< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië

Wandelen langs sprookjesachtige en betoverende rotsformaties

8 dagen vanaf € 1.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Waarom deze reis?

 • Wandel door sprookjesachtig Cappadocië
 • Bijna alle maaltijden inclusief in de reissom
 • Bezoek de ondergrondse stad Kaymakli
 • Zeven nachten verblijf in een centraal gelegen comfortabel hotel
 • Verken de hele regio met rustige wandelingen

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • 1 van 5

   De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

  • 2 van 5

   Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

  • 3 van 5

   Iets sportievere wandelvakantie. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

  • 4 van 5

   Tochten met een sportief karakter. Vijf tot zeven uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

  • 5 van 5

   Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Let op: Dit is een speciale zwaarte indeling die alleen op onze wandelvakanties van toepassing is en afwijkt van de indeling op reguliere reizen. Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  2 van 5
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • 1 van 5

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 2 van 5

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 3 van 5

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • 4 van 5

   Comfortabelere, luxere accommodaties

  • 5 van 5

   Bijzondere Premium accommodaties

  4 van 5

Route 8 daagse Wandelvakantie Turkije - Cappadocië

De sprookjesachtige en betoverende rotsformaties van Cappadocië vormen het decor van deze heerlijke wandelvakantie. Dit karakteristieke deel van de Turkse regio's Centraal- en Oost-Anatolië werd gevormd door de uitbarstingen van drie vulkanen die een uniek landschap hebben gecreëerd. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschermd door het Nationaal Park Göreme en staat garant voor een gedenkwaardige wandelreis. We verblijven zeven nachten in een comfortabel hotel in Göreme, onze uitvalsbasis voor zes prachtige wandeldagen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Kayseri / naar Göreme
 2. Dag 2 - wandeling door de Witte Vallei en bezoek aan de Uchisar Citadel
 3. Dag 3 - Wandeling Zemi- en Gomede Vallei en verkenning Mustafapaşa
 4. Dag 4 - wandeling naar de rotsformaties van de Pancarlik en Kizilcukur (Rode) Vallei
 5. Dag 5 - wandeling door de Pasabaglari (Monniken Vallei) en naar Bozdag
 6. Dag 6 - bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli, middagwandeling door de Ihlara Vallei
 7. Dag 7 - wandeling door de Zindanonu Vallei en bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme
 8. Dag 8 - naar Kayseri / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Turkije - Cappadocië

De Witte Vallei en de Uchisar Citadel

Het fascinerende landschap in de Witte Vallei is in de loop van de tijd perfect geërodeerd als merkwaardige rotsformaties en sprookjesachtige schoorstenen die niet zouden misstaan in een schilderij van Dali. in Uchisar beklimmen we de citadel die in de rots erboven is ingehouwen, een punt waar we beloond worden met een spectaculair uitzicht op het omliggende surrealistische landschap.

De rotsformaties van de Pancarlik en Kizilcukur

De Pancarlik-vallei is één van de weinig bezochte valleien in Cappadocië. Ons pad voert ons langs golvende ruggen van roze en witte rotsen, wijngaarden en olijf- en abrikozenbomen. De Sarica- en Kepez-kerken komen hier als rotsige  schoorstenen krachtig uit de grond. De Rode Vallei staat bekend om de fantastische zonsondergangkleuren.  

De Feeënschoorstenen van Simeon de Pilaarheilige

De Monniken Vallei dankt zijn naam aan Simeon de Pilaarheilige die bovenop een pilaar een platform bouwde waar hij kon mediteren. Zijn volgelingen holden de pilaren uit en bouwden hier complete kamers in, sommige verrassend ruim met kamers tot zelfs 15 meter hoog. De driehoekige hoedjes op de pilaren worden Feeënschoorstenen genoemd.

De ondergrondse stad Kaymakli

De ondergrondse stad Kaymakli werd gebouwd door vroege christenen om aan religieuze vervolging te ontsnappen. Het werd een uitgebreid systeem van tunnels en grotten, met onder andere gemeenschappelijke woonruimtes, keukens en stallen. De Ihlara Vallei is de diepste en langste vallei in de regio. We lopen hier langs Byzantijnse kloosters en kerken uit de 11e eeuw. Op onze laatste wandeldag bezoeken we het openluchtmuseum van Göreme.

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië

Wandelen langs sprookjesachtige en betoverende rotsformaties

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië
8 dagen vanaf € 1.599 p.p.

Bijkomende kosten €26,25
p.p. o.b.v. 2 personen

Naar boven