018, Ladakh Festival

Vanwege het Ladakh festival in Leh die we op het einde van de reis kunnen bijwonen, is de route tijdens deze reis als volgt omgedraaid:

Dag 1: vlucht naar Delhi
Dag 2: Delhi
Dag 3: trein naar Amritsar
Dag 4: Amritsar
Dag 5: naar Dharamsala
Dag 6: naar Manali
Dag 7: Manali
Dag 8: naar Keyong
Dag 9: naar Sarchu
Dag 10: naar Leh
Dag 11: Leh
Dag 12: Leh
Dag 13: trekking dag 1 / via Liker naar Yangthang
Dag 14: trekking dag 2 / naar Hemis Shukpachan
Dag 15: trekking dag 3 / naar Themisgam
Dag 16: trekking dag 4 / via Lamauyru naar Ulitokpo
Dag 17: trekking dag 5 / via Alchi naar Leh
Dag 18: Leh / Ladakh festival
Dag 19: Leh / Ladakh festival

Dag 20: vlucht van Leh naar Delhi
Dag 21: Delhi; nachtvlucht naar Amsterdam
Dag 22: aankomst Amsterdam

Festival tijdens een reis

Bij data & prijzen staat er per vertrek of er een festival plaats vindt tijdens de betreffende reis. Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er op wijzen dat het in een uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

  • Zwaarte van de wandeldagen

    arrow
    • image

      De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

    • image

      Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

    • image

      Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

    • image

      Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

    • image

      Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

    • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

    image
  • Comfort van de overnachtingen
    arrow
    • image

      Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

    • image

      Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

    • image

      Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

    • image

      Comfortabelere, Luxere hotels

    • image

      Luxe hotels

    image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Naast een goede gezondheid is een positieve instelling onmisbaar. Omdat Ladakh op grote hoogte ligt en vanwege de meerdaagse trektocht, moet je conditie redelijk tot goed zijn. Tijdens de vierdaagse trektocht loop je op een hoogte van 3200 tot 3800 meter en loop je tussen de vier en zes uur per dag. Je loopt over paden die soms behoorlijk stijgen en dalen. Het traject van Leh naar Manali kan soms een aantal dagen afgesloten zijn vanwege landslides. Het kan dan noodzakelijk zijn om te vliegen. Ook kunnen we door sneeuwval vast komen te zitten. Hierdoor kunnen reisdagen langer worden en kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden. Extra kosten zijn in dit geval voor eigen rekening. Vanwege de onzekere weers- en wegomstandigheden op dit traject zijn een flexibele instelling en incasseringsvermogen noodzakelijk.

Medicijnen ter preventie van hoogteziekte
Omdat je bij deze reis hoog invliegt (Leh ligt op 3550 m) adviseren wij om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of GGD om te bespreken of je de eerste dagen Diamox kunt slikken. Informeer altijd bij de eigen huisarts of specialist welke medicijnen je mag gebruiken, en in welke dosis! Voor meer informatie verwijzen wij naar: http://www.hoogteziekte.info/page15.php.

Gezien de grote stijging tijdens de reis is de kans op hoogteziekte helaas niet uit te sluiten. Zie de hoogteopbouw van onze reis voor meer informatie. Het is belangrijk om dagelijks minimaal 2 liter te drinken.

Hoogteopbouw van de reis:

Tijdens deze reis slaap je op maximaal 4100 meter hoogte. Lees daarom het stuk over hoogteziekte goed door onder het kopje 'gezond op reis' bij praktische informatie.

image

 Paspoortinformatie

Je hebt een paspoort nodig dat bij aankomst in India nog zes maanden geldig is en nog 2 lege bladzijden naast elkaar heeft.

NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2019 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

 Visuminformatie

Voor deze reis moet je voor vertrek een visum aanvragen voor: India.

Sinds augustus 2015 is het mogelijk om je visum voor India online aan te vragen indien je beschikt over de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Je kunt het e-visum aanvragen via de deze link.

Let op: Het e-visum is een double entry visum met een geldigheidsduur van een jaar waarbij je maximaal 90 dagen bij aankomst in India in het land kunt blijven. Dien je aanvraag 4 weken voor vertrek in. Je kunt het e-visum op zijn vroegst 120 dagen en tot uiterlijk 5 dagen voor vertrek aanvragen (controleer voor de actuele informatie de website). Je ontvangt binnen 76 uur een bericht dat je visumaanvraag geaccepteerd of afgewezen is (granted or not granted). Indien je aanvraag niet geaccepteerd is, kun je nog volgens onderstaande wijze (onder NB) alsnog je visum aanvragen.

