< Terug naar overzicht
Kijktips: Films & Series Midden-Oosten en Noord-Afrika

Kijktips: Films & Series Midden-Oosten en Noord-Afrika

Als je in een goede film of serie wordt gezogen, lijk je soms in een andere wereld te zijn beland. Met deze 5 tips nemen we jou vanuit huis mee naar het betoverende en intrigerende Midden-Oosten en Noord-Afrika.
   


Sand Storm

Sufat chol, of Engels vertaald: ‘Sand Storm’ is een Israëlische film uit 2016. Het verhaal speelt zich af in een bedoeïendorp in Israël. Jalila bevindt zich in een lastige positie omdat zij het bruiloftsfeest moet organiseren voor het huwelijk van haar man Suliman met een tweede, veel jongere vrouw. Ze ontdekt daarnaast dat haar oudste dochter Layla een verboden affaire heeft met een jonge student aan de universiteit.The Kite Runner

The Kite Runner is een dramafilm, gebaseerd op het bekende boek van Khaled Hoesseini dat verscheen onder de Nederlandse titel ‘De vliegeraar’. The Kite Runner gaat over twee Afghaanse jongens die samen opgroeien in de Afghaanse hoofdstad. Centraal staat de diplomatenzoon Amir, die als kleine jongen met zijn vader naar Amerika vlucht. Twintig jaar later keert hij terug naar zijn geboorteland, wat door de Taliban geteisterd wordt. Hier gaat hij heen om een jeugdzonde recht te zetten. 

De film heeft in het Midden-Oosten veel teweeg gebracht. In Afghanistan werd The Kite Runner verboden omdat "sommige etnische groepen in een verkeerd daglicht worden gezet", aldus de minister van Informatie en Cultuur. (Deze film is helaas niet op Netflix te zien, maar zeker de moeite waard om te kijken via bijvoorbeeld thuisbioscoop! )


Ali’s Wedding

In deze film staan Irakese gewoontes, in een westerse cultuur centraal. Ali's Wedding is een Australische romantische komische speelfilm uit 2017. Nadat de zoon van een Irakese geestelijke in Melbourne een leugentje om bestwil vertelt dat uit de hand loopt, moet hij kiezen tussen familieverplichtingen en zijn hart.


Sahara

Leuk om te kijken met het hele gezin! Sahara is een animatiefilm uit 2017. Een jonge cobra en zijn beste schorpioenenvriend gaan op reis door de Sahara woestijn om een nieuw gevonden liefde te redden. 

De film is op Netflix in verschillende talen met Nederlandse ondertiteling beschikbaar.


Jinn

Voor de jongeren onder ons; ben je nog opzoek naar een leuke serie? Dan is de fantasieserie Jinn een aanrader! De serie speelt zich af in Jordanië. Door een middelbare school excursie naar wereldwonder Petra komen een goede en een slechte Jinn in het mensenrijk terecht. Ze maken van de school een bovennatuurlijk slagveld.