Leg nú jouw reis voor 2021 vast en profiteer van flexibele annuleringsvoorwaarden Meer info

< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  image

  Vandaag stap je op het vliegtuig richting Zuid-Afrika. Op het vliegveld kom je misschien al een paar reisgenoten tegen zodat jullie gelijk kennis kunnen maken. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje ‘vluchtinfo’. De reis begint in Johannesburg waar je morgenvroeg aankomt.

 • 2

  aankomst Johannesburg; citytour

  image

  Eenmaal aangekomen maak je tijdens een welkomstmeeting kennis met de groep en de reisbegeleider. Vandaag gaan jullie samen op pad en verkennen jullie Johannesburg; de grootste stad van Zuid-Afrika en het hart van de economie. Samen met een lokale gids ontdek je een aantal bijzondere plekken van deze fascinerende stad. We bezoeken onder andere de wijk Braamfontein waar we de nacht zullen doorbrengen. Vroeger stond deze wijk bekend als no-go area's maar tegenwoordig is het hippe wijk geworden.

 • 3

  naar Graskop

  image

  We verlaten het stedelijk gebied van Johannesburg en rijden in oostelijke richting de provincie Mpumulanga in. Deze provincie wordt ook wel "Plek waar de zon opkomt” genoemd. Het is een lange reisdag, maar dan komen we ook ergens. Onderweg maken we wat korte koffie- en lunchstops. We slapen een nacht in een lodge in Graskop. Dit plaatsje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de hoogtepunten van de reis waar we morgen heen gaan.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  via de Panoramaroute naar Kruger National Park

  image

  We rijden richting het beroemde Krugerpark en het belooft een mooie dag te worden. De bekende Panoramaroute verrast ons onderweg met verschillende natuurwonderen en spectaculaire uitzichten. Zo kijk je bij God’s Window vanaf een enorme rots uit op een diep ravijn, zien we bij Bourke’s Luck Potholes vreemde cirkelvormige uithollingen in rotsen en bewonderen we de Three Rondavels bij Blyde River Canyon. Het is nu niet heel ver meer rijden naar onze overnachtingsplaats aan de rand van het Kruger Park. We slapen vannacht in vooropgezette tenten.

  Optioneel: Sunset game drive

  image

  Eind van de middag heb je de mogelijkheid om een bijzondere gamedrive te maken door het Krugerpark. De gamedrive gaat van start voordat de zon onder gaat en eindigt in het donker. Vanuit de 4x4 jeep ben je getuige van een prachtige Zuid-Afrikaanse zonsondergang. De gidsen zijn getraind in het spotten van dieren in het donker. De oplichtende ogen en dierengeluiden in het donker geven de gamedrive een spannend tintje. Met wat mazzel zien we vanavond dieren die overdag minder actief zijn, zoals stekelvarkens, genets en civet katten, luipaarden, leeuwen en nijlpaarden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 5

  Kruger National Park / game drive

  image

  Na het ontbijt stappen we in een 4x4 safarivoertuig en rijden we al spottend door het Krugerpark. Het Krugerpark staat vooral bekend om de 'Big Five' en is tevens het beroemdste wildpark ter wereld. Er is een aardig grote kans dat je ze tijdens ons bezoek alle vijf kunt bewonderen. We rijden langzaam. Olifanten kruisen ons pad, giraffen kijken ons na en kuddes impala's rennen voor ons uit. Aan de waterkant stoppen we om krokodillen en nijlpaarden te bewonderen. Je camera zal overuren draaien vandaag. We overnachten vanavond bij dezelfde accommodatie als gisteren.

  image

  Eenmaal weer terug bij de lodge kun je relaxen, zwemmen en een drankje drinken voordat het tijd is voor het avondmaal. De gids bereid een heerlijke traditionele braai voor jullie bij de boma, maar hulp is zeker welkom! In iedereen schuilt namelijk een Braai Master. Samen genieten jullie van dit traditionele diner terwijl alle verhalen van vandaag over tafel vliegen en het kampvuur brandt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 6

  Kruger National Park / game drive

  image

  Vanaf onze accommodatie aan de rand van het Krugerpark rijden we vandaag dwars door het Krugerpark naar onze camping in het Krugerpark. Nog genoeg kans dus om de laatste dieren te spotten als de Big Five nog niet geheel is afgevinkt. Er kunnen verschillende routes gereden worden, maar de gids heeft ook contact met andere rangers via zijn walkietalkie om zo te weten te komen wat er rondloopt en al gespot is. Wanneer je er geen genoeg van kunt krijgen kun je vanavond ook nog een avond game drive maken in het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  naar Swaziland

  image

  We verlaten Zuid-Afrika en rijden na de grensovergang dwars door Swaziland. Weer een stempel erbij in het paspoort! De weg kronkelt tussen de bergen door langs dorpjes en akkertjes. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd, uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Ook leuk om hier een traditioneel swati-dorp te bezoeken en een culturele dans bij te wonen. We verblijven twee nachten in het Mlilwane Wildlife Sanctuary.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 8