Belangrijk: print de mail met de status van je visum aanvraag (granted) uit! Print daarnaast de ETA (Electronic Travel Authorization) van de website vanindianvisaonline.gov.in uit. Dat kan door te klikken op 'Visa Status'.


NB. Het is verplicht om je biometrische gegevens af te geven voor het verkrijgen van het visum. Deze zullen worden afgenomen bij aankomst op het vliegveld in India, waarna je een stempel ontvangt.

NB. Wanneer je voor of na onze reis langer in India blijft, en hierdoor in totaal langer dan 90 dagen in India verblijft of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij BLS International. Meer informatie vind je hier.

Je kan er ook voor kiezen je visum te laten regelen door de VisumCentrale, zij helpen je dan bij je aanvraag. Voor deze optie, klik hier.

Extra visuminformatie

Hulp bij invullen van het visumformulier van India: 

  • e-Tourist Visa, 3 maanden
  • Double entry + aankomstdatum India + Tourism
  • Visible identification marks: Hier kan je lichamelijke kenmerken noteren, zoals haarkleur, kleur ogen, tattoeages, piercings o.i.d.
  • Profession / Employment: hier MOET de naam en het adres van de werkgever of opleidingsinstituut worden opgegeven. Een zelfstandige kan gewoon eigen naam en adres invullen.

    NB: Wanneer je hier ‘housewife’ of ’student’ invult, moet je bij G: Proffesion/Occupationdetails invullen: father of spouse. Vul vervolgens bij Employername/Business in: 'Not applicable'. Vul bij adres het werkgeversadres van je man in (mocht die nog werken). Als je beide met pensioen bent vul je 'Not applicable' in.

    NB: wanneer je werkzaam bent in een van de volgende branches en/of beroepen (media en/of grafische sector: omroep, pers, uitgever, journalistiek, design/vormgeving, beeldend kunstenaar etc.) kunnen aanvullende gegevens nodig zijn. Neem dan vóórdat je je visumaanvraag indient even contact op met het VisumBuro.
  • Vul bij ‘Reference name India’ de naam in van het eerste hotel zoals hieronder vermeld (ook al verblijf je er niet): Hotel Suncourt Yatri 8A/33,W.E.A Channa Market Karol Bagh, 110005 New Delhi Tel: +(91) - (11) - 25861395 Email: suncourtyatri@yahoo.co.in
  • Vul bij te bezoeken plaatsen ook in: Ladakh
  • De pasfoto moet voldoen aan de volgende vereisten:
    • JPEG formaat
    • Grootte: minimaal 10 KB, maximaal 300KB
    • De hoogte en de breedte van de foto moeten gelijk zijn
    • De minimale afmetingen zijn 350 pixels (breedte) x 350 pixels (hoogte)
    • Een duidelijke, recente foto; gehele gezicht zichtbaar, vooraanzicht, ogen open
    • Lichte of witte achtergrond, zonder schaduwen in het gezicht of op de achtergrond
    NB: De visumaanvraag kan worden afgewezen als de geüploade foto niet duidelijk is.


Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

  Financiën

Valuta

De munteenheid in India is de rupee. Voor de actuele wisselkoers verwijzen we naar Oanda.

Cash, creditcard of pinnen?

In de steden kun je pinnen met een pinpas met op de achterzijde een Maestro- of Cirrussymbool. Hier kun je eveneens contante dollars of euro’s omwisselen in lokale valuta. In India worden creditcards alleen geaccepteerd in de luxe hotels en duurdere winkels. Daarom raden wij aan deze mee te nemen als reserve, maar niet als primair betaalmiddel.

We raden je aan om € 200,- cash mee te nemen, waarvan een deel in kleine coupures. Neem daarnaast je bankpas mee om te pinnen bij de geldautomaten. Contant geld komt van pas wanneer een pinautomaat buiten werking blijkt te zijn.

NB: Accepteer geen vieze of gescheurde bankbiljetten; vooral Indiërs weigeren deze vaak aan te nemen.

Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

Zakgeld

Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 200,- per persoon per week.

Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

Persoonlijke uitgaven: eten en drankjes (voor de hele reis) € 375
Milieubelasting Ladakhh (300 Rupees) € 4,-
Lokale luchthavenbelastingen (ong. 1500 Rupees) € 22,-
Fooien € 75,-
Optionele entreegelden en optionele excursies € 150,-
Enkele voorbeelden:
- Kloostertour Leh € 28,-
- Delhi fietstour € 40,-

Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2019. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

  Maaltijden

Tijdens deze reis zijn de volgende maaltijden inclusief:
  • 4x ontbijt
  • 4x lunch
  • 4x diner

De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van het individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.


Eten en drinken


Je kunt tijdens deze reis overal heerlijk eten, ook vegetarisch. De keuze aan restaurantjes is enorm. Chinees, Tibetaans, Indiaas, maar ook pizza's en Wiener Schnitzel; alles is er te krijgen. In India is het woord ‘curry' de naam van een gerecht. Het kruidenmengsel dat in het westen kerrie heet wordt daar ‘masala' genoemd. De samenstelling van de masala verschilt al naar gelang de toepassing bij vis, vlees of groenten. Als bron van eiwit dienen ook allerlei soorten linzen (dal).
Bij de gerechten wordt rijst, of een van de vele soorten Indiaas brood (nan, chapati) geserveerd.
Men eet met de rechterhand, of met lepel en vork, maar nooit met de linkerhand, deze wordt als onrein beschouwd en alleen voor sanitaire doeleinden gebruikt.
Drink geen leidingwater. Overal zijn flessen mineraalwater, frisdranken en bier te koop. Let er wel op dat de dop goed verzegeld is. Thee is altijd veilig te drinken.

  Taal & Cultuur

Voor veel Indiërs is Engels de tweede taal. Omdat India vele talen kent spreken vele Indiërs ook Engels met elkaar. Het is dus vrij gemakkelijk om in India te communiceren.

 Wat neem ik mee op reis

Bagagekeuze 

Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie. Wij adviseren om onmisbare spullen, zoals bijvoorbeeld medicatie en wandelschoenen, aan te trekken of in je handbagage te stoppen.

Kleding

Het is raadzaam om in India het lichaam zoveel mogelijk te bedekken. Passende kleding beschermt je niet alleen tegen de zon en de warmte, maar getuigt ook van respect voor de cultuur. Het contact met de lokale bevolking verloopt een stuk prettiger als je je aan de lokale normen en waarden weet aan te passen. Voor vrouwen beschermt het ook tegen ongewenste aandacht: vrouwen met blote schouders, in korte broek of rok, worden in India soms als seksueel uitdagend gezien. In India is het dus beter om een lange broek of rok en een T-shirt of blouse met lange mouwen te dragen. Ook voor mannen geld dat de schouders en bovenbenen (tot en met de knieën) beter bedekt kunnen zijn. Bedenk dat je bij heilige plaatsen en/of tempels er in ieder geval ‘netjes' uit moet zien; soms gelden er nog iets strengere kledingvoorschriften en moeten armen en benen helemaal bedekt zijn; soms moeten de vrouwen hun hoofd bedekken met een hoofddoek. Daarom is het voor vrouwen aan te raden een terplekke gekochte sari als omslagdoek altijd bij de hand te hebben.

Tijdens de trektocht is het wel mogelijk om in korte broek te lopen, aangezien we tijdens de trektocht soms een klooster bezoeken is een afritsbroek aan te raden.

In de Himalaya heerst overdag een prettige temperatuur en 's nachts kan het vanwege de grote hoogte aardig afkoelen. Het is daarom handig om ‘laagjes-kleding' mee te nemen: kleding die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt.

Comfortabele, lokale kleding is vrijwel in iedere plaats te koop. In de meeste hotels in de grotere plaatsen (Delhi, Dharamsala, Manali, Leh) kun je je kleding laten wassen.

Voor de 4-daagse trektocht pak je per 2 personen 1 tas in die mee gaat tijdens de trekking. De rest van je bagage blijft achter in het hotel in Leh, na de trektocht komen we hier terug. Tijdens de 4-daagse trekking gaat er een bagagevoertuig mee die de tas, die je per 2 personen hebt ingepakt voor de trekking, telkens naar de volgende overnachtingsplek brengt. Je loopt dus zelf alleen met een dagrugzak voor de betreffende wandeldag.

