Veilig boeken en reizen met Sawadee Meer info

< Terug naar resultaten

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië

Wandelen langs sprookjesachtige en betoverende rotsformaties

8 dagen vanaf € 1.299

inclusief CO2-compensatie

Waarom deze reis?

 • Wandel tussen de sprookjesachtige rotsen van Cappadocië
 • Ontdek de historische en culturele mysteries van deze regio
 • Bezoek de ondergrondse stad Kaymakli
 • Zeven nachten verblijf in een centraal gelegen comfortabel hotel
 • Alle maaltijden inclusief van dag 2 tot en met 7

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de wandelvakantie

  arrow
  • image

   Lichte wandelvakanties. Ervaring is niet persé nodig. Iedereen die fit en gezond is en van een flinke (berg)wandeling geniet, kan deze wandelvakantie aan. De (optionele) wandelingen zijn 2 tot 5 uur met beklimmingen van ongeveer 300 tot maximaal 600 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   Wandelvakanties met lichtere middellange wandelingen tot zwaardere, kortere wandelingen, soms op grotere hoogte, af en toe op wat ruiger terrein. Wat ervaring is soms gewenst, maar een goede gezondheid en een redelijke conditie zijn belangrijk. Wandeldagen van 5 tot 7 uur met beklimmingen van ongeveer 500 tot maximaal 1000 meter. Incidenteel kan de wandeldag/beklimming iets langer zijn.

  • image

   De wat sportievere wandelvakantie waarbij fitheid en een goede conditie belangrijk zijn. Er wordt gewandeld in bergachtig terrein en vaak op grote hoogte. Klimaat en afgelegen ligging kunnen ook een rol spelen. Er wordt 6 tot 8 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Sportieve wandelvakanties waarbij fitheid, goede conditie en trekkingervaring, bij voorkeur op hoogte, essentieel zijn. Je hebt vertrouwen in je vermogen om meerdere dagen over moeilijk terrein te trekken. Grote hoogtes en extreme weersomstandigheden kunnen voorkomen, het gebruik van ijsbijlen en stijgijzers is je bekend of leer je makkelijk. Er wordt 6 tot 8-9 uur gewandeld, soms langer als er passen of pieken beklommen worden. Beklimmingen zijn ongeveer 900 tot maximaal 1200 meter.

  • image

   Een reis op dit niveau omvat, naast alle elementen en vereisten uit de lichtere categorieën, ook het beklimmen van een met gletsjer bedekte bergtop. Specialistisch gereedschap zoals ijsbijlen en stijgijzers is nodig, je hebt ervaring met het gebruik ervan. De wandeldagen zijn lang, 6 tot 9 uur en tijdens het klimmen kunnen de piekdagen erg lang zijn en moet je soms 11 uur of langer op de been blijven.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 8 daagse wandelvakantie Turkije - Cappadocië

De sprookjesachtige en betoverende rotsformaties van Cappadocië vormen het decor van deze heerlijke wandelvakantie. Dit karakteristieke deel van de Turkse regio's Centraal- en Oost-Anatolië werd gevormd door de uitbarstingen van drie vulkanen die een uniek landschap hebben gecreëerd. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt beschermd door het Nationaal Park Göreme en staat garant voor een gedenkwaardige wandelreis. We verblijven zeven nachten in een comfortabel hotel in Göreme, onze uitvalsbasis voor zes prachtige wandeldagen.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam - Kayseri / naar Göreme
 2. Dag 2 - wandeling door de Witte Vallei en bezoek aan de Uchisar Citadel
 3. Dag 3 - Wandeling Zemi- en Gomede Vallei en verkenning Mustafapaşa
 4. Dag 4 - wandeling naar de rotsformaties van de Pancarlik en Kizilcukur (Rode) Vallei
 5. Dag 5 - wandeling door de Pasabaglari (Monniken Vallei) en naar Bozdag
 6. Dag 6 - bezoek aan de ondergrondse stad Kaymakli, middagwandeling door de Ihlara Vallei
 7. Dag 7 - wandeling door de Zindanonu Vallei en bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme
 8. Dag 8 - naar Kayseri / vlucht naar Amsterdam
Bekijk Route 8 daagse wandelvakantie Turkije - Cappadocië

De Witte Vallei en de Uchisar Citadel

Het fascinerende landschap in de Witte Vallei is in de loop van de tijd perfect geërodeerd als merkwaardige rotsformaties en sprookjesachtige schoorstenen die niet zouden misstaan in een schilderij van Dali. in Uchisar beklimmen we de citadel die in de rots erboven is ingehouwen, een punt waar we beloond worden met een spectaculair uitzicht op het omliggende surrealistische landschap.

De rotsformaties van de Pancarlik en Kizilcukur

De Pancarlik-vallei is één van de weinig bezochte valleien in Cappadocië. Ons pad voert ons langs golvende ruggen van roze en witte rotsen, wijngaarden en olijf- en abrikozenbomen. De Sarica- en Kepez-kerken komen hier als rotsige  schoorstenen krachtig uit de grond. De Rode Vallei staat bekend om de fantastische zonsondergangkleuren.  

De Feeënschoorstenen van Simeon de Pilaarheilige

De Monniken Vallei dankt zijn naam aan Simeon de Pilaarheilige die bovenop een pilaar een platform bouwde waar hij kon mediteren. Zijn volgelingen holden de pilaren uit en bouwden hier complete kamers in, sommige verrassend ruim met kamers tot zelfs 15 meter hoog. De driehoekige hoedjes op de pilaren worden Feeënschoorstenen genoemd.

De ondergrondse stad Kaymakli

De ondergrondse stad Kaymakli werd gebouwd door vroege christenen om aan religieuze vervolging te ontsnappen. Het werd een uitgebreid systeem van tunnels en grotten, met onder andere gemeenschappelijke woonruimtes, keukens en stallen. De Ihlara Vallei is de diepste en langste vallei in de regio. We lopen hier langs Byzantijnse kloosters en kerken uit de 11e eeuw. Op onze laatste wandeldag bezoeken we het openluchtmuseum van Göreme.

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië

Wandelen langs sprookjesachtige en betoverende rotsformaties

Wandelvakantie Turkije - Cappadocië
8 dagen vanaf € 1.299
Naar boven