< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Trans-Midden-Amerika reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Er zijn twee seizoenen in Midden Amerika: de natte en de droge periode. De regenperiode, dat bovendien het warmste seizoen is, duurt van juni tot en met half november. In deze periode regent het nooit de hele dag. Meestal is het ’s ochtends droog en begint het aan het einde van de middag te regenen. Ook in de droge periode kunnen er regenbuien vallen. Regen vormt zelden een reden om binnen te blijven, de buien zijn meestal kort en hevig en het koelt niet af. De temperatuur ligt het hele jaar door overdag tussen de 25 en 30 graden, ’s nachts koelt het iets af. 

Beste reistijd: Reizen is het gehele jaar door goed mogelijk in Costa Rica, Nicaragua,El Salvador, Honduras, Guatemala en Belize, maar de voorkeur is te geven aan de drogere periode, die grotendeels valt tussen oktober en mei. Het late najaar is een hele goede tijd, de regentijd is net voorbij het groen staat er op haar mooist bij. Tot slot is het voorjaar gezegend met goede temperaturen en zijn er relatief weinig toeristen (behalve tijdens de Paasvieringen, de Semana Santa)

image

 Trans-Midden-Amerika reizen met een festival

Semana Santa (Pasen)

Bijzonder aan te raden zijn periodes waarin christelijke feesten vallen, zoals Pasen en Kerstmis. Tijdens de week voorafgaand aan Pasen, de Semana Santa (Heilige Week), zijn er op verschillende plaatsen in Centraal Amerika kleurrijke processies te zien. Tijdens de festivalreis ben je in de week van Pasen in Antigua waar de Semana Santa groots gevierd wordt. Witte Donderdag en Goede Vrijdag zijn de belangrijkste dagen van de Semana Santa. Er vinden die dagen indrukwekkende processies plaats, waarbij heilige beelden door de straten worden gedragen. Mensen maken op de grond prachtige bloementapijten (alfombras) in allerlei patronen, welke door de processies weer worden weggevaagd. Het is leuk om de mensen aan het werk te zien om de bloementapijten op te maken, sommige zijn maar liefst 100 meter lang. De processies zijn een ware happening en gaan tot diep in de nacht door. Daarnaast vinden er in de stad allerlei andere activiteiten plaats, zoals een voorstelling van de kruisiging van Jezus voor de kathedraal.

Tijdens de reis met vertrek op 28 maart 2017 ben je tijdens Witte Donderdag en Goede Vrijdag in Copan. Daar vinden ook kleine processies plaats, maar het wordt hier minder groots gevierd dan in Antigua. 

Kijk hieronder en bij 'data en prijzen' tijdens welk vertrek je Semana Santa mee kunt maken.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Semana Santa (in Antigua) 17 mrt 2017 31 GV
Semana Santa (in Copan) 28 mrt 2017 31 B
Semana Santa (in Antigua) 02 mrt 2018 31 B
Semana Santa in Copan 13 mrt 2018 31 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Je bepaalt zelf welke en hoeveel activiteiten je wilt doen. Een positieve en flexibele instelling is wel belangrijk. We willen erop wijzen dat de gebieden waar we doorheen reizen vrij groot zijn en dat daardoor de reisroute een paar lange dagtrajecten bevat. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

De hele reis hebben we de beschikking over een eigen bus. Daardoor zijn we flexibel in onze tijdsindeling en kunnen we stoppen waar we willen. Van Granada naar Ometepe varen we met de openbare ferry. En van Belize City naar Caye Caulker vice versa maken we gebruik van speedboten (openbaar vervoer). 

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In Nicaragua

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Trans-Midden-Amerika

Langs de Pan-American Highway

image
31 dagen vanaf € 2.978 € 2.778
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!