Wat je écht nodig hebt:

  • stevige wandel/bergschoenen met goed profiel en sandalen of Teva's (waarmee je eventueel ook door water kunt lopen)
  • dagrugzak voor tijdens de trekking (waar je kleren en benodigdheden in mee kunt nemen voor een aantal dagen)
  • warme wollen trui of fleece
  • warm wind/regenjack
  • thermo-ondergoed voor de koude nachten
  • hoed/pet en zonnebril
  • hervulbare drinkfles (voor heet/koud water; scheelt plastic afval)
  • zaklamp
  • slaapzak (voor rond het vriespunt) en eventueel een lakenzak
  • geprinte versie van je internationale e-ticket i.v.m. toegangscontroles op de Indiaase vliegvelden
  • DEET (tegen de muggen)


Wat handig is om mee te nemen:

  • slaapmatje: er worden schuimrubberen matjes verstrekt tijdens de looptocht. Tegen een kleine vergoeding kun je een extra schuimrubberen matje huren. Slaap je graag comfortabel neem dan een (self-inflating) matje mee)
  • zoute drop en zakjes bouillon / cup a soup i.v.m. een grotere zoutbehoefte
  • in Ladakh worden door winkels geen plastic zakken gebruikt, dus mocht je het handig vinden om deze voor kleine aankopen te gebruiken, neem deze dan vanuit Nederland mee.

Fotografie, video en opladen

Bij bezienswaardigheden / musea / tempels is het soms zo dat je een ticket moet kopen dat je het recht geeft foto’s te maken of te filmen.

Voor het opladen van je elektrische apparaten tijdens de reis heb je de juiste stekker nodig. Het is handig om van te voren te controleren of een wereldstekker noodzakelijk is. Een overzicht van de type stopcontacten van elk land vind je via deze link.

NB: Tijdens de trektocht is opladen niet mogelijk. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen en/of een Powerbank.

 Gezond en veilig op reis

Medicijnen

We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

Vaccinaties en malariaprofylaxe

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

India stelt geen vaccinaties verplicht. Er komt geen malaria voor in Ladakh.

Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
Buiktyfus
DTP (difterie, tetanus, polio)
Hepatitis A
Rabiës
Dengue, komt voor in de verstedelijkte gebieden in Azië

Hoogteziekte

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten, ook niet wanneer je hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Klachten en symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn o.a.: hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en ongewone vermoeidheid. Meestal gaan deze klachten binnen enkele dagen weer over. Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en soms is afdalen het enige dat helpt! In geval van mogelijke discussie bepalen de reisbegeleider (of lokale gids indien aanwezig) of verdere deelname aan de reis verantwoord is. Ter preventie van hoogteziekte kun je contact opnemen met je huisarts of GGD om te bespreken of je tijdelijk (afhankelijk van het tochtverloop, vraag je arts precies wanneer en hoe lang je dan moet slikken) Diamox kunt slikken. Onder andere op de website www.hoogteziekte.info vind je meer informatie over hoogteziekte. Han Willems, een arts die zich verdiept heeft in hoogteziekte, geeft de Sawadee reisbegeleiders training op het gebied van hoogteziekte. We raden je bovendien aan om het boekje "Hoe blijf ik gezond in de hoogte" van Han Willems te lezen. Wanneer je twijfelt over je gezondheid neem dan vóórdat je de reis boekt contact met ons of je huisarts op.


Thuisvaccinatie.nl

Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

Check je reisverzekering!

Logo Europeesche

De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

Hulp op zak app

De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Raften

In Leh bieden (lokale) organisaties mogelijkheden aan om te raften. Raften blijft, zelfs met goede voorzorgsmaatregelen, altijd een risicovolle en onvoorspelbare sport. Wij bieden raften daarom in onze reizen niet aan. Wanneer je zelf een raftexcursie wilt boeken, is dat op eigen risico. Als je gaat raften informeer dan altijd of je reisverzekering hiervoor dekking biedt.

 Contact tijdens de reis

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met India is 4 1/2 uur (tijdens de zomertijd 3 1/2 uur).

Contact met het thuisfront

Mobiel bellen is in India en Nepal in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is. Daarnaast zijn er overal in India telecomkantoortjes te vinden. Internet cafés en (gratis) WiFi zijn ook overal in India te vinden. Post vanuit India doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

Noodgevallen en calamiteiten

Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Groepsrondreis India - Ladakh

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Winterdeals
Profiteer van €50 korting p.p.

De koude winterdagen in Nederland zijn een feit. Sneeuw, kou en regen.. Typisch Hollands winterweer. Droom je al weg naar een zonnig oord? Misschien boek je een mooie reis naar één van onze geselecteerde bestemmingen en ontvang je €50 korting per persoon