  Swaziland / vrije dag

  image

  Iedereen fit? Op deze vrije dag kun je het natuurreservaat verkennen, alleen, samen of met de hele groep. Het heuvelachtige landschap van Mlilwane ontleent zicht uitstekend voor het maken van een wandeling waarbij je kunt kiezen uit verschillende trails. De een wat zwaarder dan de ander. De kans is groot dat verschillende hertsoorten voor je uit rennen en dat je onderweg nog wat zebra’s tegenkomt. Ook kun je per mountainbike een rondje om het meer en in het park fietsen. In dit meer heb je zelfs kans op het spotten van nijlpaarden en krokodillen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 9

  naar St. Lucia

  image

  We rijden verder naar het kustplaatsje St. Lucia. Dit plaatsje ligt aan het gelijknamige meer, te midden van het iSimangaliso Wetland Park. Het beschermde natuurgebied heeft een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St. Lucia. Lekker uitwaaien op het strand is natuurlijk ook een mogelijkheid. Aan jou de keuze! We verblijven twee nachten in dit levendige plaatsje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  St. Lucia / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een dag waarbij je kunt doen waar je zelf zin in hebt. De omgeving op oer-Hollandse wijze verkennen, namelijk per fiets of een tour naar Cape Vidal Nature Reserve zijn leuke om hier te doen. In het natuurgebied iSimangaliso Wetland Park bevindt zich klein wild in een prachtig duinachtig landschap. Cape Vidal, gelegen op de punt van het schiereiland, is het mooiste strand in de buurt van St Lucia en is zeer geschikt voor een relaxte strandwandeling. In de warme maanden kun je er zelfs prachtig snorkelen. Slippers aan en gaan!

  image

  Ook is het mogelijk om een ander wildpark te bezoeken, namelijk het nabij gelegen Hluhluwe Nationaal Park. In deze heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Maar naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Valley of a Thousand Hills

  image

  De naam 'Valley of a Thousand Hills' zegt het eigenlijk al, maar of het er écht 1000 zijn weet echter niemand. Je zal meteen onder de indruk zijn van de uitzichten over het gebied. Het gebied bestaat uit heuvels, bossen, valleien, rivieren en vele natuurreservaten. We overnachten in een homestay bij een 'Zulu' dorpje waar je leert over het leven van deze gemeenschap. De vrouwen zijn verantwoordelijk voor het bereiden van eten, het huishouden en kinderen. De mannen beschermen hun familie en land, worden krijger, maken beslissingen en ontvangen gasten.

  image

  De familie verwelkomt je als gast in plaats van als toerist waardoor je je al snel op je gemak voelt. De maaltijden worden door hen bereid en ze zullen een traditionele dans uitvoeren. Het wordt ook zeker leuk gevonden als jij je heupen ook los gooit en meedoet met hun dans. Na deze bijzondere dag slapen we hier een nachtje voordat we naar Durban afreizen voor de vlucht naar Kaapstad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  vlucht naar Kaapstad

  image

  We nemen afscheid van de gastvrije familie en rijden naar de stad Durban waar we eind van de ochtend op het vliegtuig stappen naar Kaapstad. De vlucht duurt zo'n twee uur dus we hebben nog genoeg tijd om onze spullen af te gooien bij het hotel in Kaapstad voordat het donker wordt. Eind van de middag kunnen we de wereldstad vanaf de Tafelberg met zonsondergang bewonderen. Een betere ontmoeting met de Moederstad is er haast niet. In de avond maken we kennis met verschillende gezellige bars en kroegen die Kaapstad rijk is. Cheers!

  In Kaapstad heb je voldoende vrije tijd om veel van de stad én omgeving te zien. Om de dagen zo optimaal mogelijk te benutten volgen een paar optionele excursies waar je aan deel kunt nemen. Je kunt je hier ter plaatse over laten informeren door de reisbegeleider.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Kaapstad / optionele cultuurtour

  image

  Ga bijvoorbeeld vandaag mee op culturele tour en leer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Je bezoekt hier een van de Townships van Kaapstad, om een idee te krijgen hoe de lokale bevolking hier leeft. Een bezoek met gemengde emoties. Aan de ene kant zie je blije mensen die toffe dingen doen, maar aan de andere kant krijg je het besef dat het krottenwijken zijn waar inwoners ook te maken hebben met armoede, geweld en verslaving. Ook dit is Kaapstad. In het District Six Museum maak je kennis met een immigrantenrijk die tijdens de Apartheid volledig is verdwenen.

