Boeken die je meenemen door het Midden-Oosten | Sawadee
< Terug naar overzicht
Boeken die je meenemen door het Midden-Oosten Bronvermelding:

Boeken die je meenemen door het Midden-Oosten

Niets fijner dan helemaal op gaan in een goed boek. Het Midden-Oosten en Noord-Afrika spreken voor veel mensen tot de verbeelding. Landen als Iran, Turkije, Marokko en Jordanië vormen een prachtig decor voor de meest boeiende verhalen. We hebben een aantal leestips voor je op een rijtje gezet.

Het rijbewijs van Nematollah

Behalve een paar nostalgische anekdotes weet Arash niets van zijn overleden vader Nematollah. Als hij vanuit Nederland op zoek wil gaan naar diens levensverhaal, wordt hij door zijn dochter geconfronteerd met zijn eigen verleden. Zij wil nu eindelijk wel eens weten waarom haar vader in 1982 uit Iran vertrok. Waarom wordt er over dat verleden zo nadrukkelijk gezwegen? In Het rijbewijs van Nematollah vertelt Marja Vuijsje het verhaal van een gewone Iraanse familie. Een gezin dat in de jaren zestig net als miljoenen anderen naar Peyton Place keek. Hun lotgevallen staan centraal in deze aangrijpende, ruim een eeuw omvattende kroniek.  

> Meer informatie & bestellen

Het huis van de moskee 

Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren. 

> Meer informatie & bestellen 

Het land van zijn vader 

Greta Riemersma en haar man Saïd Finani emigreren eind 2007 met hun kinderen naar Marokko. Ze vestigen zich in Kenitra, de geboorteplaats van Saïd, waar hij bijna dertig jaar eerder is vertrokken. Eenmaal daar blijkt hij nauwelijks iets te weten van zijn achtergrond. Zijn vader wilde nooit over het verleden praten. Samen gaan ze op zoek naar Saïds geschiedenis. Zo ontdekken ze hoe zijn vader Ider aan Franse zijde meevocht tegen de nazi’s, om zich vervolgens in Marokko aan te sluiten bij het gewapend verzet tegen de Fransen. Hij trouwde met een dertienjarig meisje, dat later Saïds moeder werd en keerde als gastarbeider terug naar Frankrijk. Het land van zijn vader vertelt een intrigerende familiegeschiedenis, tegen het decor van een veranderend Marokko. 

 > Meer informatie & bestellen

Cappuccino in Jordanië 

Droom jij van een hoofdrol in een actiefilm? Of zou je wel eens door de Bijbel willen rijden? Dat kan met dit boek! 'Cappuccino in Jordanië' is een waargebeurd verhaal over een reis door een land vol wonderen en neemt je mee alsof je er zelf bij bent. Drijf op de Dode Zee, ga paardrijden door een Mars-landschap en overnacht onder de sterrenhemel in de woestijn.

> Meer informatie & bestellen

Verloren grond 

De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen.

> Meer informatie & bestellen