  image

  Tijdens het bezoek aan Bo-Kaap, de kleurrijkste wijk van Kaapstad, dwaal je rond door de straten en zal het je snel opvallen dat alle huizen in de meest felle kleuren zijn geschilderd. In het lila-gekleurde huis van chef-kok Faldela kun je een cooking class volgen waarbij je kennismaakt met de Kaap-Maleisische keuken. Op haar website Cooking with Love vind je meer informatie.

  image

  Aan het einde van de middag kun je de Lion's head beklimmen. Neem bier, wijn of fris mee en beklim voor zonsondergang deze berg. Het uitzicht vanaf de top op dit tijdstip is onvergetelijk. Je deelt deze ervaring niet alleen met de groep maar ook met vele andere reizigers en locals. Een gezellige boel daarboven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Kaapstad / optionele wijntour

  image

  Wine O’Clock! Wat ook zeker afgevinkt moet worden is wijnproeven bij de mooiste wijnhuizen in Kaapse wijnlanden. Daar staat de West-Kaap immers om bekend. Je kunt er vandaag voor kiezen om een leuke wijntour te maken van Wine Flies. De tour brengt je langs bijzondere, kleinschalige wijnhuizen en laat je kennismaken met verschillende wijnen. In de avond kun je gezellig met elkaar een hapje eten bij de Waterfront en een drankje doen in een van de vele bars. Het nachtleven in Kaapstad gaat door tot in de late uurtjes.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Kaapstad / optioneel Kaap de Goede Hoop

  image

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een tour te maken naar het Kaapse schiereiland. Iets wat ook niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Kaapstad. Vanaf de stad rijd je een prachtige route, genaamd Chapmans Peak, langs de ruige kust met het 12 Apostelen gebergte aan de ene kant en de Atlantische Oceaan aan de andere kant van de weg. Onderweg kom je langs het pittoreske vissersdorpje Hout Bay en Simons Town waar de pinguïn kolonie te bezichtigen is bij Boulders Beach.

  image

  Eenmaal in Cape of Good Hope Table Mountain National Park vind je waar je voor komt: Kaap die Goeie Hoop. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent. Je kunt bij Cape Point een mooie wandeling maken en verschillende uitzichtpunten bekijken. Het 360 graden uitzicht bij de vuurtoren is fantastisch en beneden zie je de woeste golven tegen de rotsen slaan. Hier kun je uren naar kijken. Uiteindelijk wil je natuurlijk ook naar Kaap de Goede Hoop, dat ene punt met dat bekende bord, niet waar? Pas op voor de vele bavianen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Kaapstad; avondvlucht naar Amsterdam

  image

  Doordat we een avondvlucht hebben is er nog genoeg tijd om de dag in de stad door te brengen. Een bezoek aan het beroemde Robbeneiland is leerzaam en indrukwekkend. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Afrika, de apartheid en natuurlijk over Nelson Mandela, die jarenlang op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. De gids tijdens de tour is vaak een oud gevangene, wat zijn uitleg extra indrukwekkend maakt. Boek hier vooraf je tickets want de boten zitten snel vol vanwege de grote populariteit. De tour start bij de Waterfront en duurt in totaal 3,5 uur dus je kunt het beste de tour van 09:00 boeken.

  image

  Helaas komt er dan echt een einde aan dit mooie avontuur. De laatste uren zijn aangebroken en we rijden naar de luchthaven van Kaapstad voor de vlucht naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema onder het kopje 'vluchtinfo'. Hopelijk kijk je goed terug op deze toffe reis in dit diverse land!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Per Overland truck langs wild- en natuurparken naar levendig Kaapstad
 • Avontuur, actie, ontspanning en leuke avondprogramma's
 • Safari’s en kamperen in het beroemde Krugerpark
 • Bijzondere overnachting bij een traditionele Zulu familie
 • Afwisselend verblijf: van kamperen en lodges tot hotels en hippe hostels
 • Leer over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis tijdens culturele tours
 • Bezoek aan het koninkrijk Swaziland met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende individuele vrijheid
 • Oog in oog met imposante nijlpaarden en krokodillen in St. Lucia
 • Uitgebreid bezoek aan bruisend Kaapstad en zijn omgeving
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Durban naar Kaapstad
 • Veel maaltijden inbegrepen in de reissom!
 • Het gemak van een groepsreis met voldoende individuele vrijheid

22-35ers reis Zuid-Afrika

In iedereen schuilt een Braai Master

image
17 dagen vanaf € 2.299
Naar boven